واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
قطب سوم خودروسازی، خودروساز باشد، نه وارد کننده
بنابراین، انتظار ما از دولت این است که در این رابطه بحث عمیق کارشناسی شود. افزایش قیمت، معلول است و باید علت بررسی شود. از سوی دیگر، کاهش کیفیت بر روی کمیت هم اثر دارد. به هنگام کمبود خودرو، مردم هر خودرو معیوبی را نیز تحویل میگیرند، ولی با افزایش تولید، کیفیت نیز با آن افزایش مییابد و مردم حق انتخاب بیشتری دارند.
به این مطلب امتیاز دهید
به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، قطب سوم تولید خودروروزهاست بحث خودرو در کشور به موضوعی داغ تبدیل شده است؛ از یک سو دولت با افزایش قیمتهای خودرو مخالف است و از سوی دیگر، خودروسازیها و شورای رقابت، این افزایش قیمتها را عادلانه و منطقی میدانند؛ اما هنوز بحث بر سر کاهش قیمتها ادامه دارد. نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز این قیمتها را به هیچ وجه نمیپذیرند و حتی برخی از آنها، بر کاهش قیمتها تا سقف ۳۰ درصد نیز پافشاری میکنند؛ البته دولت نیز گاهی با تهدید و گاهی با وعده، سعی در آرام کردن اوضاع دارد و حتی سخنگوی دولت تلویحا از کاهش تعرفه واردات خودرو نیز سخن گفته است.
البته موضوع دیگری نیز در این بین از سوی دولت در روزهای اخیر مطرح شده که کمتر مورد توجه قرار گرفته، ولی گویا بحث جدی است و دولت به فکر اجرای پروژه جدیدی برای تولید خودروست و قصد راهاندازی قطب جدیدی برای خودرو در نظر دارد.
البته هنوز جزئیاتی از این بحث از سوی دولت مطرح نشده، ولی به گفته برخی از دولتیها، رئیس جمهور، نظر به راهاندازی قطب سوم خودروسازی در استان سیستان و بلوچستان و منطقه آزاد چابهار دارد.
حسین گروسی، عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی در این باره و رخدادهای اخیر در بازار خودرو گفته است: اگر خواهان افزایش سطح کیفیت و کاهش قیمت خودرو هستیم، نباید از این غافل شد که رتبه ایران از ۱۳ به ۲۱ کاهش پیدا کرده است. از سوی دیگر، کاهش کیفیت بر روی کمیت هم اثر دارد. به هنگام کمبود خودرو، مردم هر خودرو معیوبی را نیز تحویل میگیرند، ولی با افزایش تولید، کیفیت نیز با آن افزایش مییابد و مردم حق انتخاب بیشتری دارند.
بنابراین، انتظار ما از دولت این است که در این رابطه بحث عمیق کارشناسی شود. افزایش قیمت، معلول است و باید علت بررسی شود. البته به نظر من، یکی از همین علتهای اصلی، کاهش تولید خودروست که در سال گذشته به ۴۸ درصد رسیده و خودروسازیها به این میزان تولیدات خود را کاهش دادند.
گروسی همچنین میافزاید: نکته بعدی، اجرای قوانین بالا بردن سطح کیفیت خودرو و رعایت استانداردهای ۵۵ گانه است که اگر شمار خودرو به هر دلیل بخواهد افزایش یابد، باید کیفیت آن نیز به همین میزان افزایش داشته باشد. این گونه نیست که قیمتها را افزایش داد، حال آنکه کیفیت ثابت مانده یا کاهش داشته باشد.
وی همچنین درباره قطب سومی که از سوی دولت مطرح میشود، گفت: اگر قرار است قطب سوم راهاندازی شود، باید رویکرد صادراتی باشد. نباید کالایی تولید شود که داخل را تحت تأثیر قرار دهد و باعث نابودی آن شود. همچنین نباید سرنوشت این خودروسازی به سرنوشت خودروسازیهایی که پیش از این تأسیس و اکنون تبدیل به واردکننده شدهاند، دچار شود.
گروسی در ادامه یادآور میشود: در گذشته، بسیاری از شرکتها مانند کیش خودرو، زاگرس خودرو، و کرمان خودرو راهاندازی شدند، ولی اکنون کار آنها، تنها واردات است و اصلا تولیدی ندارند؛ پس باید این موضوع با جدیت بررسی شود تا دستکم بتوانیم با مشارکت کشورهایی که در این کار تجربه بالایی دارند، بازار آسیای میانه را به دست بگیریم.
در کنار این هم دو خودرو ساز باید کار خود را ارتقا دهند تا رقابت ایجاد شود. البته همان گونه که گفته شد، نباید رویکرد این خودروسازی، واردات باشد، زیرا این در زمانی سودمند خواهد بود که در سی پیام زمانی مشخصی انجام شود و این گونه نباشد که برای شروع، زمان زیادی لازم باشد و یا در دولتهای بعدی و به اقتضای سیاسی، کار نیمهکاره رها شود.
این نماینده در پایان گفت: باید در مکانیابی ساخت این کارخانه هم دقت بسیاری شود، زیرا آمایش زمین در انجام این گونه کارها بسیار اهمیت دارد. این در حالی است که هماکنون بیشتر قطعهسازان در استان مرکزی و تهران هستند؛ بنابراین، تأمین قطعات و مواد اولیه کارخانه جدید باید در دسترس باشد و یا چارهای اندیشیده شود که این قطعات با هزینه کم به دست تولیدکننده برسد./تابناک/110
۳۱/۰۴/۱۳۹۳ - ۱۹:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]