محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842233634
طلای موته اصفهان از دوران امیرکبیر تا پیشتازی در صنعت طلا
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
طلای موته اصفهان از دوران امیرکبیر تا پیشتازی در صنعت طلا اصفهان- ایرنا- در زمان صدارت امیرکبیر در دوران قاجاریه، اقداماتی برای بهره برداری از معادن طلای موته در نزدیکی اصفهان انجام شد و امروز این مجتمع به صنعت پیشتاز طلای ایران تبدیل شده است.
اسنادی وجود دارد که در ایران باستان، معادن طلا در نواحی همدان، نزدیکی تبریز، کوه زر حدود دامغان، آستانه نزدیک اراک، موته اصفهان، شیز نزدیک تخت سلیمان و تکاب، زرشوران در حوالی کردستان و همچنین در قره داغ نزدیک رود ارس وجود داشته است.
در دوره ساسانیان طلا در ایران زیاد مورد استفاده قرا می گرفت بطوریکه ظروف و دیگر اشیای طبقه مرفه همه از طلا و نقره ساخته می شد.
به این جهت به نظر می آید استخراج معادن طلا در آن دوره رونق داشته است.
این وضع تا دوره اسلام ادامه داشته ولی از آن پس رو به رکود رفته است.
معادن طلای ایران بعد از حمله مغول تا دوره صفویه مجدد مورد بهره برداری قرار گرفته اما در دوره صفویه، فعالیت در این زمینه چشمگیر نبوده است.
به گفته کارشناسان، تاکنون بیش از 50 ناحیه و منطقه معدنی طلا در ایران شناسایی و گزارش شده اما میزان ذخایر هنوز به طور قطعی مشخص نشده و اکتشافات در مناطق مستعد یا امیدبخش نیز در حال انجام است.
از جمله مهمترین مناطق طلایی ایران می توان به ذخایر موته اصفهان، ارغش نیشابور، سقز، طرقبه مشهد و زرشوران آذربایجان غربی اشاره کرد.
در مجموع ایران بر اساس ذخایر شناسایی شده در رده پنجا ه و هفتم کشورهای دارای ذخایر طلا در دنیا قرار دارد.
***طلای موته اصفهان
معدن طلای موته در رشته کوههای شمال غربی میمه در شهرستان شاهین شهر و میمه استان اصفهان قرار دارد.
مطالعات نشان می دهد که حدود چهار هزار سال قبل، این معدن طلا مورد بهره برداری سطحی و محدود قرار گرفته بوده است.
کاوشهای باستان شناسی در منطقه با کشف ابزارهای قدیمی استخراج این حقیقت را ثابت کرده است.
در موته کارگاه های قدیمی که نشان دهنده استخراج طلا در دوره های گذشته است در حوزه ای به وسعت 100 کیلومتر مربع وجود دارد.
در دوره قاجاریه بویژه در زمان امیر کبیر، اقداماتی برای بهره برداری از معادن طلا به عمل آمد و از معدن طلای موته در این دوره بهره برداری شد.
در سال 1336 ثابت شد که در موته، معادن طلا به مقدار قابل توجه وجود دارد و به همین دلیل دامنه اکتشاف در محل توسعه یافت و ذخیره سنگ طلای معدن موته در حدود یک تا دو میلیون تن با ظرفیت تولید 400 تا 500 کیلوگرم طلا در سال تخمین زده شد.
با توجه به اهمیت این معدن برای استخراج و تولید طلا، در سال 1341 طرحی برای تجهیز و توسعه آن تهیه و در سال 42 تصویب شد.
عملیات ساختمانی کارخانه و تاسیسات دیگر، حفاری های اکتشافی و تونل و احداث جاده ای به طول 42.5 کیلومتر در دهه 40 انجام شد.
کارهای معدنی جدید در این منطقه در سال 1350 آغاز شد اما پس از سالها توقف، بهره برداری اصولی از این معدن طلا پس از انقلاب اسلامی شروع شد.
در سال 1370 موضوع معدن موته به طور جدی دنبال شد و وزارت معادن و فلزات مامور شد با نصب کارخانه سیانوراسیون در نزدیکی اصفهان، از معدن موته طلا استحصال کند وسرانجام در خرداد 1372 این مجتمع فعالیت استخراج و استحصال طلا را آغاز کرد.
** 9 معدن طلا در مجتمع موته
مجتمع طلای موته اصفهان دارای 9 معدن طلا (آنامولی) با برآورد ذخیره بیش از پنج میلیون تن است.
معادن طلای مجتمع موته عبارت است از چاه خاتون، سنجده، دره اشکی، تنگه زر، چشمه گوهر، قرم قرم، چاه باغ، چاه علامه و سه کلپ.
در سال های 1370 و 1371 عملیات اکتشاف تکمیلی در دو معدن چاه خاتون و سنجده انجام و فعالیت این مجتمع با بهره برداری از معدن سنجده و پس از آن معدن چاه خاتون آغاز شد.
ذخایر معدن سنجده که بهره برداری از آن از سال 1372 آغاز شده رو به اتمام است اما بهره برداری از معدن چهار خاتون که از 15 سال قبل آغاز شده، همچنان ادامه خواهد داشت.
در مجموع حدود یک و نیم میلیون تن باقیمانده ذخیره ماده معدنی با عیار دو گرم در تن در این دو معدن وجود دارد.
اکنون ورودی روزانه در کارخانه های مجتمع طلای موته، 700 تن ماده معدنی با عیار 1.4 پی پی ام (PPM) طلاست که سه هزار تن باطله برداری در روز را به همراه دارد.
پی پی ام، معیاری برای نشان دادن میزان طلا به واحد گرم در هر یک تن سنگ معدنی است.
به ازای هر یک تن ورودی ماده معدنی، چهار تن باید باطله برداری انجام شود.
*** تولید 300 کیلوگرم طلا در مجتمع موته
مجتمع طلای موته از سال 1374 تا سال 1386، سالانه در محدوده 200 کیلوگرم شمش تولید می کرد و در سال 88 به رکورد 340 کیلوگرم دست یافت.
مدیر مجتمع طلای موته در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، تولید فعلی این مجتمع را روزانه یک کیلوگرم و سالانه حدود 300 کیلوگرم طلا اعلام و اضافه کرد: این تولیدات به صورت شمش به بازار داخلی عرضه می شود.
«حمید منتظری» افزود: فروش این محصولات از طریق بورس کالا صورت می گیرد و اکنون صادرات ندارد.
وی با تاکید بر اینکه کارخانه استحصال طلا در این مجتمع مجهز به دانش فنی و فناوری روز است، اظهار کرد: مجتمع طلای موته اصفهان، صنعت پیشتاز طلای ایران است.
وی درجه خلوص شمش تولیدی در مجتمع طلای موته را 99.9 درصد اعلام و تصریح کرد: این عدد استاندارد بالایی در سطح جهان محسوب می شود و گویای به ثمر رسیدن تلاشهای این مجتمع برای ارتقاء کیفیت محصول تولیدی است.
وی روش کار برای استحصال طلا در این مجتمع را «لیچینگ سیانوری» عنوان و اضافه کرد: طلا در این روش به صورت محلول درآمده و با استفاده از روش های فیزیکی و شیمیایی به صورت طلای آزاد در می آید.
منتظری با بیان اینکه این مجتمع معدنی برای 250 نفر به صورت مستقیم و دو هزار نفر به صورت غیر مستقیم فرصت شغلی ایجاد کرده است، گفت: گردش اقتصادی در این مجتمع به قیمت جهانی طلا بستگی دارد اما در مجموع تاکنون وضعیت آن مطلوب بوده و سود خوبی داشته است.
وی اظهار امیدواری کرد که در سالهای آینده با کمک دولت به واحدهای تولیدی، گردش مالی این مجتمع نیز ارتقا یابد.
مدیر مجتمع طلای موته با اشاره به چشم اندازها و طرح های تحقیق و توسعه این مجتمع برای افزایش تولید گفت: این برنامه ها در قالب 12 طرح ارائه شده است.
وی مهمترین آنها را بازیابی طلا از کانی کم عیار با روش «هیپ لیچینگ»، بازیابی طلا از باطله (ضایعات) کارخانه و اکتشاف تکمیلی در معادن سنجده، دره اشکی و قرم قرم عنوان کرد و افزود: واحد تحقیق و توسعه این مجتمع در دو سال گذشته جزو واحدهای موفق صنایع استان اصفهان و کشور بوده است.
مدیر مجتمع طلای موته با بیان اینکه در هر تن پسماند استخراجی این معادن چهار صدم گرم طلا موجود است، گفت: به زودی تولید طلا با استفاده از سدهای باطله آغاز می شود و برای دستیابی به این برنامه یک واحد نیمه صنعتی (پایلوت) احداث شده است.
منتظری با بیان اینکه این مجتمع با همکاری کارشناسان استرالیایی راه اندازی شد، تاکید کرد: اکنون این مجتمع به طور کامل به دست کارشناسان ایرانی مدیریت می شود.
وی با بیان اینکه راندمان تولید این مجتمع 85 درصد است، تصریح کرد: ترکیبات سیانور که در عمل لیچینگ بر روی مواد اولیه معدنی اضافه می شود به دلیل جذب در پسماندها و ضایعات، خطری برای محیط زیست ندارد.
به گفته وی برنامه ای در این زمینه با موضوع جایگزینی روش های جدید شمش ریزی طلا با هدف کاهش آلودگی و افزایش کیفیت در مجتمع طلای موته در دست اجراست.
** آغاز بهره برداری از معادن جدید در کشاکش با محیط زیست
مدیر مجتمع طلای موته با اشاره به برخی مشکلات برای اجرای برنامه های توسعه، با بیان اینکه این مجتمع در منطقه حفاظت شده موته قرار دارد، گفت: از 9 معدن (آنومالی) این مجتمع، هفت معدن در این منطقه حفاظت شده واقع است.
منتظری افزود: دو معدن سنجده و چاه خاتون در داخل منطقه حفاظت شده نیست و از آنها بهره برداری کرده ایم.
وی با بیان اینکه برای آغاز بهره برداری از سایر معادن با سازمان حفاظت محیط زیست در حال مذاکره هستیم، اظهار کرد: با وجود این مذاکرات، تاکنون موفق به آزادسازی این معادن نشده ایم.
وی توضیح داد: سازمان حفاظت محیط زیست اظهار می کند که با بهره برداری از این معادن، محیط زیست منطقه تحت تاثیر قرار می گیرد و تخریب می شود.
وی با بیان اینکه مجتمع طلای موته برای رفع این مشکل، طرح هایی با ارزیابی زیست محیطی و کمترین آسیب برای محیط زیست را تهیه کرده است، گفت: این مشکل هشت سال است که ادامه دارد و امیدواریم با ارائه این طرح ها، برطرف شود.
وی با اشاره به کمبود ماده معدنی تصریح کرد: ذخایر دو معدن سنجده و چهار خاتون رو به اتمام است و تا چهار سال آینده تمام می شود و باید به فکر معادن جدید باشیم.
منتظری افزود: به همین دلیل از سازمان حفاظت محیط زیست خواستیم تا اجازه بهره برداری از دو معدن «قرم قرم» و « دره اشکی» را بدهد و پس از بهره برداری از این معادن با رعایت اصول زیست محیطی، آنها را به منطقه حفاظت شده برمی گردانیم.
وی خاطر نشان کرد: شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، مراحل اکتشاف و اخذ پروانه دو منطقه «دره اشکی» و «قرم قرم» را انجام داده است.
وی گفت: با توجه به تولیدات این مجتمع معدن طلا و اشتغال افراد بسیاری در سه شهرستان همجوار آن، لازم است که سازمان حفاظت محیط زیست برای رفع این مشکل و جلوگیری از بیکار شدن شاغلان این مجتمع در سال های آینده همکاری کند.
مجتمع طلای موته یکی از زیرمجموعه های شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران و یکی از شرکت های زیرمجموعه سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) است.
گ/7148/ 607
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
12/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]
صفحات پیشنهادی
دوران طلایی کانون زنده میشود/ بازگشت کارگردانان بزرگ سینمای کودک
فرهنگ و هنر سینمای ایران مدیرعامل کانون در گفتگو با مهر دوران طلایی کانون زنده میشود بازگشت کارگردانان بزرگ سینمای کودک علیرضا حاجیان زاده مدیر عامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با ابراز امیدواری از اینکه کانون به دوران درخشان و طلایی خود در دهه های گذشته باز گردد از بظرفیتهای آموزش و پرورش پاسخگوی ایام فراغت دانش آموزان نیست/ دوران طلایی بودجه آموزش و پرورش
استانها شمال مازندران زرافشان ظرفیتهای آموزش و پرورش پاسخگوی ایام فراغت دانش آموزان نیست دوران طلایی بودجه آموزش و پرورش ساری – خبرگزاری معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش با اشاره به درپیش بودن ایام فراغت گفت ظرفیتهای آموزش و پرورش پاسخگوی نیازهای جمعت دانش آموز نیست4.5 میلیون یورو برای اجرای فاز دوم معدن طلای زره شوران تکاب سرمایه گذاری می شود
4 5 میلیون یورو برای اجرای فاز دوم معدن طلای زره شوران تکاب سرمایه گذاری می شود مهاباد - ایرنا - مجری طرح تجهیز معدن و احداث کارخانه فرآوری طلای زره شوران تکاب اعلام کرد برای اجرای فاز دوم معدن طلای زره شوران این شهرستان بیش از 4 5 میلیون یورو سرمایه گذاری می شود حسینقلی قوانعضو خانه صنعت و معدن اصفهان: مافیای تورلیدرها بر فروش فرش اثر گذاشته است
عضو خانه صنعت و معدن اصفهان مافیای تورلیدرها بر فروش فرش اثر گذاشته است اصفهان- ایرنا- رییس انجمن صنایع فرش دستباف خانه صنعت معدن و تجارت اصفهان گفت مافیای تورلیدرها باعث بدنامی کشور در حوزه صنایع دستی شده و بر گردشگری و فروش فرش در ایران تاثیر گذاشته است تور لیدر Tour Leadeیک مسوول : مالیات بیشترین صدمه را به صنعت طلا و جواهر کشور وارد کرده است
یک مسوول مالیات بیشترین صدمه را به صنعت طلا و جواهر کشور وارد کرده است مشهد- ایرنا-نایب رییس اتحادیه طلا و جواهر مشهد گفت مالیات ارزش افزوده بیشترین صدمه را به صنعت طلا و جواهر وارد کرده است محمد رضا وفادار روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود اگر صنف طلا فروشان نسمدیرتعاون روستایی قزوین: کشاورزان سال طلایی خرید تضمینی گندم و کلزا را از دست ندهند
مدیرتعاون روستایی قزوین کشاورزان سال طلایی خرید تضمینی گندم و کلزا را از دست ندهند قزوین - ایرنا - مدیر تعاون روستایی استان قزوین گفت کشاورزان سال طلایی خرید تضمینی گندم و کلزا را از دست ندهند ناطق معین الدین روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از خرید تضمینی محصول گندمبرنج اسب طلایی غیر قابل مصرف اعلام شد
برنج اسب طلایی غیر قابل مصرف اعلام شدتاریخ انتشار چهارشنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۷ ۱۳ سخنگوی سازمان غذا و دارو از غیر قابل مصرف بودن برنج اسب طلایی و جمع آوری آن از سطح عرضه خبر داد به گزارش تسنیم محمد هاشمی سخنگوی سازمان غذا و دارو با اعلام جمع آوری برنج اسب طلایی گفت آزمایشگانشست صنعت جهانی طلا برای اصلاح قیمت گذاری
چهارشنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۶ ۳۷ شورای جهانی طلا صنعت طلا را برای بررسی نحوه اصلاح قیمت گذاری طلای لندن که قدمت 100 ساله دارد به شرکت در نشستی در ماه ژوییه دعوت کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا این گروه صنعتی اعلام کرد نمایندگان بانکهای شمش طلا پالایشگاهها فراهمبررسی سه عنصر اصلی در کاهش صادرات طلای سرخ ایرانی
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در گفتگو با باشگاه خبرنگاران بررسی سه عنصر اصلی در کاهش صادرات طلای سرخ ایرانی عدم حمایت از تولیدکنندگان نبود بستهبندی مناسب در زعفران و ورود دلالگران به حوزه تولید و صادرات را میتوان سه عنصر اصلی در کاهش صادرات طلای سرخ ایرانی دانست سید راضی نورینخبگان مهارتی اصفهان دو مدال طلا و یک مدال برنز کسب کردند
نخبگان مهارتی اصفهان دو مدال طلا و یک مدال برنز کسب کردند اصفهان - ایرنا- نخبگان مهارتی اداره کل فنی و حرفه ای استان اصفهان در اولین دوره مسابقات آزاد مهارت سطح ملی رشته جوشکاری موفق به کسب دو مدال طلا و یک مدال برنز شدند به گزارش روز پنجشنبه روابط عمومی اداره کل آموزش فنی و حرفانتقاد معاون وزیر صنعت از عدم شفافیت در ارائه اطلاعات
شنبه ۷ تیر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۰۵ معاون وزیر صنعت و رییس سازمان توسعه تجارت ایران با انتقاد از عدم شفافیت در ارائه اطلاعات گفت فقدان اطلاعات صحیح و دستکاری در آمار واقعیتها برای نمایاندن چهرهای مطلوب از حقایقی نامطلوب ضربات جبرانناپذیری ایجاد و اعتماد عمومی را خدشهدار کرده است به گافت نسبی قیمتها در حوزه طلایی
افت نسبی قیمتها در حوزه طلایی بازار طلای تهران در واکنش به افت نسبی اونس جهانی و دلار 3116 تومانی از ارزش فلزات طلایی کاست به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران بازار تهران با توجه به نوسان کاهشی دلار و کسب بهای 3116 تومان در کنار افت نسبی اونس هر مثقال طلای 17 عیار با بتثبیت نسبی طلای تهران در مقابل روند متضاد اونس و دلار/سکه در پی دلار کاهش یافت
در بازار امروز تثبیت نسبی طلای تهران در مقابل روند متضاد اونس و دلار سکه در پی دلار کاهش یافت امروز بازار تهران در مقابل افزایش اونس جهانی از یک سو و افت دلار داخل از سویی دیگر با واکنشی خنثی هر گرم طلای 18 عیار را با بهای 96 هزار تومان به فروش رساند به گزارش خبرنگار اقتتثبیت نسبی طلای تهران در مقابل روند متضاد اونس و دلار
تثبیت نسبی طلای تهران در مقابل روند متضاد اونس و دلار امروز بازار تهران در مقابل افزایش اونس جهانی از یک سو و افت دلار داخل از سویی دیگر با واکنشی خنثی هر گرم طلای 18 عیار را با بهای 96 هزار تومان به فروش رساند به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران امروز بازار طلای تهران60هزار تن کانسنگ از معدن طلای خمین استخراج شد
60هزار تن کانسنگ از معدن طلای خمین استخراج شد خمین – ایرنا - رییس اداره صنعت معدن و تجارت خمین گفت 60هزار تن کانسنگ در سه ماه نخست امسال از معدن طلای این شهرستان استخراج شد محسن بسارده روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود این میزان کانسنگ از 240 هزار تن باطله برداری بدستطلای جهانی ۱۳۱۳ دلار شد
طلای جهانی ۱۳۱۳ دلار شد قیمت جهانی طلا در معاملات امروز به ۱۳۱۳ دلار در هر اونس رسید که این رقم نسبت به روز چهارشنبه افزایش ۴۳ دلاری داشته است به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز قیمت طلا در معاملات امروز بازار جهانی به 1313 دلار در هر اونس رسید و در مسیر ثبوزیر صنعت، معدن و تجارت به شهدای اصفهان ادای احترام کرد
وزیر صنعت معدن و تجارت به شهدای اصفهان ادای احترام کرد اصفهان- ایرنا- محمد رضا نعمت زاده وزیر صنعت معدن و تجارت صبح پنجشنبه با حضور در گلستان شهدای اصفهان به شهدای دفاع مقدس و انقلاب اسلامی ادای احترام کرد به گزارش ایرنا وزیر صنعت معدن و تجارت صبح امروز برای افتتاح چند پرو-
اقتصادی
پربازدیدترینها