واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: یک هزار میلیارد ریال برای صادرکنندگان برتر سال 92 در نظر گرفته شده است گرگان - ایرنا - معاون کمک های فنی و تجاری سازمان توسعه تجارت ایران گفت: یک هزار میلیارد ریال برای صادرکنندگان برتر سال 92 در نظر گرفته شده است.
به گزارش صبح پنجشنبه ایرنا، ˈیغمور قلی زادهˈ در جلسه کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی استان گلستان افزود: این مبلغ برای بالا بردن توان رقابت پذیری شرکت های داخلی در نظر گرفته شده و امیدواریم هیات دولت بزودی آن را ابلاغ کند.
وی اضافه کرد: در بخش صادرات کالاهایی با ارزش افزوده و فن آوری بالا، جایزه چهار درصد ارزش صادراتی تعلق خواهد گرفت.
وی ادامه داد: در بخش خدمات فنی و مهندسی نیز 6 درصد جایزه در نظر گرفته شده است.
قلی زاده گفت: بررسی و انتخاب صادرکنندگان نمونه سال 92 کشور در کمیته های تخصصی انجام می شود و 29 مهر معرفی خواهند شد.
معاون سازمان توسعه تجارت ایران به پیشنهاد 500 میلیارد ریال کمک دولت به توسعه زیرساخت های صادراتی کشور اشاره کرد و گفت: بحث تسهیلات بانکی، یارانه حمل و نقل و جوایز صادراتی در نخستین جلسه شورای عالی صادرات امسال مطرح شد که پس از بررسی در کمیته کارشناسی، در جلسه بعدی شورای عالی صادرات در باره آن تصمیم گیری می شود.
قلی زاده درباره بازاریابی و عرضه توانمندی کشور در نمایشگاه های بین المللی گفت: دولت تا سال 89 تسهیلاتی را در اختیار برگزارکنندگان شرکت های حاضر در نمایشگاه ها اختصاص می داد که این مبلغ از سال 89 به بعد حذف شد.
وی افزود: اکنون برای حفظ و توسعه بازار، دوباره برای برگزاری نمایشگاه ها، پرداخت یارانه اعزام هیات های تجاری و آموزش بخش خصوصی در عرصه تجاری تا سقف 200 میلیارد تومان را به شورای عالی صادرات پیشنهاد و معاون اول رئیس جمهور هم دستور پرداخت را داده اند.
وی ابراز امیدواری کرد: معاونت نظارت راهبردی رییس جمهوری این بودجه را تامین و امسال این اعتبار را در اختیار سازمان توسعه تجارت ایران قرار دهد.
معاون سازمان توسعه تجارت ایران ضمن اشاره به معین بودن استان گلستان در بخش صادرات به قزاقستان بر گسترش روابط تجاری و اقتصادی بین استان و قزاقستان تاکید کرد.
وی با اشاره به سابقه دیرینه همکاری های تجاری، اقتصادی و فرهنگی ایران و کشورهای همسایه، ضمن اشاره به برنامه های دولت یازدهم در راستای گسترش روابط سیاسی و اقتصادی با کشورهای دوست و همسایه اظهار کرد: گسترش روابط استان گلستان با کشور قزاقستان از اهمیت فراوانی برخوردار است.
وی با اشاره به اتمام پروژه خط آهن اینچه برون در مرز ایران تاکید کرد: لازمه تجارت موفق تسریع در رفت و آمد و همکاری در بخش ترانزیت است و استفاده از خط آهن، راهکاری در تسریع تبادلات تجاری و اقتصادی بین دو کشور محسوب می شود.
معاون برنامه ریزی استانداری گلستان نیز در این جلسه گفت: رویکرد استان در بحث صادرات رویکردی بسیار جدی و اساسی است و در استان در ابتدای این راه قرار داریم .
ˈعلی مرگدریˈ با اشاره به گزارشی از سال قبل افزود: در سال 92 کمتر از نیم درصد منابع بانک ها در حوزه توسعه تجارت قرار گرفته که این امر زیبنده تجار و بازرگانان استان نیست.
وی ادامه داد: در همین جلسه از بانک ها می خواهم که نگاه خود را تغییر داده و به کمک صادرات و توسعه استان بیایند و از دستگاه های اجرایی استان هم می خواهم که تولیداتشان را حتما در نقطه صادرات ببینند.
وی با اشاره به تفاهم نامه هایی که استان در این مدت با کشورهای مختلف داشته است، افزود: باید پذیرفت که شرایط سیاسی کشور، شرایط اقتصادی ناپایدار، عدم اشرافیت برخی تجار و بازرگانان به قوانین و مقررات و شرایط بازار باعث شد تا این تفاهم نامه اجرایی نگردد یا به طور کامل اجرا نشود.
مرگدری هدفگذاری بازارهای صادراتی را فعلا در چهار کشور ترکمنستان، قزاقستان، افغانستان و عراق عنوان کرد و افزود: نیم نگاهی هم به بازارهای چچن داریم که امیدواریم این امر توسط اتاق بازرگانی گرگان انجام شود.
در ابتدای این جلسه ˈدرویشعلی حسن زادهˈ معاون امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان گزارشی از وضعیت صادرات استان و چالش ها و مشکلات موجود تجار و بازرگانان استان را بیان کرد.
معاون کمک های فنی و تجاری سازمان توسعه تجارت ایران هم چنین از گمرک مرزی ˈاینچه برونˈ بازدید کرد.
602
09/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]