واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس گروه تولیدات دفتر بهره برداری سازمان جنگل ها: اقدامات تفکر محور با هدف تغییر بینش در مدیریت پایداری جنگل ضروری است نوشهر – ایرنا ـ رییس گروه تولیدات دفتر بهره برداری سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: انجام اقدامات تفکرمحور با هدف تغییر بینش در مدیریت پایداری جنگل های کشور ضروری است.
ˈغلامرضا هادی زادهˈ روز شنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا، افزود: اگر پیشنهاداتی که ارایه می شود تفکرپرور و تفکرمحور باشد و سبب تغییر بینش مدیریت در بحث پایداری جنگل شود، بسیار خوب است اما اگر بر پایه توقف عملیات برای کمک به جنگل باشد، نمی تواند تاثیری داشته باشد زیرا ما احتیاج به توقف تفکر موجود داریم نه توقف عملیات.
وی تصریح کرد: برخی معتقدند برای کمک به احیای جنگل های هیرکانی باید هر گونه بهره برداری در آن برای مدتی متوقف شود اما به عقیده من این موضوع باعث تعطیلی مدیریت جنگل می شود.
این کارشناس امور جنگل خاطرنشان کرد: مدت زمان برنامه ها در جنگل داری همواره بلندمدت است و زمان پنج سال حتی از برنامه های چرخش در روش همسال و عبور در روش ناهمسال که کوچک ترین واحد زمان در جنگل داری محسوب می شود، نیز کمتر است.
وی اظهار داشت: باید برنامه ای ارایه شود که فرصت برای اصلاح و بازسازی و در یک کلمه بهبود جنگل به دست آید و توقف برداشت برای مدت پنج سال، برای مدیریت جنگل و کمک به اصلاح آن بسیار کم است.
هادی زاده تاکید کرد: تعطیلی جنگل در شرایط حاضر یعنی تعطیلی کار برداشت یا تعطیلی یک سری برنامه های روزمره و مشابه، آن هم با ساز و کار یکسان که در حوزه جنگل شناسی نوشته یا پیشنهاد می شود.
رییس گروه تولیدات دفتر بهره برداری سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور تصریح کرد: در صورت تعطیلی هم مشکلات هرگز درمان نخواهد شد، بلکه به منزله تعطیلی تمام برنامه ها و به عبارت دیگر تعطیلی طرح های جنگل داری است.
هادی زاده با تاکید بر اینکه هدف از اجرای طرح جنگل داری فقط برداشت چوب نیست، گفت: در مدل مدیریت بر پایه جنگل داری، جنگل شناسی و پرورش جنگل یکی از ابزارهای جنگل داری است که در کنار سایر عوامل، در هر منطقه یا حوزه آبخیز و بسته به اولویت ها و به دور از نسخه و برنامه های یکسان و رونویسی شده، به مسائلی همچون خاک، آب، جوامع محلی، راه، حفاظت، فرسایش، تنوع زیستی، ساختار می پردازد.
وی یادآور شد: بر این اساس تعطیلی چند ساله هیچ تحول و یا تغییری در اصلاح جنگل، پایداری خاک، حفظ آب، کنترل فرسایش و غیره رخ نمی دهد و تا کنون هیچ مطالعه داخلی یا خارجی رسیدن به اهداف اشاره شده را با فرصت پنج ساله ثابت نکرده است.
رییس گروه تولیدات دفتر بهره برداری سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: در نتیجه اگر توقف برداشت برای دستیابی به انتظاراتی چون حل مشکلات اجتماعی، اقتصادی، فرسایش، کنترل سیل و غیره باشد و به عبارتی نقش درمانی داشته باشد، نتیجه نخواهد داشت.
هادی زاده گفت: اما اگر این توقف فرصتی را ایجاد کند تا بینش مدیریتی کنونی که مبتنی بر جنگل شناسی است، متوقف شود، ارزشمند خواهد بود.
جنگل های هیرکانی در شمال ایران 9/1 میلیون هکتار وسعت دارد و سالانه در حدود 600 هزار متر مکعب چوب از آن برداشت می شود. ک/3.
7517/1535/506
18/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]