واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob روستاییان همدان خالق بیشترین فرش های دستباف روستایی کشور همدان-ایرنا-رییس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان گفت: این منطقه با داشتن بیشترین مراکز بافت فرش روستایی در کشور بافت بیشترین فرش های دستباف روستایی را به خود اختصاص داده است.
به گزارش ایرنا ˈاحمد علی باباییˈروز پنجشنبه در کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری استان همدان گفت: صنعت فرش به عنوان یکی از کهن ترین هنرهای ایرانی هم اکنون تاثیر بسزایی در اقتصاد و فرهنگ استان ها دارد.
وی ادامه داد: هنر ایرانیان در این بخش همواره مورد تایید کشور های وارد کننده فرش دستباف قرار داشته و هم اکنون کهن ترین فرش دنیا ˈپازیریکˈمتعلق به ایران در موزه روسیه، گرانترین فرش دنیا ˈهنر اسلامیˈدر موزه واشنگتن و بزرگترین فرش دنیا هنر دست نیشابوری ها است که در مسجد شیخ زاید ابوظبی نصب و روزانه بیش از دو هزار بازدید کننده دارد.
وی ادامه داد: فرش بافته شده در استان همدان نیز دارای برخی ویژگی های منحصر به فرد مانند نقشه، استفاده از رنگ های گرم، تنوع در تولید و شیرازه متصل است.
وی با بیان اینکه تاکنون 49 هزار و 205 قالیباف همدانی در تشکل قالیبافان استان عضو شده اند بیان کرد: تعداد زیادی قالی باف نیز در استان همدان در این رشته فعالیت دارند اما شناسایی نشده اند.
بابایی اضافه کرد: طبق استانداردها این افراد می توانند سالانه شش هزار و 400 متر مربع فرش ببافند اما فرش بافته شده در استان در سال گذشته پنج هزار و 300 متر مربع بود.
رییس اداره فرش استان همدان اذعان کرد: سه هزار و 800 متر مربع از کل فرش بافت شده در سطح استان همدان در سال گذشته متعلق به مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) بوده است.
وی عنوان کرد: تاکنون 10 هزار و 349 مجوز مشاغل خانگی در بخش فرش در سطح استان صادر شده است که این میزان یک سوم کل مجوز های مشاغل خانگی استان را شامل می شود.
بابایی با بیان اینکه قالیبافی یکی از بهترین کارها در مشاغل خانگی به شمار می رود ابراز کرد: در سه سال گذشته 80 میلیارد ریال تسهیلات مشاغل خانگی به سه هزار و 400 نفر معادل 22 درصد از دارندگان مجوز مشاغل خانگی در این حوزه پرداخت شده است.
وی ادامه داد: هم اکنون بزرگترین مشکل موجود در این بخش ورود افراد غیر قالیباف با سند سازی برای استفاده از تسهیلات و حمایت های بیمه ای به این بخش است که از بین بردن این مشکل نیازمند افزایش نظارت ها می باشد.
وی اضافه کرد: تاکنون 18 هزار و 349 مورد برای بیمه قالیبافان استان معرفی شده اند که از این تعداد هم اکنون 15 هزار نفر دارای بیمه قالیبافی هستند.
وی گفت: با توجه به اینکه سهم پرداختی قالیبافان از کل بیمه پرداختی تنها هفت درصد است افراد غیر قالیباف زیادی برای بیمه شدن به این بیمه روی آورده اند که حل این مشکل یکی از درخواست های قالیبافان است.
وی اظهار کرد: راه اندازی خانه های فرش روستایی یکی از مهمترین نیازهای حوزه فرش استان است و شهرستان های همدان و کبودراهنگ تاکنون در این بخش پیشگام بوده اند.
19 درصد بافندگان فرش استان معادل 9 هزار و 383 نفر آقا و 81 درصد معادل 39 هزار و 822 نفر خانم ها هستند و 38 طراح و نقاش فرش نیز در همدان فعالیت دارند.
7530/2624
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
02/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]