محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844680433
نیم نگاهی به روزه در ادیان الهی
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
نیم نگاهی به روزه در ادیان الهی تهران- ایرنا - روزه در دین یهود برای ندامت از گناهان و یادبود فاجعه های تاریخی، در دین مسیح برای ندامت و تطهیر، و در دین اسلام برای نیل به پرهیزکاری، در زمان ها و شکل های متفاوت به جا آورده می شود.
1 - روزه در ادیان غیرابراهیمی
گروهی از رفتارها و آیین های موجود در ادیان توحیدی، ریشه در سنت های باستانی دارند و پیامبران الهی، در واقع، با تغییرˈنیت عملˈ و انطباق آنها با توحید و معاد، آن سنت های باستانی را اصلاح و سپس تایید کرده اند. سنت روزه داری، یکی از این رفتارهاست. در آیین های چندخدایی یونان باستان، از جمله در فرقه پیروان ˈاسکلی پیوسˈ(خدای درمان و پزشکی)، تصور بر این بود که خدایان، آموزش های ربانی و فرابشری را در رویا به انسان ها یاد می دهند، اما این آموزش تنها در صورتی داده می شود که ˈپذیرندهˈ روزه دار باشد.
در کشور پرو، باور بومیان کهن بر این بود که وقتی فردی نزد کاهنان اعتراف به گناه می کند، روزه می تواند ابزاری مناسب برای استغفار باشد. جادوگران در قبیله های تانگوس در سیبری از روزه داری و پرهیز غذایی به عنوان روشی برای کشف و شهود در عالم رویا استفاده می کنند. در هندوستان، روحانیان هندو به خاطر روزه های پی در پی به دلایل مختلف، مورد تحسین مردم هستند.
احتمالا آیین زرتشتی یکی از اندک مذاهب جهان است که در آن نه تنها روزه واجب وجود ندارد، بلکه این دین پیروان خود را از روزه گرفتن برحذر داشته است.
2- روزه در ادیان ابراهیمی
2 - 1 - یهودیان
در آیین یهود، روزه دو کارکرد عمده دارد: الف - ندامت و کفاره گناهان، ب - یادبود فاجعه های تاریخی و مذهبی
در واقع، دو روزه اصلی در سال هم به همین دو مناسبت است. روزه ˈیوم کیپورˈ (Yom Kippur = روز ندامت)، با هدف پشیمانی از گناهان و پرداخت کفاره آن در سال گذشته گرفته می شود. این مناسبت، معمولا با یکی از روزهای اواخر شهریور تا اواخر مهرماه، مصادف است.
دیگر روزه مهم سال نزد یهودیان، روزه ˈتیشه به آوˈ (Tisha bˈAv = نهم آو {نام یکی از ماه ها}) است. این روزه، به یاد تخریب پرستشگاه های قوم یهود و اخراج آنان از سرزمین باستانی شان توسط پادشاه بابل گرفته می شود. ˈتیشه به آوˈ در تقویم خورشیدی با یکی از روزهای اواخر تیر تا اواخر مردادماه مصادف است.
آیین های این دو روزه، بیش از 24 ساعت طول می کشد. در واقع، ˈروزه دارˈ باید لحظاتی پیش از غروب خورشید روزه اش را آغاز کند و آن را تا لحظاتی پس از غروب خورشید فردا، زمانی که دست کم 3 ستاره در آسمان پیدا شود، ادامه دهد. آیین های روزه نیز پرهیز از خوردن، آشامیدن، مسواک زدن، شانه زدن و حمام کردن را شامل می شود.
بقیه روزه های یهودی، کوتاه ترند و از پگاه آغاز می شوند و تا غروب خورشید ادامه می یابند. همچنین، آیین های روزه داری در روزه های فرعی، تنها شامل پرهیز از خوردن و آشامیدن است. این روزه ها که در برخی منابع 25 روز قید شده اند، چنانکه گفته شد، اکثرا یادبود فاجعه های تاریخی قوم یهود هستند. روز درگذشت حضرت موسی (ع)، روز درگذشت سموئل، روزی که در آن چشمه آبی که یهودیان را در بیابان دنبال می کرد ناپدید شد، روزی که بخت النصر پس از کشتن فرزندان صدقیه (Zedekiah = پادشاه سرزمین یهودیه) او را کور کرد، روزی که اجازه ندادند یهودیان از مصر به فلسطین مهاجرت کنند، و... از جمله این مناسبت ها هستند.
البته یهودیانی که اصولگرا نیستند، مدل های متفاوتی از روزه را می گیرند؛ مثلا پرهیز از غذا، اما جواز نوشیدن آب و حمام کردن، از آن جمله است. یهودیانی که اصولگرا نیستند، همچنین ممکن است برخی روزه ها در تقویم سالانه را اصلا به جا نیاورند.
2 - 2 - مسیحیان
روزه در آیین مسیحی، در اصل، دو کارکرد دارد : ندامت و تطهیر (انجیل متی، 6:16؛ انجیل مرقس، 9:29). با این حال، آیین روزه داری نیز مانند دیگر آیین های مسیحی در مذاهب مختلف دچار تشتت و چندگانگی شده است. در دو قرن نخست میلادی، کلیسا روزه داری را آیینی اختیاری معرفی می کرد که برای آمادگی به منظور دریافت نان عشای ربانی، مراسم غسل تعمید، و انتصاب کشیشان انجام می شد. بعدها همین روزه ها اجباری شدند و موارد دیگری نیز بدان افزوده شد. در قرن ششم، روزه موسوم به Lenten که در اصل 40 ساعت بود، به 40 روز و هر روز یک وعده غذا تغییر یافت. روزه 40 ساعته و بعدها 40 روزه بر اساس این ˈباور کلیساییˈ به جا آورده می شد که حضرت عیسی پس از کشیده شدن به صلیب، 40 ساعت در قبر ماند و بعد به معراج رفت .
پس از دوره اصلاحات، آیین های روزه داری نیز در مسیحیت دستخوش دگرگونی های فراوان شد. اکنون برخی مذاهب مسیحی، قانون خاصی برای روزه ندارند. بسیاری مذاهب هم پرهیز گزینشی برخی خوراک ها را به جای پرهیز کلی از خوردن و آشامیدن، سفارش می کنند. در مذهب رومن کاتولیک، هم روزه گزینشی وجود دارد (مانند مراسم عشای ربانی) و هم روزه کامل. نخستین روز ماه پرهیز (Ash Wednesday) و جمعه مقدس (Good Friday = جمعه پیش از عید پاک)، روزهای اصلی روزه داری در مذهب کاتولیک است . در ایالات متحده آمریکا، پیروان کلیسای اپیسکوپال و پیروان کلیسای لوتران که پروتستان هستند و نیز مسیحیان ارتودکس روزه می گیرند.
2 - 3 - مسلمانان
در برخی منابع تاریخی آمده است که سنت روزه داری در دوره جاهلی و در میان اقوام بت پرست عرب و سامی، از طلوع تا غروب ماه انجام می شد و هدف از آن، ستایش ˈخدای ماهˈ بود.
اما اسلام روزه داری را نه برای یادبود رخدادهای گذشته توصیه می کند و نه رنجی می داند برای ابراز ندامت و نه آیینی برای انجام مراسم دیگر. بلکه قرآن، درباره هدف روزه داری صراحت دارد و این آیین را روشی برای تمرین پرهیزگاری و رسیدن به تقوا بر می شمرد: «ای کسانی که ایمان آوردهاید! روزه بر شما نوشته شده، همانگونه که بر کسانی که قبل از شما بودند نوشته شد; تا پرهیزکار شوید» (بقره – 183)
شاید به همین دلیل است که بزرگان دین اسلام، توصیه کرده اند که دست و چشم و گوش و زبان روزه دار هم باید روزه باشد؛ چرا که انسان تنها با گرسنگی و بدون ایجاد تحول در گفتار و رفتار، نمی تواند به پرهیزگاری نزدیک شود.
مسلمانان یک ماه قمری از سال (ماه رمضان) را روزه می گیرند و از پگاه تا شامگاه، از خوردن و آشامیدن می پرهیزند. پیروان دین اسلام، انجام فرایض ماه رمضان را نماد اطاعت از دستور خداوند و همدردی با نیازمندان نیز می دانند.
شب قدر، یعنی شبی که قرآن بر پیامبر نازل شد نیز در ماه رمضان واقع است و همین امر بر کرامت این ماه می افزاید. مسلمانان با گذر زمان، سنت هایی چون مهمانی دادن و جمع شدن بر سر سفره های گسترده ی افطار، انجام بازی های خاص و پختن خوراک های ویژه را به آیین های رمضان افزوده اند. در برخی سرزمین های اسلامی، از جمله در مصر، سنت روشن کردن فانوس های رنگی و آویختن آنها بر سردر خانه ها و فروشگاه ها، رایج است. گفته می شود سنت فانوس، از دوران حکومت فاطمیون که شیعه بودند آغاز شد و به بسیاری از کشورهای دیگر نیز نفوذ کرد.
نکته جالب درباره سنت روزه داری در اسلام این است که اگرچه دین اسلام یکی از اندک ادیان جهان است که قوانین یکسان و مشخصی برای روزه های واجب دارد، اما در قرآن تاکید شده است که خدا برای مومنان سختی نمی خواهد (2:185) و بارها از زبان خداوند تاکید شده است که ˈما هیچ کس را بیش از توانش تکلیف نمی کنیمˈ (لانکلف نفسا الا وسعها). بر همین اساس، کودکان، سالخوردگان، افراد بیمار، زنان باردار و مسافران با شرایط مشخص از انجام فریضه های ماه رمضان مستثنی شده اند.
منابع:
قرآن کریم
ˈFasting.ˈ Microsoft® Student 2009 [DVD]. Redmond, WA: Microsoft Corporation
http://www.britannica.com/EBchecked/topic/202347/fasting
http://www.howtofast.net/spiritual/judaism.html
http://www.jewishencyclopedia.com/articles/6033-fasting-and-fast-days
http://www.irna.com/fa/News/81219964/آسیا- و -اقیانوسیه/رمضان- از مالزی - تا کیش.
از: زمان رضاخانی
فراهنگ **9163**1601**
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
22/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]
صفحات پیشنهادی
الهی مرا در زمره روزهداران قرار ده
دعای روز اول ماه رمضان الهی مرا در زمره روزهداران قرار ده در دعای روز اول ماه رمضان می خوانیم "اللهمَّ اجعل صِیامی فیهِ صِیامَ الصائِمین وَ قِیامی فیهِ قِیامَ القائِمین وَ نَبِّهنی فیهِ عَن نَومَةِ الغافِلین وَ هَب لی جُرمی فیهِ یا اِلهَ العالَمین وَاعفُ عَنّی یا عافِی«برف» را در روزهای گرم تابستان ببینیم + تیزر
سهشنبه ۱۰ تیر ۱۳۹۳ - ۰۰ ۲۰ اکران فیلم سینمایی برف به کارگردانی مهدی رحمانی در روزهای گرم تابستان از چند روز قبل آغاز شده است به گزارش بخش سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا فیلم سینمایی برف از پنجشنبه هفته گذشته پنجم تیرماه در سینماهای تهران اکران شده و نمایش آن دراحکام الهی در ماه ضیافتالله/4 استفتائات رهبر انقلاب؛ قضای روزه سال گذشته و کفاره افطار عمدى
احکام الهی در ماه ضیافتالله 4استفتائات رهبر انقلاب قضای روزه سال گذشته و کفاره افطار عمدىرهبر معظم انقلاب در استفتائی فرمودند قضاى آنچه از ماه رمضان فوت شده واجب است و اگر افطار عمدى بوده علاوه بر قضا کفاره هر روز هم واجب است که عبارت است از 60 روز روزه یا اطعام 60 فقیر واحکام الهی در ماه ضیافتالله/۱ مروری بر استفتائات رهبر انقلاب؛ از شرایط وجوب روزه برای دختران تا شرایط صحت رو
احکام الهی در ماه ضیافتالله ۱مروری بر استفتائات رهبر انقلاب از شرایط وجوب روزه برای دختران تا شرایط صحت روزهرهبر معظم انقلاب در استفتائی فرمودند ناتوانى از گرفتن روزه و قضاى آن به مجرد ضعف و عدم قدرت موجب سقوط قضاى روزه نمىشود بلکه قضاى روزههاى ماه رمضان که از او فوت شدهاحکام الهی در ماه ضیافتالله/2 استفتائات رهبر انقلاب؛ شرط صحت روزه بیماران و زنان باردار
احکام الهی در ماه ضیافتالله 2استفتائات رهبر انقلاب شرط صحت روزه بیماران و زنان بارداررهبر معظم انقلاب در استفتائی فرمودند اگر مکلف از گفته پزشک یقین پیدا کند که روزه براى او ضرر دارد و یا از گفته وى یا منشأ عقلایى دیگرى براى او خوف از ضرر حاصل شود روزه گرفتن براى او واجب نیسروزه داران با ترک محارم الهی خشنودی رب جلیل را فراهم کنند
روزه داران با ترک محارم الهی خشنودی رب جلیل را فراهم کنند رشت - ایرنا - نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه آستانه اشرفیه با صدور اطلاعیه ای رمضان را ماه وصول به تحصیل فضائل رحمانی و پیراستن باطن از رذائل نفسانی دانست و اعلام کرد روزه داران با ترک محارم الهیاحکام الهی در ماه ضیافتالله/3 استفتائات رهبر انقلاب؛ شرط صحت روزه بیماران دیابتی و کارگران معدن
احکام الهی در ماه ضیافتالله 3استفتائات رهبر انقلاب شرط صحت روزه بیماران دیابتی و کارگران معدنرهبر معظم انقلاب در استفتائی فرمودند مبتلایان به مرض قند اگر بدانند که خوددارى از خوردن و آشامیدن از طلوع فجر تا غروب به آنان ضرر مىرساند یا خوف ضرر داشته باشند روزه گرفتن بر آنهاقرار بود به قبرس برویم پیشگاه هادیان: ملوان در نیم فصل به اردوی خارجی میرود
قرار بود به قبرس برویمپیشگاه هادیان ملوان در نیم فصل به اردوی خارجی میرودمشاور اجرایی هیات مدیره باشگاه ملوان گفت قرار بود در کشور قبرس اردوی تدارکاتی برگزار کنیم که به دلیل مشکلات خروج از کشور بازیکنان این اردو در نیم فصل برگزار میشود به گزارش خبرگزاری فارس و به نقل از سایتنگاهی متفاوت به صعود آلمان به نیمه نهایی جام جهانی
نگاهی متفاوت به صعود آلمان به نیمه نهایی جام جهانی کد خبر ۴۱۴۰۴۳ تاریخ انتشار ۱۶ تير ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۰ - 07 July 2014اگر در ماه رمضان به لقاء الله نرسید به باطن روزه نرسیده اید/ ماه رمضان و تخلّق به اخلاق الهي
دین و اندیشه اگر در ماه رمضان به لقاء الله نرسید به باطن روزه نرسیده اید ماه رمضان و تخلّق به اخلاق الهي آیت الله جوادی آملی در کتاب حکمت عبادات با بیان اینکه اگر انسان در ماه رمضان که در حقیقت شهر الله است به لقاء الله نرسد به باطن روزه نرسیده گفت در این حالت روزه ای در سطحنهایت روزه این است که به اصل خودمان برسیم/ با روزه رابطه من ـ تو با خدا برقرار میکنیم
دین و اندیشه روزه از نگاه حجت الاسلام قاسم کاکایی نهایت روزه این است که به اصل خودمان برسیم با روزه رابطه من ـ تو با خدا برقرار میکنیم خبرگزاری مهر ـ گروه دین و اندیشه روزه عبادتی است که مربوط به درون افراد است روزه به تمام معنا برای خداست و جایی است که غیرخدا راه ندارد یعنضیافت الهی در آسیای مرکزی، افغانستان و شبه قاره/13 روحانی تاجیک: 98 درصد مردم تاجیکستان روزه میگیرند
ضیافت الهی در آسیای مرکزی افغانستان و شبه قاره 13روحانی تاجیک 98 درصد مردم تاجیکستان روزه میگیرندعضو شورای علمای تاجیکستان گفت 98 درصد مردم تاجیکستان مسلمانند و واجبات ماه مبارک رمضان را انجام میدهند جمالالدین خاموشی عضو شورای علمای تاجیکستان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاهدای دو شادی الهی به روزه داران
حجتالاسلام فرحزاد مطرح کرد اهدای دو شادی الهی به روزه داران خبرگزاری رسا ـ استاد اخلاق حوزه علمیه قم با بیان اینکه در روایتی آمده خدا به روزهدار دو شادی میدهد که یکی از آنها زمان افطار بوده و دیگری مربوط به زمان ملاقات با خداوند متعال است خاطرنشان کرد البته کسانی که عمدیک روانپزشک: چگونه کودکان را به روزهداری تشویق کنیم/روزهدار باید غذایی که نمیخورد را وقف کند
یک روانپزشک چگونه کودکان را به روزهداری تشویق کنیم روزهدار باید غذایی که نمیخورد را وقف کندیک روانپزشک گفت روزه علاوه بر بالا بردن قدرت مهار خواستههای نفسانی همبستگی را افزایش و موجب احساس هویت گروهی میشود این فریضه پسندیده را میتوان با رفتاری توأم با مهر و محبت و احتراروزه را به بهانه گرما ترک نکنیم !
روزه را به بهانه گرما ترک نکنیم أَنْ تَصُومُوا خَیْرٌ لَکمْ إِنْ کنْتُمْ تَعْلَمُونَ روزه گرفتن براى شما بهتر است اگر بدانید به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس دینی جام نیوز چند سالی است که ماه مبارک رمضان با فصل گرم تابستان مقارن شده و همین امر موجب گشته است روچگونه کودکان را به روزهداری تشویق کنیم
چگونه کودکان را به روزهداری تشویق کنیم کد خبر ۴۱۳۵۴۴ تاریخ انتشار ۱۴ تير ۱۳۹۳ - ۱۵ ۰۶ - 05 July 2014 یک روانپزشک گفت روزه علاوه بر بالا بردن قدرت مهار خواستههای نفسانی همبستگی را افزایش و موجب احساس هویت گروهی میشود این فریضه پسندیده را میتوان با رفتاری توأم با مهر و محنگاهی به آیین سنتی آهوا آهوا در محلات همزمان با نیمه ماه رمضان
نگاهی به آیین سنتی آهوا آهوا در محلات همزمان با نیمه ماه رمضان ایرنا - خمین - همزمان با نیمه ماه مبارک رمضان و شب میلاد امام حسن ع در روستای خورهه شهرستان محلات سنت کهن آهوا آهوا که به ثبت معنوی رسیده همچنان پا برجاست کارشناس باستان شناسی و مردم شناسی میراث فرهنگی صنایع د-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها