واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob معاون حقوقی، پارلمانی و امور استانهای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بخش فرهنگ نیازمند مدیریت جهادی است قزوین - ایرنا- معاون امور حقوقی، پارلمانی و امور استانهای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بخش فرهنگ نیازمند مدیریت جهادی است تا بتواند در برابر تهاجم بیگانگان ایستادگی کند.
به گزارش ایرنا، ˈحسین نوشآبادیˈ روز پنجشنبه در مراسم تودیع و معارفه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین که با حضور جمعی از مسوولان در تالار کتابخانه ای امام خمینی (ره) برگزار شد، افزود: باید در برابر هجمه های فرهنگی بیگانگان، برنامه هوشمندانه داشته باشیم.
وی با اشاره به نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری با عنوان سال ˈفرهنگ و اقتصاد با عزم ملی و مدیریت جهادیˈ و دغدغه های فرهنگی ایشان تاکید کرد: باید تلاش کنیم تا دغدغه های مقام معظم رهبری در بخش فرهنگ و هنر به حداقل برسد.
نوش آبادی ادامه داد: این دغدغه در خصوص مقوله های فرهنگی از سوی مقام معظم رهبری در دولت های گذشته نیز وجود داشته و معظم له با حساسیت، مسایل حوزه فرهنگ را رصد می کنند و در طول سال های گذشته بارها بر این نکات تاکید کرده و متذکر شده اند که نباید مسایل فرهنگی را کوچک شمرد.
وی تصریح کرد: باید توصیه ها و رهنمودهای معظم له جدی گرفته شود و توجه به مسایل اجرایی و جاری نباید باعث غفلت از مسایل راهبردی گردد.
نوش آبادی، فرهنگ و هنر را نیاز جدی جامعه عنوان و اظهارکرد: امام راحل (ره) فرهنگ را منبع و منشا تحول در کشور می دانست و مقام معظم رهبری نیز در سخنان خود بارها به توجه به این عرصه تاکید کرده اند و این اهمیت توجه به مقوله فرهنگ را می رساند.
وی با بیان اینکه سیاست زدگی آفت فرهنگ و هنر است، افزود: باید بستر مناسبی را برای فرهنگ در کشور ایجاد کنیم و این عرصه پاک را با گرایش های فکری، فردی و سیاسی آلوده نکنیم تا بتوانیم به اندیشه های ناب فرهنگی دست یابیم.
نوش آبادی اضافه کرد: با این نگاه سیاستهای فرهنگی کشور مطابق سیاستهای نظام تدوین شدهاند و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان عضوی از مجموعه فرهنگی کشور مکلف به اجرای این سیاستها است.
معاون حقوقی، پارلمانی و امور استانهای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه همه باید کمک کنند تا دغدغه های فرهنگی مردم و رهبری برطرف شود، گفت: متولیان امر فرهنگ کشور که بودجه مستقل و مسوولیت فرهنگی دارند، باید با مدیریت جهادی برای کاهش دغدغه های رهبری در این حوزه بیشتر تلاش کنند.
نوش آبادی با بیان اینکه اگر به دنبال ایجاد اقتصادی پویا و شکوفا هستیم باید فرهنگ را هم رشد و تعالی ببخشیم، گفت: برای رسیدن به این هدف باید در جامعه مشارکت عمومی به وجود آید و همه را متوجه حقیقت این موضوع کرد که مدیریت جامعه نیازمند مدیریتی جهادی با نگاه تکلیفی و به معنای ضرورت انجام این کار در مقطع کنونی کشور است.
وی با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای سلایق مختلف احترام قائل است، تصریح کرد: برای اثرگذاری فرهنگی در جامعه باید متناسب با هر گروه از جامعه از زبان و ابزار خودشان استفاده کرد که این امر نیازمند شناخت افراد و جامعه مخاطب است.
نوش آبادی ادامه داد: برای قرار گرفتن در مسیر سبک زندگی اسلامی – ایرانی، باید تمدن آن بازتعریف شود.
وی لازمه این بازتعریف را تعمیق سرمایههای فکری، معنوی و فرهنگی عنوان و اظهارکرد: ما ایرانی بودن خود را در کنار آموزههای دینی و فرهنگ اسلامی حفظ کردهایم .
این مسوول با بیان اینکه قزوین یک استان اثر بخش و تاثیرگذار در حوزه فرهنگ و هنر کشور است، افزود: استان قزوین با دارا بودن بیشترین آثار تاریخی ملی ثبت شده و همچنین داشتن مفاخر و مشاهیر بسیار، از لحاظ تاریخی و فرهنگی جایگاه ویژه ای در کشور دارد.
نوش آبادی با اشاره به جایگاه فرهنگی و هنری استان قزوین گفت: قزوین از چند جهت جایگاه ویژه ای در تاریخ فرهنگ و هنر ایران زمین دارد و کمتر استانی وجود دارد که خاستگاه پنج مکتب هنری باشد.
وی ادامه داد: قزوین دارای پنج مکتب موسیقی، تعزیه، خوشنویسی، نگارگری و مکتب معماری قزوینی می باشد و همیشه از این ظرفیت برخوردار بوده که بتواند همچون سفره ای بلند و سبز در خدمت فرهنگ و هنر این دیار باشد.
این مسوول با اشاره به ظرفیت های این استان گفت: قزوین با دارا بودن تنها یک درصد از مساحت کشور، نزدیک به پنج درصد در اقتصاد و تولیدات ایران سهم دارد و در عرصه اقتصادی نیز این استان با بیش از سه هزار واحد تولیدی یکی از قطب های صنعتی کشور است.
نوش آبادی درباره جایگاه فرهنگی قزوین اظهارکرد: تاکنون رجال و مشاهیر بزرگ و نام آوری در زمینه های مختلف علمی، هنری و سیاسی از این سرزمین کهن سر برآورده اند و هر یک توانسته اند با خلق آثار و اقدامات ارزشمند، تاثیری بسزایی در پیشبرد فرهنگ ملی داشته باشند.
وی افزود: درباره علوم مختلف، شخصیت هایی چون عمادالدین زکریای قزوینی جغرافیدان، حمدالله مستوفی مورخ و نویسنده، شهید ثالث، علامه محمد قزوینی محقق و مصحح متون ادبی، علامه سید ابوالحسن رفیعی استاد حکمت و فلسفه، دکتر سید محمد دبیر سیاقی محقق و مصحح متون ادبی، دکتر احسان اشراقی محقق و مورخ و ابوالحسن اقبال آذر خواننده چیره دست آواز ایران را، می توان نام برد.
نوش آبادی به سال های بعد از انقلاب و ظهور شخصیت های مختلف در این استان نیز اشاره کرد و گفت: شخصیت هایی مانند شهید محمدعلی رجایی، سردار آزادگان حجت الاسلام سید علی اکبر ابوترابی فرد، فرمانده عملیات نیروی هوایی شهید عباس بابایی، شهید حسین لشگری، افرادی بودند که نه تنها مایه مباهات استان قزوین، بلکه جزو افتخارات کشورمان هستند.
این مسوول در ادامه با اشاره به راهپیمایی روز جهانی قدس، از اصحاب فرهنگ و هنر دعوت کرد تا با اتحاد و یکپارچگی در این راهپیمایی حضور یابند.
نوش آبادی تصریح کرد: با گذشت بیش از سه دهه از فرمان تاریخی امام خمینی (ره) در رابطه با روز قدس که نشانگر دور اندیشی و هوشمندی آن رهبر فقید و بیانگر اعتقاد و پایبندی اش به اندیشه وحدت و انسجام اسلامی در مقابل زورگویان است، امروز روز قدس باید به صحنه نمایش قدرت و یکپارچگی جهان اسلام در دفاع از ستمدیدگان غزه و فلسطین و مقاومت تا رفع کامل تجاوزگری و نابودی اسراییل منحوس تبدیل شود.
در پایان این مراسم از خدمات 9 ساله ˈمحمدحسین شفیعی هاˈ، مدیرکل سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین تجلیل و ˈموسی احمدیˈ به عنوان مدیرکل جدید معرفی شد.
7389/ 614
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
02/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]