تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 15 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):على پيشواى مؤمنان و ثروت پيشواى منافقان است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1821255340




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دو هزارو700 کتیبه باستانی درشوش ترجمه و شناسنامه دار شد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دو هزارو700 کتیبه باستانی درشوش ترجمه و شناسنامه دار شد دزفول - ایرنا - پژوهشگر و محقق زبان و خطوط باستانی گفت: دو هزار و 700 کتیبه باستانی تاکنون در پایگاه باستان شناسی شوش ترجمه و صاحب شناسنامه شده است.


ˈعبدالمجید ارفعی ˈ روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این کتیبه های باستانی که در پایگاه باستان شناسی شوش نگهداری می شوند به زبان های ایلامی، اکدی (بابلی) و پارسی باستان (هخامنشی) بوده که به زبان فارسی ترجمه و ثبت گردید.
ارفعی با بیان اینکه کار ترجمه حدود دو هزار و 300 کتیبه دیگر در این پایگاه در حال انجام است افزود:کتیبه های موجود در محل قلعه شوش به عنوان بخشی از تاریخ و تمدن ایران باستان سامان دهی و طبقه بندی شده است.
پژوهشگر و محقق زبان و خطوط باستانی مدت زمان خوانش هر کتیبه را بین 10 دقیقه تا دو روز عنوان کرد و گفت:قدیمی ترین کتیبه که در شوش نگهداری می شود متعلق به دو هزارو 250سال قبل از میلاد است.
پروفسور ارفعی بیان داشت:این کتیبه ها و آجرهای خط نوشته در دوران باستان در ساخت و زیبا سازی پرستشگاه های ایلامی استفاده شده است.
وی همچنین از راه اندازی تالار کتیبه های باستانی در محل قلعه شوش خبر داد و افزود:در این تالار اشیا و کتیبه های باستانی در مجموعه ای تاریخی طبقه بندی و سامان دهی شده و کار تحقیق و مطالعه آن ها همچنان ادامه دارد.
ارفعی افزود:کتیبه های باستانی در قفسه های استاندارد ریلی ویژه اشیای تاریخی، فرهنگی و باستانی نگهداری می شوند.
وی همچنین در خصوص روند ثبت جهانی محوطه باستانی شوش در سازمان یونسکو گفت: ثبت جهانی شوش نیازمند مشارکت و همکاری همه دستگاه هاست و در این راستا باید محوطه و نیز منظر محوطه تاریخی شوش برای ثبت جهانی سامان دهی شود.
ارفعی ترجمه و شناسنامه دار کردن کتیبه های باستانی در شوش را اقدامی مهم در راستای ثبت جهانی محوطه باستانی شوش عنوان کرد.
شهر باستانی شوش یکی از معروف ترین تمدن های کهن است که زمانی پایتخت حکومت عیلام و همچنین پایتخت زمستانی پادشاهی هخامنشی بوده است.
زیگورات چغازنبیل در شوش و سازه های آبی شوشتر دو اثر دراستان خوزستان است که در یونسکو به ثبت رسیده است.
محوطه باستانی 400 هکتاری شوش قرار است در سال 2015 میلادی به ثبت جهانی برسد.
7280/648/641



14/05/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن