واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob استاد حقوق بین الملل:فرصت تاریخی و حساسی برای توافق میان ایران و1 +5 است تهران- ایرنا-استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران گفت:این دور از مذاکرات ایران و 1+5 در برهه ای تاریخی و حساس انجام می شود و به طور قطع حصول توافق قابل قبول برای هر دو طرف می تواند دارای نتایجی باشد.
«داود آقایی» روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا درباره پیش بینی اش از ادامه روند مذاکرات ایران و شش کشور قدرتمند در وین اظهار داشت: خبرهایی که از وین می رسد نشان دهنده پیچیدگی موضوعات و اختلاف نظرهای شدید بین دو طرف مذاکره کننده است.
این استاد حقوق بین الملل افزود:ضمن اینکه جزئیات زیادی از محتوای مذاکرات به بیرون درز پیدا نکرده است و به نظرم نمی توان ارزیابی دقیقی از توافق یا عدم حصول توافق داشت.
وی اضافه کرد: اما با این حال به نظر می رسد دو طرف عزم جدی برای حل و فصل موضوع دارند.بنابراین امیدواریم طی روزهای آینده خبرهایی از کاهش اختلافات به گوش برسد و خواسته های طرفین تامین شود.
آقایی خاطرنشان کرد: همان طور که آقای ظریف گفت، روزهای پیش رو روزهایی حساس و مهم است و مذاکرات وارد مراحل دشوار خود می شود.
این تحلیلگر مسائل بین الملل با تاریخی و حساس خواندن زمان گفت و گوها گفت: مذاکره کنندگان در شرایط تاریخی و تعیین کننده ای قرار دارند چرا که این روزها در صورت دست یابی به توافق در فرصت شش ماهه می تواند برای هر دو طرف سرنوشت ساز باشد.
استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: عدم دست یابی به توافق می تواند مشکلات روانی را برای سرمایه گذاران و فعالان سیاسی ایجاد کند، طرف مذاکره کننده نیز در صورت بسته نشدن پرونده هسته ای ایران همچنان درگیری ها و دغدغه های بسیاری خواهد داشت و تداوم شرایط موجود به ضرر آنها نیز خواهد بود.
این استاد دانشگاه در پاسخ به سوالی درباره خواسته ایران مبنی بر برداشه شدن کامل تحریم های غیرقانونی علیه ایران در مذاکرات وین 6 اظهار داشت:این طبیعی است که مقامات ما چنین خواسته ای داشته باشند،اما باید بین تحریم های شورای امنیت که در چارچوب قطعنامه های این شورا به تصویب رسیده با قطعنامه های آمریکا و اتحادیه اروپا تفاوت قائل شویم.
وی افزود:از این رو برداشته شدن و حذف کامل تحریم ها نیز بر اساس شیوه تصویب آنها متفاوت خواهد بود.
مولف کتاب حقوق سازمان های بین المللی اضافه کرد:تحریم های یک جانبه ای که کشورهای آمریکا و اروپا وضع کرده اند،همان طور که با ساز و کارهای خاصی وضع شده است، برداشته خواهد شد.
این مدرس دانشگاه درباره تحریم های یک جانبه وضع شده از سوی آمریکا توضیح داد:برداشته شدن این تحریم ها در حال حاضر در اختیار شخص رییس جمهوری امریکاست ، اما چندی پیش 344 نفر از نمایندگان عضو کنگره به اوباما نامه نوشتند که برچیده شدن تحریم ها نیاز به تصویب کنگره دارد و خواست یک جانبه دولت کافی نیست.بنابراین به نظر می رسد این امر کاری زمان بر باشد.
آقایی اضافه کرد: درباره قطعنامه های شورای امنیت باید بگویم که اجماع حاصل بین ایران و 1+5 به معنی این است که ایران با کشورهای عضو دائم سازمان ملل و دارای حق وتو به توافق رسیده است.
وی با مهم ارزیابی کردن جایگاه این کشورها در شورای امنیت عنوان کرد:براساس قوانین بین المللی مصوبات شورای امنیت به رای مثبت 9 کشور عضو نیاز دارد که دربردارنده 5 رای از سوی کشورهای عضو دائم و 4 کشور غیردائم است.
به گفته آقایی،بنابراین اگر یکی از کشورهای عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل به رفع تحریم رای منفی بدهد و به اصطلاح وتو کند، چنین امری انجام نخواهد شد.
در واقع همان شیوه ای که در تصویب تحریم ها شاهد آن بودیم.
استاد حقوق بین الملل دانشگاه تهران گفت: تصورم این است که تحریم ها به سرعت لغو نمی شود،چرا که برچیده شدن آنها در صورت حصول توافق،می تواند در فرآِیندای چند مرحله ای صورت گیرد.
وی در پاسخ به سوالی درباره موارد مشابه بین المللی در زمینه برچیده شدن تحریم ها و یا زمان آن گفت:واقعیت این است به این شدتی که ما شاهد بودیم علیه هیچ کشوری تحریم وضع نشده بود. در واقع ایران در طی سال های گذشته شاهد سخت ترین و جامع ترین تحریم های یک جانبه و ظالمانه بود.
سیام4**9173**1415
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
25/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]