واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی تهران:
کشف 2500 قلم شیء تاریخی از بتدای سال 93
سرهنگ "قسمتی" گفت: ارتقاء سطح آگاهی های فرهنگی جامعه، کمک بزرگ رسانهها در صیانت از میراث فرهنگی است.
به گزارش حوزه میراث فرهنگی باشگاه خبرنگاران؛ سرهنگ دوم پاسدار حسن قسمتی با تاکید بر ضرورت نهادینه سازی فرهنگ صیانت از میراث فرهنگی و ملی کشور در جامعه اظهار داشت: صیانت از میراث فرهنگی که نشانگر تاریخ، تمدن و هویت کشور است به موازات نیاز به گسترش و تجهیز نیروهای حفاظت فیزیکی، مستلزم رشد فکری و آگاهی بخشی عمومی در این زمینه نیز هست که در این میان رسانه های گروهی نقش بسزایی در ایجاد حساسیت مثبت جامعه به مواریث فرهنگی دارند.
این مسئول ضمن استقبال از گزارش های اخیر منتشر شده در برخی رسانه ها مبنی بر حفاری غیر مجاز در محوطه های باستانی و تاریخی ادامه داد: انتشار گزارش های رسانه ای (به دور از هر گونه تخریب و نظر غیر کارشناسی) تاثیر بسزایی در کاهش جرایم میراث فرهنگی دارد چراکه این اخبار مطالبهای عمومی برای حفاظت از میراث فرهنگی در سطح جامعه ایجاد می کند که این امر بطور قطع اجرای وظایف یگان حفاظت میراث فرهنگی را در مقابله و برخورد با سودجویان این حوزه تسریع و تسهیل می کند.
افزایش 100 درصدی کشفیات اشیای عتیقه در استان تهران طی سالجاری
سرهنگ قسمتی با بیان آنکه از ابتدای سال 93 تا کنون 2500 قلم شی عتیقه از دوره های مختلف تاریخی و متعلق به سایر استانهای کشور در استان تهران توسط نیروهای یگان حفاظت کشف و ظبط شده اند از افزایش 100 درصدی کشف اشیای عتیقه در این استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته نیز خبر داد و گفت: این درحالی است که از ابتدای سالجاری تاکنون هیچگونه حفاری غیرمجازی در استان صورت نگرفته اما دلیل این افزایش 100 درصدی در کشفیات این است که بیشتر این آثار به علت وجود خریدار از سایر استانها به استان تهران منتقل میشود.
وی نصب تابلو های اطلاع رسانی در محوطه های تاریخی را یکی از برنامه های پیشنهادی یگان حفاظت استان تهران به منظور ارتقای آگاهی عمومی در حفاظت و صیانت از این میراث گرانبها برشمرد و افزود: محتوای این تابلوها ضمن ترغیب بازدیدکنندگان به حفظ و نگهداری آثار تاریخی و فرهنگی، هشدار های لازم و جرائم قانونی تعرض به محوطه های باستانی را نیز اطلاع رسانی می کند.
کشف 833 سکه تاریخی از قاچاقچی تهرانی
این مسئول متذکر شد: طی آخرین عملیات ماموران یگان حفاظت استان تهران 833 عدد سکه تاریخی از دوره های پیش از اسلام تا صده های اخیر از یک مجموعه دار کشف شد که با دستور مقام قضایی در اختیار سازمان میراث فرهنگی قرار گرفت.
وی ایران را یکی از مهمترین گاهواره های تمدنی جهان برشمرد و خاطرنشان کرد: در حالیکه جوامع دیگر تلاش دارند با جعل تاریخ و انتساب یافته های تاریخی به نام خود، پشتوانه ای تمدنی و فرهنگی برای کشورشان بسازند نباید سودجویی عده ای اندک سبب آسیب آثار باستانی و غارت میراث فرهنگی شود.
زیاده خواهی قاچاقچیان در فروش تاریخ تمدن ملی به برخی کشورهای بی هویت خلیج فارس فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی استان تهران افزود: متاسفانه بخش عمده ای از قاچاقچیان اشیای عتیقه کشور برای کسب درآمد بیشتر، هویت و تاریخ ملی خود را به دلالان کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای اروپایی می فروشند و در واقع گذشته و آینده این مرز و بوم را فدای زیاده خواهی و طمع خود میکنند.
این مسئول در پایان از عموم شهروندان خواست تا در صورت مشاهده هرگونه حفاری افراد سودجو یا خرید و فروش اشیای عتیقه با شماره تلفن 88342883 تماس گرفته و مراتب را به یگان حفاظت میراث فرهنگی اطلاع دهند.
وی تاکید کرد: پرسنل یگان حفاظت میراث فرهنگی استان تهران در صورت اطلاع از هرگونه تخلف در این زمینه در کمترین زمان ممکن در محل حاضر و اقدامات قانونی را انجام خواهند داد.
انتهای پیام/ اس
تاریخ انتشار: ۳۱ تير ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]