تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 16 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):به وسيله من هشدار داده شديد و به وسيله على عليه ‏السلام هدايت مى‏يابيد و به وسي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805060773




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مسکن می‌تواند موتور محرکه اقتصاد باشد


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:



مسکن می‌تواند موتور محرکه اقتصاد باشد
به نظر می آید برنامه پیشنهادی از سوی دولت برای خروج بازار مسکن از رکود یک تحلیل ناقص دولت از بازار مسکن می باشد. این بسته نشان می دهد که دولت علاقه وافری به بازگشت سیاست های تعدیل دارد. در حالیکه این نوع سیاست ها در گذشته نشان داده است که نمی تواند مشکلات این بازار را حل کند.



به این مطلب امتیاز دهید

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، دولت با انتشار رسمی کلیات بسته خروج از رکود قصد دارد تا بدون افزایش نرخ تورم رکود حاکم بر اقتصاد کشور را به رونق تبدیل کند. در این بسته دولت با طرح پنج پیش فرض اصلی همچون «تداوم وضعیت موجود تحریم تا پایان سال ۱۳۹۳»، «اتکا نداشتن به منابع بانک مرکزی در خروج از رکود»، «دامن نزدن به بیماری هلندی» و دیگر موارد عوامل اصلی خروج از رکود را به ترتیب اولویت اعلام کرده است.

این عوامل در چهار دسته عوامل پیشران، انتشاردهنده، زمینه ساز و انتقال دهنده قرار گرفته اند. توجه به نیروهای پیشران همچون بنگاه های پیشرو در بازار داخلی (نفت، گاز، پتروشیمی، صنایع معدنی و صرفه جویی انرژی )، صادرات صنعتی و خدمات پیمانکاری و مشاوره ای به کشورهای همسایه، گردشگری، مسکن و آزادسازی منابع بلوکه شده یا تامین مالی به پشتوانه این منابع در دسته اول و تخصیص منابع بودجه عمرانی، ایجاد و تقویت سازوکار مالی تجهیز پس انداز (بازار سرمایه) در دومین دسته عوامل یعنی عوامل انتشاردهنده قرار گرفته اند.

در دسته سوم عوامل تحت عنوان زمینه ساز مواردی همچون استفاده از ساز وکارهای بودجه ، بهبود آرام مبادلات خارجی و کاهش قابل توجه تورم قرار گرفته و در نهایت به عوامل انتقال دهنده رشد در طول زمان همچون تسهیل و تشویق صادرات و کاهش مالیات اشاره شده است. این در حالیست که بسیاری از کارشناسان بر نظر دولت نسبت به جایگاه مسکن در این بسته انتقادات فراوانی دارند.

در این باره دکتر ابراهیم رزاقی، کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با «فردا» با اشاره به حباب ایجاد شده در بازار مسکن گفت: رکود بازار مسکن به دلیل حباب ایجاد شده در این بازار به وجود آمده است. متاسفانه دولت هم برای خارج کردن از رکود همان روش های قبلی یعنی روش های لیبرالی را در پیش گرفته است که کاربردی ندارد. همچنین دوگانگی درآمد سبب شده است که مردم از عهده خرید و قیمت‌های بالای مسکن برنیایند.

وی در ادامه افزود: به نظر می آید برنامه پیشنهادی از سوی دولت برای خروج بازار مسکن از رکود یک تحلیل ناقص دولت از بازار مسکن می باشد. این بسته نشان می دهد که دولت علاقه وافری به بازگشت سیاست های تعدیل دارد. در حالیکه این نوع سیاست ها در گذشته نشان داده است که نمی تواند مشکلات این بازار را حل کند.

این کارشناس اقتصادی یادآور شد: به نظر می رسد این بسته آنقدر که سیاسی است اقتصادی و برای حل مشکل مسکن نباشد. برای سرپا شدن بازار مسکن با توجه به جمعیت کشور باید تولید را در این بخش افزایش دهد تا میزان تقاضا و عرضه به صورت یکنواخت در بازار تنظیم شود.

استاد دانشگاه اقتصاد همچنین با اشاره به وضعیت نابسامان اقتصادی از جمله بازار رکود تورمی نیز افزود: دولت باید اقدامات جدی درباره بازار مسکن را فراهم آورد و استراتژی و نقشه راهی طراحی کند که این معضل حل گردد. در غیر این صورت همان راهی را رفته است که دولت های پیشین رفته اند.

رزاقی خاطرنشان کرد: با نگاهی به بسته پیشنهادی برای حل مشکل مسکن از سوی دولت می توان دریافت که این بسته ناقص است و عمل به آن به حاظ اجرایی نیز با مشکل مواجه خواهد بود. در این بسته دولت با توجه به سهم بالای مسکن در رونق اقتصاد دولت می‌بایست بعد از صنایع نفت وگاز حوزه مسکن را برای رکودزدایی از بخش مسکن در اولویت قرار می داد.

این استاد اقتصاد با اشاره به اینکه هر تغییری در سرمایه‌گذاری در بخش مسکن موجب ایجاد تولید و اشتغال می‌شود گفت: دولت می داند که اگر در بازار مسکن تغییری ایجاد شود اعم از رکود و یا رونق در این بازار ارتباط مستقیم با میزان تولید و اشتغال در کشور دارد. به همین دلیل است که مسکن در کشور ما از جهاتی، موتور محرکه اقتصاد عنوان می شود. اما اینکه چرا دولت در بسته سیاستی خروج غیرتورمی از رکود، مسکن را اولویت چهارم قرار داده جای سوال دارد.

وی تصریح کرد: دولت در این بسته چندان اهمیتی به بخش مسکن نداده است و این کم توجهی می‌تواند دولت را در برنامه های خود که کاهش تورم و رونق اقتصاد است با مشکل مواجه کند. اگر بخش مسکن از رکود خارج شود قیمت‌ها اصلاح می‌شود؛ اتفاقی که هر چند به خاطر فروش دارایی‌های بانک‌ها به نفع بانک‌ها خواهد بود و قدرت اعتباردهی آنها را بالا خواهد برد.

این کارشناس اقتصادی اضافه کرد: دولت نمی‌خواهد بیش از این بخش مسکن با افزایش قیمت مواجه شود و می داند اگر به مسکن بهای بیشتری دهد و به تحریک بخش مسکن بپردازد در واقع بازار عرضه و تقاضا و تورم را تحریک کرده و اگر قدرت خرید مردم با اعطای تسهیلات ترمیم شود باعث افزایش قیمت مسکن در بازار شده و بازار از رکود خارج می‌شود.

ابراهیم رزاقی با یادآوری این نکته که دولت در شرایط فعلی نمی‌خواهد که رشد تورم بیشتر از این را تجربه کند تصریح کرد: از آنجایی که سرمایه‌ها در بخش مسکن به سمت دلالی سوق پیدا کرده است، دولت سعی دارد که از سرمایه‌گذاری در بخش‌های تولیدی در این زمینه جلوگیری کرده تا به رشد تورم دامن نزند

وی در پایان تاکید کرد: انتظار می‌رود که دولت در بسته پیشنهادی خود تجدید نظر داشته باشد و مسوولان برای رونق این بخش اهتمام بیشتری به خرج دهند. خروج از رکود بدون افزایش تورم امکان پذیر نیست. بنابراین اگر دولت بخواهد هم رکود تورمی نداشته باشد و هم میزان عرضه و تقاضا متناسب باشد باید در بسته پیشنهادی خود و جایگاه مسکن تجدید نظر کند./فردا/110




۰۷/۰۵/۱۳۹۳ - ۱۵:۳۰




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن