واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
استاد دانشگاه زنجان: داروهای گیاهی چهار درصد داروهای مصرفی کشور را تشکیل می دهند زنجان - ایرنا - عضو کمیته گیاهان دارویی دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: حدود 250 قلم داروی گیاهی در کشور تولید می شود که نزدیک به چهار درصد داروهای مورد مصرف جامعه را تشکیل می دهند.
عزیز اله خیری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: فلات پهناور ایران، هر چند که به عنوان یک واحد جغرافیایی خاص در جهان مطرح می باشد، اما از شرایط اقلیمی و محیطی گوناگونی در بخش های مختلف برخوردار است.
وی یادآورشد: از همین رو گونه های گیاهی متنوعی در پهنه آن تولید می شود.
خیری اظهار کرد: فلور غنی ایران بیش از هفت هزار و 500 گونه گیاهی را در بر می گیرد و تعداد بسیار زیادی از آنها را گیاهان دارویی تشکیل می دهند.
عضو هیات علمی دانشگاه زنجان گفت: یکی یا برخی از اندام های این گیاهان حاوی ماده موثره بوده و این مواد خواص فیزیولوژیکی و دارویی اثر گذاری بر موجودات زنده دارند.
وی خاطر نشان کرد: تعداد گونه های گیاهان دارویی ایران در حدود سه برابر گیاهان کل اروپاست و از نظر آب و هوایی نیز کشور توان تولید و پرورش انواع گونه های گیاهی را دارد.
خیری ادامه داد: در صورتی که تولید و پرورش این گیاهان در مجرای صحیحی قرار گیرد، می تواند بخش صنعت، پزشکی و داروسازی را متحول کند.
این استاد علم فیزیولوژی و اصلاح گیاهان دارویی، ادویه ای و عطری، گفت: هم اکنون نزدیک به 66 هزار هکتار از اراضی کشاورزی در استان های مختلف کشور به کشت گیاهان دارویی اختصاص دارد.
وی افزود: از مجموع مزارع اختصاص یافته به گیاهان دارویی، حدود 65 هزار تن محصول تولید می شود.
خیری یادآورشد: ارزش گیاهان دارویی صادر شده از کشور در سال 1386 نزدیک به 63 میلیون دلار و عمده ترین اقلام آن زیره، گشنیز و عصاره شیرین بیان بوده است.
عضو هیات علمی دانشگاه زنجان گفت: این در حالی است که در همان سال ارزش کل واردات گیاهان دارویی و مواد اولیه گیاهی به کشور 85 میلیون دلار بوده است.
وی اظهار کرد: بیشترین ارزش میزان واردات گیاهان دارویی و فرآورده های مرتبط، معادل 59 میلیون دلار و مربوط به اسانس ها می باشد.
خیری خاطرنشان کرد: این اسانس ها اغلب سنتزی بوده و در صنایع آرایشی، بهداشتی و صنعتی کاربرد دارند.
عضو کمیته گیاهان دارویی دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: هم اکنون 35 شرکت داروسازی گیاهی در کشور فعالیت می کنند.
وی تاکید کرد: در بین این داروها که برای درمان تعداد اندکی بیماری بکار می روند، گاه یک دارو با چندین نام تجاری مختلف به وسیله شرکت های داروسازی گوناگون تولید و عرضه می شوند.
خیری ادامه داد: تعداد گیاهان مورد استفاده برای تهیه دارو بر اساس گزارش وزارت بهداشت حداکثر 90 گونه است.
این استاد دانشگاه زنجان گفت: همچنین تعداد 60 قلم ترکیبات آرایشی با منشا گیاهی در کشور تولید می شود که بسیاری از مواد اولیه این فراورده ها از خارج وارد می شود در حالیکه آمارهای گیاه شناسان حدود یک هزار و 500 گونه گیاه دارویی را برای ایران نشان می دهد.
وی با بیان اینکه هم اکنون حجم تجارت جهانی گیاهان دارویی بیش از 60 میلیارد دلار بوده و پیش بینی می شود در سال 2050 این مقدار به 5 تریلیارد دلار برسد، سهم ایران در بازار جهانی گیاهان دارویی را بسیار ناچیز خواند.
وی افزود: ایران با داشتن شرایط اقلیمی و تنوع گیاهی به مراتب بهتر از اروپا بوده و هم اکنون فقط 60 تا 90 میلیون دلار از تجارت جهانی گیاهان دارویی را به خود اختصاص داده که بخش عمده ای از آن مربوط به صادرات زعفران است.
7319/596
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
22/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]