واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان: مشارکت مالی بانک توسعه صادرات در این منطقه ناچیز است همدان- ایرنا- معاون توسعه تجارت خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان گفت: بانک توسعه صادرات سال گذشته با اینکه 160 میلیارد ریال وصولی داشته اما فقط 20 میلیارد ریال تسهیلات پرداخت کرده است.
سید ˈباقر حسینیˈ روز سه شنبه در جمع خبرنگاران افزود: عمده فعالیت بانک توسعه صادرات اعطای تسهیلات خرد و کلان به صادرکنندگان ایرانی است که متاسفانه در استان همدان این فعالیت بسیار ناچیز بوده است.
وی همچنین با اشاره به ارایه آمارهای غلط از صادرات استان همدان در برخی از رسانه افزود: بر اساس آمار و مستندات ارایه شده از سوی گمرک استان همدان تاکنون در این استان صادراتی به مبلغ 700 میلیون دلار نداشته ایم.
وی با بیان اینکه عمده صادرات استان همدان در بخش کشاورزی است، افزود: صادرات مواد صنعتی و معدنی بیشتر از سایر گمرکات بوده است.
وی تصریح کرد: اقلام معدنی صادراتی این استان شامل سنگ آهن، سلیس، منیزیم، فلد اسپات، خاک نسوز ، خاکهای معدنی کربنات کلسیم بوده است که به دلیل نبود تجهیزات آزمایشگاهی و تجهیز نبودن امور زیربنایی ، صادرات این اقلام از سایر استانها انجام می شود.
وی ادامه داد: توسعه زیرساختهای اولیه شامل تجهیز آزمایشگاه ها، تامین دستگاه های بسته بندی، صنایع تبدیلی، توسعه راه ها و توسعه انبارهای نگهداری کالاها و سردخانه ها در توسعه صادراتی استان باید ملاک عمل قرار گیرد.
وی با بیان اینکه تعداد بازارهای هدف صادراتی در سال 1382 در استان همدان 11 کشور بوده که در سال 1392 به 30 کشور افزایش یافته است.
وی ادامه داد: همچنین تعداد اقلام صادراتی که در سال 1382 حدود 19 قلم بوده در حال حاضر به 214 قلم کالا افزایش یافته است.
وی بیان کرد: همچنین ارزش صادرات از گمرک همدان در سال 1384 بیش از 38 میلیون دلار بوده که این رقم در سال گذشته به 170 میلیون دلار افزایش یافته است.
وی گفت: با توجه به پیش بینی صندوق بین المللی پول تولید ناخالص داخلی کشور در سال 1393 برابر شش هزار و 270 میلیون ریال خواهد بود که سهم تولید ناخالص داخلی استان از کشور برابر 7/1 درصد است.
وی گفت: تولیدات ناخالص داخلی استان حدود 108 هزار میلیارد ریال خواهد بود و با توجه به آمارهای رسمی در سالیان اخیر تنها نزدیک به هشت درصد از تولید ناخالص داخلی در کشور سهم صادرات بوده، هرچند این رقم در استان همدان طی سالیان اخیر فقط پنج درصد بوده است.
وی افزود: پس میزان صادرات استان با همان ضریب هشت درصد برابر 6/8 هزار میلیارد ریال می شود.
وی گفت: اگر نرخ برابری دلار به ریال بر اساس نرخ مبادله ای اعلام شده توسط دولت 25 هزار ریال فرض شود میزان صادرات استان برابر 345 میلیون دلار در سال جدید خواهد شد.
وی نبود ثبات سیاسی و امنیتی در بازارهای هدف بویژه عراق و افغانستان را علت کاهش صادرات در سه ماهه اول سال جاری در استان همدان ذکر کرد و افزود: 60 درصد از کالاهای صادراتی این استان به دو کشور عراق و افغانستان صادر می شود.
وی ادامه داد: عدم توجه به سایر بازارهای هدف به علت عدم توانایی و مدیریت ضعیف بخش خصوصی از مهمترین مشکلات صادراتی در استان همدان است که باید بازاریابی انجام دهند.
وی گفت: متاسفانه تولید کنندگان در استان همدان برای تبلیغات هزینه نمی کنند و نبود بسته بندی خوب و کنترل عرضه محصولات کشاورزی و نیز نبود تجهیز صنایع استان به فناوریهای جدید و از طرفی خام فروشی مواد معدنی و بی توجهی به صنایع تبدیلی کشاورزی از دیگر مشکلات این بخش است.
وی ادامه داد: نیاز سنجی و امکان سنجی برای صادرات باید توسط بخش خصوصی صورت گیرد و صنایع برتر صادراتی را معرفی کنند چرا که بازاریابی و جذب بازارهای جدید را به دنبال خواهد داشت.
وی گفت: در بخش خصوصی در بازاریابی ضعیف عمل شده است که فقط به عراق و افغانستان بسنده شده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: تازمانی که رییس انجمن صادرکنندگان بعد از چندسال حتی یک اظهارنامه صادراتی را پر نکرده است نمی توان شرایط بهتری را برای بخش صادرات استان پیش بینی کرد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره چگونگی هدف گذاری 750 میلیون دلاری صادرات در سال 93 افزود: برنامه غلط داشتن بهتر از بی برنامه گی است!
7533/2624
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
31/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]