واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ مرداد ۱۳۹۳ (۱۱:۵۳ق.ظ)
رتبه صد و يازدهم در مقوله سوادآموزي/ آمار بي سوادي در ايران بالغ بر 9 ميليون رئيس سازمان نهضت سوادآموزي گفت: در حال حاضر 9 ميليون و 700 هزار نفر در گروه سني بالاي 6 سال فاقد تحصيل هستند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، علي باقرزاده در هفتمين اجلاس عمومي شوراي عالي استان ها با بيان اين مطلب تصريح کرد: امروز 34 سال و 7 ماه و 9 روز از پيام امام(ره) در هفتم دي سال 58 مي گذرد و آن زمان رهبر انقلاب به موضوع سوادآموزي تاکيد ويژه اي داشتند.
وي افزود: در روزهاي ابتدايي 50 درصد مردم ايران حتي خواندن و نوشتن نيز نياموخته بودند و با مطرح کردن بحث ايران را مدرسه کنيم تا حدود زيادي وضعيت بيسوادي در کشور بهبود يافت.
معاون وزير آموزش و پرورش با ارائه آماري از تعداد بيسوادان حاضر در کشور خاطرنشان کرد: در سرشماري نفوس و مسکني که سال 90 انجام شد شاهد واقعيت تخلي بوديم و اين واقعيت وجود 9 ميليون و 700 هزار نفر بيسواد در کشور بود.
وي ادامه داد: از اين آمار 3 ميليون و 800 هزار نفر افراد زير 50 سال هستند که بايد براي آموزش آنها برنامه ريزي شود.
باقرزاده با بيان اينکه ميانگين طول عمر و اميد به زندگي با موضوع تحصيل ارتباط مستقيمي دارد اظهار کرد: مطالعات نشان داده که افرادي که از نظر تحصيلات در سطح راهنمايي و بالاتر هستند به طور ميانگين يک دهه عمر آنها بيشتر از افراد بيسواد است.
وي در خصوص جايگاه ايران در دنيا از نظر سوادآموزي اذعان کرد: موقعيت ايران در مقوله سوادآموزي چندان قابل قبول نيست و ايران با متوسط 7.5 سال تحصيل رتبه 111 را به خود اختصاص داده است.
رئيس سازمان نهضت سوادآموزي از اعلام آمادگي اين سازمان براي همکاري با ساير نهادها جهت ريشه کن کردن بيسوادي خبرداد و گفت: با هر ارگاني که بتواند در مقوله ريشه کن کردن بيسوادي به ياري سازمان نهضت سوادآموزي آيد همکاري مي کنيم و اعتبارات موردنياز براي اين کار نيز از طريق سازمان نهضت سوادآموزي پرداخت خواهد شد.
وي با اشاره به افزايش 24 درصدي اعتبارات سازمان نهضت سوادآموزي در سال 93 تصريح کرد: خوشبختانه مشکل اصلي ما براي ريشه کن کردن بيسوادي در کشور بحث کمبود اعتبار نيست زيرا در سال جاري اعتبارات سازمان نهضت سوادآموزي 24 درصد رشد داشته است.
معاون وزير آموزش و پرورش با بيان اينکه سازوکار درنظر گرفته شده به سازمان آموزش فرد به فرد به افراد بيسواد است خاطرنشان کرد: سازمان به ازاي باسواد کردن هر نفر به طور ميانگين 600 هزار تومان پرداخت مي کند و اعتقاد داريم که از اين طريق به مقوله اشتغال نيز کمک خواهيم کرد.
باقرزادده اولويت نخست سوادآموزي براي آموزش تحصيل به افراد بيسواد را سنين 10 تا 20 سال دانست.
رئيس سازمان نهضت سواداموزي تاکيد کرد: در حال حاضر 75 هزار نوجوان 10 تا 20 سال کشور از نعمت سواد محروم هستند و سازمان نهضت سوادآموزي براي اين رده سني برنامه هاي ويژه اي دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 180]