واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کارشناس رسانه: غفلت رسانه ای، پای رقبای غریبه را به صحنه باز می کند اصفهان- ایرنا- یک کارشناس عرصه رسانه و اطلاع رسانی گفت: در دنیای جدید، هر روز رسانه های متولد می شود و کشورهایی که به نیاز واقعی فضای رسانه ای خود اقدام نکنند، با رقبای کارکشته غریبه ای مواجه می شوند که براحتی خوراک رسانه ای مردم این کشورها را تامین می کنند.
ˈمحمدرضا شکراللهیˈ روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ما در عصر نوبه نو شونده دنیای ارتباطات و اطلاعات که بسیار سیال و خلاق است، زندگی می کنیم و تنها کشورهایی در این عرصه موفق خواهند بود که زمینه های رویشگری و پویشگری رسانه ای را بازآفرینی کنند.
وی بیان کرد: تا زمانی که ساختار فضای رسانه ای کشور، بدرستی شناسایی، آسیب شناسی و از لحاظ قانونی غنی سازی نشود و حمایت عملگرایانه دولت و سیستم قضایی را در قفای خود نداشته باشد نمی توان انتظار داشت رسانه های جامعه به نحو مطلوب وظایف خود را در حیطه اطلاع رسانی انجام دهند.
وی ادامه داد: آموزش، اطلاع رسانی و ایجاد فضای مفرح برای پر کردن اوقات فراغت مردم سه وظیفه اصلی رسانه هاست که در بحث اطلاع رسانی،رسانه های ما کمتر به انجام وظایف راستین خود می پردازند.
این کارشناس رسانه، وجود برخی از مشکلات حقوقی و سیاسی، پروا از انتشار برخی اخبار و نبود فضای متکثر اجتماعی و سیاسی برای فعالیت حرفه ای خبری رااز موانع اساسی در عرصه اطلاع رسانی برشمرد.
** نبود حمایت از کارکرد آزاد رسانه ها، مانع فعالیت شایسته آنهاست
شکراللهی اظهار کرد: نبود حمایت حرفه ای و دولتی برای کارکرد آزاد رسانه ها مشکلاتی ایجاد می کند و مانع از فعالیت شایسته آنها می شود که نتیجه طبیعی این مساله، رویکرد آحاد جامعه به سمت رسانه های فرامرزی و شبکه های ماهواره ای است.
وی در باره وضعیت رسانه ای در اصفهان نیز گفت: اصفهان شهر بسیار مهم و تاریخ تمدن ایران ماست اما این شهر بلندآوازه حرف چندانی در حد شانیت خود در عرصه رسانه ای برای گفتن ندارد.
این فعال عرصه خبر ابراز کرد که اصفهان که دومین شهر پس از تهران از نظر روزنامه نگاری محسوب می شود اکنون حتی از شهرهای بسیاری معمولی کشور نیز عقب تر است.
وی گفت: این انتظار بحقی است که استانی که از لحاظ سیاسی در تعیین رهیافت های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی کشور این همه بسیار موثر و زبانزد است، در عرصه روزنامه نگاری نیز مقامی شامخ و بارز و در حد نام و آوازه اش داشته باشد.
وی افزود: فقدان چنین موقعیتی در این خطه شاید بدلیل حمایت نشدن رسانه ها از سوی مراجع دولتی و شاید بدلیل عدم اقبال عمومی اصفهانی ها از محصولات خبری و یا ضعف کارکرد همکاران این عرصه باشد که البته این ملاحظات نیاز به واشکافی و آسیب شناسی بیشتر دارد.
** خبرنگار نیازمند، خبرنگار خوبی نیست
شکراللهی در عین حال اظهار داشت: خبرنگاری برخلاف عنوان بلندآوازه و نقش پرسشگرانه اش که حتی می تواند بالاترین مقامات کشور را نیز به چالش بکشد، از نظر مسائل شغلی و درآمد و مزایا از کمترین عواید برخوردار است.
وی تصریح کرد: خبرنگار نیازمند و بدون درآمد مکفی، نمی تواند خبرنگار خوبی باشد و کسی که همواره چشمش به کمک مسوولان دوخته شده باشد بطور قطع نمی تواند رسالت خطیرش را نیز به نحو احسن انجام دهد.
این کارشناس رسانه ادامه داد: خبرنگار در جامعه در حال توسعه ما، قادر به برقراری پیوند میان واقعیت های صنفی شغل خود و نگاه آرمانی اش با حرفه خبرنگاری نیست و این مشکلی، ساختاری محسوب می شود.
وی اظهار کرد: در بخش صنفی مشکلات بیمه و بازنشستگی پیش از موعد و ایجاد تشکل های صنفی خبری و مشکل بقای آنها، مهمترین مشکلات خبرنگاران است و تا زمانی که این مسائل صنفی حل نشود جامعه خبری کشور ما جامعه ای پویشگر، کاربخش و قادر به ایفای شایسته رسالت خبری خود نخواهد بود.
شکراللهی همچنین بیان کرد: کار خبری و خبرنگاری، کاری تخصصی است البته لزوما نه به معنی داشتن تحصیلات دانشگاهی، بلکه حرفه ای بالذات ذوقی است که آموزش دانشگاهی نیز می تواند مکمل رشد آن باشد.
** جای خالی سیستم شناسایی خبرنگاران مستعد
وی همچنین اظهار داشت: مضاف بر مسائل یاد شده، اکنون سیستم و سازوکاری برای بازشناسی خبرنگاران مستعد، خوش ذوق و کاردان در عرصه روزنامه ها و خبرگزاریها وجود ندارد و این جای بسی تامل است.
وی بیان کرد: گاهی کمبودهای مبتلابه در این حرفه، حتی فارغ التحصیلان رشته خبرنگاری را هم جذب نمی کند و اغلب این افراد به حرفه های پردرآمد و دارای امنیت شغلی بهتر روی می آورند.
این پیشکسوت خبری افزود: البته از این نکته نیز نباید غافل شد که اقدامات آموزشی توسط انجمن های خبری و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کم و بیش صورت می گیرد اما این موضوع بصورت مقطعی است و برای نیل به مقصود وافی و کافی نیست.
وی تصریح کرد: اقتضای کار آموزشی همواره بعنوان یک خلا در عرصه فعالیت رسانه ای وجود دارد و کارورزان و خبرنگاران این عرصه همیشه با این نیاز اساسی مواجهند که باید بصورت مستمر و بهنگام مورد توجه قرار گیرد.
ت543 / 7131
19/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]