واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
تماشاخانه ایرانشهر میزبان 6 بازیگر زن سرشناس شد + تصاویر
یکشنبه شب تماشاخانه ایرانشهر به بهانه افتتاح نمایش «دور همی زنان شکسپیر» به نویسندگی و کارگردانی بهاره رهنما، میزبان جمع زیادی از هنرمندان عرصه تئاتر و سینما بود.
به گزارش حوزه تئاتر باشگاه خبرنگاران به نقل از روابطعمومی تماشاخانه ایرانشهر، 12 مردادماه نمایش «دور همی زنان شکسپیر» با حضور دکتر "مجید سرسنگی" رئیس تماشاخانه ایرانشهر و تهمینه میلانی و نواخته شدن زنگ افتتاح، کار خود را آغاز کرد. در این مراسم که با اجرای مسعود فروتن برگزار شد، در یک اقدام سنتشکنانه بهاره رهنما و پنج بازیگر دیگر این نمایش با لباسهای یکسان و سپیدرنگ در برابر مدعوین حاضر شدند و طبق اعلام رهنما، بدین وسیله اجرای شب اول خود را با واکنش علیه جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، به مردم غزه تقدیم کنند و بلیتفروشی این شب را به کودکان غزه اختصاص دهند. در این حرکت نمادین، بهاره رهنما به ارائه توضیحات کوتاهی درباره هر کدام از بازیگران پرداخت تا هرچه سریعتر جمع را ترک کنند و برای گریم و اجرا آماده شوند.
این کارگردان گفت: نسیم ادبی عضو ثابت و تشکیلدهنده گروه «این تابستان» است که از او به خاطر همراهیاش ممنونم. کمند امیرسلیمانی با کمترین تمرین به گروه پیوست، چون ما برای این نقش به دنبال بازیگری با ویژگیهای خاصی در ظاهر نیاز داشتیم. زمانی که کمند بازیگر اول سینمای ایران بود، من هنوز هنرپیشه نشده بودم البته این را از لحاظ سابقه میگویم و نه از لحاظ سنی، همچنین بهنوش بختیاری که من در طول سالها همکاری، گذشت، مهربانی و مردانگی را از او آموختم و همیشه در برنامهام بود که این افتخار را داشته باشم تا ایشان را به تئاتر معرفی کنم و خواهید دید که یکی از بازیگران ثابت تئاتر خواهد بود. مهناز افشار که در شرایط بسیار سخت و فشار کاری به ما پیوست و به خاطر کار ما یک پروژه مهم سینمایی را کنسل کرد، واقعا همیشه به من روحیه داده و یکی از مطیعترین افراد این گروه بود و بالاخره سحر دولتشاهی که چند روز پیش به او گفتم من به عنوان یک کمدین زن وقتی بازی تو را در این نمایش میبینم غبطه میخورم و فکر می کنم که سینمای کمدی ما چنین بازیگری را کم داشته است.
سحر دولتشاهی نیز در پاسخ به تمجیدهای رهنما از او گفت: بدون زحمتهای بهاره رهنما شکل گیری این کار امکانپذیر نبود. من هم بارها به او غبطه خوردم و برایش دعا کردم با همین میزان انرژی راهی را که در پیش گرفته ادامه بدهد. او یک تنه تلاش کرد تا این کار به اجرا برسد و من بیشترین تبریک را به خودش میگویم.
پس از این توضیحات، مسعود فروتن پشت تریبون رفت و گفت: بهاره رهنما مثل دخترم میماند که همیشه میگویم از هر انگشت دختر ما یک هنر میریزد. به نظرم از هر انگشت بهاره رهنما هم یک هنر میریزد، خوب قصه مینویسد، خوب بازی میکند، هفتهای یک روز در روزنامهای یک ستون مینویسد همین که تا این حد حوصله رسیدگی به همه این کارها را دارد و حتی به تماشای نمایش های دیگران هم می رود، ارزشمند و قابل ستایش است.
در ادامه بهاره رهنما دقایقی به ایراد سخن پرداخت. او در جریان برگزاری این مراسم گفت: برای برخی دوستان این پرسش پیش میآید که من چرا اینقدر کار میکنم و سالنهای تئاتر مدام به من اختصاص پیدا میکند، حقیقت این است که من تنبل نیستم. همه میدانند که من از صبح که بیدار میشوم تا شب، روزم پر است از کارهای مفید برای خودم یا گروهم یا تئاتر که عاشقانه دوستش دارم. فکر میکنم این دویدنهای من را هر آدم گمنامی هم انجام بدهد، میتواند سالی دو نمایش را روی صحنه ببرد اما من متوجه نمیشوم که میگویند نمایشی پانزده سال پشت درهای سالن میماند و انگار گروه بازیگران، اجرا و دکور فوقالعاده است و حالا همه مدیران لج میکنند که آن کار روی صحنه نرود تا نمایش من روی صحنه برود.
وی افزود: اصولا از نخستین تجربه کارگردانیام در سالن استاد انتظامی که مسبب آن هم دکتر سرسنگی بودند، سعی کردم به تئاتر خصوصی توجه بیشتری داشته باشم تا برای هنرمندانی که در کارها و گروه من فعالیت دارند، از طریق اسپانسرها و تاجران موفق که نگاه فرهنگی به کارهای مختلف دارند، شرایطی فراهم شود که بچهها بتوانند همان مبلغ اندک تئاتر را تا پایان کار بگیرند. شاید در کارگردانی حرف تازهای نداشته باشم و حتماً کارگردان بسیار بیتجربهای هستم. تنها چیزی که دوست دارم به آن توجه شود بهخصوص از سوی قشر جوان، همین سختکوشی است. من هر روز برای این نمایش و نمایش دیگرم یعنی آرسنیک و تور کهنه بین 9 تا 11 ساعت تمرین داشتم و شرایط طوری پیش رفت که مجبور شدم در کنار دوست دیگری طراحی صحنه را خودم انجام بدهم.
در بخش دیگری از این مراسم افتتاحیه دکتر مجید سرسنگی به سخنرانی پرداخت و ضمن خیر مقدم به مهمانان گفت: زمانی سمیناری برگزار شد درباره مدیریت فرهنگی و افرادی در اینباره صحبت میکردند. یادم میآید یکی از دوستان تعبیر خیلی خوبی را از مدیر فرهنگی و هنری به کار برد. ایشان میگفت کار مدیریت فرهنگی مثل نجاری نیست که ما تکههای چوبی را از جاهای مختلف بیاوریم و آنها را به هم وصل کنیم و به شکل دلخواهمان دربیاوریم، کار مدیریت فرهنگی در واقع کار باغبانی است یعنی مدیر فرهنگی باید بستری را فراهم کند تا هنرمند و اهل فرهنگ در آن بستر رشد کنند و بالنده شوند.
دکتر سرسنگی ادامه داد: وقتی خانم رهنما چند سال پیش نزد من آمدند تا نمایشی را اجرا کنند، بنده خیلی صریح به ایشان گفتم شما تا امروز کارهای بسیاری خوبی در سینما و تلویزیون کردهاید اما من هنوز از شما کار تئاتری ندیدهام. شما باید من را متقاعد کنید همانطور که یک بازیگر خوب سینما و تلویزیون هستید، میتوانید یک کارگردان خوب تئاتر هم باشید. بنابراین برای اولین تجربه نمایشی را در سالن استاد انتظامی اجرا کردند و من به ایشان قول دادم و گفتم با توجه به زحماتی که کشیدید و علاقهای که در شما میبینیم، حتما در سال آینده جایی را در تماشاخانه ایرانشهر برای شما خواهیم داشت. بنده این نکته را که هنرمندان سینما و تلویزیون به سمت تئاتر میآیند، به فال نیک میگیرم. برعکس افرادی که گاهی وقتها گلایه می-کنند تئاتر جای تئاتریها است و جای سینماییها نیست، معتقدم همانطور که زمانی سینما و تلویزیون ما توانست تئاتریهای خوب ما را به خود جلب کند، ما تئاتریها باید خیلی خوشحال باشیم که امروز شرایطی فراهم شده تا برجستگان هنر سینما و تلویزیون دارند تئاتر را که یک هنر فاخر است و مادر هنرهای نمایشی تلقی میشود، برای کار انتخاب میکنند. در انتخاب کارهای ایرانشهر، شرط اول ما کیفیت کار است. امیدواریم این حرکتی که شروع شده، باعث شود محیط تئاتر گرمتر و توجه بیشتری به تئاتر جلب شود و آنها که تا دیروز حاضر بودند فقط در سینما و تلویزیون سرمایهگذاری کنند، امروز بیایند و ببینند که تئاتر هنری است که مخاطب عام دارد و همانطور که اصالت آن باعث میشود بسیاری از بازیگران و کارگردانهای خوب سینما و تلویزیون به سمت تئاتر بیایند، تهیهکنندگان هم این گام را بردارند و گروههای تئاتری را یاری کنند. مطمئنم اگر این حرکت صورت بگیرد، در آینده نه چندان دور انشاالله تئاتری خواهیم داشت که نه تنها در سطح ملی بلکه در سطح بین المللی بتواند شکوفا و بالنده باشد.
پس از سخنرانی دکتر سرسنگی، تهمینه میلانی زنگ افتتاح نمایش را به صدا درآورد و هنرمندان حاضر در مراسم، به رسم یادبود پوستر نمایش «دور همی زنان شکسپیر» را امضا کردند.
گفتنی است «دور همی زنان شکسپیر» اجراهای خود را از 13 مرداد، ساعت 19 در تماشاخانه ایرانشهر، سالن استاد سمندریان آغاز خواهد کرد. علاقهمندان به تماشای این نمایش، میتوانند برای تهیه بلیت به سامانه الکترونیکی www.tamashakhaneh.ir مراجعه کرده و یا با شماره تلفن 88311600 تماس بگیرند.
انتهای پیام/ اس
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]