تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر که از آبروی برادر مسلمان خود دفاع کند مطمئناً بهشت بر او واجب می شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827907409




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

معجزه ناپدید شدن شالیزارهای مازندران از چشم انداز جاده ها در هشت سال


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

گسترش شهرنشینی با شعار روستاگرایی معجزه ناپدید شدن شالیزارهای مازندران از چشم انداز جاده ها در هشت سال ساری-ایرنا- گسترش شهرنشینی در مازندران با روند شتابان تبدیل روستاها به شهر در کمتر از یک دهه گذشته سبب شد تا چشم انداز سر سبزی شالیزاری های حاشیه جاده های اصلی استان همانند دورنمای آبی دریای خزر به خاطره ها بپیوندد.


استان مازندران با تنوع اکوسیستم های مناسب و مساعد برای زیست انسانی و تنوع جاذبه های طبیعی و چشم اندازها و مناظر با ارزش زیست محیطی از مهم ترین نقاط جمعیت پذیر کشور به شمار می رود.
همین ویژگی خاص مازندران سبب شده است تا همواره کارشناسان نسبت به گسترش شهرنشینی در این استان هشدار دهند و از مسوولان بخواهند تا اجازه ندهند شهرنشینی به الگوی زندگی مسلط در این استان تبدیل شود.
به اعتقاد کارشناسان توسعه ، افزایش شهرنشینی و استفاده از سرزمین جهت توسعه سکونتگاه های شهری در مازندران بدون در نظر گرفتن توان های زیستی و ظرفیت های محیطی منجر به پیامدهای ناگوار و تخریب محیط زیست در استان شده و در نهایت منابع طبیعی را در معرض تهدید قرار می دهد و محیط را از توسعه پایدار دور می سازد.
به نام روستا به کام شهر
.................................
این هشدارها اما بیشتر از همه در دوره دولتی برای مازندران نادیده گرفته شد که بیش از همه شعار روستا محوری سر می داد و قصد داشت تا مهاجرت از روستاها به شهر را معکوس کرده و به مهاجرت از شهر به روستا تبدیل کند.
مازندران تا پیش از روی کار آمدن دولت نهم و دهم 16 شهرستان داشت ولی در طول هشت سال عمر این دو دولت که توسط یک رییس جمهوری اداره شد ، تعداد شهرستان های استان به 22 مورد افزایش یافت.
گسترش شهرنشینی در دولت نهم و دهم تنها به ارتقای مراکز شهری به شهرستان خلاصه نشد بلکه تبدیل مراکز جمعیتی روستایی به نقطه شهری با شتاب بیشتری پیگیری شد به گونه ای که در پایان عمر کاری این دولت ها آمار مراکز شهری مازندران به 57 نقطه افزایش یافت.
الگوی ناپدید کردن شالیزارها
....................................
تبدیل مراکز جمعیتی روستایی به نقاط شهری هم در مازندران هم در هشت سال منتهی به سال 92 از الگوی خاصی پیروی می کرد و آن نیز ارتقای روستاهای پرجمعیت حاشیه جاده های اصلی به شهر بود.
طی چند سال گذشته در محور اصلی 30 کیلومتری آمل به بابل که زمین های شالیزاری در حاشیه جاده های اصلی چشم نواز مسافران و گردشگران بود ، دو شهر به نام های
ˈ دابودشت ˈ و ˈ زرگرشهر ˈ قد علم کردند.
در محور قائمشهر به ساری نیز شهر جدید ˈ ارطه ˈ خودنمایی کرد ، در مسیر بابل به بابلسر ˈ هادی شهر ˈ جای خود را باز نمود و در مسیر ساری به نکا شهر ˈ سورک ˈ به عنوان مرکز شهرستان ˈ میاندرود ˈ جای پایش را محکم کرد و روستای ˈ رستمکلا ˈ هم در مسیر نکا به بهشهر به نقطه شهری ارتقا یافت.
سازه های بتونی جایگزین شالیزار
.............................................
با اضافه شدن شهر در این محورها ، جایگاه های سوخت اعم از پمپ بنزین و سی ان جی ، سالن های ورزشی ، ساختمان های اداری شهرداری ، شورای شهر و دیگر نهاد های اداری بدون محدودیت و ممانعت در تغییر کاربری ساخته شده است.
از آنجایی که بسیاری از امکانات ، تجهیزات و تاسیسات زیربنایی نظیر آب ، برق ، تلفن و دسترسی آسان به حمل و نقل برای زمین های حاشیه جاده های اصلی مهیا است ،انگیزه فروش این زمین ها از سوی کشاورزان با قیمت های بالا و یا تغییر کاربری توسط خودشان و ساخت و ساز در آنها ناگهان چندین برابر شد.
چشم اندازهای سرسبز شالیزارهای حاشیه جاده های مازندران در چند سال گذشته با روند غیرقابل باوری جای خود را به سازه های آجری و سیمانی داده است و به نظر می رسد با شتابی که در دست اندازی به شالیزارهای حاشیه جاده های استان به وجود آمده ، دیگر تماشای نشای شالیزارها ، شنیدن صدای حرکت نسیم در لابلای بوته های شالی و هماهنگی و همدلی روستاییان مازندرانی هنگام درو در شالیزارها بزودی به خاطره ها خواهد پیوست.
کلان شهری به نام مازندران
....................................
مشاهدات و بررسی های خبرنگار ایرنا نشان می دهد که ساخت و ساز در اراضی شالیزاری حاشیه جاده های اصلی بین شهری مازندران چنان رونق گرفته که فاصله بین شهرهای بزرگ قابل تشخیص نیست.
گردشگرانی که به مازندران سفر می کنند از تحول ایجاد شده در حاشیه جاده های اصلی استان و از بین رفتن شالیزارها بیش از افراد بومی دچار شگفتی می شوند.
بر اساس آمار سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران آخر هر هفته بیش از دو تا دو نیم میلیون مسافر د رقالب 750 هزار دستگاه خودرو به استان سفر می کنند.
اکنون مسافران و گردشگران در گذر از شهر آمل به بابل ، قائمشهر ، ساری ، نکا ، بهشهر و گلوگاه و همچنین بابل به بابلسر و به سمت شهرهای غرب مازندران کمتر موفق به تماشای شالیزارها و کشاورزان در حال شخم زنی ، نشاء یا دروی محصول می شوند.
امروز ساختمان ها و بناهایی که قارچ گونه در حاشیه جاده ها رویدند و همچنان نیز در حال درنوردیدن طول و عرض بیشتری از آن هستند ، سدی بر چشم انداز سرسبزی اراضی شالیزاری شدند.
خرید و فروش زمین های کشاورزی حاشیه جاده های بابل به آمل ، محمودآباد به آمل ، ساری به قائمشهر ، بابل به قائمشهر و بابل به بابلسر از رونق بیشتری نسبت به سایر مناطق برخوردار است.
قطعه قطعه شدن زمین های شالیزاری و دیوار کشی و فنس کشی اطراف آن و همچنین نصب پارچه نوشته هایی مبنی بر فروش این زمین ها تقریبا اکنون در سراسر حاشیه جاده اصلی مازندران قابل مشاهده است.
شهرنامی ، مهره افتاده دومینو
........................................
به اعتقاد کارشناسان ، یکی از دلایل اصلی رونق گرفتن خرید و فروش زمین های حاشیه جاده های اصلی مازندران ، تبدیل شدن روستاهای بخش های مرکزی به شهر ، ایجاد نمایندگی های شرکت های خودرویی و چهار بانده شدن محورها و نصب روشنایی است.
رونق خرید و فروش اراضی کشاورزی حاشیه جاده های مازندران سبب شده است تا قیمت این زمین ها نیز در چند سال اخیر به گونه چشمگیری افزایش یابد.
هم اکنون هرمترمربع زمین کشاورزی درحاشیه جاده اصلی شهرستان های مرکزی مازندران از حدود چهار میلیون ریال تا شش میلیون ریال خرید و فروش می شود ، در هر حالی که در همین موقعیت ، قیمت زمین های کشاورزی پایین دست بین 90 تا 150 هزار ریال است که به ندرت مشتری برای خرید آنها یافت می شود.
کارشناسان جهاد کشاورزی مازندران بر این اعتقادند که به دلیل افزایش جمعیت بیکار در استان و مناطق روستایی ، صاحبان زمین حاشیه جاده های استان یا اراضی خود را به فروش می رسانند تا پول آن امرار معاش کنند و یا اینکه با ساخت سازها ، کار تجاری و بازرگانی انجام دهند.
بر اساس آمار اداره کل تعاون ، کار و رفاه اجتماعی مازندران نرخ بیکاری استان 8/11درصد برابر با 116هزار متقاضی کار است که حدود 13 هزار نفر از آنان فقط فارغ التحصیل رشته کشاورزی هستند.
هر چند در شرایط کنونی رونق اقتصاد مازندران بر اساس محصولات کشاورزی است اما حفظ اراضی زراعی و باغی بسیار سخت است.
در حال حاضر بیش از سه هزار و 500 پرونده مربوط به تغییر غیر قانونی اراضی کشاورزی استان در مراجع قضایی وجود دارد که بیشتر پرونده مربوط به تغییر کاربری اراضی حاشیه جاده های اصلی استان است.
رنگ هایی که خاطره می شوند
.........................................
چشم انداز آبی دریا در مازندران سالهاست که در پس برج و باروهای ویلاها ، هتل ها و متل ها ، پایگاه های نظامی و انتظامی و سازه هایی از این دست از نگاه رهگذران پنهان شده و اکنون با تغییر کاربری اراضی حاشیه محورهای اصلی ،سر سبزی آن نیز محو شده است.
338 کیلومتر از ساحل دریای خزر هم در حوزه جغرافیایی مازندران واقع است که جاده اصلی از بابلسر تا رامسر از حاشیه آن عبور می کند و به جاده کناره مشهور است.
هم اکنون چشم انداز آبی دریا به جزء حدود پنج کیلومتر از مسیر جاده کناره از بابلسر تا رامسر ، در بقیه مسیر قابل مشاهده نیست و جای آن را ساختمان های بلند مرتبه و ویلاها و بناهای دیگر پر کرده است.
برای حفظ چشم انداز آبی خزر که به رغم خوب حرف زدن و شعار دادن اقدام عملی ای صورت نگرفته است ، اما برای حفظ باقی مانده از دورنمای سرسبز شالیزارها در حاشیه جاده های اصلی مازندران اقدامی صورت خواهد گرفت ؟ک/4
2585/1654
گزارش از : سیدرضا هاشمی کرویی

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




22/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن