واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
عضو کمیته اجرایی احیای خانه احزاب: دولت به دنبال تحقق خواستههای احزاب شناسنامهدار است /قانون احزاب نیازمند تعامل دولت، مجلس و احزاب است
عضو کمیته اجرایی احیای خانه احزاب معتقد است در دولت یازدهم بنا بر تقویت احزاب گذاشته شده است تا احزاب شناسنامه دار و قانونمند فعالیت کنند.
به گزارش نامه نیوز؛ ضیافت افطار مشترک دبیران کل احزاب مجوزدار کشور و استانداران در وزارت کشور با پیشنهاد جدیدی از سوی وزیر کشور همراه شد. بنا به گفته عبدالرضا رحمانی فضلی دولت و در راس آن وزارت کشور آمادگی دارد برای فعالیت و قانون احزاب و تشکلهای سیاسی، کمیته سهجانبه احزاب، مجلس و دولت را در وزارت کشور تشکیل دهد. کمیتهای که در صورت استقبال مجلس و احزاب از تشکیل آن میتواند به رفع برخی ایرادات وارد شده بر قانون احزاب مطرح در مجلس و کاربردی شدن بیشتر این قانون بینجامد. این پیشنهاد با استقبال برخی جریانات و چهره های سیاسی روبرو شد.
آنگونه که محمدرضا باهنر دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری و دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین از تشکیل کارگروه بین دولت، مجلس و احزاب استقبال کرد و گفت که میتوان جایی را به عنوان باشگاه یا کانون احزاب پیشبینی کرد که البته مثل خانه احزاب گذشته نخواهد بود. حسین کمالی دبیرکل حزب اسلامی کار با استقبال از برگزاری چنین جلسات مشترکی گفت: امیدواریم با نشستهای مشترک میان وزارت کشور، نمایندگان مجلس و سران احزاب، مشکلات بوجود آمده برای احزاب برطرف شود.
در همین راستا فاطمه راکعی دبیر کل جمعیت زنان مسلمان نو اندیش، در گفتوگو با خبرنگار نامهنیوز درباره کمیته سه جانبه دولت، مجلس، احزاب، گفت: هرکاری که بخواهد به نتیجه برسد باید روال درست و قابل قبولی را طی کند. در حال حاضر احزاب و وزارت کشور به صورت مشترک بر قانون احزاب و قانون انتخابات نظارت دارند که باید کار کارشناسی صورت گرفته و مجلس نیز در این زمینه اظهار نظر داشته باشد.
نماینده پیشین مجلس خاطرنشان کرد: سه نهاد شامل دولت، مجلس و احزاب باید با یکدیگر تعامل و گفتوگو داشته باشند تا به نتیجه مورد نظر برسند و زمانی که طرح به مجلس میرود بدون هیچ مشکلی و به نفع احزاب پیگیری شود؛ از سوی دیگر قانون انتخابات باید به گونهای باشد که سلامت انتخابات را از هر نظر تضمین کند. حال اگر چنین کمیتهای ایجاد شود، کسانی باید برای نمایندگی احزاب اعلام آمادگی کنند که استعداد، دغدغه و تجربه داشته باشند.
راکعی با بیان اینکه احزاب قطعا ارگانیک عمل خواهند کرد، گفت: از وزارت کشور و مجلس افرادی به عنوان ناظر بر کمیته احزاب حضور خواهند داشت و کسانی که از احزاب به این کمیته میروند قطعا ارگانیک عمل میکنند؛ از سوی دیگر همه اعضای این کمیته با هم ارتباطی منسجم و صمیمی دارند و از تمام افراد نظرخواهی صورت میگیرد. همچنین نمایندگان احزاب تمام پیشنهادات گردآوری شده را بررسی میکنند و نکات مهم و قابل بحث را به کمیته ارجاع میدهند. از سوی دیگر نمایندگان احزاب نیز در کمیته حضور دارند تا از دیدگاه حزب خود دفاع کنند.
عضو کمیته اجرایی احیای خانه احزاب با تاکید بر این که تا کنون چنین کمیته ای وجود نداشته و احزاب با مشکل روبه رو بودند، افزود: تا به حال چنین کمیته مشترکی وجود نداشت و به همین دلیل احزاب پیشنهادات خود را به طور متفرقه در غیاب مجلس، به وزرات کشور ارائه میکردند و عده ای هم آن را در مطبوعات منعکس میکردند.
نماینده ششم مجلس شورای اسلامی، با اشاره به وضعیت احزاب در دولت روحانی گفت: در دولت جدید بنا بر این است که احزاب تقویت شوند، در حال حاضر 2 جلسه مشترک توسط احزاب و وزیرکشور و معاونین برگزار شده است که بسیار مثبت بوده است؛ همه در پی آن هستند تا سخنان دبیران کل احزاب و معاونین را بشنوند و به جمع بندی برسند تا در مسیر خواستههای احزاب شناسنامه دار کشور که از دلسوزان سیاسی کشور هستند گام هایی را بردارند.
عضو مجمع زنان اصلاح طلب با تاکید بر اینکه احزاب هیچ منبع درآمدی ندارند افزود: ما انتظار داریم که مسئله یارانه احزاب و بحث مهم و مشترک قانون احزاب که در میان همه احزاب وجود دارد، حل شود. به هر حال احزاب هیچگونه در آمدی ندارند، استانداران محترم بر آنند تا با دادن مجوز به شعب احزاب، مساعدت لازم را انجام دهند و در کل به نظر میرسد که مبنای این دولت بر تقویت احزاب در کشور است.
فاطمه راکعی همچنین در مورد وضعیت دو حزب منحله مشارکت و مجاهدین، گفت: ما از دولت انتظار داریم در مورد حزب مشارکت و مجاهدین مراحل قانونی انجام شود و اگر میگویند این دو حزب منحل شده است، اعضا و هوادارن این احزاب حق دارند که از دلایل و روند قانونی آن باخبر باشند.
نماینده سابق مجلس در ادامه دانستن مراحل قانونی منحل کردن احزاب را حق قانونی احزاب دانست و افزود: در صورتی که هریک از اعضا و دبیرکل احزاب خلاف اساسنامه رفتار کرده باشند، آیا باید به آنان تذکر و اخطار داده شود و یا محکومیت قضایی پیدا کنند؟ آیا این محکومیت دلیلی بر منحل شدن آن حزب است یا نه؟ وزارت کشور هم در این زمینه باید به احزاب کمک کند و دفاع از حقوق احزاب را در دستور کار خود قرار دهد.
عضو کمیته اجرایی احیای خانه احزاب در بخشی دیگر از گفتگوی خود به خانه احزاب شاراه کرد و راه حل بازگشایی خانه احزاب را تشکیل مجمع عمومی و شورای مرکزی جدید دانست و گفت: شورای مرکزی کنونی قانونی است اما مواردی که از سوی بعضی از اعضا بیان شده نشان از بی اطلاعی آنان است و باید گفت که هیچ تحمیلی برای تشکیل شورای مرکزی مجمع عمومی جدید وجود نداشته است.
راکعی از عدم همکاری وزارت کشور دولت دهم گلایه و تصریح کرد: هیئت رئیسه خانه احزاب در دولت قبل مکاتباتی را با وزارتکشور برای تشکیل مجمع انجام داده بود، اما نه تنها وزارت کشور این کار را انجام نداد، بلکه دفتر خانه احزاب را هم از ما گرفتند و تمامی اسناد و مدارک را هم با خود بردند.
این فعال اصلاح طلب در ادامه با اشاره به جلسهای که با وزیر کشور در مورد احزاب برگزار شده است، خاطر نشان کرد: از وزیر کشور خواستیم که پیگیر باشند و اگر کوچکترین ابهام و مسئلهای در مورد خانه احزاب وجود دارد باید حل شود؛ عدهای میگویند اساس نامه را باید تغییر داد، عدهای میگویند اساسنامه را باید از اول نوشت و در نهایت پیشنهادات جدیدی مطرح میشود که این موضوع بسیار برای من عجیب است! در کل این موضوع رسیدگی میخواهد و ما با دلایل و مدارک میتوانیم به شبهات پاسخگو باشیم. همچنین قرار شد آقای رحمانی فضلی بحث شورای مرکزی را بررسی کند و ماهم لابیهای لازم را انجام دهیم و انشالله این مسئله بعد از ماه رمضان از طریق شورای مرکزی کنونی قابل اقدام باشد.
راکعی به بهتر شدن وضعیت احزاب در دولت فعلی اظهار امیدواری کرد و گفت: من به عنوان یک مسلمان که یاس و ناامیدی را برای شیطان میدانم در هر شرایطی امیدوارم؛ به ویژه اینکه دولت تدبیر و امید روی کار آمده است منتها به عنوان اصلاح طلب خواستهها و انتطاراتی که از دولت محترم داریم که هنوز تامین نشده. انتظار داریم که دولت در زمینههایی که قول داده است علیرغم مشکلات و مسائل موجود تلاش بیشتری انجام دهد. امیدواریم همانطور که دولت امید را در جامعه زنده کرده و با تدبیر عمل کرده است همچنان به کار خود ادامه دهد.
1393/5/11
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]