تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):ایمان یک درجه بالاتر از اسلام است, و تقوا یک درجه بالاتر از ایمان است و به فـرزنـد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

ترازوی آزمایشگاهی

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

خانه انزلی

تجهیزات ایمنی

رنگ استخری

پراپ فرم رابین سود

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1799481120




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ابلاغ ضوابط ناظر بر حداقل استانداردهای شفافیت توسط بانک مرکزی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ابلاغ ضوابط ناظر بر حداقل استانداردهای شفافیت توسط بانک مرکزی تهران - ایرنا - بانک مرکزی طی بخشنامه ای «ضوابط ناظر بر حداقل استانداردهای شفافیت و انتشار عمومی اطلاعات توسط مؤسسات اعتباری» را جهت اجرا به شبکه بانکی ابلاغ کرد.


به گزارش روز یکشنبه ایرنا و به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، در این بخشنامه آمده است: مقوله «شفافیت بانکی» از جمله موضوعاتی است که امروزه در بانک ها و سایر مؤسسات سپرده پذیر بسیار مورد توجه و تأکید قرار گرفته است.
چه فرض بر آن است، هر چه میزان شفافیت بانک ها در یک سیستم بانکی بیشتر باشد و عموم جامعه و خاصه ذینفعان از اهداف، ساختار، عملکرد و درجه ریسک پذیری آن ها اطلاع و آگاهی افزونتری داشته باشند، آن سیستم از این حیث که زمینه یک نظارت عمومی بر بانک ها فراهم می شود، از استحکام، سلامت و ثبات مطلوبتری برخوردار خواهد بود.
این مهم از چنان اهمیتی برخوردار است که یکی از ارکان توافقنامه سرمایه بال II نیز با عنوان «نظم بازار» بدان معطوف است و اجرا و پیاده سازی توافقنامه مذکور را در گرو خود دارد.
همچنین در اصول و مبانی حاکمیت شرکتی در بانک ها نیز که آن هم برای ارتقای نظارت مؤثر و کارآمد بر بانک ها توسط مراجع نظارتی بین المللی همچون OECD و کمیته نظارت بانکداری بال توصیه گردیده، از « شفافیت» به عنوان یکی از الزامات تحقق حاکمیت شرکتی نام برده شده است.
چنین تأکیداتی از آن حیث است که نسبت آورده سهامداران به وجوه تودیعی سپرده گذاران بسیار ناچیز است. طبیعی است در چنین وضعیتی، این حق برای سپرده گذاران متصور است که با شناخت کافی از بانک ها، نسبت به تودیع وجوه خود اقدام نمایند.
البته این امر از منظر دیگری نیز مفید فایده است. آنجا که بانک ها از آن جهت که پیوسته خود را در معرض قضاوت ذینفعان می بینند، شیوه ای محتاطانه و کارآ پیشه نموده و از تخطی از مقررات و استانداردها و انجام اقدامات مخاطره آمیز، اجتناب می نمایند.
مقصود از شفافیت که در سطور فوق بدان اشاره شد، افشای عمومی و به موقع اطلاعات کمی و کیفی صحیح، قابل مقایسه، جامع و مربوط است که ذینفعان را قادر می سازد شناخت کلی و ارزیابی صحیحی از اهداف، ساختار، عملکرد، وضعیت ریسک و روش های مدیریتی بانک ها حاصل نمایند.
مقوله شفافیت بانکی در کشورمان تاکنون به دلیل فقدان مبانی قانونی کافی، کمتر مورد توجه بوده است. اما خوشبختانه در قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران، افزایش شفافیت بانکی مورد تأکید قانون گذار قرار گرفته و در جزء (1) بند (د) ماده (97) آن، شورای پول و اعتبار موظف شده طی سال های برنامه به منظور افزایش شفافیت و رقابت سالم در ارایه خدمات بانکی در جهت کاهش هزینه خدمات بانکی، بانک ها را ملزم به رعایت استانداردهای تعیین شده توسط بانک مرکزی در ارایه گزارشهای مالی و بهبود نسبت شاخص کفایت سرمایه و اطلاع رسانی مبادلات مشکوک به آن بانک نماید.
در اجرای تکلیف قانونی یاد شده، شورای پول و اعتبار در یک هزار و یک صد و هشتاد و دومین جلسه مورخ 24 تیر ماه 93 ، «ضوابط ناظر بر حداقل استانداردهای شفافیت و انتشار عمومی اطلاعات توسط مؤسسات اعتباری»را مورد تصویب قرار داد.
مراتب به قید تسریع به کلیه واحدهای ذی ربط ابلاغ و بر حسن اجرای آن نظارت گردد، به گونه ای که حداکثر تا پایان مرداد ماه سال جاری، کلیه اطلاعات قابل انتشار در چارچوب ضوابط مذکور، در پایگاه اطلاع رسانی آن بانک / مؤسسه اعتباری قرار گیرد و سایر اطلاعات نیز در مقاطع زمانی مقرر منتشر شود.
اقتصام(1)** 9141**1594



05/05/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن