تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):عبادت هفتاد جزء است و بالاترین و بزرگترین جزء آن کسب حلال است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832998131




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آرمان خواهی سبب حفظ جایگاه ادبیات مشروطه است


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
آرمان خواهی سبب حفظ جایگاه "ادبیات مشروطه" است
آرمان خواهی در "ادبیات مشروطه" سبب حفظ جایگاه این گونه ادبی در ادبیات شده است.
کامران شرفشاهی، شاعر در گفتگو باحوزه ادبیات باشگاه خبرنگاران گفت: در واقع شعر عصر مشروطیت، یک نقطه عطف بزرگ در تاریخ سرزمین ما بوده است. در این برهه از زمان شاهد یک سلسله از دگرگونی‌های گسترده ای هستیم که بر جریانات فکری و فرهنگی عصر مشروطه تأثیر می‌‌گذارد.

وی افزود: در واقع در عصر مشروطه شاهد این واقعیت هستیم که در پرتو به وجود آمدن فضای مساعد و نسبتا آزاد شاعرانی ظهور می‌کنند که ویژگی شعر آنان، بیان شجاعانه مسائل مردم است.






این شاعر ادامه داد: شعر عصر مشروطه از دربارها، مدح پادشاهان، حاکمان، امرا و حکمرانان بسیار فاصله می‌گیرد و یک توجه بسیار چشمگیری نسبت به وضعیت زندگی مردم و ابراز نگرانی عمیق نسبت به سرنوشت ایران و بی لیاقتی‌هایی دارد که منجر شده کشور از قاعده پیشرفت عقب بماند اینگونه مسائل، ویژگی شعر دوره مشروطه است.

شرفشاهی تصریح کرد: بیان سرشار از شهامت شاعران در عرصه شعر، توجه به وضع موجود، دفاع از جریان‌های آزادیخواه،‌مبارزه با جریان استبداد همچنین رودرویی مستقیم و به طور کامل بی پروا با استعمارگرانی که به آب و خاک این سرزمین طمع بسته بودند محورهای اصلی آثار دوره مشروطه است.

وی عنوان کرد: فضای باز ناگهانی در عصر مشروطه موجب می‌شود برخی از شاعران به سرودن شعرهایی روی بیاورند که به طوری کاملا مشخص به وقایع خاصی اشاره دارد. همین امر موجب شد بسیاری از شعرهای مشروطیت دارای مصرف خاصی باشند و پس از گذشت زمان، دیگر این شعرها لطف اولیه خود را ندارند.

شرفشاهی اظهار داشت: یکی از نکات دیگر در خصوص شاعران مشروطیت، خارج شدن این شاعران از حدود انصاف و اعتدال است شاهد هستیم بعضی از شاعران عصر مشروطه به زبانی سطح پایین و خارج از اخلاق روی می‌آورند. اینگونه شاعران بهانه‌ای به دست اشخاص سیاستمدار که بدون سعه صدر لازم دادند تا درصدد برآیند فضای شعر را محدود کنند.

این شاعر ادامه داد: به طور قطع بسیاری از اشعار دوران مشروطیت به خصوص شعرهایی که مضامینی ملی و میهنی داشته‌اند در ذهن مردم جای گرفت و بر زبان آنان جاری شد.

شاعران بسیاری از اینگونه آثار متأثر شدند و می‌توان گفت‌ بسیاری از سروده‌های ملی و میهنی با نگاهی به ادبیات عصر مشروطه در واقع یک پل است.

وی بیان کرد: ادبیات عصر مشروطه یک برهه‌ای از ادبیات سرزمین ما را تشکیل می‌دهد و یکی از نکات بسیار مهم در خصوص ادبیات مشروطه رویکرد ادبیات به سمت پایداری است. به این سبب هنگامی‌که از ادبیات مقاومت سخن می‌گوییم نمی‌توان از ادبیات عصر مشروطه چشم پوشی کرد.

این شاعر خاطر نشان کرد: ادبیات عصر مشروطه، به جهت آرمان خواه بودنش جایگاه خود را در ادبیات حفظ کرده است به طور قطع زیاده‌روی‌هایی که به نظر برخی افراد شده در بیان مفاهیم و مضامین، بخش بسیار عمده‌ای از شعر شاعران روزگار ما و آینده غیر قابل استفاده است.

وی عنوان کرد: تنها از آثاری که از لحاظ اندیشه در مرتبه والاتری قرار دارند و از نظر احساسی زلال و بدون حب و بغض هستند می‌توان استفاده کرد و اینگونه اشعار در میان شعرهای عصر مشروطه کم نیستند. نکته جالبی در ادبیات عصر مشروطه، رویکرد شاعران به سرودن اشعار طنز آمیز است.

شرفشاهی تصریح کرد: هرگاه در جامعه فضای آزادی نسبی ایجاد شده است شاهد شکوفایی طنز در آثار هنرمندان خود بودیم و یکی از مشخصه‌های مشروطیت شده است که مطالعه آثار را لذت بخش می‌کند.


انتهای پیام /





تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۷:۳۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن