واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون وزیر: تخصیص اعتبارات آموزشی در آموزش و پرورش مطلوب نیست مشهد - ایرنا - سرپرست معاونت توسعه مدیریت و پشیبانی وزارت آموزش و پرورش گفت: وضعیت چیدمان نیروی انسانی و تخصیص اعتبارات آموزشی در این وزارتخانه مطلوب نیست.
ˈسیدمحمد بطحاییˈ روز چهارشنبه در همایش سراسری مدیران دبیرستانهای علوم و معارف اسلامی صدرا در مشهد افزود: کمتر از دو درصد اعتبارات وزارت آموزش و پرورش صرف مسائل آموزشی می شود لذا در این بخش اعتبارات ناکافی است.
وی گفت: امسال 98.5 درصد اعتبارات وزارت آموزش و پرورش صرف امور کارکنان شد و تنها 1.5 درصد اعتبارات به موارد آموزشی اختصاص یافت.
سرپرست معاونت توسعه مدیریت و پشیبانی وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: از بودجه سال 93 دولت تنها 13 درصد به وزارت آموزش و پرورش نسبت به حجم بالای هزینه های آن اختصاص یافت که با توجه به مشکلات اقتصادی موجود، از دولت نمی توان انتظار اختصاص اعتبارات بیشتر به این بخش را داشت.
وی ادامه داد: نسبت دانش آموز به کارمند در این وزارتخانه 11 به یک و نسبت نیروی اصلی به نیروی پشتیبانی دو به یک است در حالی که در هیچ کشور توسعه یافته ای این نسبتها مشاهده نمی شود زیرا تقریبا نسبتها در ایران بالاتر از نرم جهانی است.
او بیان کرد: با توجه به بودجه امسال بطور متوسط برای هر دانش آموز 18 میلیون و 500 هزار ریال هزینه می شود و این اعتبارات جدا از اعتبارات تملک دارایی استانها است.
بطحایی در ادامه همچنین گفت: نظام آموزشی کشور با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم می کند، هزینه آنچه تحت عنوان خدمات آموزشی به دانش آموزان ارائه می شود بسیار بالا است و توجیه اقتصادی مطلوبی ندارد.
وی در ادامه اظهارداشت: اجرای طرح نظام آموزشی 6-3-3 نیز باعجله، بدون تامین امکانات و بسترسازی لازم برای اجرای آن انجام گرفت لذا این طرح در عمل بویژه در بخش راه اندازی کلاس ششم با مشکلاتی مواجه شد.
او افزود: در 10 سال گذشته برخلاف بهبود ظاهری بخش آموزش و پرورش کشور، کیفیت تعلیم و تربیت دانش آموزان کاهش یافت که علت عمده این مشکل عدم برنامه ریزی مطلوب برای اجرای طرحهای جدید در این بخش بوده است.
وی عدم استقلال مدارس را از دیگر مشکلات وزارت آموزش و پرورش کشور برشمرد و گفت: مدارس هیچ اختیاری از خود ندارند در حالی که باید همه مسائل آموزشی از سوی مدرسه مدیریت و اجرا شود.
سرپرست معاونت توسعه مدیریت و پشیبانی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه مدرسه محوری در کشور ما از جایگاه مناسبی برخوردار نیست افزود: ضریب رویکرد مدرسه محوری در مدارس دولتی تقریبا صفر است در حالی که در بسیاری از کشورهایی که به لحاظ فرهنگی و اجتماعی تشابهات زیادی با ایران دارند 30 درصد هزینه های آموزشی توسط مدیران مدارس مدیریت می شود.
وی گفت: در کشور ما به هیچوجه امکان مشارکت در امور مدرسه از سوی دیگر اقشار جامعه میسر نیست، ورود علما و صاحبنظران در امور آموزشی و فرهنگی به مدارس بسیار دشوار بوده و اجازه دخالت و اظهارنظر در این زمینه به آنان داده نمی شود.
او اظهار کرد: برای حل این مشکلات تدابیری اتخاذ شده که از جمله آن اجرای طرح مدرسه محوری و تقویت مدیریت آموزشگاهی در مدارس است و این طرح در سال تحصیلی 93/94 به صورت آزمایشی در هفت هزار مدرسه به اجرا درمی آید.
بطحایی با تاکید بر بهبود وضعیت نیروی انسانی در آموزش و پرورش گفت: باید نسبت دانش آموز به کارمند در این وزارتخانه از 11 به عدد 15 برسد و سهم نیروی پشتیبانی به پنج درصد افزایش یابد و تا زمانی که این اقدامات انجام نگیرد وزارت آموزش و پرورش از مشکلات موجود رهایی نمی یابد.
وی با بیان اینکه در راستای ساماندهی نیروی انسانی در وزارت آموزش و پرورش اقداماتی انجام گرفته است افزود: مهر ماه امسال 50 هزار نیروی انسانی ساماندهی می شوند تا راه تنفس برای آموزش و پرورش کشور باز شود.
او اضافه کرد: برای ارتقا کیفیت آموزش و پرورش در کشور باید 22 درصد از بودجه دولت به آموزش و پرورش اختصاص یابد که این مهم در هیچ دولتی محقق نمی شود لذا چاره ای جز مدیریت منابع نداریم.
سرپرست معاونت توسعه مدیریت و پشیبانی وزارت آموزش و پرورش در ادامه با اشاره به ظرفیت مطلوب مدارس علوم اسلامی در کشور گفت: حرکت در آموزش و پرورش باید مبتنی بر تعلیم و تربیت اسلامی باشد لذا این مدارس ایده های برجسته ای برای تعلیم و تربیت به این وزارتخانه می دهند.
وی افزود: در راستای ترویج تعلیم و تربیت اسلامی هنوز اقدامات تاثیرگذاری در مدارس انجام نگرفته بطوری که از 150 هزار مدرسه در کشور، روحانیت در چهار هزار مدرسه حضور دارند.
7489/660
15/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]