تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):فريب نماز و روزه مردم را نخوريد، زيرا آدمى گاه چنان به نماز و روزه خو مى كند كه ا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815524442




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

84 درصد ایستگاه های پایش هوا به آنالیز ذرات ریزگردها مجهز شده اند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

فیسبوک تویتر Google+ Cloob 84 درصد ایستگاه های پایش هوا به آنالیز ذرات ریزگردها مجهز شده اند تهران - ایرنا - مدیرکل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست گفت: حدود 54 درصد از 170 ایستگاه پایش کیفی هوا در سراسر کشور به سیستم انالیز ریزگردها مجهز بود که اکنون بارشد 30 درصدی به 84 درصد ارتقا یافته است.


به گزارش ایرنا شینا انصاری روز دوشنبه در سمینار آموزشی آنالایزرهای pm2.5 که با حضور نمایندگان ادارات کل محیط زیست استان ها در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، افزود: با توجه به اهمیت موضوع ریزگرد و تاثیر فراوان این پدیده بر سلامت افراد به ویژه نفوذ پذیری این ذرات به عمق ریه افراد، مقرر شد 50 دستگاه آنالایزرهای pm2.5 برای تخصیص به 25 استان خریداری و نصب شوند.
وی با بیان اینکه اعتبار مورد نیاز برای تجهیز ادارات کل استان ها به آنالایزرهای pm2.5 با تلاش و پیگیری ریاست سازمان حفاظت محیط زیست و با احیای اعتبار اختصاصی به ریزگردها در سال 1391 تامین شده است، اظهار کرد: تجهیز ایستگاه ها به این سیستم موجب دسترسی به داده های دقیق تر و معتبرتر در این حوزه خواهد شد و توزیع دستگاه ها میان استان ها بر اساس میزان تاثیرپذیری آنها از ریزگردها مشخص شده است.
مدیرکل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست جانمایی محل استقرار این دستگاه ها را در ایستگاه های پایش کیفی استان ها که گازها و ذراتpm10 را اندازه گیری می کنند، دانست.
*** به کارگیری فن آوری های پرتابل در پایش آلودگی هوا
انصاری گفت: به منظور ایجاد امکان اندازه گیری آلودگی های زیان بار هوا با سرعت بیشتر، نسبت به تامین 28 دستگاه پرتابل سنجش ذرات و 6 دستگاه پرتابل اندازه گیری تیرگی خودرو بر اساس استاندارد هوای پاک در موتورهای دیزل برای آزمایشگاه های پایش کیفی هوای کشور اقدام شده است.
وی افزود: با تجهیز آزمایشگاه های ادارات کل محیط زیست استان ها به این تجهیزات، قابلیت اندازه گیری به صورت سیار در رابطه با پارامترهای tsp, pm1,pm2.5,pm10 و همچنین تیرگی خروجی از خودروهای دیزلی امکان پذیر شده است.
مدیرکل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: داده های حاصل از این سنجش ها به سازمان حفاظت محیط زیست کمک می کند با اطلاع به موقع از انتشار این آلاینده ها، واکنشی مناسب در این راستا اتخاذ کند.
*** روزآمدی مکانیزم پایش منابع مهم آبی کشور با رویکرد استفاده از فن آوری بر خط
انصاری گفت: در راستای صیانت از منابع آبی مهم کشور دفتر پایش فراگیر اقدام به شناسایی فن آوری های جدید بر خط در حوزه پایش عوامل آلاینده حوزه های آبریز کشور کرده است.
مدیرکل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: به همین منظور تعداد 29 سامانه پایش آن لاین مجهز به چهار سنسور با قابلیت اندازه گیری هشت پارامتر دما، هدایت الکتریکی، شوری، کدورت، اکسیژن محلول، PH و TSS برای 16 استان تامین و در مرحله نصب و راه اندازی قرار گرفته است.
وی اظهار کرد: سیستم های پایش آن لاین آب رودخانه ها برای راه اندازی و بهره برداری کامل نیاز به زیرساخت هایی همچون جانمایی دقیق محل استقرار آن ها در رودخانه ها، انتقال برق، تجهیزات حفاظتی و امنیتی دارند.
انصاری افزود: پس از اضافه شدن 29 سامانه پایش آن لاین آب رودخانه ها به 14 سیستم قبلی که عمدتا در تهران، البرز و خوزستان استقرار پیدا کرده بودند، 43 ایستگاه پایش آن لاین کیفیت آب رودخانه ها در سراسر کشور وجود خواهد داشت.
*** ایجاد قابلیت اندازه گیری آلاینده های فلزی در محیط های آبی و هوا در استان های محروم کشور
وی ضمن یاد آوری سیاست های کلان دولت در چارچوب اصل 50 قانون اساسی و پرداختن به یکی از مهمترین آلاینده های زیست محیطی در حوزه آلودگی به فلزات سنگین، گفت: دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست با تکیه بر دانش کارشناسان خود و با توجه به احیای اعتبار اختصاصی ریزگردها در سال 1391، اقدام به شناسایی به روزترین تجهیزات در سنجش آلاینده های فلزی کرده است.
مدیرکل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست افزود: در همین راستا در نیمه نخست سال جاری اقدام به تامین سه دستگاه جذب اتمی به منظور اندازه گیری و تعیین مقدار کمی بیش از 70 عنصر در نمونه های مختلف زیست محیطی از جمله نمونه های محلول (آب، پساب و سایر موارد) و نمونه های جامد (خاک رسوب، نمونه های بیولوژیک، فیلترهای هوا و سایر موارد) جهت تعیین آلاینده های فلزی در محیط هایی همچون محیط های آبی و هوا ناشی از منابع مختلف آلاینده در کشور است.
انصاری ادامه داد: همچنین از محل همین اعتبارات دستگاه های Gc، Gc max، Gc fid به منظور تجهیز آزمایشگاه های ادارت کل استان ها خریداری شده است که به ویژه Gc max به منظور اندازه گیری و پایش کیفی سوخت بسیار مورد نیاز است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر فقط سه استان کشور مجهز به این سیستم هستند، گفت: با تخصیص این سیستم به هشت کلانشهر آلوده می توان عملیات اندازه گیری و پایش کیفی سوخت را که بر اساس مصوبه اردیبهشت ماه هیات دولت، سازمان حفاظت محیط زیست موظف است به صورت دوره های زمانی سه ماهه انجام دهد را حداقل به صورت منطقه ای پوشش داد.
انصاری برنامه ریزی جهت ایجاد سامانه نرم افزاری تجمیع داده های پایش کشور را از جمله اولویت های دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست دانست و افزود: با راه اندازی این سامانه شاهد اتفاقاتی بسیار مثبت در حوزه پایش کشور خواهیم بود.
مدیرکل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه در حال پیگیری راه اندازی سامانه ملی پایش لحظه ای در کشور است، گفت: با راه اندازی این سیستم و تجمیع اطلاعات پایش لحظه ای ایستگاه های محیطی آب و هوا، می توان داده های منابع نشر آلاینده ها در صنایع (پایش لحظه ای صنایع) را نیز تجمیع کرد.
علمی **9014**1599

انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:

[email protected]


تماس بی واسطه با مسئولین





30/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن