تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):سكوت مؤمن تفكر و سكوت منافق غفلت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850981648




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

17 مرداد/ شهیدان در آیینه روز خبرنگار


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: 17 مرداد/ شهیدان ایرنا در آیینه روز خبرنگار تهران - ایرنا - شهادت محمود صارمی همکار ایرنا در 17 مرداد 1377 به دست طالبان در افغانستان، سبب ثبت روز خبرنگار در تقویم ملی شد.


ایرنا با 80 سال سابقه فعالیت حرفه ای، پس از پیروزی انقلاب اسلامی هشت شهید تقدیم کرده است و همچنان چشم انتظار بازگشت کاظم اخوان عکاس و خبرنگار خود است که 32 سال پیش توسط مزدوران محلی رژیم صهیونیستی در لبنان ربوده شد.

** شهید سیدمهدی میرافضلی متولد سال ۱۳۴۷ در یزد، پس از مدت کوتاهی فعالیت در ایرنا، به عنوان خبرنگار - عکاس توانا و حرفه ای شناخته شد.
از یادگارهای خبرنگار عکاس حرفه ای ایرنا، مجموعه های مختلف عکس با موضوع های مختلف بویژه اجتماعی است که بارها تجدید چاپ شده است.
وی 15 آذرماه 1384 در سانحه سقوط هواپیمای سی ۱۳۰ ارتش جمهوری اسلامی ایران برای پوشش خبری رزمایش بزرگ جمهوری اسلامی در آب های جنوب ایران همراه سپهدار ساجدی خبرنگار دیگر ایرنا و جمعی از نمایندگان رسانه ها به شهادت رسید.

**شهید سپهدار ساجدی سال 1347 در روستای رییس کلای منطقه لفور شهرستان سوادکوه در استان مازندران دیده به جهان گشود و پس از گذراندن تحصیلات تا دوره راهنمایی در زادگاه و دوران دبیرستان در شهر بابل برای ادامه تحصیل پس از قبولی در کنکور سراسری در رشته تاریح وارد دانشگاه تهران شد.
وی بعد از فراغت از تحصیل جذب ایرنا شد و کارش را آغاز کرد.
ساجدی مدت سه سال در گروه بولتن خبر ایرنا کار کرد و پس از آن به عنوان مسوول دفتر خبرگزاری در آستارا ، گیلان، دماوند و بعد به عنوان خبرنگار ایرنا در دفتر ریاض در عربستان سعودی فعالیت کرد.
گرایش به انعکاس موضوع های اجتماعی و پیگیری جدی مسایل جامعه از ویژگی های این خبرنگار و گزارشگر ایرنا بود و به همین سبب نیز در اغلب دوران خدمت صادقانه اش، در عرصه اطلاع رسانی در بخش اجتماعی فعالیت داشت.

**محمود صارمی سال ۱۳۴۷ در یکی از روستاهای شهرستان بروجرد از توابع استان لرستان متولد شد.
شهید از همان سال های نخستین زندگی، دوشادوش خانواده مشغول که به کشاورزی اشتغال داشتند مشغول کار شد.
شهید صارمی دوره ابتدایی را در همان روستا به پایان رساند و برا ی ادامه تحصیل روانه شهرستان بروجرد شد و پس از شرکت در کنکور سراسری و پذیرفته شدن در رشته جغرافیا به تهران مهاجرت کرد.
خانواده محمود هم به شهر مهاجرت کردند و بعد از گذراندن چند ترم از طریق بسیج دانشجویی دانشگاه تهران راهی جبهه های نبرد حق علیه باطل گردید و مدت ۱۷ ماه را در آن جا گذراند.
مجدداً به دانشگاه بازگشت و به ادامه تحصیل پرداخت.
محمود در سال ۱۳۷۰ مشغول به همکاری با خبرگزاری جمهوری اسلامی گردید.
در تاریخ ۱۳۷۵به عنوان مسؤول دفتر خبرگزاری جمهوری اسلامی در مزار شریف افعانستان انتخاب شد و دو سال بعد در تاریخ ۱۷/۵/۱۳۷۷ به دست گروه طالبان در نهایت مظلومیت به شهادت رسید.

«آخرین پیام خبرنگار شهید محمود صارمی:
1377مزار شریف سقوط کرد ! هفدهم مرداد ماه سال
اینجا محل کنسولگری ایران در مزار شریف است، من محمود صارمی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران هستم، گروه طالبان چند ساعت پیش وارد مزار شریف شدند. خبر فوری، فوری .مزار شریف به دست طالبان سقوط کرد، عده ای از افراد طالبان در محوطه کنسولگری دیده می شوند به من بگویید که چه وظیفه ای ...»

**شهید حسین ضامن متولد ۱۳۳۹ زاهدان کخ در سال ۱۳۶۳ همکاری خود را به عنوان خبرنگار با ایرنا آغاز کرد، دو سال از خدمت خود را در سخت ترین شرایط آب و هوایی در شهرستان دور افتاده چابهار گذراند.
وی که در محیط کار، فردی مسئولیت پذیر، متعهد، وظیفه شناس و کوشا بود، فروردین ۱۳۶۵برای اطلاع رسانی عازم جبهه ها شد که 25 اردیبهشت در جریان تبادل آتش در عملیات والفجر ۸ از شهید شد.

** شهید مسعود مشایخی ۱۰ شهریور ۱۳۳۷ در شهرستان اراک متولد شد و سال ۱۳۵۹ به عنوان خبرنگار فعالیت خود را در ایرنا آغاز کرد.
این شهید بزرگوار به سبب تعهد، مسئولیت پذیری و درک صحیح وظیفه خبرنگاری بارها در جبهه های جنگ تحمیلی حضور یافت. وی در زمان ریاست دفتر ایرنا در پاکستان، هنگام پوشش خبری سفر رئیس جمهوری وقت ایران به پاکستان و زمانی که برای ماموریت خبری عازم شهر لاهور بود، بر اثر تصادف به شهادت رسید.

** شهید داریوش گودرزی کیا متولد ۱۳۳۲ در روستای اناج از توابع اراک سال ۱۳۵۹ فعالیت خود را به عنوان عکاس - خبرنگار در سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی آغاز کرد.
وی با شروع جنگ تحمیلی (۳۱ شهریور ۵۹) از نخستین داوطلبان اعزام به جبهه های نبرد حق علیه باطل بود که پس از حضور در خطوط مقدم جبهه به ثبت رویدادهای مهم جنگ تحمیلی پرداخت.
شهید گودرزی کیا در عملیات های مختلفی مانند فتح المبین، رمضان،محرم، تمامی والفجرها و خیبر شرکت داشت تا اینکه 26 شهریور 1363 در عملیات عاشورا در منطقه میمک به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

**شهید علی نبی پور انگجی متولد ۱۳۳۹ در تبریز، سال ۱۳۶۰ به عنوان خبرنگار در ایرنا مشغول کار شد و در انجام این وظیفه خطیر از هیچ تلاش و کوششی دریغ نکرد و با آغاز جنگ تحمیلی، هرگاه که زمزمه ماموریت و اعزام به جبهه می شد، در زمره اولین داوطلبان برای دفاع از سرزمین همیشه سربلند ایران بود.
وی تا قبل از شهادت سرپرست دفتر ایرنا در شهر یاسوج بود و هفتم مرداد ۱۳۶۱در عملیات پر فتوح رمضان در جنوب شلمچه مورد شهید شد.

**شهید حسین فرهادی کوهپایی متولد سال 1331 در تهران تحصیلات خود را در رشته ادبیات، هم زمان با خدمت در نیروی هوایی ارتش به پایان رساند.
از سر علاقه وارد نیروی هوایی شده بود و پس از مدتی، به سبب روحیه ظلم ستیزی و انقلابی، به تدریج درگیر فعالیت های سیاسی علیه رژیم منحوس پهلوی گردید و مورد سوءظن مأموران امنیتی قرار گرفت که پس از چندی دستگیر و به بندرعباس تبعید شد. شهید فرهادی تیرماه 1359 سه ماه بعد از ازدواج با آغاز جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، عازم جبهه در کردستان شد.
وی که از دهم شهریور 1359 همکاری خود را با ایرنا آغاز کرد با عشق و شوری وصف ناپذیر، انجام وظیفه می کرد و پس از مدتی، برای راه اندازی دفتر خبرگزاری جمهوری اسلامی به ایلام اعزام شد.
پس از دو ماه حضور دلاورانه و ایثارگرانه در منطقه، هنگام خنثی کردن تله انفجاری ترکش خورد و به شهادت رسید.

**و زندگینامه «کاظم اخوان»، روایت خبرنگار - عکاسی است که 32 سال پیش برای مستند کردن جنایات رژیم صهیونیستی بار سفر به لبنان اشغال شده بست؛ روایتگر فرهیخته ای که ایرنا پس از این همه سال همچنان چشم انتظار اوست، او که عکس هایش، حماسه دوران دفاع مقدس را زنده نگهداشته است.
اخوان برای مستند کردن جنایات رژیم صهیونیستی بار سفر به لبنان اشغال شده بست؛ روایتگر فرهیخته ای که ایرنا پس از این همه سال همچنان چشم انتظار اوست، او که عکس هایش، حماسه دوران دفاع مقدس را زنده نگهداشته است.
اخوان سال 1338 در مشهد مقدس چشم به جهان گشود و در خانواده ای مذهبی رشد و پرورش یافت و تحصیلات خود را با دریافت دو مدرک دیپلم طبیعی و ریاضی پایان داد.
با شروع مبارزه مردم در برابر رژیم پهلوی، با آنان همراه و پس از پیروزی انقلاب اسلامی به خدمت برای این مرز و بوم مشغول شد.
هنگامی که حزب بعث عراق به ایران حمله کرد، او راهی اهواز شد و با حضور در ستاد جنگ های نامنظم به دفاع از میهن پرداخت.
او در عملیات گوناگون در کنار مبارزه با تجاوزگران به تصویربرداری و عکاسی از رویدادهای جبهه نبرد مشغول بود تا آیندگان رخدادهای گوناگون جنگ هشت ساله ایران و عراق را شاهد باشند.
کاظم اخوان که در دوران انقلاب همگام با مردم در پیروزی انقلاب اسلامی نقش خود را ایفا کرده بود با شروع جنگ تحمیلی به مناطق جنگی رفت و با هنر خود به دفاع از حریم انقلاب پرداخت.
در جبهه های جنوب کشور همرزم مبارز فداکار شهید دکتر مصطفی چمران شد و از همان زمان بود که همکاری خود را با خبرگزاری ایرنا آغاز کرد.
خاطرات تصویری فراوانی از ایثار، مقاومت و رشادت آن دوران از کاظم و دریچه دوربین او به جا مانده است.
پس از شهادت دکتر چمران، اخوان با روحیه انقلابی و پرتلاش خود و تاثیرپذیری از رفتارهای سردار شهیدش، عازم لبنان شد تا تصاویری از تجاوز و جنایات غاصبان مسجدالاقصی را به ثبت رساند.
این آغاز ماجرایی بود که کاظم را مانند عکس هایش جاودانه کرد.
چهاردهم تیر سال 1361 یعنی 32 سال پیش، فالانژهای مرتبط با نیروهای مسلح رژیم صهیونیستی، چهار دیپلمات ایرانی را در راه بیروت به طرابلس برخلاف قانون بین المللی و مصونیت دیپلماتیک ربودند و قواعد جهانی را به سخره گرفتند.
کاظم اخوان خبرنگار و عکاس ایرنا، سیدمحسن موسوی کاردار سفارت، حاج احمد متوسلیان وابسته نظامی و تقی رستگار مقـدم کارمند سفارت چهار دیپلمات ربوده شده بودند.
روزهای نخست این واقعه اخباری مبنی بر شهادت آنان منتشر شد اما مدرک ها و اطلاعات به دست آمده نشان از آن داشت که این افراد در اسارت رژیم صهیونیستی هستند.
برپایه شواهد گوناگون، شبه نظامیان فالانژ مسوول این آدم ربایی معرفی شدند.
آن زمان آنان با رژیم صهیونیستی همکاری و ارتباطی نزدیک داشتند و گفته شده که «سمیر جعجع» فرمانده نیروهای لبنانی (فالانژهای پیشین) چندین بار اعلام کرده که این افراد را نیروهایش ربوده و تحویل رژیم صهیونیستی داده اند.
جمهوری اسلامی ایران سالهاست که برای آزادی دیپلمات ها و شهروندان خویش از اسارات رژیم صهیونیستی تلاش و کوشش می کند تا به انتظار طولانی خانواده ربوده شدگان پایان دهد و بدین منظور کمیته‏ای را برای پیگیری وضعیت پرونده دیپلمات‏های ربوده شده تعیین کرده اما به رغم کوشش فراوان، هنوز وضعیت آنان مشخص نیست.
سازمان‏های بین ‏المللی نیز در این زمینه سکوت کردند و از رژیم صهیونیستی نخواستند اطلاعات و اسناد روشنی درباره وضعیت دیپلمات‏های ربوده شده ارایه دهد.
اکنون چندین سال است که از ربوده شدن دیپلمات های ایرانی در خاک لبنان می گذرد اما مردمان این دیار با امید به پروردگار و تلاش مسوولان هنوز چشم به راه بازگشت آنان هستند.
اول**1516



17/05/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن