واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob معاون جهاد کشاورزی خراسان رضوی : تامین خسارات خشکسالی طی چندمرحله پیگیری شده اما نتیجه ای نداشته است مشهد - ایرنا - معاون برنامه ریزی جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت :گزارش خسارات خشکسالی مستند شده و به همراه طرح های پیشنهادی برای جبران خسارت دراین حوزه طی چندین مرحله به سازمان مدیریت بحران و مجموعه های مرتبط کشور ارسال و پیگیری شده اما تا کنون نتیجه ای نداشته است.
محمد رضا اورانی روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران افزود : طی 9 ماه گذشته (سال زراعی جاری ) با وجود بارش های مناسب بهاری شاهد کاهش 26 درصدی بارندگی ها در استان بودیم و خراسان رضوی ازاین جهت جزو پنج ، شش استان نخست درگیر بحران خشکسالی است.
وی با اشاره به اینکه این خشکسالی ها بیش از یک دهه دراستان حاکم است ، گفت : استقرار توده هوای سرد طی 15 روز از بهمن ماه موجب خسارت شدید به محصولاتی شد که از خشکسالی هم متاثر بودند و عملا خسارت در بخش را تشدید کرد.
وی بیان کرد : در این مدت مجموع خسارات خشکسالی و سرمازدگی در استان بالغ بر 24 هزار میلیارد ریال برآورد شده که ما این خسارات را جمع بندی و به ستاد مدیریت بحران کشور اعلام کردیم.
وی گفت : در این راستا الگوی کشت استان مطالعه و تهیه و اقداماتی هم برای کاهش و جبران بخشی از آثار خشکسالی در استان برای امسال برنامه ریزی شد.
وی از جمله این اقدامات را بررسی و پایش میدان خسارات ، تشکیل کارگروه تخصصی خشکسالی و سرمازدگی ، تشکیل ستاد بیمه کشاورزی ، انجام مکاتبات لازم با استانداری و وزارت جهاد کشاورزی ، آموزش ناظرین و کشاورزان عنوان کرد.
به گفته وی ، توزیع چهار هزار و 400 تن علوفه از ابتدای دیماه ، توزیع 150 میلیارد ریال سرمایه در گردش میان دامداران ، توزیع 250 دستگاه تانکر سیار حمل آب شرب دامی ، افزایش 30 هزار تنی تولید خوراک دام صنعتی و هرس سرشاخه های تاغزارهای بیابانی بخشی دیگر از این اقدامات طی امسال بوده است.
وی برخی از پیشنهادات کوتاه مدت برای کاهش این خسارات را اعلام شرایط حاد در بخش کشاورزی استان و طرح آن توسط استاندار در هیات دولت و درخواست اعتبار از محل اعتبارات ماده 10 و 12 مدیریت بحران کشور ، تامین اعتبار برای خرید سموم کشاورزی جهت مقابله با آفات عمومی و همگانی ، استمهال تسهیلات بانکی کشاورزان ، اولویت در تخصص سهمیه کود استان عنوان کرد.
وی خرید سموم و دارو برای مبارزه با انگل های خارجی دام سبک و سنگین ، خرید دام مازاد عشایر ، تامین اعتبار برای تامین بذور علات جهت کشت در سال آینده و مانند آن را برخی دیگر از پیشنهادات کوتاه مدت برای جبران بخشی از اثرات این پدیده ها در استان دانست که نیازمند تخصیص اعتبار ویژه است.
وی تهیه مجموعه از پیشنهادات میان و بلندمدت چون تامین اعتبار اجرای طرح های مطالعاتی مدیریت ریسک خشکسالی و سرمازدگی در استان و نیز تکمیل طرح مطالعاتی و اجرایی کردن الگوی کشت ، تامین تسهیلات ارزان قیمت برای خرید ادوات و تجهیزات کاهنده اثرات خشکسالی و سرما زدگی را از دیگر اقدامات این سازمان خواند که به بخش های کشوری مربوطه اعلام شده است.
اورانی گفت : ما در حال حاضر به هیچ عنوان خلا قانونی و یا مشکلی در بحث پیگیری اعتبارات خشکسالی نداریم اما مشکل بین سازمان مدیریت بحران و معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور است که امیدواریم بعد از ماه مبارک رمضان در جلسه ای بین مسوولان بخش و معاون رییس جمهور برگزار می شود این موضوع حل گردد.
2713/659
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
01/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]