محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830170827
درس هایی از معراج پیامبر اکرم(ص)
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
درس هایی از معراج پیامبر اکرم(ص) تهران - ایرنا - معراج پیامبر اکرم(ع) را هرچند می توان از دیدگاه های کلامی، روایی و تاریخی مورد بررسی قرار داد ولی این عروج آسمانی و احادیث قدسی آن یکی از بهترین درس های اخلاقی برای مسلمانان است.
معراج پیامبر اکرم(ص) در شب هفدهم ماه مبارک رمضان سال 12 هجری واقع شد و هرچند برخی مورخان اسلامی وقوع معراج را در شب بیست و هفتم ماه رجب سال دهم بعثت و برخی اوائل بعثت ذکر کرده اند اما همه مورخان بر وقوع آن اتفاق نظر دارند.
رسول خدا(ص) در آن شب در خانه ام هانی دختر ابیطالب بود و از آنجا به معراج رفت و مجموع مدتی که آن حضرت به سرزمین بیت المقدس و مسجد اقصی و آسمان ها رفت و بازگشت، از یک شب بیشتر طول نکشید، به طوری که صبح آن شب را در همان خانه بود.
جبرئیل در آن شب بر آن حضرت نازل شد و مرکبی را که نامش «براق» بود برای او آورد و رسول خدا(ص) برآن سوار شده و به سوی بیت المقدس حرکت کرد و در راه در چند نقطه ایستاد و نماز گزارد، یکی در مدینه و هجرتگاهی که سال های بعد رسول خدا(ص) به آنجا هجرت فرمود، یکی هم مسجد کوفه، دیگر در طور سینا و بیت اللحم - زادگاه حضرت عیسی(ع) - و سپس وارد مسجد اقصی شد و در آنجا نماز گزارده و از آنجا به آسمان رفت.
آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی در تفسیر نمونه و ذیل آیه اول سوره اسراء درباره معراج رسول خدا(ص) می نویسد: مشهور و معروف در میان دانشمندان اسلام این است که پیامبر (ص) به هنگامی که در مکه بود، در یک شب از مسجد الحرام به مسجد اقصی در بیت المقدس به قدرت پروردگار آمد و از آنجا به آسمان ها صعود کرد و آثار عظمت خدا را در پهنه آسمان مشاهده نمود و همان شب به مکه بازگشت.
وی با تاکید بر اینکه سیر زمینی و آسمانی رسول خدا(ص) با جسم و روح توام بوده، افزود: از آنجا که معراج، یک موضوع فوق العاده شگرفی است، جمعی به توجیه آن پرداخته و آن را به معراج روحانی تفسیر کردهاند که چیزی شبیه یک خواب یا مکاشفه روحی خواهد بود اما این موضوع کاملا با ظواهر آیات مخالف است چون ظاهر آیات به مساله جسمانی بودن گواهی میدهد.
** معراج پیامبر در قرآن و حدیث
معراج رسول خدا(ص) در آیه اول سوره اسرا و آیاتی از سوره نجم آمده است که در سوره اسراء فقط بخش اول این سفر یعنی سیر پیامبراعظم(ص) از مکه و مسجد الحرام به مسجد اقصی و بیت المقدس بیان شده و در سوره نجم قسمت دوم معراج یعنی سیر آسمانی این سفر آمده است.
آیات سوره نجم به گفته اکثر مفسران نشان میدهد که این حادثه در بیداری اتفاق افتاده است و گواه دیگر بر این موضوع روایات بسیاری است که در زمینه معراج در کتب معروف اسلامی نقل شده که به عنوان نمونه می توان به سخن شیخ طوسی در تفسیر تبیان و نظر مرحوم طبرسی در تفسیر مجمع البیان اشاره کرد.
محمدباقر مجلسی در بحار الانوار می نویسد: سیر پیامبر(ص) از مسجد الحرام به بیت المقدس و از آنجا به آسمان ها از جمله مطالبی است که آیات و احادیث متواتر شیعه و سنی بر آن دلالت دارد و انکار امثال این مسائل یا تاویل و توجیه آن به معراج روحانی، یا خواب دیدن پیامبر ناشی از عدم اطلاع از اخبار ائمه هدی و یا ضعف یقین است و اگر بخواهیم اخباری را که در این باره رسیده، جمع آوری کنیم کتاب بزرگی خواهد شدˈ.
فخر رازی مفسر معروف اهل سنت نیز در ذیل آیه اول سوره اسراء پس از ذکر استدلال های عقلی بر امکان وقوع معراج می نویسد: از نظر حدیث، احادیث معراج از روایات مشهوره است که در کتب صحاح اهل سنت نقل شده و مفاد آنها سیر پیامبر (ص) از مکه به بیت المقدس و از آنجا به آسمانها است.
با توجه به این که در میان روایات معراج برخی احادیث مجعول یا ضعیف وجود دارد، برخی از مفسران همانند صاحب مجمع البیان، احادیث معراج را به چهار گروه تقسیم کرده است:
1- روایاتی که به حکم تواتر قطعی است، مانند اصل موضوع معراج.
2- احادیثی که قبول آنها هیچ مانع عقلی ندارد و در روایات به آن تصریح شده است، مانند مشاهده بسیاری از آیات عظمت خدا در پهنه آسمان.
3- روایاتی که با ضوابط و اصولی که در دست داریم، مخالف است ولی میتوان آنها را توجیه کرد. مانند احادیثی که میگوید پیامبر(ص) در آسمان ها جمعی را در بهشت و گروهی را در دوزخ دید که باید گفت منظور مشاهده صفات بهشتیان و دوزخیان بوده است (یا بهشت و دوزخ برزخی).
4- روایاتی که مشتمل بر امور نامعقول و باطل میباشد و وضع آنها گواه روشنی بر ساختگی بودن آنها است، مانند روایاتی که میگوید پیامبر اکرم(ص) خدا را آشکارا دید، با او سخن گفت، و با او نشست که با هیچ منطقی سازگار نمیباشد بلکه مخالف دلیل عقل و نقل است و بدون شک این گونه روایات مجعول است.
** هدف معراج
نویسنده تفسیر نمونه می نویسد: هدف از معراج این نبوده که پیامبر (ص) به دیدار خدا در آسمان ها بشتابد! آن چنان که سادهلوحان پنداشتهاند که متاسفانه بعضی از دانشمندان غربی به خاطر ناآگاهی یا دگرگون ساختن چهره اسلام در نظر دیگران، آن را نقل کردهاند.
به عنوان نمونه ˈ گیورگیوˈ در کتاب محمد پیامبری که از نو باید شناخت میگوید: محمد در سفر معراج به جایی رسید که صدای قلم خدا را میشنید و میفهمید که خدا مشغول نگهداری حساب افراد میباشد! ولی با اینکه صدای قلم خدا را میشنید او را نمیدید! زیرا هیچ کس نمیتواند خدا را ببیند و لو پیغمبر باشد.
هدف از معراج پیامبر به گفته نویسنده تفسیر نمونه این بوده که روح بزرگ پیامبر (ص) اسرار عظمت خدا را در سراسر جهان هستی، مخصوصا عالم بالا مشاهده کند و باز هم درک و دید تازهای برای هدایت و رهبری انسان ها بیابد و این هدف در آیه اول سوره اسراء و آیه 18 سوره نجم آمده است.
همچنین امام صادق(ع) در این زمینه فرمود: خدا هرگز مکانی ندارد و زمان بر او جریان نمیگیرد ولی او میخواست فرشتگان و ساکنان آسمانش را با قدم گذاشتن پیامبر در میان آنها احترام کند و نیز از شگفتی های عظمتش به پیامبرش نشان دهد تا پس از بازگشت برای مردم بازگو کند.
** گوشهای از گفت وگوهای خدا با پیامبر در شب معراج:
در کتاب های روایی، حدیث مفصلی از امیرمومنان علی (ع) به نقل از پیامبر اکرم(ص) درباره معراج نقل شده است که در آن به نقل از خداوند سخنانی مطرح شده است و این سخنان الهی را حدیث قدسی گویند.
در کنار آیات قرآنی و احادیث معصومین(ع)، سخنان دیگری به عنوان «حدیث قدسی» وجود دارد که شامل جملاتی است که توسط معصوم از خداوند نقل می شود ولی جزء قرآن نیست و این گونه احادیث را به دلیل انتساب آن به مقام قدس خداوندی، حدیث قدسی می نامند.
این نوع احادیث، بیشتر در قالب موعظه ها و کلمات حکمت آموزی است که خداوند به وسیله آنها بندگان خود را ارشاد و راهنمایی کرده است.
در ابتدای این حدیث آمده است: پیامبر (ص) در شب معراج از پروردگار چنین سوال کرد «پروردگارا! کدام عمل افضل است؟» و خدا فرمود «هیچ چیز نزد من برتر از توکل بر من و رضا به آنچه قسمت کردهام نیست.»
ای محمّد! آنها که به خاطر من یکدیگر را دوست دارند محبتم شامل حال آنهاست و کسانی که به خاطر من مهربانند و به خاطر من پیوند دوستی دارند، آنها را دوست دارم و نیز محبتم برای کسانی که توکل بر من میکنند، فرض و لازم است و برای محبت من حد و حدود، و مرز و نهایتی نیست»!
در فراز دیگری از این حدیث آمده است: ای احمد! همچون کودکان مباش که سبز و زرد و زرق و برق را دوست دارند، و هنگامی که غذای شیرین و دلپذیری به آنها میدهند، مغرور میشوند و همه چیز را به دست فراموشی میسپارند.
پیامبر (ص) در اینجا عرضه داشت «پروردگارا! مرا به عملی هدایت کن که موجب قرب به درگاه توست» و در پاسخ شنید «شب را روز، و روز را شب قرار ده» عرض کرد: «چگونه؟» فرمود: «چنان کن که خواب تو نماز باشد، و هرگز شکم خود را کاملا سیر مکن».
در فراز دیگری آمده است: «ای احمد! محبت من محبت فقیران و محرومان است، به آنها نزدیک شو و در کنار مجلس آنها قرار گیر، تا من به تو نزدیک شوم و ثروتمندان دنیاپرست را از خود دور ساز و از مجالس آنها بر حذر باش»!
همچنین در این روایت می خوانیم: ای احمد! زرق و برق دنیا و دنیاپرستان را مبغوض بشمر و آخرتت و اهل آخرت را محبوب دار» و پیامبر عرض میکند «پروردگارا! اهل دنیا و آخرت کیانند؟» خطاب رسید «اهل دنیا کسانی هستند که زیاد میخورند و زیاد میخندند و میخوابند و خشم میگیرند و کمتر خشنود میشوند، نه در برابر بدی ها از کسی عذر میخواهند و نه اگر کسی از آنها عذر طلبد میپذیرند، در اطاعت خدا تنبل و در معاصی شجاعند؛ آرزوهای دور و دراز دارند و در حالی که اجلشان نزدیک شده هرگز به حساب اعمال خود نمیرسند، و نفعشان برای مردم کم است.»
در فراز دیگری از این حدیث آمده است «ای احمد! آیا میدانی کدام زندگی گواراتر و پر دوام تر است؟ زندگی گوارا آن است که صاحب آن، لحظهای از یاد من غافل نماند، نعمت مرا فراموش نکند، از حق من بیخبر نباشد، و شب و روز رضای مرا بطلبد.»
همچنین در این حدیث می خوانیم: «ای احمد! اگر بندهای نماز تمام اهل آسمان ها و زمین را به جا آورد، و روزه تمام اهل آسمان ها و زمین را انجام دهد، همچون فرشتگان غذا نخورد و لباس (فاخری) در تن نپوشد (و در نهایت زهد و وارستگی زندگی کند) ولی در قلبش ذرهای دنیاپرستی یا ریاستطلبی یا عشق به زینت دنیا باشد در سرای جاویدانم در جوار من نخواهد بود! و محبتم را از قلب او بر میکنم!»
منابع:
تفسیر نمونه، ج12، ص 14
بحار الانوار جلد ششم، صفحه 368
فراهنگ(2)**1003**1601**
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
23/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]
صفحات پیشنهادی
دوبله درسهایی از یک رویا با مدیریت امیر محمد صمصامی
دوبله درسهایی از یک رویا با مدیریت امیر محمد صمصامی فیلم سینمایی درسهایی از یک رویا محصول 2011 آلمان با مدیریت امیر محمد صمصامی در امور دوبلاژ سیما دوبله شد امیر محمد صمصامی مدیر دوبلاژ سیما با اشاره به موضوع فیلم سینمایی درسهایی از یک رویا در گفتگو با خبرنگار رادیو تلویبینندگان شبکه سحر در ماه رمضان درس هایی از قرآن می آموزند
بینندگان شبکه سحر در ماه رمضان درس هایی از قرآن می آموزند برنامه درس هایی از قرآن با موضوع شرح و تفسیر آیات قرآن کریم در ماه رمضان هر شب از سیمای انگلیسی شبکه سحر پخش می شود به گزارشحوزه رادیو تلویزیون باشگاه خبرنگاران درس هایی از قرآن به تهیه کنندگی محمود متوسل در حالمعاون استاندار آذربایجان شرقی: بایدمدرسه هایی با طول عمر یکصد سال بسازیم
معاون استاندار آذربایجان شرقی بایدمدرسه هایی با طول عمر یکصد سال بسازیم تبریز- ایرنا- معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به عمر مفید 25 سال مدارس کشور گفت باید مدرسه هایی با طول عمر یکصد سال بسازیم محمدصادق پورمهدی روز چهارشنبه در جلسه تودیع و معارفه مدیران کل سابقدرس هایی از تبوک
درس هایی از تبوک تهران - ایرنا - غزوه تبوک که بنا به برخی روایات در سوم ماه رمضان سال نهم هجری واقع شد درس های بسیاری را برای مسلمانان به یادگار گذاشت که به گفته مفسران قرآن این درس ها در زمان حاضر نیز مایه عبرت و پند است غزوه به جنگ هایی گفته میشود که به فرماندهی شخص پیامبر ابهانههایی برای وحدت شیعه و سنی که کسی نمیبیند توهین به پیامبر(ص)، حمله به پیروانش در غزه، اصحاب بیانیههای ط
بهانههایی برای وحدت شیعه و سنی که کسی نمیبیندتوهین به پیامبر ص حمله به پیروانش در غزه اصحاب بیانیههای طویل کجاییدبه واقع آنچه این روزها در افواه میچرخد و در شبکههای اجتماعی دست به دست میشود درست است امت محمد ص هنوز در خواب عمیق به سر میبرد و برای پیروزی برزیل دعا میکبه تهیهکنندگی کاریکاتوریست دانمارکی و جمعی از فعالان ضد اسلامی اروپا انیمیشن موهن «عایشه و محمد» هم
به تهیهکنندگی کاریکاتوریست دانمارکی و جمعی از فعالان ضد اسلامی اروپاانیمیشن موهن عایشه و محمد همزمان با روز استقلال آمریکا به نمایش درآمد توهینی دیگر به ساحت پیامبر اکرم ص جمعی از فعالان ضد اسلامی اروپا از جملهلارس هگارد کاریکاتوریست دانمارکی اقدام به ساخت انیمشنی موهن به ساحتپای درس اخلاق آیتالله ناصری نخستین «حسن» در حجاز/ امتیازات خاص سبط اکبر/ عقیقه با ولادت نوه پیامبر(ص) سنت شد
پای درس اخلاق آیتالله ناصرینخستین حسن در حجاز امتیازات خاص سبط اکبر عقیقه با ولادت نوه پیامبر ص سنت شدآیتالله ناصری میگوید امام حسن ع علاوه بر مقام امامتشان سبط اکبرند اول فرزندی که در اسلام اسمش حسن گذاشته شد این بزرگوار هستند پیغمبر اکرم ص برایشان عقیقه کشتند و ادرسهایی که پس از باخت در ووهان آموختیم را هرگز فراموش نمیکنیم ساهاکیان: به دنبال تداوم بردهای خود هستیم/ کار
درسهایی که پس از باخت در ووهان آموختیم را هرگز فراموش نمیکنیمساهاکیان به دنبال تداوم بردهای خود هستیم کاری را انجام میدهم که از من انتظار دارندملی پوش بسکتبال ایران در رقابتهای آسیایی به دنبال تداوم بردهای خود هستیم و نمیخواهیم نوار پیروزیهایمان پاره شود به گزارش خبرگزاپیامبراکرم (ص): آن،ماهى است كه به میهمانى خدادعوت شدهاید ودرآن، از اهل كرامت خداقرارداده شدهاید.
پیامبراکرم ص آن ماهى است كه به میهمانى خدادعوت شدهاید ودرآن از اهل كرامت خداقرارداده شدهاید پیامبراکرم ص آن ماهى است كه به میهمانى خدادعوت شدهاید ودرآن از اهل كرامت خداقرارداده شدهاید ۱۳۹۳ چهارشنبه ۱۱ تير ساعت 07 49اعلام برنامه مرحله یک چهارم نهایی جام جهانی/فرانسه- المان فینال زودرس جام
اعلام برنامه مرحله یک چهارم نهایی جام جهانی فرانسه- المان فینال زودرس جام تهران- ایرنا- پس از مشخص شدن ترکیب هشت تیم حاضر در مرحله یک چهارم نهایی جام جهانی٬ تیم های حاضر در این مرحله از روز جمعه 13 تیرماه 4 جولای به مصاف یکدیگر می روند به گزارش خبرنگار ایرنا٬ با پایان بازی هایپیامبر اکرم شاهد بر اعمال انبیای الهی است
آیتالله سبحانی پیامبر اکرم شاهد بر اعمال انبیای الهی است خبرگزاری رسا ـ حضرت آیتالله سبحانی گفت در احادیث آمده است که انبیای هر امت شاهد جامعه خود هستند و پیامبر اکرم ص شاهد بر اعمال و افعال تمام انبیای الهی است به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا حضرت آیتالله جعفر سبحانی ادرسهایی که غرب از چالش ۱۰ ساله هستهای با ایران نگرفت
درسهایی که غرب از چالش ۱۰ ساله هستهای با ایران نگرفتشواهدی وجود دارد که نشان میدهد طرف غربی با ادامه رویکرد شکست خورده ۱۰ سال گذشته خود هنوز از چالش طولانی هستهای با ایران عبرتهای لازم را نگرفته است به گزارش فارس از وین و مذاکرات هستهای در جریان در این شهر خبری نیست آپشت صحنه برنامه درسهایی از قرآن با حضور حضرت آیت الله سبحانی/ تصاویر
پشت صحنه برنامه درسهایی از قرآن با حضور حضرت آیت الله سبحانی تصاویر عکس تسنیم ۱۱ ۰۴ ۱۳۹۳ - ۰۱ ۳۴ابوترابیفرد:جوانان بدون همسر انسانهایی بدون لباس آراسته هستند/ عدم نظارت درست و سیاستگذاری صحیح بانکها را
ابوترابیفرد جوانان بدون همسر انسانهایی بدون لباس آراسته هستند عدم نظارت درست و سیاستگذاری صحیح بانکها را آسیبپذیر کرده است نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت عدم نظارت درست و سیاستگذاری صحیح نقش مهمی در زمینه آسیبپذیری بانکها داشته است به گزارش نامه نیوز به نقل از فارس حمدیرعامل جمعیت هلال احمر ایلام: استقرار بالگرد امدادرسانی در ایلام نهایی شد
مدیرعامل جمعیت هلال احمر ایلام استقرار بالگرد امدادرسانی در ایلام نهایی شدمدیرعامل جمعیت هلال احمر ایلام گفت با رایزنیهای انجام گرفته استقرار بالگرد امدادرسانی در ایلام نهایی شد محمد سلیمانی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در ایلام اظهار داشت به دنبال برنامهریزی که پیشتر نآلمان – برزیل؛ فینال زودرس در نیمه نهایی
آلمان – برزیل فینال زودرس در نیمه نهایی ششمین گلی که جیمز رودریگس جوان اول کلمبیایی ها در جام جهانی به ثمر رساند نتوانست بقای تیمش در برزیل را تضمین کند تیم های برزیل و کلمبیا در شرایطی در مرحله یک هشتم نهایی جام جهانی به مصاف هم رفته بودند که دو تیم آمریکای جنوبی روزهای پرالتهچه غذاهایی در ماه رمضان گرسنگی زودرس میآورد؟
شنبه ۱۴ تیر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۳۶ عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت استفاده از مواد نشاستهای مانند نان سفید نان باگت انواع شیرینی و بیسکویت سیبزمینی ماقوت و حلوا در وعده سحر سبب گرسنگی زودرس در طول روز میشود دکتر محسن نعمتی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ا-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها