تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 17 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مؤمن همواره خانواده خود را از دانش و ادب شايسته بهره مند مى سازد تا همه آنان را وارد ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805152439




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گیان نهاوند قلب طبیعت غرب ایران/ شگفتیهایی که در پیچ و خم کمبودها فراموش شده اند


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


استانها > غرب > همدان گزارش خبری - تصویری مهر/
گیان نهاوند قلب طبیعت غرب ایران/ شگفتیهایی که در پیچ و خم کمبودها فراموش شده اند
نهاوند-خبرگزاری مهر: سراب گیان نهاوند که از پر آب ترین سراب های کشور با طبیعت بکر و زیباست، گوشه ای از بهشت روی زمین را به نمایش گذاشته و وجود درختان کهنسال چنار آن نشان از قدمت طولانی این منطقه در پیدایش خلقت دارد و می رود که رفته رفته بعنوان قطب گردشگری غرب کشور شناخته شود اما هنوز از نبود زیر ساخت ها و امکانات لازم برای جذب توریست و گردشگر در رنج است.



به گزارش خبرنگار مهر، استان همدان از مناطق مهم و شاخص کشور با توجه به سابقه تاریخی و تمدنی کهن و طبیعت بکر ، جاذبه های اکوتوریسمی فراوانی را در دل خود جای داده است که بدون شک و اغماض یکی از شهرستان های  استان همدان با قابلیت و پتانسیل جذب بالای گردشگر و توریست نهاوند است. نهاوند صاحب قدیمی ترین تمدن در استان همدان و غرب کشور است که آثار به دست آمده در تپه گیان نهاوند، سابقه تمدن این منطقه را به بیش از شش هزار سال قبل می برد و آنچه در تاریخ به شایستگی ثبت شده اینکه از سال 612ق.م که دولت آشور به دست مادها از بین رفت و امپراتوری ماد تشکیل شد،  همواره منطقه نهاوند بخشی از سرزمین ماد بوده است.

شهرستان نهاوند به خاطر داشتن موقعیت استراتژیک و راهبردی ممتاز، آب فراوان و زیستگاه های طبیعی  مناسب در دوره های تاریخی و اسلامی مختلف مورد توجه بوده که در این بین قدیمی ترین تمدن شناخته شده در نهاوند تپه گیان است. گیان بزرگترین مرکز بخش قدیمی و تاریخی شهرستان نهاوند است که در دشت گیان و در 18 کیلومتری جنوب غربی نهاوند قرار دارد و وجود تپه گیان و سراب گیان در این منطقه باعث تلاقی تاریخ و طبیعت کهن شهرستان نهاوند شده و منطقه ای که قطعه ای از بهشت روی زمین نام گرفته را به زیبایی ترسیم کرده است. سراب گیان پر بازدیدترین سراب غرب کشور است که به بهشت گمشده غرب کشور شهرت دارد اما در حال حاضر از نبود امکانات و زیر ساخت های مناسب برای جذب و رضایت گردشگر رنج می برد.

هر چند در سالهای گذشته شهرداری گیان با اعتبار محدود و کم گام در ایجاد امکانات رفاهی مردم و گردشگران گذاشته و احداث 20 چشمه سرویس بهداشتی، نصب 110 سطل زباله، احداث پارکینگ های موقت، نصب 30 عدد آلاچیق  و بیش از 60 سکوی بتونی نشیمن و رنگ آمیزی محیطی موفق به حل قسمتی از مشکلات و کمبودهای خدمات رفاهی در این سراب شده اما برای تبدیل سراب گیان به قطب گردشگری و جذب توریست نهادها و دستگاه های متولی باید به کمک شهرداری گیان بیایند تا مشکلات سراب گیان حل شود، سرابی که هنوز از سیستم روشنایی، آنتن دهی تلفن همراه، راه دسترسی مناسب محروم مانده است. اما در همین زمینه استاندار همدان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: سراب گیان علاوه بر جاذبه طبیعی برای میراث فرهنگی ارزش تاریخی نیز دارد چرا که " تپه گیان" نیز در انجا واقع شده است.

محمد ناصر نیکبخت با بیان اینکه سراب گیان نهاوند یکی از زیبا ترین و پر آب ترین سرابهای کشور است که دومی ندارد، گفت: با توجه به زیبایی و طبیعت بکر سراب گیان ظرفیت تبدیل آن به قطب توریستی غرب کشور وجود دارد اما متأسفانه در سالهای گذشته برای جذب گردشگر و اقامت مسافران در این سراب اقدامات لازم و کافی انجام نشده که مهمترین علت آن مشخص نبودن متولی این دو سراب است. وی اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را متولی اصلی تمام مراکز گردشگری تاریخی و طبیعی عنوان کرد و گفت: تا یک ماه آینده باید دستگاه های متولی برق، مخابرات و راه و شهرسازی امکانات خود را در سراب  گیان متمرکز کنند. نیکبخت بیان داشت: جاده ورودی سراب گاماسیاب نهاوند تا 10 روز آینده توسط اداره راه و شهرسازی استان همدان آسفالت و وضعیت پارکینگ این سراب اصلاح می شود. استاندار همدان گفت: باید زیر ساخت ها و شرایط و امکانات لازم برای استقرار و سکونت چند روزه گردشگران و توریست ها در سراب گیان نهاوند مهیا و فراهم شود.

اما مشکل سراب گیان تنها نبود زیر ساخت ها و روشنایی و راه دسترسی مناسب نیست بلکه اجرای طرح ضعیف و ناقص ساماندهی سراب گیان نهاوند است که صدای همه مردم و مسئولان و گردشگران را درآورده است. چند سالي است كه براي توسعه گردشگري در نهاوند و با هدف تقويت صنعت توريسم، كار ساماندهي اين سراب توسط اداره میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری  آغاز شد و امروز  با پیشرفت 50 درصدی کاملا تعطیل و نیمه کاره رها شده است. مطالعه و تهیه این طرح از سال 87  آغاز و عملیات اجرایی آن در سالهای 89 و 90 شروع شد و اعتبار تخصیص یافته آن هم یک میلیاردو 100 میلیون تومان بود. اما علي‌رغم وعده‌هاي متوليان آن، اين پروژه هنوز به اتمام نرسيده چراکه زمانی کمبود اعتبار و زمان دیگر سردی هوا  طرح ساماندهی سراب گیان نهاوند را به تعطیلی کشاند بطوریکه در اوج فصل گردشگري و بازديد مسافران از اين منطقه بكر و زيبا با طرح نيمه تمامي رو‌برو هستيم که با نمای نیمه کاره و تخریبی در  سرچشمه بزرگترين جنگل طبيعي غرب كشور، چند سالي است سوهان روح و اسباب دردسر مردم شده است.

فرماندار نهاوند نیز در این خصوص در گفتگو با مهر از اختصاص مبلغ 970 میلیون تومان اعتبار به ساماندهی نقاط گردشگری نهاوند خبر داد و گفت: صنعت گردشگری در اشتغال زایی و تقویت اقتصاد کشور بسیار موثر است و دولت توجه جدی به تقویت این صنعت دارد. امامعلی عبدالملکی گفت: امکانات رفاهی و اقامتی صنعت توریسم شهرستان نهاوند  پاسخگوی مطالبات گردشگران نیست و باید با تشویق بخش خصوصی به سرمایه گذاری در این بخش، امکانات و تجهیزات رفاهی و اقامتی مناسبی را برای صنعت توریسم در نهاوند فراهم کنیم. عبدالملکی ادامه داد: شهرستان نهاوند در غرب کشور و در بعضی موارد در سطح کشور دارای مناطق و مراکز گردشگری و توریستی بی نظیری است به همین منظوربخش صنعت گردشگری شهرستان نهاوند با هدف ایجاد اشتغال، جذب توریست و تبلیغ فرهنگ اصیل منطقه نهاوند باید  احیا شود.

وی برای رفع مشکلات و تامین زیرساخت های مکان های گردشگری نهاوند در سال جاری 970 میلیون تومان از محل اعتبارات شهرستانی اختصاص یافته است. وی از انجام عملیات آبیاری تحت فشار و قطره ای 300 هکتار از اراضی جنگی سراب گیان، نصب 110 سطل زباله و نصب 30 آلاچیق در سطح سراب گیان نهاوند خبر داد و گفت: برای احداث امکانات رفاهی سراب گیان 120 میلیون تومان اعتبار تخصیص یافته است. اما برای شنیدن حرفای شهردار گیان بعنوان متولی فعلی سراب گیان همراه وی به سراب گیان رفتیم. شهردار گیان در ابتدا گفت: تعمیر و بازسازی سراب گیان نهاوند به منظور جذب بیشتر گردشگران به این شهرستان از اولویت های شهرداری است.

هوشنگ کیانی گفت: به منظور ارائه خدمات بهتر و حفظ این جنگل طبیعی و زیبا از هر ماشینی که به جنگل وارد شود سه هزارتومان ورودی اخذ می شود که پول های جمع شده صرف نظافت و بهداشت سراب می شود و تاکنون از محل همین در آمدها در پنج نقطه ازجنگل بدون آسیب رساندن به درختان بیش از40 سرویس بهداشتی احداث شده است. کیانی بزرگترین مشکل سراب گیان را نبود سیستم روشنایی و راه دسترسی عنوان می کند و اضافه می کند شهرداری گیان دو سال پیش جاده ورودی جدیدی برای سراب گیان تعریف کرده اما برای اتمام کار و آسفالت جاده جدید با کمبود اعتبار روبرو شدیم. وی  ادامه داد: مسئولان استانی وکشوری باید توجه جدی به حفظ تنها جنگل و سراب طبیعی غرب کشور در گیان داشته باشند، چراکه این جنگل با مشکلات فراوان روبرو است و تلاش مدیر و پرسنل زحمت کش منابع طبیعی نهاوند و شهرداری گیان بدون اعتبارات کافی راه به جایی نمی برد و در آیند شاهد آسیب رساندن جدی به این جنگل خواهیم بود.

شهردار گیان مشکل دیگر سراب گیان را  در خصوص کمبود آب سراب گیان و  برداشت های بی رویه آب زیرزمینی در دشت دلفان استان لرستان  که در آن طرف کوه ودر همسایگی سراب گیان قرار دارد عنوان کرد و گفت: این اقدام موجب کاهش آب این سراب در سال های اخیر شده است. اما در بازدید از سراب گیان به اتفق شهردار این منطقه با چند نفر از گردشگران و مهمانان سراب گیان نهاوند همراه شدیم تا نظر آنها را در مورد امکانات سراب گیان جویا شویم. نسترن عسگریان که از شهرستان بروجرد به نهاوند آمده است در جواب پرسش مهر می گوید: اين جاذبه طبيعي به عنوان يكي از مكانهاي گردشگري نه تنها شهرستان نهاوند، بلكه غرب کشور و  استان همدان مطرح است اما چنان كه بايد نسبت به معرفي آن به عموم مردم حتي در استان همدان و استانهای همجوار  اقدامي انجام نشده است.

وی گفت: راه ناهموار، دسترسي آسان به اين مكان را از مسافران علاقه مند سلب مي كند در حالي كه وجود يك راه دسترسي مناسب از حداقل امكاناتي است كه بايد يك منطقه توريستي ايجاد شود. وی با اشاره به وسعت زیاد سراب گیان نهاوند و شگفتی ها و جاذبه های بی نظیرآن ادامه داد: متأسفانه هیچ گونه امکانات و خدماتی برای اسکان مسافران و گردشگران در شب وجود ندارد و هیچ مرکز خریدی هم در سراب دیده نمی شود.

امید عالمی که دیگر مهمان سراب گیان نهاوند از شهرستان سمنان است که تعریف سراب گیان نهاوند را از یکی از دوستان خود شنیده نیز به مهر گفت: عدم وجود امكانات روشنايي كافي باعث مي شود تا با غروب آفتاب و كاستن از روشنايي روز، عملاً استفاده از اين مكان زيبا براي گردشگران و مسافران غيرممكن و سخت شود. عالمی معتقد است تعبيه امكانات جانبي در كنار نقاط طبيعي توريستي، باعث جذابيت بيشتر مكان شده و رغبت مسافران را افزايش مي دهد. وی گفت: متاسفانه سراب گيان فاقد كمترين حد اين امكانات است در حالي كه در اين خصوص متوليان امر با ايجاد يك شهربازي كوچك و نصب دكه هايي برای فروش برخي اقلام مورد نياز مردم مانند مواد خوراكي هم بر جذابيت محيط افزوده و هم مي توانند از درآمد آن براي رسيدگي به وضعيت سراب استفاده كنند.

امید عالمی عدم آنتن دهی تلفن همراه را در سراب گیان فاجعه خواند و گفت: خدا نکند مهمانی که به این منطقه آشنایی ندارد در این جنگل گم شود. آنچه مسلم است اینکه نهاوند اگر چه دارای مواهب طبیعی و تاریخی فراوان و بی نظیری است اما تاکنون هیچ کدام از زیرساخت های لازم برای جذب گردشگری در آن ایجاد نشده است. فراهم کردن زیرساخت های لازم در حوزه گردشگری به تنهایی و با سرمایه اندک شهرستانی امکان پذیر نیست و باید برای رسیدن به این هدف از سرمایه گذاران بخش خصوصی استفاده کرد. و در پایان اینکه نهاوند و مناطق گردشگری آن به خصوص سراب گیان  دارای قابلیت های فراوان برای جذب گردشگر است که استفاده بهینه از این ظرفیت ها، رونق اقتصادی شهرستان نهاوند و شهر گیان را به همراه خواهد داشت.  




۱۳۹۳/۵/۱۵ - ۱۰:۰۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن