واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: روزنامه نگار: رسانه ها باید چشم حکومت باشند کرمان - ایرنا - یک روزنامه نگار گفت: مطبوعات و رسانه ها باید چشم حکومت ها باشند یعنی مسائل و مشکلات را ببینند و به دستگاه ها منعکس کنند.
احمد یوسف زاده روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ضمن تبریک 17 مرداد روز خبرنگار افزود: رسانه ها همچنین باید درصدد رفع آن مشکل بر آیند که این اهمیت اطلاع رسانی را می رساند و جامعه ای که در آن اطلاع رسانی نباشد به استبداد گرفتار می شود.
وی گفت: در هر نظام چه اسلامی چه غربی زمانی مطبوعات و خبرگزاری ها می توانند فعالیت آزادانه داشته باشند که آن جامعه شفاف عمل کند و در مقابل رسانه ها پاسخگو باشد.
مدیر مسوول نشریه رودبار زمین بیان کرد: نظام اطلاع رسانی یک نظام ضد فساد است و هر جامعه ای که توانست شفاف عمل کند و در مقابل مطبوعات و رسانه ها پاسخگو باشد بطور قطع در آن جامعه فساد کمتری ایجاد می شود.
وی با اشاره به اخلاق حرفه ای یک خبرنگار تصریح کرد: خبرنگاری یک سلسه مباحث اخلاقی دارد و خبرنگار برای ورود به عرصه خبرنگاری باید حدود و قوانین و خط قرمزهای اخلاقی برای خود ترسیم کند نه به صرف اینکه خبرنگار بود هر جور که دوست داشت بنویسد.
یوسف زاده تاکید کرد: خبرنگار باید پاسدار حرمت دیگران و ارمغان آور آزادی و امنیت باشد.
وی گفت: اگر قلمی به سمتی رفت که مغرضانه نوشت و باعث تخریب شخصیت فردی شد او از حیطه وظایف خبرنگاری خود عبور کرده است.
این روزنامه نگار باسابقه استان کرمان بیان کرد: خبرنگار باید بیشتر طرف مردم باشد تا طرف مسوولان زیرا کسی که مسوولیتی می گیرد باید انتقادپذیر باشد و مردم نیاز به رسانه و سخنگو دارند؛ یعنی سخنگویی که بتواند درد آنها را منعکس کند.
وی گفت: خبرنگار متعهد باید در عین حفظ حرمت و شخصیت افراد، شجاع باشد و بدور از پست و مقامی که افراد دارند آنها را منصفانه نقد و بیدار کند تا دچار استبداد رای نشوند.
یوسف زاده با اشاره به ضرورت تعامل سازنده مسوولان و خبرنگاران در انعکاس اخبار افزود: تعامل بین مسوولان و رسانه ها یک ضرورت است و مطبوعات، رسانه ها و خبرگزاری ها وقتی خبری را منعکس می کنند یعنی به وظیفه خود عمل کرده اند.
وی گفت: اگر به ستون مطبوعات محلی استان نگاه کنید می بینید خیلی از مطالب منتشر شده اطلاعات مربوط به ادارات و مسوولان است یعنی اینکه خبرنگاران وظیفه خود را انجام می دهند و خدمات را به اطلاع مردم می رسانند تا مردم نسبت به نظام خود خوش بین باشند و اطلاع یابند که مسوولان کار می کنند.
مدیرمسوول نشریه رودبار زمین افزود: محبت و تعامل بین مسوولان و اصحاب رسانه باید دو طرفه باشد و مسوولان با مطبوعات و خبرگزاری همکاری کنند و وقتی مطلبی در روزنامه به مذاق آنها خوش نمی آید برآشفته نشوند و آستانه تحمل خود را بالا ببرند بلکه اجازه دهند رسانه ها بطور مستمر با نقد سازنده به بیان واقعیت ها بپردازند.
یوسف زاده همچنین از شهید محمود صارمی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی یاد کرد و گفت: وی 16 سال قبل به دست طالبان در مظلومیت در مزار شریف به شهادت رسید که امید است خون این شهید باعث عزت و افتخار خبرنگاران باشد و خبرنگاران بتوانند در فضایی آرام و امن با آزادی کامل بیان و آزادی کامل بعد از بیان به وظایف ملی، میهنی و مذهبی خود بپردازند.
۱۷ مرداد ۱۳۷۷، محمود صارمی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی مستقر در مزار شریف افغانستان به همراه شماری از کارکنان سرکنسولگری ایران در این شهر توسط عوامل گروه طالبان به شهادت رسیدند.
پس از این واقعه 17 مرداد به عنوان روز خبرنگار نامگذاری شد.ک/3
7444/8154
16/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]