واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دبیر ستاد سواحل گیلان: نبود مدیریت واحد مشکل عمده ساماندهی سواحل است رشت - ایرنا - دبیر ستاد ساماندهی سواحل و تفرجگاه های گیلان با تاکید بر رعایت استانداردها در ساخت و سازهای ساحلی گفت: نبود متولی مشخص و مدیریت واحد یکی از مشکلات عمده در ساماندهی دریا است.
ˈیونس رنجکشˈ روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا درباره طرح برخی از نمایندگان برای استقرار مراکز توسعه و عمران سواحل دریا در استان های ساحلی اظهار داشت: شکل گیری و اجرای طرح استقرار مراکز عمران سواحل دریا، موجب رعایت استانداردها در ساخت و سازها در محیط دریا می شود.
وی افزود: در صورت استقرار مراکز عمران سواحل دریا، ظرفیت ها، مشکلات، چالش ها و فرصت های گردشگری ساحلی شناسایی می شود و می توان برای حل مشکلات برنامه ریزی کرد.
رنجکش یادآور شد: بر اساس قانون هرگونه ساخت و ساز در حریم دریا و منابع عمومی ممنوع است و دستگاه های مربوطه موظف هستند نسبت به پیشگیری و برخورد با تعرض کنندگان به دریا اقدام کنند.
دبیر ستاد ساماندهی سواحل و تفرجگاه های استان گیلان اظهار کرد: اکنون در نبود متولی مشخص، افراد مختلفی به حریم دریا تعرض می کنند و به همین منظور سواحل باید ساماندهی و با متخلفان برخورد شود.
وی با یادآوری این که بر اساس مصوبه هیات دولت مسوولیت ساماندهی سواحل به وزارت کشور و استانداران استان های شمالی واگذار شده است گفت: تمامی مسوولیت ها در این زمینه در استان ها به استانداران و در شهرستان ها با فرمانداران است.
رنجکش با بیان این که این تصمیم گیری سبب ایجاد نگاه ملی به ظرفیت های ساحلی استان های شمالی کشور می شود افزود: استاندار گیلان طرح های الگوی سالم سازی سواحل این استان را به وزارت کشور ارایه کرده است.
وی خاطر نشان کرد: برای نخستین بار اعتبارات بخش ساحلی اعم از ارایه خدمات و توسعه زیرساخت ها در قالب بودجه های ملی دیده شده است.
رنجکش با یادآوری اختصاص 260 میلیارد ریال از سوی وزارت کشور برای اجرای مرحله نخست ساماندهی سواحل گفت: این میزان اعتبار برای ساماندهی سواحل استان های گیلان، مازندران و گلستان اختصاص یافته است که بر اساس بررسی های وزارت کشور و با توجه به نیازها، برنامه ها و اقدامات استان ها توزیع می شود.
دبیر ستاد ساماندهی سواحل و تفرجگاه های گیلان اظهار کرد: تا پایان امسال، مرحله دوم ساماندهی سواحل این استان آغاز می شود و در صورت اختصاص اعتبارات مورد نیاز زیرساخت های موجود تکمیل خواهد شد.
رنجکش به ظرفیت های طبیعی و گردشگری گیلان اشاره کرد و افزود: این استان مواهب طبیعی بسیاری دارد که باید با برنامه ریزی و حمایت از بخش خصوصی از این ظرفیت ها استفاده کرد.
دبیر ستاد ساماندهی سواحل و تفرجگاه های گیلان اظهار کرد: سواحل گیلان این ظرفیت را دارند که متناسب با حجم گردشگران در هر چهار فصل سال مورد بهره برداری قرار گیرند.
وی با بیان این که اکنون امکانات موجود در استان با حجم گردشگران ورودی همخوانی ندارد، گفت: در تعطیلات عید فطر بیش از پنج میلیون مسافر وارد سواحل گیلان شدند که ورود این میزان مسافر به استان طی چهار روز، ظرفیت بسیار مناسبی برای توسعه اقتصاد گردشگری فراهم کرد.
رنجکش ادامه داد: این استان اکنون فاقد امکاناتی است که بتواند پذیرای حجم قابل توجهی از مسافران در یک مقطع زمانی خاص باشد که رفع این مشکل نیازمند نگاه و عزم ملی برای توسعه زیرساخت ها است.
به گزارش ایرنا، ˈقاسم احمدیˈ نماینده نوشهر در مجلس شورای اسلامی به تازگی از تهیه طرح استقرار مراکز توسعه و عمران سواحل دریا در استان های ساحلی با قید فوریت از سوی جمعی از نمایندگان مجلس خبر داده و گفته است که این طرح هفته آینده و پس از تعطیلات مجلس در دستور کار قرار می گیرد.
به گفته وی، هدف از تهیه این طرح استقرار مراکز توسعه و عمران سواحل دریا در استان های ساحلی است.
احمدی یادآور شد: تشکیل سازمان توسعه و عمران سواحل دریا در مجلس هشتم به تصویب نمایندگان رسید و باید کارهای اجرایی برای تاسیس آن صورت گیرد.
استان گیلان با برخورداری از 300 کیلومتر نوار ساحلی شمال کشور دارای 32 طرح سالم سازی دریا با 64 شناگاه خواهران و برادران است؛ حدود 600 ناجی غریق و همیار منجی در مناطق خطرآفرین و طرح های سالم سازی استان در کنار سایر عوامل مشغول فعالیت هستند.ک/3
7296/695 / 2025
13/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]