تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 4 بهمن 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):آيا به چيزى با فضيلت تر از نماز و روزه و صدقه (زكات) آگاهتان نكنم؟ و آن اصلاح م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1856207914




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جای خالی کتاب در اوقات فراغت


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

فیسبوک تویتر Google+ Cloob جای خالی کتاب در اوقات فراغت رشت - ایرنا - تیترها گاه هشدارند؛ و ˈ جای خالی کتاب در اوقات فراغت ˈ عنوان پژوهشی است که در روزگار داغ اوقات فراغت نهیبی است برای خرد و کلان جامعه تا اندکی بیشتر یار روزگاران را پاس دارند.


بر اساس این پژوهش، میزان مطالعه کتاب در ایران بسیار پایین و آمار ارایه شده در مقایسه با کشورهای دیگر، بحرانی بودن اندک بودن میزان کتابخوانی در ایران را نشان می دهد.
نتایج تحقیقات بویژه در باره اوقات فراغت نشان می دهد که بخش زیادی از اوقات فراغت جوانان بیهوده تلف می شود.
دلایل متعددی برای این مساله ذکر شده است از جمله گرانی کتاب، نداشتن فرصت مطالعه و امکان خرید کتاب به دلایل اقتصادی، ضعف فرهنگ کتابخوانی و نبودن آموزش مناسب در دوران کودکی برای کتابخوانی، نبود چاپ مناسب کتاب در قطع های متفاوت و قابل حمل، فقدان برنامه ریزی برای گروه ها و سلیقه های متفاوت در انتشار و عرضه کتاب، نقش مخرب برخی رسانه های جمعی در پر کردن اوقات فراغت و نیز فقدان نویسندگانی که بتوانند با نوشته های خود پاسخگوی نیازهای جامعه از طریق ادبیات باشند.
برنامه ریزی برای افزایش مطالعه آثار ادبی در اوقات فراغت، یکی از ضرورت های جامعه ماست. اسکارپیت، مناسب ترین زمان های مطالعه را در اوقات زیر می داند: لحظات خالی از دست رفتنی (مانند زمان های صرف شده در آمد و شد، تغذیه و صرف غذا، و استراحت در محیط کار)؛ اوقات فراغت (که عمدتا زمان قبل از خواب را شامل می شود) و زمان های غیرفعال (مانند جمعه ها، تعطیلات، ایام بیماری، و بازنشستگی)؛ در جامعه ما در این زمان ها، به دلایل متعدد کمتر امکان مطالعه وجود دارد حال آنکه با سیاستگذاری مناسب و شناخت علل نبود اقبال به مطالعه در هر یک از این مقاطع، می توان به افزایش سطح کتابخوانی در جامعه کمک کرد.
پژوهش یادشده توسط محمد رضا جوادی یگانه و سید رضا هاشمی انجام شده و توسط مجید زمانداری کارشناس علم اطلاعات و دانش شناسی اداره کل کتابخانه های عمومی گیلان در سایت این اداره کل جاگذاری شده است.
ˈ بخوان ...ˈ واژه ای که دینمان به نامش آغاز شد اما چگونه است که این واژه، در نسل نو چنان دیگر وسایل ارتباطات گاه ناخشنود چندان جایگاهی ندارد و گاه به کندی راه باز می کند.
محققان بر این باورند که کتاب خواندن در وهلۀ نخست یک امر آموزشی است؛ مانند خوردن (چگونه خوردن، چه چیزی را خوردن)، پوشیدن (چه چیزی را پوشیدن و چگونه پوشیدن)، ارتباط برقرار کردن (چگونه برخورد کردن، دست دادن یا دست ندادن، چه چیزی را گفتن و نگفتن) و حتی مانند درس خواندن و علم آموزی است؛ از این رو، کتاب خواندن می باید آموزش داده شود بنابراین، کتاب خواندن امری اکتسابی است و نه ارثی.
همچنین، کتاب خواندن باید لذتی به همراه داشته باشد؛ پس کتاب آنقدر می باید جذاب باشد که لذتی را برای خواننده به همراه بیاورد؛ کتاب خواندن می باید مفید باشد، کارآیی داشته باشد، مشکلی را حل کند، مسیری را روشن و باز کند؛ و اگر نه همۀ زندگی بلکه بخشی از آن را بهتر کند، بهبود ببخشد، کامل کند؛ لذا، خواندن کتاب نه تنها یک امر آموزشی، بلکه یک فرهنگ است و نیاز به فرهنگ سازی دارد، یعنی خود بخود در فرد بوجود نمی آید.
سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی گیلان با بیان ثبت سرانه مطالعه 85 دقیقه در روز برای مردم استان گفت: اگر چه سرانه مطالعه در گیلان بیش از سرانه کشور است اما مطلوب نیست.
ˈ هادی بادروح ˈ روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: بایستی تلاش شود کتابخوانی در سالی متعلق به فرهنگ در جامعه نهادینه شود.
وی ادامه داد: بدون شک مردم اصلی ترین صاحبان جامعه از جمله کتابخانه ها هستند و بی تردید با مشارکت مردمی، کیفیت خدمات کتابخانه ها بر اساس نیاز جامعه روز به روز افزایش خواهد یافت.
وی اظهار کرد: در راستای غنی سازی بهینه اوقات فراغت بویژه جوانان، کتابخانه های عمومی استان برنامه های متنوعی را در طول سال ارائه می دهند که از جمله این برنامه ها، طرح غنی سازی اوقات فراغت در کتابخانه هاست.
سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی گیلان با اشاره به جایگاه مردمی کتابخانه ها به عنوان نهادی اجتماعی و شاداب، مشارکت عمومی در گسترش فرهنگ و شور و نشاط اجتماعی را مهم ارزیابی کرد.
بادروح ادامه داد: حساسیت خانواده ها در بحث غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان و فرزندان خود قابل درک است و با توجه به این موضوع کتابخانه های عمومی محیط سالم و کنترل شده ای برای جوانان و نوجوانان فراهم کرده است.
وی با اشاره به برنامه های ویژه کتابخانه های عمومی در ایام تعطیلی مدارس، برگزاری مسابقات کتاب خوانی آنلاین استانی، مکتوب و اینترنتی در مناسبت های مختلف، نقد و بررسی کتاب های فاخر ادبی ایران و جهان، برگزاری سیر مطالعاتی ویژه جوانان و نوجوانان را از برنامه های غنی سازی اوقات فراغت ذکر کرد.
بادروح ادامه داد: کتابخانه های عمومی به عنوان یکی از اصلی ترین پایگاه های ارتقاء فرهنگ و آگاهی های عمومی و بهترین مکان برای غنی تر کردن اوقات فراغت است.
وی افزود: لذا فعالیت غنی سازی اوقات فراغت تنها به تابستان محدود نشده و جزو برنامه های اصلی اداره کل کتابخانه های عمومی استان با محوریت توسعه مطالعه مفید در جامعه است.
به تناوب می شنویم که سرانه مطالعه در کشور پایین است پاسخش خیلی پیچیده نیست، مردم ایران چرا کتاب نمی خوانند؟ برای اینکه کتاب نمی خوانند فقط همین.
اصلاح مسایل اجتماعی نه کار یک روز، دو روز است و نه کار یک نفر و دو نفر و نه درمان را می توان در نسخه جستجو کرد بلکه بایستی عادت کرد؛ بایستی بچه ها را از کودکی به کتاب و کتابخوانی ترغیب کرد.
ˈبخوان ˈ در جامعه ما امر نیست بلکه فرهنگ است و امید اینکه نه تنها به قوت برنامه ریزی ها بلکه به پشتوانه فرهنگمان کتاب خواندن نه در میان جوانان بلکه بدون در نظر گرفتن شرط سنی مدام باشد ...ک/4
1881/695

انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:

[email protected]


تماس بی واسطه با مسئولین





29/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن