واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob اقتصاددان؛ برنامه ریزی رکن اصلی تحقق اقتصاد مقاومتی است تهران - ایرنا - یک کارشناس مسایل اقتصادی با تاکید بر ضرورت برنامه ریزی اقتصادی به عنوان اصل مهم تحقق اقتصاد مقاومتی، گفت: راهی که سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی به ما نشان می دهد، داشتن برنامه ای دقیق و بلند مدت برای کشور است.
سعید راسخی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، افزود: یکی از شروط رشد اقتصادی توان برنامه ریزی است زیرا نبود برنامه، سبب کاهش انگیزه سرمایه گذاری ، تولید و صادرات شده و در نتیجه رشد اقتصادی را متوقف خواهد کرد.
وی اظهار داشت: افزایش مشکلات تولیدکنندگان داخلی در بخش های صنعت و کشاورزی، رشد قیمت حامل های انرژی، پرداخت نشدن کمک های نقدی به آنها و افزایش واردات در سال های گذشته، حمایت از تولید داخلی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی را ضروری می سازد.
این استاد اقتصاد، سرمایه انسانی را یکی دیگر از عوامل مهم رشد اقتصادی عنوان کرد و افزود: براساس ابلاغیه اقتصاد مقاومتی، سهم نیروی انسانی داخلی باید افزایش یابد و نیروی انسانی داخلی با آموزش های مهارت، خلاقیت و کارآفرینی توانمند شود.
وی با اشاره به ضرروت اصلاح ساختارهای اقتصادی، گفت: نخستین گام برای نوسازی این بخش، اصلاح قیمت های نسبی و تمرکز بر بازنگری در ساختار تولید است.
راسخی، اصلاح بازار اعتبارات را از دیگر الزامات تحقق اقتصاد مقاومتی دانست و افزود: به دلیل وجود برخی مشکلات ساختاری، بخش عمده ای از اعتبارات و منابع مالی کشور به بخش تجارت سرازیر می شود لذا اصلاح و بازبینی نظام مالیاتی می تواند این اعتبارات را به بخش های تولیدی هدایت کند.
وی با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی در فضای بسته محقق نمی شود، افزود: برای رشد اقتصادی باید با دنیا ارتباط داشته باشیم و بتوانیم با افزایش حجم تولید به فکر ارزآوری از طریق صادرات باشیم زیرا لازمه صادرات، داشتن روابط سیاسی مطلوب با دیگر کشورهاست.
این کارشناس اقتصادی، دیپلماسی عمومی را بستر تحقق اقتصاد مقاومتی دانست و افزود: شرایط کشور و برنامه ریزی برای گسترش روابط اقتصادی باید به نحوی تصویر شود که زمینه جذب سرمایه های خارجی و عقد قراردادهای اقتصادی با منطقه و فرامنطقه ای فراهم شود.
وی معتقد است: اصلاح الگوی مصرف، استفاده حداکثری از زمان و منابع، شناخت ظرفیت ها، جلوگیری از تغییرات مستمر قوانین و دستورالعمل ها، استقلال بخشیدن به بانک مرکزی در اجرای سیاست های مستقل پولی، کاهش وابستگی به نفت در بودجه، صرف عواید نفت برای تامین زیرساخت ها و حفظ بخشی از درآمدهای نفتی، ازاصول تحقق اقتصاد مقاومتی خواهد بود که اگر اجرا شود، کشور از بن بست اقتصادی رها خواهد شد.
راسخی یادآور شد: دولت تدبیر و امید باید در تبیین مراحل اجرایی اقتصاد مقاومتی دست به ارایه طرح ها و برنامه های دقیق تری بزند تا اقتصاد کشور را در برابر تهدیدات ناشناخته بیمه کند و راهی که ما را به این هدف نزدیک می کند، توجه به تقویت توانایی های داخلی و حرکت به سمت برنامه ریزی صحیح اقتصادی است.
وی افزود: همچنین دولت می تواند سرمایه های خرد و کلان گسترده ای که در اختیار مردم است را از بخش دلالی، واسطه گری و فعالیت های مخرب به سمت سرمایه گذاری های مولد و مطمئن سوق دهد.
ابلاغ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی به روسای سه قوه در روزهای پایانی بهمن ماه سال گذشته، فضای مناسبی را ایجاد کرد که در آن ابعاد، امکانات و الزامات اقتصاد مقاومتی روشن تر بیان شود و عملیاتی کردن راهبرد اقتصاد مقاومتی با ایجاد گفتمان و آگاهی از نظرات کارشناسی، یکی از کارکردهای این ابلاغیه است.
بنابراین لازم است مسوولان این فرصت را غنیمت شمرده و با شناخت دقیق برآیند جامعه از اقتصاد مقاومتی و تطبیق بیشتر آن با اصول این سیاست های کلی، گامی موثر برای عملیاتی کردن این سیاست ها از طریق ظرفیت های مردمی و تکیه بر توان داخلی بردارند.
اقتصام (4)1070**1558
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
25/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]