تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 23 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بلند مرتبه ترين مردم نزد خداوند در روز قيامت كسى است كه در روى زمين بيشتر در نصیحت و...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852483570




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

غنای میراث فرهنگی و باستانی ظرفیت‌های ناشناخته کشور


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
غنای میراث فرهنگی و باستانی ظرفیت‌های ناشناخته کشور
استفاده از ظرفیت‌ها و مواریث فرهنگی و تاریخی سال‌هاست که دراغلب کشورها ی دنیا آغاز شده و ثمرات فراوانی را هم برای کشورها وهم برای جامعه جهانی داشته است.


به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی باشگاه خبرنگاران به بهانه هم اندیشی معاونان میراث فرهنگی و گردشگری کشور نگاهی به استفاده از ظرفیت‌های مواریث فرهنگی و باستانی در کشورهای دیگر انداختیم .

در آغاز لازم است تعریفی از مواریث فرهنگی و باستانی ارائه دهیم. آثار باستانی وفرهنگی اصطلاحی متداول است در میان آنچه از گذشته به دست ما رسیده که شامل گذشته‌های دور ( دوران پیش از تاریخ) و گذشته نزدیک و حتی در چارچوب هر چیزی که نشان دهنده تحولات تاریخی باشد. ارزش‌های مشخصی که در میراث فرهنگی وجود دارد باید شناخته شود.

ارزش مواریث فرهنگی یا مشخصاً جنبه فرهنگی دارد یا کاربردی، ارزشهای فرهنگی شامل ارزشهای تاریخی، باستان شناسی، معماری، شهرسازی وارزش‌های کاربردی شامل ارزشهای سیاسی، اجتماعی ،‌ اقتصادی ، علمی و امثال آن است.

ازمهمترین مواردی که کشورها از مواریث باستانی و فرهنگی خود از آن استفاده میکنند جنبه علمی وفرهنگی را شامل می شود.
 
این بخش استفاده ازظرفیت‌ها به دلیل گنجایش زیاد مانند این است که درتمام زمینه‌های علمی وفرهنگی و ... منابع مکتوبی مورد استفاده از جمله می توان به اشیاء فنی، کاربردی، آثار معیشتی،‌ مصرفی، هنری،‌ بهداشتی وپزشکی و حتی زبان و فرهنگ هر قوم اشاره کرد.

به زبان ساده یک مسجد یا امامزاده و یک سایت باستانی را اگر بخواهیم بشناسید هر کدام دارای لایه های فرهنگی متفاوتی هستند. تعدادی از این آثار فرهنگی وباستانی بین المللی بوده و جزو میراث جهانی محسوب می شود ومالکیت عمومی آنها به همه ی  جهانیان تعلق دارد که درقالب آثار تاریخی وباستانی، پارکها را محوطه‌های غنی طبیعی دسته بندی می شوند.

آثاری مانند دیواربزرگ چین، پارک ملی گرند کنیون درایالات متحده آمریکا که شهرت جهانی دارند و هرسال گردشگران فراوانی را به خود جذب می کنند. روش استفاده علمی و فرهنگی از این مواریث مانند بزرگترین آزمایشگاه ها وکارگاه‌های آموزشی بدون هیچ گونه محدودیتی درسهای لازم را به بازدید کنندگان خود می دهد.

از دیگر پتانسیل‌های آثار باستانی وتاریخی می توان جنبه‌های تاریخی، هنری و آموزشی آن را مورد توجه قرار داد. 

این امر درکشورهای اروپایی بسیار قابل احترام است. این ارزش گذاری تنها محدود به بناها یا آثار معروفی مانند برج پیزا یا برج ایفل و یا آثار شاخص دیگر آن کشورها نمی شود، بلکه دربر گیرنده تمامی آثار ناشناخته وکوچک نیز می شود. زیرا تمامی این آثار جزئی و خرد درکنار یکدیگر تشکیل دهنده تاریخ تمدن بشریت شمرده میشود . به همین دلیل این کشورها تک بعدی به مواریث فرهنگی توجه نکرده وهمه جوانب آن را حفظ و حراست می کنند.

چرا که حفظ آن برای شناخت تاریخ تمدن و فرهنگ لازم بوده است ، چون تمام اجزاء فرهنگی چون چشمه ی تمام نشدنی برای پژوهش وتحقیق است.

برای مثال برخی از فعالیتهای موزه لوور پاریس در زمینه ایجاد دوره‌های آموزشی درسطح بالا و دادن فرصت های مطالعاتی بلندمدت به پژوهشگران از این موارد است.

علاوه بر این موزه لوور دوره های نظیر بازدید،‌ کنفرانس ودوره های مطالعاتی کوتاه و متعددی را برای تمامی شاخه‌های تاریخ هنر وتاریخ باستان را برنامه ریزی کرده‌اند.

از دیگر ظرفیت‌های مواریث فرهنگی به ویژه ابنیه تاریخی می توان با عملکرد بخشی به این بناها ضمن حفظ ارزش های فرهنگی وهنری، آنها را در بطن زندگی روزانه جامعه قرارداد و با توجه به تناسب کاری و کالبدی این آثار به آنها عملکرد حکومتی ،‌ فرهنگی ، آموزشی ، اداری ، تجاری ، خدماتی ، هنری، رفاهی، توریستی ،‌ درمانی و بهداشتی داد.

البته باید اذعان داشت این روند در چند سال گذشته در کشور رشد قابل توجهی به خود گرفته ولی گسترش بیشتر این امر به حفظ ارزشهای ابنیه تاریخی کمک شایانی خواهد کرد. با وجود یک میلیون بنای تاریخی وسایتهای بی شماری که در کشور پراکنده است کشور ماه یکی از غنی ترین کشورها از نظر مواریث فرهنگی است.

برای استفاده از پتانسیل‌های مواریث فرهنگی درکشور نیاز به یک بسیج فرهنگی درکشور است. با توجه به اینکه در چند سال اخیر بسیاری از آثار منقول و غیر منقول ارزشمند کشور تخریب شده و مابقی نیز درحال تخریب است این امر از واجبات  حوزه فرهنگی کشور است.

متاسفانه ناآگاهی نسبت به ارزش و اهمیت میراث فرهنگی مهمترین عامل تخریب آن است شایسته است مانند بسیاری از کشورهای دنیا با برنامه بلند مدت فرهنگی جامعه و مسئولان را باید با ارزشها و پتانسیلهای مواریث فرهنگی آشنا کرده و مانند بسیاری از کشورهای دنیا از ظرفیت‌های علوم باستانی و سپس از آثار مواریث فرهنگی و هنری استفاده شود.

از این رو تعامل معاون میراث فرهنگی و معاونت گردشگری می تواند سرآغاز تعامل و  جلسات بین معاونتهای مختلف سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برای هر چه رونق پیدا کردن استفاده از ظرفیت‌های بخشهای گوناگون این سازمان برای تعالی و پیشرفت مواریث فرهنگی در کشور باشد.


انتهای پیام/ اس








تاریخ انتشار: ۰۷ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن