واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
نخست وزیر هند «اوباما» را بخشید
باراک اوباماˈ رییس جمهور آمریکا که در سال 2005 حتی حاضر به دادن روادید به ˈنارندار مودیˈ شخصیتی که اکنون به نخست وزیری هندوستان رسیده نبود در هفته ای که گذشت با احترام کامل دعوت نامه ای تقدیم کرده است.
خبرگزاری ایرنا: باراک اوباماˈ رییس جمهور آمریکا که در سال 2005 حتی حاضر به دادن روادید به ˈنارندار مودیˈ شخصیتی که اکنون به نخست وزیری هندوستان رسیده نبود در هفته ای که گذشت با احترام کامل دعوت نامه ای تقدیم کرده است.
ˈویلیام جوزف برنزˈ معاون وزیر خارجه آمریکا روزهای پنجشنبه و جمعه هفته ای که گذشت ضمن سفر به دهلی نو با نخست وزیر هند به گفت وگو نشست و یک دعوت نامه رسمی اوباما برای دیدار از واشنگتن به وی تسلیم کرد.
همین اوباما در سال 2005 مودی یک رهبر برجسته حزب راستگرای بهارتیا جاناتا (بی جی پی) را به دلیل آنچه مشارکت در ناآرامی های سال 2002 ایالت گجرات در غرب هند خوانده شد متهم و ورودش را به آمریکا ممنوع ساخته بود.
سفارت آمریکا در دهلی نو در مارس سال 2005 نه تنها از صدور یک روادید از نوع دیپلماتیک به مودی برای دیدار از آمریکا خودداری کرد بلکه روادید گردشگری - تجاری وی را بر اساس قانون مهاجرت و ملیت آمریکا لغو نمود.
اما درجریان انتخابات سراسری شانزدهمین دوره مجلس عوام هند که در فروردین و اردیبهشت ماه امسال برگزار شد و با ˈموج مودی ˈ همراه بود آمریکایی ها متوجه شدند که اشتباه بزرگ سیاسی در مقابل حزب ملی گرای بهارتیا جاناتا مرتکب شده اند.
دولت آمریکا برای جبران گذشته و بدست آوردن دل نارندار مودی طی چند ماه اخیر دست به اقدامات گسترده و عملی مانند برکناری ˈنانسی پاول ˈ سفیر خود در دهلی نو زد و رایزنی هایی را برای نزدیک شدن به حزب بی جی پی که در انتخابات اخیر در هند به قدرت رسید، انجام داد.
مودی بعداز انتخاب به عنوان نخست وزیر هند، اعلام نمود که اقدامات اوباما را به منظور تامین منافع ملی کشورش نادیده گرفته و با آمریکا در زمینه های مورد علاقه همکاری خواهد کرد.
اکنون اعلام شده که مودی در ماه سپتامبر سال جاری از نیویورک به منظور شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل دیدن و سپس به واشنگتن به منظور انجام یک نشست دوجانبه با اوباما در 30 سپتامبر پرواز خواهد کرد.
هدف از انجام این نشست، در واقع ترمیم روابط بین دهلی نو و واشنگتن که در طول سالهای اخیر در اثر بدرفتاری مقام های آمریکایی با یک دیپلمات هندی بنام خانم دویانی خبراگاد نیز بشدت آسیب دیده، توصیف شده است.
مقام های آمریکایی خانم خبراگاد را که معاون سرکنسول هند درنیویورک بود در 12 دسامبر سال 2013 به اتهام تقلب در کسب روادید برای خدمتکار خود در آمریکا بازداشت کردند ولی دهلی نو بشدت به این اقدام واشنگتن اعتراض و اعلام کرد که این فرد از مصونیت دیپلماتیک برخوردار بوده است.
هند بدنبال وقوع این حادثه همه امتیازات ویژه ای را که برای سفارت آمریکا در دهلی نو قائل بود از جمله ورود بدون مجوز دیپلمات های آمریکایی به فرودگاه های این کشور لغو نمود.
ولی اوباما بلافاصله بعد از پیروزی حزب بهارتیا جاناتا (بی جی پی) در انتخابات سراسری هند به مودی تلفن کرده و این پیروزی را به وی تبریک گفت و خواستار بازسازی روابط بین دهلی نو و واشنگتن گردید.
عده ای از مقام های آمریکایی از آن موقوع تاکنون برای همین منظور از هند دیدن کرده اند ولی برنز ارشدترین مقام آمریکایی است که هفته اخیر ضمن دیدن از دهلی نو ماموریت مهم تقدیم دعوت نامه به مودی و کسب رضایت وی برای دیدار با اوباما را انجام داد.
برنز همچنین با ˈآرون جیتلی ˈ وزیر دفاع و دارایی هند دیدار و در مورد ضرورت بهبود روابط بین دهلی نو - واشنگتن تبادل نظر کرد.
وی سپس به خبرنگاران گفت: هند و آمریکا به عنوان دو قدرت بزرگ اقتصادی جهان دارای منافعی در موفقیت یکدیگر می باشند و مشارکت ما می تواند نقش مهمی را در تضمین یک جهان امن تر و سعادتمندتر ایفا کند.
برنز افزود: رییس جمهور اوباما منتظر دیدار نخست وزیر مودی از آمریکا در سپتامبر می باشد. این دیدار فرصت بسیار با ارزشی برای ترمیم مشارکت راهبردی و تقویت روابط اقتصادی بین دو کشور ما می باشد.
این مقام ارشد آمریکایی همچنین با خانم سوشما سوراج وزیر امور خارجه هند دیدار و در مورد دستورکار گفت وگوهای راهبردی در 31 ژوئن در دهلی نو و همچنین دستورکار نشست بین مودی و اوباما در30 سپتامبر در واشنگتن تبادل نظر کرد.
منابع مطلع گفتند که طرفین همچنین در مورد تحولات عراق و افغانستان نیز گفت وگو کرده اند.
به گفته کارشناسان اکنون دولت هند از حزب راستگرای بهارتیا جاناتا آنطور که خانم سوراج وزیر امور خارجه این کشور گفته در پی به دست آوردن بیش از 67 درصد آرای انتخابات اخیر در صدد نمایش قدرت خود به جهانیان است.
این در حالیست که آمریکا با تمام ادعاهایش و قدرت نمایی ها با توجه به شدت تحولات در جنوب و شرق آسیا نمی تواند ارتباطات با هند را نادیده بگیرد. البته دولتمردان جدید هند نیز گفته اند تقویت بیش از پیش روابط با همه کشورهای جهان را به عنوان یک اولویت کاری می دانند به خصوص وقتی پای توازن قدرت منطقه ای در همسایگی کشوری مانند پاکستان در میان باشد.
رسانه های مهم هند طی روزهای اخیر ارسال دعوت نامه رسمی رییس جمهور آمریکا برای نخست وزیر کشورشان و پذیرفته شدن آن را طوری منعکس کردند که گویی ˈنارندار مودی ˈ از اشتباهات ˈباراک اوباماˈ گذشته و او را بخشیده است .
تاریخ انتشار: ۲۳ تير ۱۳۹۳ - ۱۷:۳۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]