تبلیغات
تبلیغات متنی
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852270470
دستگاههای اجرایی موظف به اجرای «برنامه ملی کاهش کمتحرکی» شدند/ 22 میلیون ایرانی؛ کمتحرک 25 میلیون ایرانی؛ چاق
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
دستگاههای اجرایی موظف به اجرای «برنامه ملی کاهش کمتحرکی» شدند/ 22 میلیون ایرانی؛ کمتحرک 25 میلیون ایرانی؛ چاق
سایه چاقی، کمتحرکی، بیماریهای قلب و عروق به دلیل تغذیه نامناسب و سبک زندگی، فشار خون بالا و دیابت هر روز بر سر مردم ایران گستردهتر و پررنگتر میشود و ایرانیها هیچ دغدغهیی ندارند رویهیی که در پیش گرفتهاند تا چه حد میتواند به جیب و جسمشان ضرر بزند.
به گزارش نامه نیوز به نقل از روزنامه اعتماد، تغذیه نامناسب، گرایش مفرط و بیمارگونه به مصرف چربی و نوشابه، کم تحرکی و رقابت برای افزایش وزن به رفتار جمعی ایرانیها تبدیل شده است. آمارهای رسمی که با نگرانی و هراس از آینده غیرقابل پیشبینی از زبان مسوولان سلامت بیان میشود حاکی از آن است که میانگین تعداد افراد با اضافه وزن در کشور از 25 میلیون نفر هم فراتر رفته و بنا بر اعلام مرکز تحقیقات پیشگیری و درمان چاقی، بیش از دوسوم ایرانیان دارای وزن غیرطبیعی و دارای درجاتی از اضافه وزن و چاقی هستند و بدتر آنکه زنان ایرانی، موجوداتی که باید نماینده تبلیغ برای سبک زندگی سالم باشند، در این رقابت پیروز شدهاند چنانکه تعداد زنان چاق در ایران، دو برابر مردان برآورد شده است.
نتایج مطالعه انجام شده در سالهای 1387 تا 1386 نشان داده که میزان چاقی در ایران در سال 78، 6/13 درصد بوده که این رقم در سال 86 به 3/22درصد رسیده علاوه بر آنکه در همین فاصله زمانی، میزان اضافه وزن از 32 به 36 درصد افزایش یافته است. نتایج آخرین بررسی انجام شده در سال 89 نشان داد که 65 درصد جمعیت ایران، در گروه سنی بالای 20 سال قرار داشته که 40 درصد جمعیت شهری در همین گروه سنی، به اضافه وزن و 21 درصد آنها به چاقی مبتلا هستند. این مطالعه با تفکیکی جزییتر اعلام کرد که 2/11 میلیون نفر از ساکنان شهرها به اضافه وزن و 9/5 میلیون نفر جمعیت شهری دچار چاقی هستند که در این تحقیق، تهرانیها رکورددار چاقی بودند چنانکه 66 درصد زنان بالای 20 سال و 32 درصد مردان پایتخت مبتلا به چاقی شکمی بودند.
اما نکته مهم اینکه افزایش وزن فقط گریبان شهرنشینها را نگرفته و روستاییان، مردمانی که در گذشتهیی نه چندان دور، به پیروی از تغذیه و سبک زندگی سالم و پر از جنب و جوش شهره بودند هم، به درد اضافه وزن گرفتار شدهاند چنانکه بر اساس نتایج مطالعات کشوری، بیش از 35 درصد روستاییان بالای 20سال، اضافه وزن دارند و 15 درصد این افراد به چاقی مبتلا هستند.
در حالی که به گفته علیرضا مرندی؛ عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، چاقی یکی از بیماریهای غیرواگیر است که با بروز 10 درصدی بیماریهای غیرواگیر، نیم درصد از رشد اقتصادی کشور کاهش پیدا میکند، علیاکبر سیاری؛ معاون بهداشت وزارت بهداشت و رییس انجمن تغذیه کودکان ایران، چندی قبل هشدار داد که چاقی از شایعترین علل مرگ و مزمنترین بیماری است و پیش بینی کرد که «12 تا 18 درصد از نوجوانان ساکن در ایران دچار اضافه وزن و حدود 6/5درصد از این افراد چاق هستند.»
چاقی چقدر برای شما مفید است
مسوولان سلامت میگویند که اغلب موارد بیماریهای قلبی و سرطانها ناشی از چاقی است. میگویند که چاقی موجب افزایش چربی خون و بروز دیابت نوع 2 که حدود 2/7 درصد ایرانیان هم مبتلابه دیابت هستند. میگویند که چاقی موجب بروز پوکی استخوان، آرتروز، سنگ کیسه صفرا، کبد چرب، ریفلاکس معده به مری و اختلال روانی میشود.
بهزاد دماری؛ رییس واحد بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت، چند روز قبل با اشاره به نتایج آخرین مطالعه انجام شده درباره بیتحرکی ایرانیان و بیماریهای مرتبط گفت: «40 درصد جمعیت 15 تا 64 ساله کشور تحرک بدنی کافی ندارند؛ به عبارت دیگر حدود 22 میلیون ایرانی بیتحرکند.»
وی که با ایسنا گفتوگو میکرد وضعیت تحرک فیزیکی در ایران را وخیم خواند و گفت: «از هر سه مرد ایرانی یک نفر و از هر دو زن ایرانی یک نفر پایینتر از حد لازم تحرک دارند و به عبارتی میتوان گفت که نیمی از زنان کشور کم تحرک یا بیتحرکند. آن هم در حالی که تحرک فیزیکی، عامل رشد است و تحرک کافی در طول سالهای زندگی در برخورداری از سالمندی خوب و به ویژه در پیشگیری از پوکی استخوان بسیار موثر است.»
آمارها نگرانکننده است. اما باید در این میان پرسید که دولتهای وقت طی سالهای گذشته چه اقدامی در جهت تشویق جمعیت به ورزش و اصلاح سبک زندگی و کیفیت تغذیه انجام دادهاند؟ فستفودها و تنقلات فاقد ارزش غذایی و سوسیس و کالباس همچنان در صدر تبلیغات محبوب قرار دارند زیرا سودآوری این اقلام در پربار کردن وزن طمع تولیدکنندگان نقش بسزایی دارد. گرانی قیمت باشگاههای ورزشی از مهمترین دلایل بیرغبتی مردم به انجام ورزش است و هوای آلوده شهرهای بزرگ و کوچک هم امکان انجام ورزشهای همگانی در فضای باز و طبیعت را نمیدهد. در حالی که به گفته دماری، کشورها متعهد شدهاند که تا سال 2025 به میزان 10 درصد از کم تحرکی جمعیت?شان بکاهند به نظر میرسد که ایران در این فهرست جایی ندارد زیرا نهتنها نشانی از قدمهای دولت در زمینه فرهنگسازی و تشویقهای موثر برای تغییر و بهبود کیفیت زندگی مردم دیده نمیشود، به نظر میرسد که هم پیمانی تولیدکنندگان مواد غذایی مضر و فاقد ارزش غذایی با دولتهای وقت در جایگاه رفیعتری نسبت به کاهش هزینههای ناشی از سبک زندگی غلط قرار گرفته است.
دماری هم از همین رو بر لزوم فرهنگسازی جهت افزایش گرایش مردم به فعالیت فیزیکی و ورزش تاکید میکند و میافزاید: «لازم است کمپینهای رسانهیی جهت افزایش آگاهی عموم در زمینه تاثیرات تحرک فیزیکی تشکیل و این موضوع به صورت مستمر تبلیغ شود؛ همانطور که اکنون بستن کمربند ایمنی هنگام رانندگی به یک هنجار تبدیل شده است، تحرک فیزیکی هم باید در سبد اولویتهای خانواده وارد شود. لازم است به ورزشهای همگانی بهای بیشتری داده شود. جهت توسعه تحرک فیزیکی در کشور باید از ظرفیت سازمانها و نهادهای مختلف از جمله وزارتخانههای آموزش و پرورش، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ورزش و جوانان، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مسکن و شهرسازی، رسانهها و... استفاده شود.»
برنامه ملی کاهش کمتحرکی تدوین شد
وی از تدوین برنامه ملی «کاهش کمتحرکی» خبر میدهد و میگوید: «همواره نقطه ورود برای تغییر، برنامهریزی است، اما برنامهریزی بهتنهایی کفایت نمیکند. این برنامه باید ابتدا در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی تصویب شده، پس از آن کمپینهای ترویجی و تبلیغی فعال شده و دستگاههای مختلف نیز وظایف و تکالیفشان درباره افزایش تحرک فیزیکی را به اجرا گذارند.»
دماری همچنین از تدوین آییننامه اجرایی «افزایش تحرک فیزیکی» جهت توسعه فعالیت بدنی در کشور خبر میدهد و ادامه میدهد: «در این آیین نامه وظایف و تکالیف نهادها و وزارتخانههای مختلف مشخص شده است. به عنوان مثال وزارت جهاد کشاورزی، باید زمینهای غیرقابل کشت را جهت ایجاد مکانهای مناسب فعالیت فیزیکی مانند پیستهای دوچرخهسواری، پیادهروی و سایر تفریحات سالم در اختیار دستگاهها و سازمانها قرار دهد. وزارت نیرو نیز باید پیامهای سلامت را در خصوص ضرورت انجام فعالیتهای بدنی روی فیشهای برق، گاز، آب و تلفن درج کند. پیامکهای ارسالی وزارت ارتباطات و فناوری به مردم نیز باید حاوی اثرات تحرک فیزیکی بر سلامت باشد. وزارت صنایع نیز باید تسهیلات لازم جهت تولید انبوه و ارزان قیمت وسایل ورزشی عمومی ویژه بانوان و آقایان را فراهم کند. شهرداریها نیز باید برای برقراری عدالت در هر منطقه شهری، مسیرهایی را برای پیادهروی مردم ایجاد کنند. این مسیرهای پیادهروی باید شرایط استانداردی داشته باشد؛ خطکشی و امن باشند. این مسیرها باید حدود سه کیلومتر طول داشته باشند؛ چراکه سه کیلومتر معادل نیم ساعت پیادهروی است. به این ترتیب به تدریج باید مسیرهای ماشینرو کوچک شده و مسیرهای دوچرخهسواری و حرکت عمومی برای مردم فراهم شود. وزارت آموزش و پرورش نیز باید ورزش صبحگاهی را در مدارس اجباری کند. مدارس غیرانتفاعی یا مدارسی که از فضای مناسب جهت فعالیت بدنی دانشآموزان برخوردار نیستند، نباید پروانه فعالیت بگیرند و در صورت ارائه پروانه نیز آن مدرسه باید تضمین کند که فعالیت فیزیکی مناسبی را در باشگاههای نزدیک مدرسه برای دانشآموزان فراهم کند. اما عمدتا باید فضای مناسب برای فعالیت بدنی در فضای مدرسه فراهم شود.»
1393/5/5
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]
صفحات پیشنهادی
با اعتبار 620 میلیون ریال صورت گرفت آغاز عملیات اجرایی احداث پایگاه امداد و نجات بین شهری لیشتر
با اعتبار 620 میلیون ریال صورت گرفتآغاز عملیات اجرایی احداث پایگاه امداد و نجات بین شهری لیشترپروژه احداث پایگاه امداد و نجات بین شهری لیشتر از توابع گچساران با اعتبار 620 میلیون ریال و با حضور جمعی از مسئولان کلنگزنی و عملیات ساخت آن آغاز شد به گزارش خبرگزاری فارس از گچسارانخبر فارس تأیید شد «بطحایی» معاون و «فرزانه» مشاور اجرایی وزیر آموزش و پرورش شدند
خبر فارس تأیید شدبطحایی معاون و فرزانه مشاور اجرایی وزیر آموزش و پرورش شدندطی احکام جداگانه از سوی وزیر آموزش و پرورش معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی مدیرکل دفتر وزارتی و مشاور اجرایی وزارت آموزش و پرورش منصوب شدند به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس طی حکمی از سوی وزیرئیس بنیاد ملی نخبگان کشور مطرح کرد دستگاههای اجرایی نخبگان شناسایی شده را جذب کنند/تسهیلات ویژه به نخبگان
رئیس بنیاد ملی نخبگان کشور مطرح کرددستگاههای اجرایی نخبگان شناسایی شده را جذب کنند تسهیلات ویژه به نخبگانمعاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت انتظار میرود افراد نخبهای که توسط بنیاد ملی نخبگان کشور شناسایی شده است در بخشهای مختلف کشور به کار گرفته شوند به گزارش خبرگزاری فارسمعاون اجرایی دبیر شورای عالی امنیت ملی: دستگاههای جاسوسی غرب در ایجاد داعش دخالت داشتند
معاون اجرایی دبیر شورای عالی امنیت ملی دستگاههای جاسوسی غرب در ایجاد داعش دخالت داشتندمعاون اجرایی دبیر شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه دستگاههای جاسوسی غرب در ایجاد و ساماندهی داعش دخالت داشتند گفت داعش در منطقه در حال از بین رفتن است به گزارش خبرگزاری فارس از آستانهاشردر واکنش به منتقدان تعلل وزارت ارتباطات رخ داد برنامه ضربتی اتصال دستگاههای اجرایی به شبکه ملی اطلاعات/ وقتی
در واکنش به منتقدان تعلل وزارت ارتباطات رخ دادبرنامه ضربتی اتصال دستگاههای اجرایی به شبکه ملی اطلاعات وقتی انتقادها کارساز میافتدپس از تشدید انتقادهای وارده مبنی بر تاخیر در راهاندازی شبکه ملی اطلاعات وزارت ارتباطات برای اتصال دستگاههای اجرایی به این شبکه تا پایان 93 برنامهبرنامهی عملیاتی اصلاح نظام اداری آذربایجانغربی به دستگاههای اجرایی استان ابلاغ شد
یکشنبه ۲۲ تیر ۱۳۹۳ - ۱۶ ۲۱ معاون توسعهی مدیریت و منابع انسانی استاندار آذربایجانغربی گفت 30 برنامهی اصلاح نظام اداری اجرا میشود به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقهی آذربایجانغربی صفرزاده در نخستین جلسهی کارگروه تخصصی پژوهش فنآوری و تحول اداری استاجرای برنامه ضربتی برای اتصال دستگاههای اجرایی به شبکه ملی اطلاعات
یکشنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۳ - ۱۴ ۵۰ بر اساس برنامه ضربتی تدوین شده تمامی دستگاههای اجرایی باقی مانده کشور تا پایان سال جاری به شبکه ملی اطلاعات متصل خواهند شد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا معاون مدیریت و توسعه شبکه ملی اطلاعات در نشست بررسی روند اتصال دستگاههای اجرایی بهبر اساس ابلاغیه استاندار خراسان شمالی صورت میگیرد کاهش ساعت کاری دستگاههای اجرایی خراسان شمالی به مناسبت شب
بر اساس ابلاغیه استاندار خراسان شمالی صورت میگیردکاهش ساعت کاری دستگاههای اجرایی خراسان شمالی به مناسبت شبهای قدراداره کل روابط عمومی استانداری خراسان شمالی اعلام کرد ساعت کاری دستگاههای اجرایی خراسان شمالی به مناسبت شبهای قدر کاهش مییابد به گزارش خبرگزاری فارس از بجنوردتذکر به نمایندگانی که دیر در جلسه حاضر شدند افسانه: پروژههای مشارکتی با ارزیابی توانمندی سرمایهگذار اجرایی ش
تذکر به نمایندگانی که دیر در جلسه حاضر شدندافسانه پروژههای مشارکتی با ارزیابی توانمندی سرمایهگذار اجرایی شودنائب رئیس شورای شهر اردبیل با تذکر به نمایندگانی که دیر در جلسات رسمی شورای شهر حضور پیدا میکنند گفت انتخاب سرمایهگذار باید بر اساس توانمندیها و رغبت وی به فعالیتهتکريم ارباب رجوع و صيانت از حقوق مردم در دستور کار دستگاههاي اجرايي
۱ مرداد ۱۳۹۳ ۱۷ ۱۹ب ظ بخشنامه جديد معاونت توسعه مديريت و سرمايه انساني رئيس جمهور ابلاغ شد تکريم ارباب رجوع و صيانت از حقوق مردم در دستور کار دستگاههاي اجرايي بالاترين مقامهاي اجرايي دستگاهها در سطح ملي و استاني موظف شدهاند که بازرسان واجد شرايط براي نظارت بر عملکرد دستگاهدر جلسه شورای اقتصاد به ریاست جهانگیری صورت گرفت اتمام روند تدوین برنامههای اقتصاد مقاومتی دستگاههای اجرایی
در جلسه شورای اقتصاد به ریاست جهانگیری صورت گرفتاتمام روند تدوین برنامههای اقتصاد مقاومتی دستگاههای اجراییجلسه شورای اقتصاد به ریاست اسحاق جهانگیری برگزار شد و بخش نخست از تدوین برنامههای دستگاههای اجرایی برای تحقق سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی ابلاغی مقام معظم رهبری به اتمامآغاز عملیات اجرایی سد مخزنی بالاخانلو در بوئینزهرا
شنبه ۴ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۶ ۱۵ معاون عمرانی استاندار از پایان مطالعات و آغاز عملیات اجرایی سد مخزنی بالاخانلو در بوئینزهرا خبر داد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا - منطقه قزوین منوچهر حبیبی با اعلام این خبر اظهار کرد یکی از سیاستها و اولویتهای کاری استان با توجهدستگاههای اجرایی برنامه خود را برای اجرای سیاستهای کلی جمعیت ارائه دهند
سهشنبه ۲۴ تیر ۱۳۹۳ - ۱۴ ۵۴ معاون اول رئیسجمهور با تاکید بر اهمیت سیاستهای کلی جمعیت ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری از دستگاههای مرتبط با این سیاستها خواست برنامههای اجرایی خود را تهیه و به معاونت برنامهریزی و نظارت راهبری رئیسجمهور ارائه دهند به گزارش گروه دریافت خبر خبرآغاز عملیات اجرایی قطعه سوم پروژه راهآهن چابهار- زاهدان
زاهدان آغاز عملیات اجرایی قطعه سوم پروژه راهآهن چابهار- زاهدان مدیر پروژه راهآهن چابهار- زاهدان گفت ساخت قطعه سوم پروژه راهآهن چابهار- زاهدان آغاز شد به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران زاهدان علی ملک افزود این قطعه به طول ۶۴ کیلومتر در محدوده نیکشهر اجرا میشود وی ادامه داعمليات اجرايي ۴ ايستگاه ثابت بازيافت مهرماه تكميل مي شود
۲۳ تير ۱۳۹۳ ۱۰ ۵ق ظ مديرعامل سازمان مديريت پسماند شهرداري اصفهان عمليات اجرايي ۴ ايستگاه ثابت بازيافت مهرماه تكميل مي شود مديرعامل سازمان مديريت پسماند شهرداري اصفهان اعلام كرد عمليات اجرايي احداث ۴ ايستگاه ثابت بازيافت در مناطق ۱ ۵ ۱۲ و ۱۳ مهرماه سال جاري تكميل مي شود بهمعاون استاندار اصفهان خواستار اتمام عملیات اجرایی ایستگاههای مترو شد
فیسبوک تویتر Google Cloob معاون استاندار اصفهان خواستار اتمام عملیات اجرایی ایستگاههای مترو شد اصفهان- ایرنا- معاون عمرانی استانداری اصفهان گفت عملیات اجرایی ایستگاههای امام حسین ع و چهار باغ عباسی مترو اصفهان باید سریع به اتمام برسد به گزارش ایرنا محمد علی طرفه روز سه شناستاندار آذربایجانشرقی: ضعف روابطعمومیها مانع اطلاعرسانی عملکرد دستگاههای اجرایی شده است
استاندار آذربایجانشرقی ضعف روابطعمومیها مانع اطلاعرسانی عملکرد دستگاههای اجرایی شده استاستاندار آذربایجانشرقی گفت تاکنون هیچ گزارش عملکردی از دستگاههای اجرایی این استان دریافت نکردهام که این نشاندهنده ضعف روابط عمومیهاست به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز اسماعیل جبارزا-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها