تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 10 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه به نماز ايستادى، با دل به خدا رو كن تا او نيز به تو رو كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819723794




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تدبیر دولت برای مدیریت یکپارچه سواحل


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تدبیر دولت برای مدیریت یکپارچه سواحل بندرعباس -ایرنا- سواحل ، دریاها وجزایر از دارایی های ارزشمند هستند که همواره برای حفاظت وحراست از آن هزینه های زیادی باید متحمل شد ومدیریت یکپارچه برآن می تواند از موازی کاری وتداخل در امور یکدیگر جلوگیری کند.


استان هرمزگان با داشتن دوهزارو 237کیلومترسواحل و14جزیره کوچک وبزرگ شامل قشم، کیش ، هرمز، هنگام ، لارک ، لاوان ،ابوموسی ، تنب بزرگ ، تنب کوچک ، سیری ، فارور ، بنی فارو، شیدور وهندورابی به عنوان پهناورترین استان ساحلی کشور در جنوب واقع شده که حافظ ارزشمند سواحل ودریای خلیج فارس ، عمان وتنگه هرمز است.
مردمان این استان در طول دورانها به عنوان سربازان واقعی سواحل وجزایر دربرابر متجاوزان وزیاده خواهان از جمله پرتغالی و انگلیسی و آمریکا و رژیم بعث عراق ایستاده و اجازه ندادند یک وجب از این سرزمین بدست دشمن بیافتد.
در زمان صفویه با وجود جنگ نابرابرازنظر نیرو، حافظان این خطه تحت فرماندهی امام قلی خان پرتغالی ها را ازجزیره هرمز وقشم بیرون راند و در مقطعی دیگر نفوذ انگلیسی ها را از جزایر وساحل خشکاندند ودرطول دوران دفاع مقدس نیز رزمندگان اسلام ازسکوهای نفتی لاوان وغیره دربرابر حمل های رژیم بعث عراق مقاومت کرده و همچنین دربرابر درگیری مستقیم آمریکا با نیروهای مخلص بسیجی همچون شهیدان اسد الله رییسی و اسحق دارا جانانه ایستادند.
مرزهای دریایی بویژه در آب های نیلگون خلیج فارس و آبراه بین الملی تنگه هرمز از اهمیت راهبردی برخوردار است و برای کشور ما نیز به عنوان رگ حیات اقتصادی در عرصه بین المللی محسوب می شود که صورت نبود مدیریت یکپارچه چه مشکلاتی برای توسعه وخدمت رسانی بوجود می آورد.
مسوولان واقف هستند که آب های خلیج فارس علاوه ذخائر زیر زمینی مثل نفت وگاز و معادن ، در داخل آب وجود آبزیان ومرجان ها وجلبگ ها و جنگل های بی نظیرحرا و همچنین سطح دریا برای تردد و خطوط کشیترانی از اهمیت فراوانی برخوردار است که نمی توان به سادگی از این همه نعمت های الهی گذشت کرد و کشورهای همسایه از آن سود ببرند.
در مناطق ساحلی که بخشی زیادی از معیشت آنان از طریق دریاست نیازمند ساز وکار لازم برای بکار گیری نیروی های ساکن و ماندگار در آن به مشاغلی در این ارتباط است بطوری که بتوانند معیشت خود را تامین کنند و همواره از آنان به عنوان بومی های بدون حرفه وفن نگاه نکنند.
بطور مثال صنعت کشتی سازی که یک صنعت دریایی است و بیش از چهار دهه سابقه ساخت و تعمیر کشتی دارد نیازمند احیا و رونق این صنعت بوده و بطور حتم هزاران نفر بطور مستقیم و صد هزار نفر بصورت غیر مستقیم تنها در همین صنعت مشغول بکار خواهد کرد واگر ازاین صنعت به درستی حمایت شود وهرکس در امور آن دخالت نکند خود نوعی تثبیت جمعیت در ساحل ومرزداری است.
از سوی دیگر مجوزهای صید به افرادی که هیچ حرفه ای نداشته اند داده شده و این افراد از طریق واگذاری این مجوز درآمد کسب می کنند درحالی که صیاد واقعی در کنار ساحل بیکار مانده و باید پرسید چگونه برای سکنی گزینی آن راهکاری می توان ایجاد کرد.
در این بخش نیازمند مدیریت یکپارچه هستیم.
نمونه دیگر آن در جاسک برخی قبل و برخی بعداز اعلام منطقه ویژه اقتصادی اقدام به تصرف زمین های این شهرستان بویژه زمین های نزدیک به ساحل کرده اند که بخشی ازآن باز پس گرفته شده ولی در مجموع بدلیل نبود مدیریت یکپارچه سواحل رخ داده ودر جزیره هرمز، قشم وکیش هم این موارد اتفاق افتاده است.
هم اکنون مسوولان هرمزگان به این نتیجه رسیده اند که برای اعمال حاکمیت بیشتر برسواحل وجزایر بایستی مدیریت یک پارچه صورت گیرد وافراد وسازمانهای مختلف در این امور دخالت نکنند و اگر هم کاری بخواهند انجام دهند حداقل با مدیریت عالی استان هماهنگ باشند.
یکی ازبرنامه های دولت تدبیر وامید، ایجاد هماهنگی در امور مدیریت یکپارچه سواحل است تا از موازی کاری خودداری شود و طوری برنامه ریزی شود که منافع کشور ومردم در دراز مدت دیده شود و وقت کمتری برای اصلاح آن گذاشته شود.
به نظر می رسد که اجرای طرح مدیریت پارچه بر سواحل با هدف برنامه های کلان تر در حوزه های عمرانی ، سازندگی ، ایجاد اشتغال مولد و پایداروتثبیت جمعیت می باشد چراکه ساحل هرمزگان از جاسک تا پارسیان بسیار طولانی وهمچنین هریک از جزایر استان دارای کاربری خاص خود هستند.
بررسی مسائل کاهش قاچاق کالا وسوخت ومواد مخدر ، حرفه آموزی واشتغال ، استفاده بهتر از سواحل ، جلوگیری از دخل وتصرف به حریم دریا، رعایت حریم دریا ، صید های مجاز وغیر مجاز، تردد های دریایی ، آلودگی محیط زیست دریایی ، حفظ ذخائر ارزشمند دریایی بویژه آبزیان دریایی ،ماهیان، میگو، جلبگ هاو خزه ها وجنگل های حرا دریایی درمدیریت یکپارچه دیده خواهد شد.
*ˈاعمال مدیریت سواحل با دید گاه کارشناسی ˈ
استاندار هرمزگان معتقد است:اعمال مدیریت سواحل باید با دیدگاه کارشناسی و همه جانبه نگر انجام شود زیرا دستگاه های متعددی در روند توسعه سواحل نقش ایفا می کنند و ساحل و دریا در زندگی و معیشت مردم نقش ویژه ای دارند.
جاسم جادری افزود: نمی توان با نگاه بخشی مسائلی را که به دستگاه های مختلف و بخش های گوناگون سیاسی و اجتماعی جامعه مربوط می شود، مدیریت کرد.
وی گفت: همچنین ضروری است در ساماندهی سواحل ملاحظه های سیاسی ، اجتماعی و امنیتی سواحل مد نظر قرار گیرد و با توجه به همه جوانب ، برنامه های مبتنی بر توسعه اجرا شود.
بنا به اظهار استاندار هرمزگان، باید طبق قانون از حریم ساحل در برابر ساخت و ساز های غیر مجاز حفاظت کنیم تا نسل های آینده قضاوت خوبی از مدیریت این استان داشته باشند.
جادری بیان کرد:رییس جمهوری در سفر اسفند 92 به هرمزگان با مشاهده ساحل اختصاصی (پلاژ) بانوان در بندرعباس از افرادی که مجوز ساخت آن را دادند، اظهار نارضایتی کرد .
استاندار هرمزگان اظهارداشت: وقتی با ساحل کاری می کنیم که مردم نتوانند از آن استفاده کنند همین امر این موجب می شود که دیگران مدیریت این استان را بی تدبیر توصیف کنند.
رییس کمیته ساماندهی و مدیریت سواحل هرمزگان اضافه کرد: اگر با رعایت نشدن قانون ، ساحل را از مردم بگیریم شهر بندرعباس با یزد که در دل کویر واقع شده هیچ تفاوتی نخواهد داشت.
جادری بیان داشت:اگر سازه هایی بدون داشتن مجوز در استان هرمزگان در حال ساخت است، متولیان این گونه سازه ها باید هر چه زودتر با مراجعه به سازمان بندر و دریانوردی مبادرت به اخذ مجوز کنند و مراحل قانونی تعریف شده دراین زمینه را انجام دهند واین کمیته به عنوان مرجع رسیدگی به مسائل، مشکلات، حل اختلاف ها و تصمیم گیری است.
وی بیان کرد:باید همه دستگاه های اجرایی عضو، تصمیم های این کمیته را اجرایی و در نشست های آن شرکت کنند ، همچنین مناطق آزاد قشم و کیش نیز باید به نشست های این کمیته دعوت شوند و در آن حضور داشته باشند.
وی اضافه کرد:همچنین کمیته های کارشناسی زیر مجموعه این کمیته باید هرچه زودتر تشکیل و نظرها، دیدگاه ها و تصمیم های کارشناسی آنها به کمیته ساماندهی و مدیرت سواحل استان هرمزگان منتقل شود.
**ˈدریاخواران تهدید جدید هرمزگان هستندˈ
رییس کل دادگستری استان هرمزگان گفت:پدیده ای جدید به نام دریاخواری در این استان در حال رواج است بدین صورت که سواحل دریا با مجوز برخی از سازمان ها خشکانده و به پاساژ تبدیل می شود.
حجت الاسلام محمدصادق اکبری افزود:هم اکنون پرونده ای در دستگاه قضایی استان هرمزگان مطرح است که در آن برای ساخت پاساژ مجوز داده شده و قرار است بخش زیادی از دریا در بندرعباس خشکانده شود.
وی اظهار کرد:اگر در نقاطی از کشور زمین خواری باب شده ،در این استان دریاخواری به یک چالش جدی تبدیل شده است که به منافع عمومی شهروندان ضرر و زیان وارد می کند.
رییس کل دادگستری هرمزگان با بیان اینکه در این زمینه مردم مقصر اصلی نیستند بلکه باید پرسید مجوزهای صادر شده چگونه قابل توجیه است اظهارداشت:در حال حاضر از ادامه فعالیت این پروژه جلوگیری شده و باید با صادرکنندگان این مجوزها که مشکل اصلی هستند ، برخورد شود.
***ˈ توسعه پایدارسواحل خلیج فارس نیازمند همکاری بین المللیˈ
معاون برنامه ریزی و اشتغال استاندار هرمزگان با بیان اینکه بهره برداری از سواحل نیازمند مدیریت صحیح و اصولی است، گفت: توسعه پایدار سواحل خلیج فارس مستلزم همکاری و هماهنگی های بین المللی است.
صالح دریانورد اظهار داشت: مدیریت و ساماندهی توسعه سواحل مربوط به یک اداره یا نهاد خاص نبوده بلکه نیازمند انجام مطالعات مورد نیاز توسط تمام دستگاه های اجرایی مرتبط است.
وی با بیان اینکه با وجود اهمیت سواحل ، تاکنون رسیدگی به آنها در برنامه ریزی های کلان مغفول مانده، تصریح کرد: هم اکنون طرح مطالعاتی سواحل توسط سازمان بنادر و دریانوردی آغاز شده و کارگروه توسعه سواحل که مورد تصویب شورای عالی شهرسازی قرار گرفته، به ریاست استاندار و دبیری اداره کل بنادر و دریانوردی استان برگزار می شود.
معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری هرمزگان با اشاره به تاکید دولت تدبیر و امید بر توسعه سواحل، گفت:نگاه ویژه دولت به سواحل، نشان دهنده شناخت لازم از ظرفیت هایی می باشد که کمتر مورد بهره برداری قرار گرفته است.
دریانورد با اشاره به اینکه جزایر، از مناطق مهم این استان به شمار می روند و تاکنون در طرح مطالعاتی توسعه سواحل هرمزگان، 14جزیره مغفول مانده اند ،بیان داشت: در طرح مدیریت یکپارچه و توسعه سواحل استان، تمامی جزایر باید مدنظر باشند.
معاون استاندار هرمزگان با اشاره به ظرفیت های ویژه نهفته در سواحل برای توسعه اقتصادی و گردشگری، از وجود تعداد زیاد متولیان در این بخش انتقاد کردو اظهارداشت: وجود تعداد زیاد متولیان مباحث سواحل ، موجب شده تا هماهنگی و برنامه ریزی منسجمی در این زمینه انجام شود.
دریانورد صنعت بانکرینگ و سوخت رسانی به کشتی ها را یکی از ظرفیت های مهم سواحل و دریا در هرمزگان عنوان کرد و افزود: برخی کشورهای همسایه از این ظرفیت درآمدهای خوبی کسب می کنند، در حالی که منطقه ما تاکنون بهره چندانی از آن نداشته است.
وی با بیان اینکه در دولت تدبیر و امید برنامه ریزی های بسیار خوبی برای بهره مندی از ظرفیت اقتصادی سواحل انجام شده، تصریح کرد: در همین راستا نیز برنامه ریزی های خوبی برای توسعه سواحل مکران و شهرستان جاسک صورت گرفته است.
معاون برنامه ریزی و اشتغال استاندار هرمزگان تاکید کرد: در راستای توسعه سواحل باید تلاش کنیم تا طرح توسعه دریامحور در برنامه ششم توسعه به خوبی دیده شود.ک/4
668 /675
از :خلیل تنیده



04/05/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن