واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی : ایجاد نظام نوآوری منطقه ای برای توسعه ضروری است قزوین-ایرنا- مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی کشور ایجاد نظام نوآوری منطقه ای را برای رشد و توسعه کشور ضروری خواند و گفت: محلی گرایی باید در کنار ملی گرایی و جهانی گرایی در توسعه صنعت کشور مورد توجه جدی قرار بگیرد.
ˈعلی کرمانشاه ˈروز دوشنبه در همایش رتبه بندی شرکت های برتراستان قزوین افزود: توسعه منطقه ای یکی از جهت گیری هایی است که در سه تا چهار دهه اخیر کشورها به طور جدی بدنبال آن بوده اند با این حال در کشور ما به این موضوع توجه زیادی نشده است چرا که بیشتر به ساختارهای ملی توجه کرده ایم و نسبت به توسعه محلی بی توجه بوده ایم.
وی، توجه به ساختارهای محلی و توسعه نظام ملی نواوری را از مولفه های اقتصادی مقاومتی برشمرد و گفت: منطقه گرایی ظرفیت های خوبی را برای توسعه کشور ایجاد می کند که باید به آنها توجه کنیم.
کرمانشاه در ادامه به تاریخچه سازمان مدیریت صنعتی کشور پرداخت و ادامه داد: سازمان مدیریت صنعتی از حدود 51 سال پیش با هدف کمک به توسعه صنعتی کشور راه اندازی شد و از ابتدا توسعه منطقه ای در متن برنامه های این سازمان بوده است.
وی خاطرنشان کرد:مقایسه بین ساختار صنعت کشور و بنگاه های جهانی نشان می دهد در بین 10شرکت اول ایرانی حدود 3 تا 4 بانک وجود دارند اما در شرکت های اول دنیا هیچ بانکی وجود ندارد که این موضوع باید توسط اقتصاددانان و سازمان مدیریت صنعتی مورد بررسی و آسیب شناسی قرار بگیرد.
کرمانشاه، هدف اصلی سازمان مدیریت صنعتی را ایجاد توازن ملی، منطقه ای و پیاده سازی تحولات ساختاری برشمرد و با اشاره به لزوم تقویت شرکت های بزرگ در کشور، ادامه داد: شرکتهای بزرگ در شکل گیری اقتصادهای نوظهور نقش اصلی را ایفا میکنند و اهمیت این شرکتها از لحاظ دسترسی به منابع مالی، بهره مندی از مراکز تحقیق و پژوهش، ریسک پذیری بالا و تعامل و همکاری با دانشگاهها بسیار قابل توجه است.
به گفته وی شرکتهای بزرگ همچنین در ایجاد اشتغال، صادرات، تولید ارزش افزوده و رشد و توسعه و فناوری با وجود کم بودن نسبت به شرکتهای کوچک، نقش جدی و پررنگ تری را در اقتصاد دارند.
این مسوول، نوآوری و اتخاذ راهبرد مدل های کسب و کار جدید را از مهم ترین اهداف که باید در حوزه اقتصاد به آن توجه کرد ، نام برد و افزود: برای ارتقای اقتصاد کشور باید شاهد همگرایی دولت با بخش خصوصی، بانک ها و دانشگاه ها باشیم.
این مسوول، توجه به ابداع و نوآوری را نیازمند تلاش در سطح استانی،منطقه ای و ملی دانست و یادآور شد، باید تمام ظرفیت های محلی، تاریخی، حقوقی و داخلی فعال شوند تا نظام منطقه ای نوآوری که یکی از سرفصل های اقتصاد مقاومتی است ایجاد شود.
مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی کشور یادآور شد: شرکت های صنعتی و بنگاه ها باید بدانند که بانک ها به تنهایی توان ایجاد نقدینگی و سرمایه در گردش را ندارند ، بنابراین آنها باید با ظرفیت سازی درست به خلق منابع مالی مورد نیاز خود کمک کنند.
مدیر اجرایی رتبه بندی شرکت های برتر سازمان مدیریت صنعتی نیز در ادامه این همایش با ارایه گزارشی از نحوه رتبه بندی شرکت های برتر کشور گفت: رتبه بندی شرکت های برتر صنعتی از سال 77 آغاز شد.
ˈمجید درویشیˈافزود: در اولین سال انجام این رتبه بندی، کار با معرفی 100 شرکت بزرگ کشور آغاز شد و این رقم پارسال به 500 شرکت افزایش یافت.
وی اضافه کرد: در اولین سال این رتبه بندی میزان فروش و درآمد تنها شاخص رتبه بندی شرکت ها بود اما در حال حاضر 28 شاخص عمدتا مالی و اقتصادی برای ارزیابی و رتبه بندی شرکت ها مورد استفاده قرار می گیرد.
این مسوول خاطرنشان کرد: هدف از این رتبه بندی در درجه نخست شفاف سازی فضای کسب و کار در کشور و سپس رتبه بندی شرکت ها از نظر میزان اثرگذاری در اقتصاد ملی و گسترش رقابت بین بنگاه های اقتصادی است.
وی با اشاره به سهم قابل توجهی که شرکت های برتر و بزرگ کشور در بخش اقتصاد دارند، اظهار کرد: سهم 500 شرکت برتر در تولید ناخالص داخلی 18.6 درصد بوده است.
مدیر اجرایی رتبه بندی شرکت های برتر سازمان مدیریت صنعتی با اشاره به سهم استان ها از نظر تعداد شرکت ها افرود:استان تهران با 26 شرکت رتبه اول و استان قزوین نیز با 15 شرکت در میان 500 شرکت برتر کشور رتبه پنجم را دارد.
در پایان این مراسم شرکتهای برتر در گروه های مختلف معرفی شدند و از مدیران آنها تقدیر به عمل آمد.
7388/ 614
13/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]