محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1831035211
آبروداری دربناهای تاریخی
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: آبروداری دربناهای تاریخی تهران- ایرنا- مهاجرت یکباره پایتخت نشینان به شمال و جنوب کشور در تعطیلات عید فطر، تهران را خلوت کرد؛ انسان ها و درختان نفسی کشیدند و فرصت مناسبی پیش روی علاقه مندان به آثار تاریخی این کلانشهر قرار گرفت.
تهران گردی بدون بازدید از مجموعه های فرهنگی و تاریخی سعد آباد و نیاوران ناقص است؛ این دو مجموعه این روزها میزبان بیشترین گردشگران بودند که مشاهده های موجود آن را ثابت می کند.
اگرچه غالب بازدیدکنندگان، ایرانیان غیرتهرانی بودند اما حضور قابل ملاحظه گردشگران خارجی نیز مشهود بود که خود موید آمارهای اعلام شده ماههای گذشته است.
مسئولان میراث فرهنگی در یک سال گذشته از افزایش آمار حضور گردشگران خارجی حتی تا رشد 150درصدی خبرداده اند.
دو مجموعه سعد آباد و نیاوران را می توان به عنوان نمادهایی از سایر بناهای تاریخی کشور قلمداد کرد که از نظر تامین نیروی انسانی ، اعتبارات موردنیاز و نیز نزدیکی به پایتخت و سازمان مرکزی میراث فرهنگی بیشترین توجه را به خود جلب کرده اند و انتظار می رود که در این مکان ها بهترین خدمات به بازدیدکنندگان ارائه شود.
درواقع اگر این بناها را به عنوان معیاری برای نحوه سنجش خدمات رسانی به گردشگران و علاقه مندان به آثار تاریخی کشور قلمداد کنیم، پر بیراهه نخواهد بود؛ هرچند که شاید انتقادهایی بر این دیدگاه گرفته شود که شاید در استانی دیگر یا حتی مجموعه ای دیگر در همین استان تهران، وضعیت متفاوت باشد.
اما اگر بخواهیم نحوه خدمات رسانی در این دو مجموعه تاریخی را به عنوانی ملاکی برای ارزیابی نحوه میزبانی از گردشگران قرار دهیم باید اذعان کرد که بواقع وضع موجود شایسته ایران و ایرانیان نیست؛ وضعی که اصلاح آن بیش از آنکه نیازمند اعتبارات آنچنانی باشد، نیازمند مدیریت صحیح و نظارت دقیق است.
باید قبول کنیم گلایه ها از وضع رسیدگی به بناهای تاریخی کشور در سال های گذشته هیچگاه تمامی نداشته است؛ اینجا هم متولیان گلایه دارند و هم گردشگران.
مسئولان میراث فرهنگی همواره از اعتبارات محدود این حوزه و حجم بسیار بالای نیازهای موجود که به هیچ عنوان با اعتبارات مصوب تناسب ندارد می نالند و گردشگران و علاقه مندان، هم از حفاظت و هم خدمات رسانی در این عرصه ها.
افزایش حضور گردشگران در هر کشوری یکی از مولفه های رشد درآمدها و کمک به روند توسعه یافتگی به شمار می رود که همپای این رشد باید ارتقای ساختار خدمات رسانی دراین حوزه نیز دردستور کار باشد.
همگان می دانند حوزه میراث فرهنگی همانطور که ارزآور است، هزینه بر نیز است؛ باتوجه به میراث عظیم تاریخی، طبیعی و نیز صنایع دستی، اگر قرار باشد همه نیازهای این حوزه در نقاط مختلف کشور به طور کامل پوشش داده شود شاید باید چند صدبرابر اعتبارات کنونی سازمان میراث فرهنگی توسط دولت و مجلس به تصویب برسد که در شرایط کنونی میسر نیست.
اعتبارات اندک که همواره گلایه مسئولان این بخش را همراه داشته ازیکسو و هجوم برای سفر به ایران ازسوی دیگر شرایط تازه ای را پیش روی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور قرار داده است اما انتظار می رود باهمین بضاعت، بهترین و موثرترین شیوه مدیریتی در دستور کار قرارگیرد تا به شکل آبرومندانه ای میزبانی برای جهانیان باشیم.
در واقع می توان با تمرکز بر نحوه مدیریت بر اماکنی که پس از مرمت و ایجاد ساختار مدیریت، امکان بازدید گردشگر دارند، خدمات رسانی شایسته به گردشگران داشت تا کسی بر مهمان نوازی ما در این فضاها خرده ای نگیرد.
چند پیشنهاد ساده
همه می دانیم مرمت و حفاظت از بناهای تاریخی نیازمند اعتبارات درخور و شیوه های علمی است اما در شرایط کنونی چند انتظار و درخواست ساده اگر از متولیان داشته باشیم نباید به کسی بر بخورد؛ درخواست هایی که در چند بخش محدود که شاید چندان هم مهم به نظر نیاید خلاصه می شود: زباله، سرویس های بهداشتی، تابلوهای راهنما و برخورد مناسب کارکنان.
1-زباله: وجود انواع زباله بویژه در محوطه های باز این مجموعه های تاریخی نشانگر بی توجهی و ضعف در مدیریت موجود است. مصالح ساختمانی برجا مانده از فعالیت های عمرانی جلو چشم گردشگران داخلی و خارجی در برخی از این محوطه ها، جارو نشدن محوطه و ... شایسته میزبانی ایرانیان نزد گردشگردان نیست.
2-سرویس های بهداشتی: حتی اگر امکان تعبیه سرویس بهداشتی مناسب و مورد استفاده معمول گردشگران خارجی وجود ندارد، نظافت اماکن موجود، تعمیر شیرهای آب و جلوگیری از ایجاد بوی نامناسب در این اماکن در دستور کار قرار گیرد.
3- تابلوهای راهنما برای هربخش با فاصله مناسب تعبیه شود تا گردشگران داخلی و خارجی برای پیدا کردن یک موزه، نمازخانه یا سرویس بهداشتی مجبور به پیمودن مسافت های طولانی و پرسش های مکرر نشوند.
4-کارکنان میراث فرهنگی که روزهای تعطیل مسئولیت حضور در امکان تاریخی و راهنمایی گردشگران را قبول می کنند، زیر رصد مدیران بالادستی قرار گیرند تا به جای پاسخگویی مناسب به بازدیدکنندگان به امور دیگر ازجمله حل جدول، صحبت های تلفنی طولانی و ... نپردازند.
5-برخی تعمیرات جزئی در اماکن تاریخی که هزینه های چندانی ندارد مانند اصلاح راه پله ها یا مسیر سنگفرش محل عبور عابران، رنگ آمیزی دیوار بیرونی ساختمان های موجود در محوطه و... ضمن اینکه زیبایی بصری بسیاری به اماکن موجود می دهد، در حفاظت و ماندگاری بناها نیز تاثیربسزایی دارد.
خدمات رسانی شایسته به بازدیدکنندگان نباید تنها مربوط و منوط به حضور گردشگران خارجی باشد؛ محیط پاکیزه و سالم برای ایرانیانی که باصرف هزینه های به نسبت بالا تمایل دارند بخشی از فرهنگ گذشته کشورشان را مشاهده کنند، کمترین انتظار است.
برای یک خانواده چهارنفری که به منظور ورود به مجموعه سعد آباد و بازدید از حداقل 50 درصد بناها و موزه های آن باید حداقل 500هزارریال بپردازد و درچنین ایام تعطیل حداقل 40دقیقه نیز درصف دریافت بلیت بماند، ضعف در خدمات رسانی شایسته نیست.8
*داود میاندهی خبرنگار ایرنا
اول**
11/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]
صفحات پیشنهادی
استاد حقوق بین الملل:فرصت تاریخی و حساسی برای توافق میان ایران و1 +5 است
فیسبوک تویتر Google Cloob استاد حقوق بین الملل فرصت تاریخی و حساسی برای توافق میان ایران و1 5 است تهران- ایرنا-استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران گفت این دور از مذاکرات ایران و 1 5 در برهه ای تاریخی و حساس انجام می شود و به طور قطع حصول توافق قابل قبول برای هر دو طرف60 اثر تاریخی و معنوی همدان آماده ثبت ملی است
استانها غرب همدان سروش مقدم 60 اثر تاریخی و معنوی همدان آماده ثبت ملی است همدان - خبرگزاری مهر مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری همدان گفت در نخستین شورای ثبت اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری همدان در سال جاری 60 پرونده آثار تاریخی و معنوی به منظور پیشنهاد ب40 اثر تاریخی ایران در انتظار ثبت جهانی
فیسبوک تویتر Google Cloob 40 اثر تاریخی ایران در انتظار ثبت جهانی تهران - ایرنا - معاون میراث فرهنگی کشور گفت در حال حاضر 40 پرونده ایران در انتظار ثبت جهانی است که برای این آثار باید امکانات گردشگری ایجاد کرد محمد حسن طالبیان در جلسه معاونین میراث فرهنگی و گردشگری سازمان میراشبکه آبرسانی بافت قدیم بوشهر نیازمند بازسازی است/ ریزش برخی بناهای بافت تاریخی
استانها جنوب بوشهر گزارش خبری شبکه آبرسانی بافت قدیم بوشهر نیازمند بازسازی است ریزش برخی بناهای بافت تاریخی بوشهر - خبرگزاری مهر بافت تاریخی بوشهر در حال حاضر با مشکلات زیادی همچون فرسودگی شبکه آبرسانی مواجه است که لازم است تا مسئولان عزمی جدی برای نوسازی این شبکه داشته بامدیرکل میراث فرهنگی همدان: 60 اثر تاریخی همدان آماده ثبت ملی شد
مدیرکل میراث فرهنگی همدان 60 اثر تاریخی همدان آماده ثبت ملی شدمدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری همدان گفت در نخستین شورای ثبت اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری همدان در سالجاری 60 پرونده آثار تاریخی و معنوی به منظور پیشنهاد برای ثبت ملی آماده شد به گزارش خبرگزارتعیین عرصه و حریم قلعه تپه تاریخی «تهم»
سهشنبه ۳۱ تیر ۱۳۹۳ - ۰۲ ۱۲ حریم و عرصهی قلعهی تپهی تاریخی تهم در استان زنجان که 12 متر از لایههای تاریخی خود را بهدلیل برداشت خاک توسط روستاییان با هدف استفاده بهعنوان مصالح ساختمانی از دست داده است تعیین میشود سرپرست گمانهزنی برای تعیین عرصه و حریم قلعهی تپهی تارتبدیل ظرفیتهای تاریخی و فرهنگی به جاذبههای گردشگری
در جلسه معاونان میراثفرهنگی و گردشگری تاکید شد تبدیل ظرفیتهای تاریخی و فرهنگی به جاذبههای گردشگری در جلسه معاونان میراث فرهنگی و گردشگری سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری بر تبدیل ظرفیتهای تاریخی و فرهنگی به جذابیتهای گردشگری تاکید شد به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خهشدار نسبت به خروج آثار تاریخی ایران از فهرست یونسکو/حوزه میراث فرهنگی عاشقی میطلبد
معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی هشدار نسبت به خروج آثار تاریخی ایران از فهرست یونسکو حوزه میراث فرهنگی عاشقی میطلبد خبرگزاری پانا معاون میراث فرهنگی کشور گفت اگر دولت و مردم دقت و توجه لازم را در سیستم حفاظت و مدیریت آثار ثبت جهانی اعمال نکنند این آثار در خطر خروج از فکشف 2500 قلم شیء تاریخی از بتدای سال 93
فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی تهران کشف 2500 قلم شیء تاریخی از بتدای سال 93 سرهنگ قسمتی گفت ارتقاء سطح آگاهی های فرهنگی جامعه کمک بزرگ رسانهها در صیانت از میراث فرهنگی است به گزارش حوزه میراث فرهنگی باشگاه خبرنگاران سرهنگ دوم پاسدار حسن قسمتی با تاکید بر ضرورت نهادینه سشهر تاریخی بلقیس اسفراین ردیف ملی مرمت و ساماندهی گرفت
فیسبوک تویتر Google Cloob شهر تاریخی بلقیس اسفراین ردیف ملی مرمت و ساماندهی گرفت بجنورد - ایرنا - مدیر پایگاه شهر تاریخی بلقیس اسفراین گفت این اثر تاریخی در ردیف 3005 مرمت و ساماندهی محوطه های تاریخی توسط سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کشور قرار گرفته است به گزارش ااماکن تاریخی و موزه های فارس در روز جهانی قدس تعطیل است
فیسبوک تویتر Google Cloob اماکن تاریخی و موزه های فارس در روز جهانی قدس تعطیل است شیراز- ایرنا- روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان فارس اعلام کرد همزمان با روز جهانی قدس عموم اماکن تاریخی و موزه های تحت پوشش این اداره کل صبح روز جمعه سوم مردادماه جاریحفاظت و احیاء اماکن تاریخی افزایش می یابد
فیسبوک تویتر Google Cloob حفاظت و احیاء اماکن تاریخی افزایش می یابد تهران - ایرنا - مدیرعامل و رییس هیأت مدیره صندوق احیاء از توسعه فعالیت های حفاظت و احیاء اماکن و بافت های تاریخی با مشارکت مردمی و بخش خصوصی خبرداد احسان ایروانی گفت با تشکیل نمایندگی صندوق احیاء در استان ها فاماکن تاریخی و موزه های فارس صبح روز جهانی قدس تعطیل است
فیسبوک تویتر Google Cloob اماکن تاریخی و موزه های فارس صبح روز جهانی قدس تعطیل است شیراز- ایرنا- روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان فارس اعلام کرد همزمان با روز جهانی قدس عموم اماکن تاریخی و موزه های تحت پوشش این اداره کل صبح روز جمعه سوم مردادماه جارتعطیلی اماکن تاریخی و موزه های فارس به مناسبت روز جهانی قدس
شیراز تعطیلی اماکن تاریخی و موزه های فارس به مناسبت روز جهانی قدس اماکن تاریخی و موزه های تحت پوشش این اداره کل در روزجمعه 3 مردادماه به مناسبت روز جهانی قدس تعطیل است به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شیراز بهادری پور مدیر روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگكودككشي در صهيونيسم سابقه تاريخي دارد/ تصاوير شادي صهيونيستها از بمباران فلسطين جهاني شود/صهيونيسم و داعش هم
كودككشي در صهيونيسم سابقه تاريخي دارد تصاوير شادي صهيونيستها از بمباران فلسطين جهاني شود صهيونيسم و داعش همسو هستند قديري ابيانه گفت اگر آمريكا آلمان يا ديگران مايل هستند يهوديان كشور خود را داشته باشند ميتوانند در آلمان و آمريكا بخشي از سرزمين خويش را براي تشكيل دولت يهودپنج میلیارد ریال اعتبار برای مرمت شهر تاریخی بلقیس اختصاص یافت
فیسبوک تویتر Google Cloob پنج میلیارد ریال اعتبار برای مرمت شهر تاریخی بلقیس اختصاص یافت بجنورد - ایرنا - مدیر پایگاه شهر تاریخی بلقیس اسفراین از اختصاص پنج میلیارد ریال اعتبار از محل ردیف ماده 180 برنامه پنجم ملی برای مرمت و ساماندهی شهر تاریخی بلقیس در سال 93 خبر داد به گزارششهردار دزفول خبر داد مرمت خانه تاریخی سهرابی و فاز اول کاروانسرای بازار قدیم دزفول
شهردار دزفول خبر دادمرمت خانه تاریخی سهرابی و فاز اول کاروانسرای بازار قدیم دزفولشهردار دزفول از مرمت و علاج بخشی فاز دوم خانه تاریخی سهرابی و فاز اول کاروانسرای بازار قدیم و بنای قدیمی قُلُقچی در بافت تاریخی شهر دزفول خبر داد محمدرضا کرمینژاد امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها