تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):تلخى حق را تحمل كن، و مبادا كه فريب شيرينى باطل را بخورى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834662497




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

در مقابله با آسیب های اجتماعی، آموزش و پرورش را تنها نگذاریم


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: مدیرکل دفتر مراقبت در برابر آسیب های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش: در مقابله با آسیب های اجتماعی، آموزش و پرورش را تنها نگذاریم خبرگزاری پانا: مدیرکل دفتر مراقبت در برابر آسیب های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش گفت: پیشگیری از گرایش کودکان و نوجوانان به آسیب های اجتماعی و رفتارهای پرخطر، یکی از دغدغه هایی است که همواره مورد توجه و بررسی است. این دغدغه، در شرایطی که عوامل مخاطره آمیز کودکان و نوجوانان، افزایش پیدا کرده است، از اهمیت بیشتری برخوردار شده است.
۱۳۹۳ شنبه ۱۱ مرداد ساعت 09:06



به گزارش سرویس آموزش و پرورش پانا، نادر منصورکیایی افزود: پیشگیری از گرایش کودکان و نوجوانان به آسیب های اجتماعی و رفتارهای پرخطر، یکی از دغدغه هایی است که همواره مورد توجه و بررسی است. در این بی ، بویژه خانواده ها و والدین، ممکن است این سوال را بپرسند که آیا مدارس، برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی، آموزش های لازم را ارائه می کنند؟ ما خانواده ها  برای مراقبت از فرزندان‌مان چه کاری می توانیم انجام دهیم و چه نقشی می توانیم داشته باشیم. در پاسخ به سوال اول ، باید بگویم که ما در قالب رویکردی به نام « پیشگیری اولیه » کوشش می کنیم تا کودکان و نوجوانان در مدارس ما بیاموزند که چگونه از خود در برابر آسیب های اجتماعی و رفتارهای پرخطر مراقبت کنند. این رویکرد ما شامل برنامه های مختلفی می شود که در اینجا به چند نمونه از آن اشاره می کنم:
 
1) آموزش های رشد – مدار : که شامل مجموعه ای از برنامه هایی است که ما به تناسب دوره های تحصیلی و با رعایت ویژگی های رشدی دانش آموزان ، سطحی از مهارت ها را آموزش می دهیم.
 
2) آموزش و توانمندسازی والدین و کارکنان : شامل کارگاه هایی است که به منظور ارتقاء توانمندی والدین و کارکنان در زمینه شناخت آسیب های اجتماعی و مخاطرات تهدید کننده کودکان و نوجوانان و نیز آشنایی با راهکارهای مراقبت از آن ها ، طراحی و اجرا می شوند.
 
3) نهضت فرهنگی پیشگیری : شامل مجموعه ای از فعالیت های فرهنگی در قالب برگزاری جشنواره ها و نمایشگاه های فرهنگی و نیز انتشار نشریات و بسته های فرهنگی - آموزشی است که در قالب آن ها ، کوشش می کنیم تا ضمن اصلاح نگرش ها و گرایش های مخاطره آمیز ،  یک جریان فرهنگی در زمینه شناخت آسیب های اجتماعی و مشارکت در مواجهه موثر با آن ، راه اندازی کنیم.
 
4) مراقبت اجتماعی : سرانجام در قالب این برنامه ، ما ضمن تلاش برای کاهش عوامل مخاطره آمیز درون و بیرون مدرسه ، توجه ویژه ای به کودکان و نوجوانان درمعرض خطر داریم و کوشش می کنیم تا خدمات مداخلات آموزشی ، توانمندسازی و حمایت های اجتماعی به آن ها ارائه کنیم.
 
اکنون به پرسش ابتدای این نوشته بر می گردم. خانواده ها ، چگونه می توانند به آموزش و پرورش کمک کنند تا با آسیب‌های اجتماعی مبارزه کند. در پاسخ به این پرسش ، از بین همه کارهایی که می توان انجام داد ، 7 قدم مهم را که خانواده ها باید برای محافظت از فرزندان شان بردارند و از این طریق به آموزش و پرورش کمک کنند ،  اشاره می کنم و امیدوارم مورد توجه قرار گیرد.
 
1)  اول از محیط خانواده شروع کنند:  قدم اول این است که محیط خانواده ، به محیط سالم ، امن ، بانشاط و رشددهنده برای فرزندان تبدیل شود. چنین خانواده ای ، خود مهم ترین زمینه و عامل برای محافظت از کودکان و نوجوانان در برابر آسیب های اجتماعی و رفتارهای پرخطر است. همچنانکه ، خانواده های نابسامان ، خود یکی از مهم ترین عوامل خطرپذیری کودکان و نوجوانان است.
 
2) فرزندان خود را بشناسند: این خیلی مهم است که والدین و خانواده بدانند که فرزندان شان چه ویژگی هایی دارند و در هر دوره سنی ، چه تغییرات جسمی ، روانی و اجتماعی را طی می کنند و همین تغییرات ، آن ها را با چه مخاطراتی ممکن است روبرو کند.
 
3) عوامل مخاطره آمیز فرزندان را بشناسند: خانواده ها باید بدانند که فرزندان شان ، چه بصورت شخصی و خصوصیاتی که دارند و هم به تناسب محیط های مختلف همسالان ، مدرسه ، محله ، رسانه و جامعه ، ممکن است با چه مخاطراتی روبرو باشند. این کمک می کند که بهتر و بموقع ، از فرزندان شان در برابر مخاطرات مراقبت نمایند. چه بسیار رفتارهای مخاطره آمیزی که به ظاهر بی خطر هستند ، و ممکن است خانواده ها آن ها را بی خطر بدانند ، اما زمینه و دروازه ای برای مخاطرات و تهدیدهای بزرگ هستند.
 
4) به سبک زندگی فرزندان دقت کنند :   فرزندان ما چه شیوه فراغتی دارند؟ چگونه فکر می کنند؟ سبک پوشش آن ها چگونه است؟ نظام ارزش های آن ها چگونه است؟ چگونه از رسانه ها و کالاهای فرهنگی استفاده می کنند؟ این سوالات و سوالات مشابه دیگر ، به درک درست تر « سبک زندگی »  فرزندانمان کمک می کنند که توجه به آن ها می تواند ، میزان خطرپذیری کودکان و نوجوان را کاهش دهد.
 
5) سبک فرزندپروری خود را اصلاح نمایند:  ممکن است که لازم باشد والدین تغییراتی را در الگوهای نقشی و سبک فرزندپروری خود ایجاد نمایند. بررسی کنند که چگونه الگویی برای فرزندان شان هستند؟شیوه تربیتی شان در خانواده چگونه است؟ نوع واکنش آن ها در مقابل رفتار فرزندان شان چگونه است؟ پدر و مادری که در مقابل فرزندان شان ، مسوولانه و منطقی رفتار می کنند ، حقوق و مسوولیت های آن ها را بدرستی برای آن ها شرح می دهند و به رعایت آن پایبند هستند ،  فضیلت های اخلاقی را رعایت می کنند و زمینه انس آن ها با دین و معنویت را فراهم می کنند ، الگوهای نقشی مناسبی برای آن ها هستند. 6) خود – مراقبتی را به فرزندان بیاموزند:  در کنار مهارت های عمومی ای که هر کودک و نوجوانی لازم است آن را بداند ، مهارت هایی هستند که پدر و مادر ، بیش از هر فرد دیگری می توانند به فرزندان بیاموزند. حتی مدرسه نیز در آموزش برخی از مهارت ها ، نمی تواند کارکرد والدین را داشته باشند.   بعنوان مثال ، آموزش مهارت مراقبت از بدن و حقوق و حریم آن ، چیزی است که پدر و مادر ، می توانند با زبان مناسب به کودکان و نوجوانان خود بیاموزند تا مورد خشونت و سوء استفاده قرار نگیرند.
 
7) با مدرسه هماهنگ باشند و راهکارهای پیشگیری را بیاموزند:  خانواده ها باید بدانند که چگونه از فرزندان خود مراقبت کنند و چه راهکارهایی در این زمینه وجود دارد. برای این منظور ، با ارتقاء دانش خود  در این زمینه و از طریق هماهنگی با مدرسه می توانند نقش موثری برای مراقبت از فرزندان شان ایفاء نمایند.
 











این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[مشاهده در: www.pana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن