واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مشاور اقتصادی رئیس جمهور: تحقق اقتصاد مقاومتی با تغییر رویکردهای اقتصادی تهران - ایرنا - مشاور اقتصادی رئیس جمهور گفت: اقتصاد مقاومتی در کشور با تغییر رویکردهای اقتصادی محقق خواهد شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، مسعود نیلی روز دوشنبه در هشتمین همایش اساتید دانشجویان ایرانی خارج از کشور، افزود: سیاست اقتصاد مقاومتی تکلیف نحوه تعامل با دنیا را به لحاظ نگرش رأس نظام روشن می کند.
وی ادامه داد: برهمین اساس ایران در تجارت خارجی باید به دنبال توسعه تجارت با اتکای به صادرات، در سرمایه گذاری خارجی به دنبال سرمایه گذاری برای ورود به بازار جهانی و توسعه صادرات و در نفت باید به دنبال توسعه ظرفیت تولید و صادرات نفت و گاز به همراه اعمال ملاحظات ثبات اقتصاد کلان باشد.
نیلی تصریح کرد: وضع موجود اقتصاد ایران درون گرای برون زا است و درون گرا به معنای اینکه از فرصت های موجود دنیا بهره کمی داشته و برون زاست زیرا نوسانات رشد اقتصادی با تغییرات قیمت نفت تغییر می کند.
وی با طرح این سوال که چرا رشد اقتصادی با تغییرات قیمت نفت نوسان پیدا می کند، گفت: سیاست اقتصاد مقاومتی به دنبال آن است که اقتصاد ایران را برون گرای درون زا کند.
مشاور اقتصادی رئیس جمهور تصریح کرد: در هر کشوری سیاست گذاری ها باید در چارچوب خاصی قرار گیرد که با یکدیگر سازگاری داشته باشد زیرا اگر چارچوب ها وجود نداشته باشد، این امکان وجود دارد که سیاست های اتخاذی همدیگر را خنثی کنند.
نیلی ادامه داد: 75 درصد مصوبات مجلس اصلاح قوانین قبلی است و این امر بخش زیادی از توان مجلس را به خود اختصاص داده است، هرچند قوانین قبلی به دلیل ناسازگاری با یکدیگر نیاز به اصلاح دارد.
وی با بیان اینکه کشور هرچقدر اسناد بالادستی دارد اما کمتر سندی داریم که از قابلیت مناسب برخوردار باشد، گفت: چارچوب اقتصاد مقاومتی قابلیت آن را دارد که سیاست های کوتاه مدت و میان مدت اقتصادی را ایفا کند.
به گفته وی، سیاست اقتصاد مقاومتی با هدف تامین رشد پویا و بهبود شاخص های مقاومت اقتصادی و همچنین دستیابی به اهداف سند چشم انداز بیست ساله تدوین شده است.
وی افزود: همچنین سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی با رویکرد جهادی، انعطاف پذیر، فرصت ساز، مولد، درون زا و برون گرا ابلاغ شده است.
وی با بیان اینکه ایران خود را در بستر تحقق عدالت اجتماعی قرار داده و در اقتصاد مقاومتی به رشد پویا و کاهش مخاطرات جهانی توجه ویژه شده، گفت: رشد اقتصادی در ایران همواره با نوساناتی همراه بوده است.
وی با اشاره به رشد اقتصادی کشور طی سال های گذشته، اظهار داشت: اقتصاد ایران هرچند شاهد رشد اقتصادی دو رقمی 14 و 12 درصدی بوده اما رشد منفی را نیز تجربه کرده است.
وی با تاکید بر ضرورت ایجاد رشد پایدار در کشور، تصریح کرد: متوسط رشد اقتصادی بین سال های 68 تا 72 ، 2/7 درصد بوده که اگر این رقم 5 درصد بود و با نوسان همراه نبود، رفاه بیشتری برای جامعه به همراه داشت بنابراین پایداری رشد از اهمیت زیادی برخوردار است.
وی درباره آسیب پذیری از مخاطرات جهانی، اظهار داشت: بالابودن حجم تجارت خارجی از اهمیت زیادی برخوردار است.
مشاور اقتصادی رئیس جمهور تصریح کرد: بعد از دوران جنگ حجم واردات کشور بطور متوسط 20 میلیارد دلار بود اما در دهه گذشته این حجم از 20 به 80 میلیارد دلار افزایش یافته ولی نکته قابل توجه این امر آن است که منابع آن ناپایدار بوده است.
ادامه دارد...
اقتصام(3)د.الف/9141**1558
13/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]