تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837535418
آشنایی با مرکز تحقیقات شیلاتی آبهای دور (چابهار)
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: دانشنامه اقتصادی/
آشنایی با مرکز تحقیقات "شیلاتی آبهای دور" (چابهار)
"مركز تحقيقات شيلاتی"، ميزان ذخاير گونه "شاه ميگوي صخره اي" را بررسی می کند
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران مركز تحقيقات شيلاتي آبهاي دور، در راستاي فعاليتهاي شيلاتي منطقه مبني بر بهره برداري مناسب از منابع آبي در سال 1368 در سواحل استان سيستان و بلوچستان تاسيس و فعاليت خود را رسماً از ابتداي سال 1369 آغاز کرد.
استان سيستان و بلوچستان سرزمين پهناور با استعدادهاي شناخته شده و ناشناخته بسيار، وسعت زياد اين استان همراه با طبيعت متنوع و آب و هوايي متغير در چهار فصل، اين سزمين را سرزمين مستعد براي هرگونه فعاليت شيلاتي ، كشاورزي ، دامپروري و صنعتي و غيره نموده است.
موقعيت اين استان به ويژه شهرستان چابهار از نظر دارا بودن 320 كيلومتر مزر آبي در درياي عمان و واقع شدن در دهانه اقيانوس هند، آن را بعنوان يك آبراه ترانزيتي و بازار مطلوب اقتصادي متمايز ساخته است . اين استان از پتانسيلهاي بالايي در امر صيد و صيادي برخوردار است كه مي توان اهم آن را بدين شرح برشمرد :
1- تون ماهيان : بيش از 70-60 درصد صيد كل تون ماهيان كشور و 47-45 درصد صيد آبزيان در اين استان صورت مي پذيرد و اين امر باعث احداث كارخانه هاي متعدد در منطقه و باعث ارتقاء سطع زندگي بوميان گرديده است. در همين راستا تحقيقات مختلفي از قبيل روشهاي مختلف صيد ، بيولوژي و ارزيابي ذخاير اين خانواده انجام گرفته است.
2- شاه ميگو (لابستر) : از مهمترين سخت پوستان با ارزش خوراكي در اين زمينه است. در چند سال اخير تحقيقات شيلات چابهار ضمن شناسايي گونه هاي مختلف ، مطالعات مبسوطي در خصوص روشها و ادوات صيد ، ميزان ذخاير و برداشت بهينه از اين ذخاير را انجام داده است.
3- جلبكهاي دريايي : يكي ديگر از ذخاير غني موجود در منطقه با بيش از 180 گونه مختلف، جلبكهاي دريايي است. اين دسته از گياهان دريايي در صنايع نساجي، داروئي ، غذايي، بهداشتي، آرايشي و آزمايشگاهي كاربردهاي بسيار متنوعي را داراهستند. لذا با اين رويكرد، مطالعاتي بر روي شناسايي گونه هاي موجود، پراكنش و دستيابي به روشهاي مناسب جهت استحصال مواد صنعتي آغاز گرديد.
4- خيار دريايي : يكي از گونه هاي آبزيان در منطقه خياران دريايي است كه در سواحل استان گونه هاي مختلف آن به وفور يافت مي شود. بطوريكه ميزان پروتئين در خياران دريايي معادل 8/81 درصد وزن خشك آنرا تشكيل مي دهد (زنكويچ 1375). همچنين بررسيهاي برروي سموم بدست آمده از دستگاه خيار دريايي نشان مي دهد كه اين مواد خواص ضد ويروسي، ضد تومور، ضد سرطان و ضد بارداري داشته و در صنعت داروسازي كاربرد گسترده دارند (James, 2001). خياران دريايي موجوداتي هستند كه رسوبات كف بستر استخرهاي پرورش آبزيان را مي بلعد و درحقيقت به عنوان يك پلاينده طبيعي بستر استخرها محسوب مي شود بنابر اين مي توان آنها را در مزارع پرورش ميگو به صورت توام پرورشي داده و در نتيجه باعث رشد سريع خود و ميگو و افزايش توليد در هكتار گرديد كه در نهايت باعث رشد و شكوفايي بيشتر صنعت پرورش ميگو در منطقه و استان گرديد.
- تاريخچه :
مركز تحقيقات شيلاتي آبهاي دور، در راستاي فعاليتهاي شيلاتي منطقه مبني بر بهره برداري مناسب از منابع آبي در سال 1368 در سواحل استان سيستان و بلوچستان تاسيس و فعاليت خود را رسماً از ابتداي سال 1369 آغاز نمود.
اين مركز با مساحت 2000 متر زير بنا با بخشهاي تحقيقاتي، مديريت ذخاير، اكولوژي، آبزي پروري است. علاوه بر بخشهاي فوق واحد اطلاعات علمي و واحد هاي اداري و مالي نيز بر حسب نياز بخشهاي مختلف مركز را پشتيباني مي نمايند. عمده فعاليتهاي اين مركز بر چند محور اساسي شامل : مطالعات انواع جلبك ، شاه ميگو، تون ماهيان، خيار دريايي، ميگو و شناسايي منابع آبي استان متمركز است كه در چهارچوب اهداف تعيين شده در قالب پروژه هاي تحقيقاتي كاربردي شيلاتي به اجراء در آمده است.
- وظايف و اهداف مركز :
1- تحقيق و مطالعه در خصوص بررسي و بيولوژي ذخاير تون ماهيان.
2- تحقيق و بررسي بر روي بيولوژي، اكولوژي و ميزان ذخاير گونه شاه ميگوي صخره اي .
3- تحقيق و بررسي در خصوص امكان سنجي احداث زيستگاه مصنوعي، ذخاير ماهيان كفزي جهت اعمال مديريت بر ذخاير و بهره برداري پايدار.
4- بهينه سازي و استاندارد نمودن روشهاي صيد تون ماهيان.
5- بررسي بيولوژي، پراكنش و امكان سنجي صيد اسكوئيد و ماهي مركب
6- بررسي اثرات زيست محيطي سايتهاي تكثير و پرورش ميگو استان سيستان و بلوچستان.
7- تحقيق و بررسي وضعيت زيست محيطي ، بيولوژي ، اكولوژي و پراكنش گياهان دريايي.
8- بررسي اكولوژيك خوريات و خليج گواتر در درياي عمان.
9- توسعه همكاريهاي تحقيقاتي با كشور هاي حاشيه اقيانوس هند به منظور افزايش امكان بهره برداري از منابع آبزيان اقيانوس هند و درياي عمان.
با در اختيار داشتن يك ايستگاه تحقيقاتي در شهر زابل تحت عنوان ايستگاه هامون، از امكان اجراي پروژه هاي تحقيقاتي در منابع آبي داخل استان بويژه بر روي تكثير و پرورش گونه هاي بومي نيز برخوردار است.
5- ساختار سازماني و وظيفه واحد ها بويژه واحد هاي تخصصي حد اكثر در ده سطر همراه با عكسهاي مربوطه :
1- مديريت ذخاير :
اين بخش بمنظور كمك به مديريت صحيح از ذخاير شيلاتي و صيد بهينه آبزيان بوجود آمد تا بتوان با گردآوري اطلاعات مربوط به صيـد ، تـلاش صـيادي ، بـيومتري ، كـالبدشكافـي ، پراكنش آبزيان مهم شيلاتي و بكارگيري نرم افزارهاي مناسب جهت آناليز اطلاعات فوق به يك برنامه اساسي براي بهره برداري مستمر از دريا دست يافت .
عمده فعاليت آن بخش شامل :
گردآوري اطلاعات مربوط به صيد و بيومتري آبزيان از اسكله هاي صيادي .
انجام كارهاي آزمايشگاهي و آناليز اطلاعات حاصل جهت اعمال ممنوعيت فصل صيد .
ارزيابي ذخاير كفزيان و سطح زيان درياي عمان ، تن ماهيان و اعلام وضعيت ذخاير اين آبزيان .
تهيه نقشه پراكنش براي گونه هاي مهم شيلاتي از عمده فعاليتهاي اين بخش است.
- بخش اكولوژي :
اين بخش كه در راستاي اهداف تحقيقاتي در زمينه شناسائي انواع گونه هاي آبزي با تأكيد بر گونه هاي مهم از نظر شيلاتي و فراهم نمودن اطلاعات پايه در خصوص بررسي اثرات متقابل زيست محيطي در چرخه زندگي آبزيان تشكيل شده است ، مشتمل بر آزمايشگاههاي : پلانكتون ، بنتوز ، ماهـي شناسي ، فيزيك و شيمي و اتاق حساس است.
عمده فعاليت هاي اين بخش را ميتوان در موارد ذيل متمركزنمود :
مطالعات جامع اكولوژيك و زيست محيطي اكوسيستم هاي دريايي و رودخانه هاي مهم شيلاتي
شناسايي اكوسيستم هاي مختلف آبي از نظر فاكتورهاي فيزيكي و شيميايي ، آلايندها، موجودات زنده كفزي، فيتوپلانكتونها، زئوپلانكتونها و ايكتيوپلانكتونها و تحقيق در زمينه روابط اكولوژيكي اين فاكتورها با يكديگر.
مطالعات جامع اكولوژيك استخرهاي پرورش آبزيان و بررسي اثرات متقابل زيست محيطي ناشي از فعاليت كارگاههاي تكثير و پرورش آبزيان ( به ويژه ميگو)
مطالعات جامع و مستمر اكولوژيك و زيست محيطي آبهاي ساحلي و دريايي (جنگلهاي دريايي ، خوريات و مصب ها، آبسنگ هاي مرجاني و .... ) و طبقه بندي آنها از نظر ارزشهاي شيلاتي و زيست محيطي.
مطالعات جامع اكولوژيك گونه هاي آبزي (دريايي – داخلي) به منظور اعمال مديريت بهينه در بهره برداري پايدار و بازسازي اين گونه ها.
مطالعات جامع هيدرولوژي و هيدروبيولوژي درياي عمان و آبهاي ساحلي شامل : خورها، مصب ها و مناطق حساس صيد و صيادي).
بررسي اثرات زيست محيطي ناشي از فعاليت هاي صنعتي و كارگاههاي تكثير و پرورش آبزيان و تحقيق در خصوص اثرات (كوتاه مدت و بلند مدت) آلوده كننده هاي مختلف بر اجزاي گوناگون اكوسيستم هاي مهم آبي (داخلي و دريايي) با درنظر گرفتن ديدگاههاي مختلف ( اثرات مجزا و توام آلاينده ها، تاثير شرايط محيطي بر ميزان ***** آلاينده ها ، اثرات آلاينده ها بر تنوع زيستي انواع آبزيان و .... )
همكاري با ساير گروههاي تحقيقاتي مركز در قالب پروژه هاي تحقيقاتي و اندازه گيري فاكتورهاي مورد نياز آنها.
همكاري با ساير سازمانها و ادارات در چارچوب همكاريهاي سازماني و با هماهنگي مسئولين مافوق.
- بخش آبزي پروري :
اين بخش به عنوان جوانترين بخش مركز در راستاي اهداف تحقيقاتي به جهت حفظ ذخاير مهم اقتصادي و تكثير و پرورش آنها در محيطهاي آب كنترل شده و اواخر سال 1374 تشكيل گرديد .
عمده فعاليت آن بخش شامل :
بررسي و انتخاب گونه هاي مهم اقتصادي منطقه وبدست آوردن بيوفاكتورهاي گونه هاي قابل پرورش و در نهايت تكثير وپرورش آنها در محيطهاي آبي مناسب .
تعيين پراكنش ، بررسي بيولوژيكي و درنهايت تكثير و پرورش جلبكهاي دريايي .
تعيين پراكنش ، بررسي بيولوژيكي و در نهايت تكثير و پرورش خيار دريايي .
نگهداري و پرورش شاه ميگو در حوضچه هاي بتوني .
بررسي وضعيت مديريت بهداشتي كارگاههاي تكثير مزارع و پرورش ميگوي استان .
كشت و نگهداري بعضي از جلبكهاي ميكرو( فايكولب ) .
- واحد اطلاعات علمي :
اين واحد به منظور فراهم آوردن اطلاعات مورد نياز تخصصي بخشهاي مختلف ، عمده فعاليت خود را در موارد ذيل متمركز نموده است .
تهيه و تامين كتب ، مقالات ، نشريات از طريق بانكهاي اطلاعاتي موجود در داخل و خارج از كشور .
ارتباط با شبكه اينترنت به منظور تماس با محققين خارج از كشور و ايجاد ارتباط با كليه مراكز تحقيقاتي شيلاتي داخل و خارج .
انجام خدمات نرم افزاري و سخت افزاري به بخشهاي تخصصي مركز .
ايجاد كتابخانه مركز كه هم اكنون متجاوز از 6800 جلد كتب فارسي و لاتين ، گزارش و مقالات فارسي و لاتين دارد كه جهت سهولت دستيابي و ايجاد سيستم مناسب براي استفاده از كتب و غيره كليه آنها وارد برنامه هاي كامپيوتري كتابخانه گرديده است .
برگزاري سمينارهاي داخلي در رابطه با فعاليتهاي تحقيقاتي مركز .
ايجاد بانك فيلم و اسلايد و نوارهاي ويدئويي در رابطه با فعاليتهاي تحقيقاتي .
انتشار متعدد عنوان مقاله در مجلات و ژورنال داخلي و خارجي .
- تجهيزات و توانمنديها اعم از شناور ها، ادوات مهم آزمايشگاهي و كارگاهها همراه با عكس ذيربط.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۲۰ تير ۱۳۹۳ - ۱۷:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]
صفحات پیشنهادی
رفع مشکلات کشاورزان هدف مرکز تحقیقات همدان است
رفع مشکلات کشاورزان هدف مرکز تحقیقات همدان است همدان-ایرنا-رییس مرکز تحقیقات کشاورزی استان همدان گفت وظیفه این مرکز ارزیابی و بررسی مشکلات کشاورزان و باغداران این استان و تلاش برای رفع آن است حسن صباغ پور روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود یکی از مهمترین مشکلات فقوانین سفت و سخت بانک مرکزی برای صدور کارت هدیه و بن ریالی
دوشنبه ۹ تیر ۱۳۹۳ - ۱۴ ۴۸ بانک مرکزی دستورالعمل شیوه صدور کارت هدیه و بن کارت ریالی را به کلیه بانک های دولتی غیردولتی شرکت دولتی پست بانک و موسسات اعتباری موسسه کوثر مرکزی و عسکریه ابلاغ کرد به گزارش ایسنا در این بخشنامه آمده است احتراما پیرو بخشنامه شماره 91 335334 مورخبانک مرکزی ابلاغ کرد دستورالعمل جدید شیوه صدورکارت هدیه و بن کارت ریالی/ سقف اعتبار کارتها ۵۰۰ هزار تومان
بانک مرکزی ابلاغ کرددستورالعمل جدید شیوه صدورکارت هدیه و بن کارت ریالی سقف اعتبار کارتها ۵۰۰ هزار تومانبانک مرکزی دستورالعمل شیوه صدورکارت هدیه و بن کارت ریالی را ابلاغ کرد که براساس آن سقف کارتهای اعتباری حداکثر ۵۰۰ هزار تومان تعیین شده است به گزارش خبرگزاری فارس بانک مرکزیاولین سایت منطقه ای مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی کشور در اصفهان افتتاح شد
با حضور وزیر راه و شهرسازی اولین سایت منطقه ای مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی کشور در اصفهان افتتاح شد اصفهان- ایرنا- اولین سایت منطقه ای مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی کشور با حضور وزیر راه و شهرسازی در اصفهان افتتاح شد معاون وزیر راه و رییس مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازیرئیس کل بیمه مرکزی در گفتوگو با فارس عنوان کرد امکان مشارکت شرکتهای بیمه خارجی با بیمهگران داخلی/ دلایل ممن
رئیس کل بیمه مرکزی در گفتوگو با فارس عنوان کردامکان مشارکت شرکتهای بیمه خارجی با بیمهگران داخلی دلایل ممنوعیت صدور بیمهنامه توسط خارجیهارئیس کل بیمه مرکزی با بیان اینکه شرکتهای بیمه خارجی در ایران برای صدور بیمهنامه میتوانند با شرکتهای داخلی مشارکت کنند گفت یکی از دلفارس گزارش میدهد تامینمالی کریدورهای ترانزیتی به جای تمرکز بر آزادراه پرحاشیه/ بنیاد از آزادراه تهران-شمال
فارس گزارش میدهدتامینمالی کریدورهای ترانزیتی به جای تمرکز بر آزادراه پرحاشیه بنیاد از آزادراه تهران-شمال برودپروژهای که حدود 37 سال پیش به عنوان آزادراه تهران-شمال تعریف شد شاید در آن زمان از نظر منابع مالی توجیهپذیر بود اما امروز تکمیل فقط دو قطعه آن 12هزار میلیارد تومانمعاون نظارت بیمه مرکزی اعلام کرد بیمه توسعه حق صدور بیمهنامه و تمدید بیمه شخص ثالث ندارد
معاون نظارت بیمه مرکزی اعلام کردبیمه توسعه حق صدور بیمهنامه و تمدید بیمه شخص ثالث نداردمعاون نظارت بیمه مرکزی گفت بر اساس مصوبه شورای عالی بیمه بیمه توسعه تا زمان تسویه کامل و نقدی بدهی به بیمهگذاران و دولت حق صدور بیمه نامه جدید و تمدید بیمه نامههای قبلی در رشته بیمه شخص ثبا حضور رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک نقد مبانی پیشنویس لایحه الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت فردا برگزار میشود
با حضور رئیس مرکز تحقیقات استراتژیکنقد مبانی پیشنویس لایحه الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت فردا برگزار میشودنقد مبانی پیشنویس لایحه الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت فردا با حضور رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار میشود به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس فرداابلاغ دستورالعمل شيوه صدور کارت هديه و بنکارت ريالي از سوی بانک مرکزی
ابلاغ دستورالعمل شيوه صدور کارت هديه و بنکارت ريالي از سوی بانک مرکزی بانک مرکزی دستورالعمل شیوه صدور کارت هدیه و بن کارت ریالی را به کلیه بانک های دولتی غیردولتی شرکت دولتی پست بانک و موسسات اعتباری موسسه کوثر مرکزی و عسکریه ابلاغ کرد به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنوزارت علوم، تحقیقات و فناوری اعلام کرد: تلاش وزارت علوم در ایجاد محیطهای علمی بدور از سیاست زدگی/ رهبر انقلاب
وزارت علوم تحقیقات و فناوری اعلام کرد تلاش وزارت علوم در ایجاد محیطهای علمی بدور از سیاست زدگی رهبر انقلاب پرچمدار توسعه علمی کشور هستندوزارت علوم با صدور بیانیهای در استقبال از بیانات مقام معظم رهبری اعلام کرد که خود را ملزم به تلاش مضاعف در جهت تحقق گفتمان راهبری مقام معظمعضو شورای مرکزی دوره پنجم خانه احزاب: این تشکل صنفی تعطیل نشده است
عضو شورای مرکزی دوره پنجم خانه احزاب این تشکل صنفی تعطیل نشده است تهران- ایرنا- در حالی که کمیته اجرایی خانه احزاب در تلاش است تا با برگزاری مجمع عمومی خانه احزاب را بار دیگر احیا کند یک عضو شورای مرکزی دوره پنجم این تشکل حزبی تاکید دارد که خانه احزاب در چند سال گذشته تعطیل نشمدیرکل ورزش و جوانان استان مرکزی: صدور پروانه باشگاهداری بدون سنگاندازی انجام میشود
مدیرکل ورزش و جوانان استان مرکزی صدور پروانه باشگاهداری بدون سنگاندازی انجام میشودمدیرکل ورزش و جوانان استان مرکزی گفت در صدور پروانه باشگاهداری از سنگاندازی به شدت جلوگیری میکنیم به گزارش خبرگزاری فارس از اراک سعید ملکی ظهر امروز در جلسه کمیسیون ماده 88 اظهار کرد ادارهافتتاح آزمايشگاه هاي ملي تحقيقات دارويي و مرکزي دانشگاه الزهرا (س)
۱۶ تير ۱۳۹۳ ۱۶ ۳۵ب ظ با حضور معاون علمي فناوري رياست جمهوري افتتاح آزمايشگاه هاي ملي تحقيقات دارويي و مرکزي دانشگاه الزهرا س آزمايشگاه هاي ملي تحقيقات دارويي و مرکزي دانشکده علوم پايه در سايت شرقي دانشگاه الزهرا س روز دوشنبه 16 تيرماه 1393 با حضور سورنا ستاري معاون علمي فنرئیس مرکز آموزش فنی و حرفهای دشت آزادگان خبر داد برگزاری دوره آموزشی پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در سوسنگرد
رئیس مرکز آموزش فنی و حرفهای دشت آزادگان خبر دادبرگزاری دوره آموزشی پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در سوسنگردرئیس مرکز آموزش فنی و حرفهای دشت آزادگان از برگزاری دوره آموزش عمومی پیشگیری از اعتیاد با مواد مخدر و روان گردانها در شهرستان خبر داد عبدالنبی سواعدی امروز در گفتوگو باآغاز ثبت نام آزمون دوره دکتری نیمه متمرکز پردیس دانشگاه ها
آغاز ثبت نام آزمون دوره دکتری نیمه متمرکز پردیس دانشگاه ها تهران- ایرنا- مشاور عالی رییس سازمان سنجش آموزش کشور گفت ثبت نام برای شرکت در آزمون دوره های دکتری PHD نیمه متمرکز سال 1393 پردیس خودگردان دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی منحصرا از طریق سایت این سازمان از روز سه شنبه 1معاون بینالملل مرکز تحقیقات نور عنوان کرد تولید نرمافزارهای قرآنی ویژه پژوهشگران
معاون بینالملل مرکز تحقیقات نور عنوان کردتولید نرمافزارهای قرآنی ویژه پژوهشگرانمعاون بینالملل مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور گفت این مرکز آماده است تا مقالات و مطالب پژوهشگران را به صورت نرمافزار تولید کند و در اختیار علاقهمندان به فرهنگ و قرآن قرار دهد به گزارش خبرئیس مرکز تحقیقات سرطان در گفتوگو با فارس هشدار داد بالاترین رشد سرطان دنیا در ایران/ پیرشدن جمعیت متهم اول
رئیس مرکز تحقیقات سرطان در گفتوگو با فارس هشدار دادبالاترین رشد سرطان دنیا در ایران پیرشدن جمعیت متهم اولرئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت متأسفانه بالاترین رشد سرطان در جهان را داریم که افزایش سن مهمترین عامل و مصرف دخانیات رژیم غذایی نامناسب فعالیت-
اقتصادی
پربازدیدترینها