واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۸ مرداد ۱۳۹۳ (۱۲:۳ب.ظ)
برنامه هاي بدون ريشه و مغاير با ساختار اقتصادي کارشناس در امور اقتصادي معتقد است که نوع نگرش و برنامه هاي اجرايي در کشور آن هم در مقوله توليد جزء تعطيلي کارخانه ها و مراکز توليدي و صنعتي هيچ ارمغان ديگري براي اقتصاد نخواهد داشت. برنامه هاي بدون ريشه و مغاير با ساختار اقتصادي کشور عامل اصلي براي رشد توليد و ارتقاي صنعت محسوب مي شود.
عباس وطن پرور در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري موج درمان آسيب اقتصادي را بزرگترين و مهمترين برنامه دولت عنوان کرد و گفت: مسايل رايج در جامعه همواره به صورت شعار مطرح مي شود آن هم به گونه اي که تمام اشتباهات و مشکلات موجود بر سر راه صنعت و توليد تنها به يک بخشي از تاريخ کشور مانند دولت نهم و دهم انداخته مي شود.
وي تصريح داشت: بيماري هاي اقتصادي يک روزه به وجود نمي آيد که بتوان در فرصت يکروزه آن را درمان کرد. اقتصاد عواملش به صورت زنجيره اي و گسترده درجامعه پخش است.
وطن پرور تاکيد داشت: کشور با رکود تورمي از سال هاي قبل به علت ايجاد بعضي مسايل خاص در حوزه بين الملل درگير بوده اما اين درگيري به اين شدت نبود که متاسفانه مسئولين وقت به آن کاملا بي توجهي کرده و عواقب ناشي از اين عدم مديريت اکنون ظهورش بيش از گذشته است.
کارشناس امور اقتصادي با توجه به اينکه امروز رشد سرمايه گذاري در صنعت منهاي 9 درصد شده است، گفت: گويي که دولت يازدهم و وزارت صنعت در بعضي از گزارش ها اين روند را نزولي و کاهش به منهاي 2 درصداعلام کنند. اما اين روند ناشي از برخي سياست هايي است که در حوزه هايي که در اختيار دولتاست مثل پتروشيمي و فولاد صحت داشته باشد که متاسفانه اگر اين مسئله در بنگاههاي کوچک بررسي شود مي بينيم توفيق نداشتيم و پس رفت هم مواجه بوديم .
وطن پرور ياد آور شد: وجود تعارض هايي که در جامعه وجود دارد ريشه در سال هاي دور دارد سال هايي که دولت ها به بهانه جنگ تحميلي عراق به ايران دستمزدها ي کارگران را واقعي نکردن چراکه به اين بهانه افزايش دستمزد مي تواند تورم زا باشد و اين کار امتناع کردند وبه مراتب سطح قيمت ها بالا رفت و نتوانستند کنترل کنند و دولت ها هيچ منطق عقلاني براي اين برنامه نداشتند و ندارند .
فعال اقتصادي در ادامه گفت و گو به برون رفت هرچه سريع تر اقتصاد از رکود و تورم اشاره کرد و گفت: اقتصاد امروز گرفتار معضل شديدي شده است که هر کاري که انجام بدهيم به راحتي نمي توان از آن بگريزيم. بسته حمايتي دولت براي خروج از رکود بدون ايجاد تورم هيچ مناسبتي با يکديگر ندارد از اين رو تمام کارشناسان به اين بسته اعتراض دارند.
وطن پرور تاکيد کرد: مشکل امروز کشور بحث مديريتي است .براي برون رفت از اين بحران با اين شرايط که امروز دولت تمام نيروي خود را براي حل و فصل هسته اي گذاشته است توقع بر اين است که مسايل داخلي حل بشود ! امروز مديراني که بر راس امور نشسته اند در دوره هاي قبل نيز بوده اند و کارنامه آنها کشور را به اين شرايط انداخته است.
وي به مشکلات نقدينگي و بودجه اي بخش خصوصي براي چرخاندن چرخ هاي صنعت و توليد اشاره کرد و گفت: صنعت گران و توليد کنندگاني هستند که به دلايل مشکلات مالي در بند هستند و اين براي بخش توليد ملي کشور مضر و خطرناک است از اين رو بارها از وزير دادگستري خواهش کرديم که اسامي اين فعالان گرفتار را اعلام کنند تا بتوانيم مشکلات آنها را برطرف کرده و به چرخه اقتصاد بازگردانيم .
وي به بالابودن نرخ بهره ي بانکي در کشور که تا مرز 25 درصد نيز خود را نشان داده اشاره داشت و ادامه داد: به تبع آن قيمت تمام شده را به 145 درصد مي رساند که اين افزايش به جيب چه کسي به غير از توليد کننده و مصرف کننده مي رود؟ طبق گزارش هاي بانک مرکزي شاخص بهاي توليد در ايران 8 برابر آسياست. به دليل عوارض هاي ابشاري و مضاعف که از توليدکننده مي گيرند چگونه مي شود جلوي قاچاق و واردات را گرفت؟ اين نوع نگرش و برنامه هاي اجرايي در کشور آن هم در مقوله توليد جزء تعطيلي کارخانه ها و مراکز توليدي و صنعتي هيچ ارمغان ديگري براي اقتصاد نخواهد داشت. دولت با کدام برنامه و سياست مي تواند کار کند؟ هيچ کدام از برنامه ها ريشه ندارد و با ساختار اقتصاد ايران هماهنگ نيست.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]