تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 24 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):به زيادى نماز و روزه و حج و احسان و مناجات شبانه مردم نگاه نكنيد، بلكه به راستگويى و...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853023366




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

صنعتگران اصفهان مشتاق حل موضوع هسته ای، نگران چالش های پیش رو


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

صنعتگران اصفهان مشتاق حل موضوع هسته ای، نگران چالش های پیش رو اصفهان- ایرنا- صنعتگران اصفهانی در حالی که مشتاق حل مناقشه هسته ای و کاهش مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم کشور هستند، نگرانی هایی از چالش های پیش رو در شرایط جدید اقتصادی احتمالی دارند.


ششمین مرحله از مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 به میزبانی پایتخت اتریش از روز چهارشنبه 11 تیر با ورود هیات ایران به وین آغاز شده و قرار است به طور مستمر تا تاریخ 20 جولای ( 29 تیر) ادامه داشته باشد.
«محمد جواد ظریف» وزیر خارجه کشورمان در پیام ویدیویی خود که به نام ملت ایران منتشر شد، اظهار کرد: در مدت زمان باقی مانده تا 20 جولای و مرحله ششم مذاکرات هسته ای فرصت منحصر به فردی داریم تا تاریخ ساز باشیم و به توافقی جامع در مورد برنامه هسته ای ایران دست یافته و به بحران غیر ضروری که ما را از پرداختن به چالش های مشترکی نظیر رخدادهای وحشتناک چند هفته گذشته در عراق بازداشته است، پایان دهیم.
هرچند توافق احتمالی و تحقق اهداف نظام اسلامی و دولت یازدهم در مذاکرات هسته ای بسیاری از امور کشور بویژه اقتصادی را سامان می بخشد، اما صنعتگران نگران از برخی چالش هایی هستند که ممکن است با آن مواجه شوند.
بهبود روابط با دنیای صنعتی و انتقال فناوری جدید، کاهش هزینه های سرمایه گذاری خارجی در ایران، حل مشکلات انتقال ارز و سرعت در نقل و انتقال تجهیزات، ثبات تدریجی در بازار ارز و کالا از نتایج مثبت کاهش و حذف تحریمها از نظر صنعتگران و اقتصاد دانان است.
در این حال مهمترین نگرانی آنها افزایش واردات کالا و از دست دادن بازار ایران است که این نگرانی ریشه در عملکرد اقتصاد ایران به هنگام دستیابی به منابع ارزی در دهه های اخیر دارد.
در چندین دهه گذشته هر گاه وضع درآمد ارزی بهبود نسبی یافته درهای کشور به روی کالاهای مصرفی و لوکس بازتر شده و فضا را بر تولید کننده داخلی تنگ کرده است.
رییس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران یکی از صنعتگرانی است که نگران آغاز موج جدیدی از واردات کالا پس از تحقق تفاهم نهایی در مذاکرات هسته ای است.
«سید عبدالوهاب سهل آبادی» در این باره اظهار کرد: واردات پس از تفاهم نهایی می تواند از یک سو بازارهای محدود داخلی را از دسترس تولید گران ایران خارج کند و از سوی دیگر به جهش مجدد نرخ ارز بینجامد و باعث کاهش بیشتر فعالیت های اقتصادی شود.
وی تصریح کرد: ممکن است هرگونه تغییر یکباره نرخ ارز به سمت بالا یا پایین، موجب بروز مشکلاتی در سرمایه گذاری و برنامه ریزیهای صنعتی شود.
رییس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران از دولتمردان خواست که به منظور ایجاد ثبات در بازار ارز و نیز حمایت از صنایع داخلی، کنترل اسکله ها، مبادی واردات غیر رسمی و خارج از نظارت دولت را با هماهنگی دستگاههای مرتبط تقویت کنند.
عضو دیگر اتاق بازرگانی ایران با اشاره به تلاش دولت در ده ماه اخیر برای کاهش تحریم های اقتصادی و حل موضوع هسته ای، برداشته شدن تحریم های اقتصادی را فرصتی برای صنعتگران ایران بیان کرد.
«مصطفی رناسی» انتقال تکنولوژی، سهولت نقل و انتقال ارز، دسترسی به بازارهای بین المللی، رونق سرمایه گذاری خارجی در ایران و رونق صنعت توریسم را از جمله فرصت های ناشی از برداشتن تحریمها برای واحدهای تولیدی داخل دانست.
رییس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی اصفهان افزود: در کنار این فرصت ها باید آماده برخورد با چالش های ناشی از بهبود روابط با دنیا نیز باشیم که ورود واحدهای صنعتی خارجی به بازارهای ایران نمونه ای از آن است.
رناسی حضور آسان رقبای خارجی در بازار های داخلی را از جمله نگرانی هایی صنعتگران خواند و ادامه داد: شرایط بازار در این زمان باعث آسیب دیدن تولید کنندگان داخلی در رقابت با همتایان خارجی می شود.
رییس کمیسیون صنعت و معدن اتاق اصفهان تاکید کرد: صنعتگران باید خود را برای ورود به شرایط جدید آماده کنند و تکنولوژی و بهره وری واحدهای خود را به سرعت به روز کنند تا بتوانند در بازار رقابت با همتایان خارجی حضور داشته باشند.
در این حال مدیر قطب اقتصاد بین الملل دانشگاه اصفهان با خوش بینی بیشتر از پیامدهای مثبت کاهش و لغو تحرمیها، در باره نگرانی صنعتگران به خبرنگار ایرنا گفت: هرگونه بازگشایی در روابط اقتصادی بدون تاثیر نخواهد بود اما به طور حتم در مجموع شرایط بهتری برای صنایع داخل کشور فراهم می شود.
«سید کمیل طیبی» افزود: این بهبود در بلند مدت حاصل می شود و اگر به دلیل افزایش مراودات اقتصادی برای صنعتگران داخلی مشکلاتی به وجود آید کوتاه مدت است و تولیدکنندگان باید در این شرایط ˈصبر تولیدیˈ پیشه کنند.
وی بیشتر نگرانی به وجود آمده را ناشی از تبلیغات رسانه ای عنوان کرد و افزود: صنعتگران به همین دلیل تصمیمات آنی برای وضعیت خود گرفته در حالیکه برای حل معضلات نیاز به مشاوره و صبر دارند.
استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان با اشاره به نگرانی بیان شده از واردات بی رویه ناشی از افزایش مراودات اقتصادی اظهار کرد: این نگرانی صحیح است و اصلاح نظام واردات و کنترل تجاری باید توسط مسوولان دولت به صورت جدی پیگیری شود.
وی واردات بی رویه را عامل مهمی در افزایش تورم خواند و افزود: در این حال مقوله واردات در اصل برای افزایش ظرفیت بنگاهها بسیار تاثیرگذار است و وارد شدن تکنولوژی و دانش فنی از کشورهای دیگر از جمله این تاثیرات است.
طیبی همچنین در باره نگرانی از افزایش نرخ ارز که به گفته صنعتگران چرخ صنایع را فلج می کند، گفت: کاهش نرخ ارز در موقعیت کنونی به صلاح صنعتگران نیست زیرا آنها منابع مالی و تامین آن را بر اساس منابع ارزی در نظر می گیرند و هرگونه کاهش آن باعث به وجود آمدن حباب منفی و در نتیجه از بین رفتن منابع مالی آنها می شود.
مدیر قطب اقتصاد بین الملل دانشگاه اصفهان تاکید کرد: یکی از سیاست های بانک مرکزی نیز جلوگیری از کاهش نرخ ارز است.
طیبی به صنعتگران توصیه کرد که در شرایط کنونی صنعت، انضباط مالی را در نظر گرفته و منابع مالی خود را به طور صحیح اختصاص دهند.
وی افزود: حتی در صورتی که شرایط اقتصادی بنگاهها سامان یافت نباید توجه به انضباط مالی را رها کنند.
با این حال بسیاری از صنعتگران و فعالان اقتصادی معتقدند که آثار مثبت لغو تحریمها بر اقتصاد و صنعت ایران بسیار بیشتر از تبعات احتمالی منفی آن است بویژه اینکه تیم اقتصادی دولت دهم به انضباط مالی و پولی معتقد است و بدون برنامه منابع ارزی حاصل از کاهش و لغو تحریمها را به واردات اختصاص نمی دهد.
بگفته این کارشناسان توجه دولت به اجرای طرحهای اساسی اقتصادی نظیر گاز پارس جنوبی و پروژهای عمرانی مهم و موثر در ماههای گذشته با وجود مشکلات فراوان مالی بیانگر آن است که دولت استفاده بهینه از منابع موجود برای افزایش تولید کالا و خدمات در داخل را در اولویت دارد.
آنها می گویند در صورت حاصل شدن توافق هسته ای، به سبب پیچیدگی مقررات بین المللی روند لغو عملی تحریمها یکباره نیست و این روند تدریجی فرصت برنامه ریزی برای استفاده از مزایای مثبت را به دولتمردان و فعالان بخش اقتصادی کشور می دهد.
بگفته این کارشناسان با تاکیدات مقام معظم رهبری بر اقتصاد مقاومتی و اتکا بر توان داخلی برای حل مشکلات اقتصادی، اکنون تصمیم سازان و تصمیم گیران اقتصادی کشور در حال طراحی اقتصادی با اتکا کمتر به خارج هستند و این روحیه سبب می شود که در صورت گشایش ارزی ناشی از لغو تحریمها این منابع برای تقویت اقتصاد ملی مبنی بر تولید داخلی بکار گرفته شود.
گ/7140/ 607

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




19/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن