واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: در حاشیه مراسم سالگرد بمباران اتمی هیروشیما در سالن "هات کوزای" این شهر؛
"نرگس آبیار": برای ماندگاری باید بر دل ها حکومت کرد نه بر زمین ها!
"نرگس آبیار" نویسنده و کارگردان فیلم سینمایی "شیار 143" ششم آگوست در مراسم سالگرد بمباران اتمی هیروشیما گفت: زنده نگه داشتن یاد کشته شدگان بمباران اتمی هیروشیما پس از گذشت 70 سال از جنگ جهانی شایسته تقدیر است و آموزه ای است برای زنده نگه داشتن یاد قربانیان ظلم برای جلوگیری از این جنایت در سراسر جهان.
به گزارش حوزه سینما باشگاه خبرنگاران؛ فیلم سینمایی "شیار 143" به نویسندگی و کارگردانی نرگس آبیار ششم آگوست همزمان با سالگرد بمباران اتمی هیروشیما در سالن هات کوزای این شهر برای مردم ژاپن و برخی از مقامات و مسئولان آن به نمایش در آمد. مراسم بزرگداشت سالگرد بمباران اتمی هیروشیما و گرامیداشت یاد قربانیان آن روز چهارشنبه با حضور رئیس جمهور کشور ژاپن و چند تن دیگر از مسئولان این کشور و هنرمندانی از ایران و سراسر کشورهای جهان برگزار شد. در حاشیه این مراسم فیلمسازان صلح طلب به ساخت درناهای کاغذی که در فرهنگ ژاپنی به عنوان نماد صلح شناخته شده است، همت گماشتند. این مراسم تا ظهر روز چهارشنبه به طول انجامید و عصر همان روز فیلم سینمایی "شیار 143" ویژه مردم ژاپن و صلح طلبان اکران شد. نکته جالب توجه در جریان این نمایش فیلم واکنش ها و گریه مردم ژاپن بعد از اکران این اثر بود که نشان می داد با مفاهیم آن ارتباط خوبی برقرار کرده و آن را نزدیک به فجایع انسانی سال هایی نه چندان دور در کشور خود دانسته اند. بخش بعدی مراسم نیز به برگزاری نشست خبری و تحلیل این اثر برگزیده مردم در سی و دومین جشنواره فیلم فجر اختصاص داشت که باز هم با حضور و استقبال خوبی از سوی شرکت کنندگان در جشنواره صلح رو به رو شد. در این نشست که اجرا و کارشناسی آن را شهره گلپریان برعهده داشت، نرگس آبیار نویسنده و کارگردان "شیار 143" با قرائت متنی ضمن ابراز همدردی با مردم ژاپن در سالگرد بمباران اتمی هیروشیما گفت: کرامت انسانی بر این پایه استوار است که جان انسان ها را ارزشمند بشماریم. حتی به بهای از دست دادن جان خود و هستند انسان هایی که جان خود را فدای جان انسان های دیگر کرده تا تفاوت انسان با دیگر مخلوقات عالم نمایان باشد.
وی با اشاره به جنایت های اخیر رژیم اشغالگر اسرائیل در غزه ادامه داد: در مقابل در همین دنیا و در برابر دیدگان ما کسانی هم هستند که حیات خود را با ستاندن جان انسان ها و کودکان بی گناه غزه پیوند زده اند و با این فکر باطل به گستردگی جغرافیایی خود می اندیشند. آن ها نمی دانند که برای ماندگاری باید بر دل ها حکومت کنند نه زمین ها و این شهرک ها و خانه هایی که بر روی زمین های آغشته به خون مردمان مظلوم فلسطین بنا می کنند، هیچ گاه محل امنی نبوده و نخواهد بود و هرکس در آن سکنی گزیند، خواب آرامی را تجربه نخواهد کرد.
کارگردان فیلم سینمایی "اشیا از آنچه در آینه می بینید به شما نزدیک ترند" در پایان ابراز امیدواری کرد: به امید آن روز که سیاستمداران ظالم به مفهوم صلح در جهانی برسند که قرار بر این است انسان ها در کنار هم زندگی کنند نه در مقابل هم.
وی در ادامه خطاب به مردم ژاپن افزود: تلاش شما در زنده نگه داشتن یاد کشته شدگان بمباران اتمی هیروشیما پس از گذشت 70 سال از جنگ جهانی بسیار قابل تقدیر است و آموزه ای است برای زنده نگه داشتن یاد قربانیان ظلم برای جلوگیری از این جنایت در سراسر جهان. در کشور من نیز 8 سال جنگ تحمیلی صورت گرفت که منجر به قربانی شدن بسیاری از هموطنانم شد.
گفتنی است؛ "شیار 143" که به همراه تعدادی از فیلم های سینمایی ایرانی همچون "ننه گیلانه"، "اتوبوس شب"، "فرش باد" ، "تنهای تنهای تنها" و مستند "خاطراتی برای تمام فصول" در جشنواره صلح هیروشیما شرکت کرده است، روز شنبه 9 آگوست در توکیو نیز برای صلح طلبان ژاپنی و سایر کشورها به نمایش در می آید. نرگس آبیار کارگردان برگزیده دوره اخیر جشنواره فیلم فجر به همراه پرویز پرستویی، کمال تبریزی، کیومرث پوراحمد، بیژن نوباوه وطن، مصطفی رزاق کریمی و تعدادی دیگر از کارگردانان ایرانی برای حضور در جشنواره صلح هیروشیما به ژاپن سفر کرده اند. همچنین دبیری بخش فیلم های ایرانی در این جشنواره را پرویز پرستویی برعهده دارد.
انتهای پیام/ اس
تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]