واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
آمارقابل استنادی درباره تخریب جنگل ها وجود ندارد نوشهر - ایرنا - رییس هیات تحقیق و تفحص مجلس از سازمان جنگل ها و مراتع کشور با بیان اینکه این هیات فعالیت خود را آغاز کرده و موضوعات مختلفی از جمله عوامل تخریب جنگل ها و منابع طبیعی از محورهای تحقیق و تفحص است، گفت: آمارقابل استنادی درباره تخریب جنگل ها وجود ندارد.
ˈ محمد اسماعیل نیا ˈ روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، بررسی موضوع تخریب جنگل ها و جایگاه عوامل مختلف تاثیرگذار در این امر را یکی از محورهای مهم این تحقیق و تفحص دانست و خاطرنشان کرد: آمار دقیق و قابل استنادی درباره این موضوع وجود ندارد و به همین دلیل از ذکر آمار و ارقام در این خصوص باید خودداری کرد.
وی ضعف برخی قوانین و اجرا نشدن قوانین موجود را دو عامل تشدید تخریب جنگل ها و مراتع دانست و افزود: مجلس در حال بررسی این موضوع است تا اگر قوانین برای برخورد با پدیده های مرتبط با تخریب جنگل ها و مراتع نقص هایی دارد، برطرف شود.
وی تاکید کرد : البته برخی از دستگاه های مسوول در حفظ جنگل ها و منابع طبیعی نیز به درستی به وظایف خود در این خصوص عمل نمی کنند.
رییس هیات تحقیق و تفحص از سازمان جنگل ها و مراتع کشور گفت : این هیات فعالیت خود را آغاز کرده و در حال بررسی جوانب موضوع است و هر زمان که به نتایج ملموسی دست یابد، از طریق رسانه ها اطلاع رسانی دقیق و شفاف خواهد شد.
اسماعیل نیا نظام آماری کشور را دچار نقص اساسی دانست و گفت: ابتدا باید نظام آماری کشور و بانک اطلاعاتی در بخش های مختلف متحول شود تا بتوانیم اطلاعات به روز و دقیقی درباره موضوعات مختلف از جمله تخریب جنگل ها و مراتع در کشور داشته باشیم.
رییس هیات تحقیق و تفحص مجلس از سازمان جنگل ها و مراتع کشور افزود: یک منبع قدرتمند که بتواند آمار قابل استنادی استخراج کند وجود ندارد، بر این اساس در بیان میزان تخریب و تصرف جنگل ها و مراتع در کشور یا اغراق شده و یا اینکه مورد بی توجهی قرار گرفته است.
ˈ علی ایرانپور ˈ نماینده مردم مبارکه و عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی و عضو هیات تحقیق و تحفص نیز پیش از این اعلام کرده بود که اسناد و مدارک مورد نیاز از سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری دریافت شده و بزودی گزارش اولیه در این زمینه منتشر خواهد شد.
ˈ بهزاد انگورج ˈ معاون امور جنگل سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور نیز در گفت و گو با ایرنا ضمن تاکید بر استخراج آمار صحیح از میزان تخریب جنگل ها و مراتع در کشور گفت: بیان آمار غیرواقعی از تخریب جنگل در مصاحبه ها، بویژه درباره تخریب جنگل های هیرکانی در شمال کشور، نه تنها موجب حفظ منابع طبیعی نمی شود، بلکه مردم را سردرگم می کند.
خشکسالی، آفات، قاچاق چوب، چرای بی رویه دام، تصرف غیرقانونی و پدیده زمین خواری و نیز بی توجهی برخی مسوولان از عوامل تخریب جنگل ها در کشور محسوب می شود، اما به منظور هرگونه برنامه ریزی دقیق و هدفمند برای مقابله با تخریب جنگل ها ، وجود آماری دقیق از آن و داشتن بانک اطلاعاتی قابل استناد و به روز ضروری است.
مشکلات جنگل و کاهش آن، مرزنشینان و جنگل، حفاظت از جنگل و نقش جنگل در حفظ اقلیم و خاک و جلوگیری از حوادثی چون سیل، رانش زمین از جمله محورهای تحقیق و تفحص مجلس از سازمان جنگل ها و مراتع است.
ابعاد مختلف اعم از بخش مدیریتی، ساختاری، کاهش جنگل ها در ایران نیز از دیگر محورهای این تحقیق و تفحص محسوب می شود و علاوه بر آن از بین رفتن منابع طبیعی یا قاچاق چوب به بهانه اجرای طرح ها از موضوعات دیگری است که در این طرح گنجانده شده است.
مجلس درصدد است تا بر اساس آیین نامه داخلی خود در شش ماه آینده با اخذ نظر کارشناسان، به بررسی این موضوع بپردازد.
1535/1654/508
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
21/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]