واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مطالعات و طراحی منطقه ویژه اقتصادی قصرشیرین به اتمام رسید قصرشیرین - ایرنا - مدیر موسسه توسعه اقتصادی قصرشیرین گفت: کار مطالعات اقتصادی و طراحی منطقه ویژه اقتصادی قصرشیرین به اتمام رسیده و برای تصویب نهایی به دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و تجاری کشور ارایه شده است.
ˈحبیب دباغˈ روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه امیدواریم تا شهریور امسال مصوبه نهایی این شورا برای انتخاب سازمان مجری و جانمایی منطقه ویژه اقتصادی اخذ شود، افزود: این طرح در دولت نهم مصوب و سال 88 نیز در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است.
به گفته وی، البته تا زمان تصویب نهایی طرح در شهریور امسال، هم اکنون بخشی از عملیات اجرایی منطقه ویژه اقتصادی قصرشیرین برای ایجاد زیرساخت ها آغاز شده و بعد از ماه مبارک رمضان با سرعت بیشتری ادامه پیدا می کند.
وی با اشاره به اینکه این منطقه در مرحله اول در زمینی به وسعت یک هزار و 335 هکتار اجرا می شود و در مرحله دوم به چهار هزار و 590 هکتار افزایش می یابد، گفت: با اجرای این منطقه، تلاش می شود مرزهای رسمی خسروی و پرویزخان بعنوان نیاز کشور همسایه مکمل همدیگر باشند تا بتوانند نیازهای کشور عراق را تامین کنند.
دباغ با بیان اینکه در این منطقه بازارچه موجود پیله وری پرویزخان به احتمال زیاد جابجا و به نقطه دیگری منتقل می شود، خاطرنشان کرد: هدف از ایجاد این منطقه، افزایش سطح مبادلات بازرگانی و تجاری میان دو کشور ایران و عراق و افق آن برای توسعه اقتصادی کشور است.
وی ایجاد اقتصاد پایدار در شهرستان قصرشیرین و استان کرمانشاه و عبور از کشور عراق و کشورهای همسایه عراق و اتصال به اروپا را از دیگر اهداف ایجاد این منطقه دانست و افزود: منطقه ویژه اقتصادی قصرشیرین در بحث بازرگانی و تجاری می تواند موتور محرکه توسعه اقتصادی استان کرمانشاه باشد.
مدیر موسسه توسعه اقتصادی قصرشیرین یادآور شد: هم دولت و هم مسوولان استان کرمانشاه و شهرستان قصرشیرین به این پروژه بعنوان یکی از فعالیت های ضروری می نگرند که امید است با مساعدت دبیرخانه توسعه اقتصادی کشور، هر چه زودتر مراحل نهایی اجرای آن نیز انجام شود.
دباغ اظهار کرد: تولید در کنار مبادلات مرزی و صادرات از اولویت های کاری در این منطقه است بطوریکه در افق پنج ساله 30 هزار فرصت شغلی در آن ایجاد می شود و در افق 20 ساله نیز جمعیت ساکن در قصرشیرین بدلیل ارتباط شغلی با این منطقه اقتصادی مهم به 300 هزار نفر خواهد رسید.
وی اضافه کرد: از دیگر اهداف ایجاد این منطقه ترانزیت کالاهایی از کشور عراق به خارج از ایران و بالعکس است کاری که هم اینک در حوزه سوخت در حال انجام است.
وی گفت: اعتبارات این پروژه چند بخش است که بخش اول آن از محل طرح های عمرانی استانی تامین می شود که برای اجرای زیر ساخت ها 100 میلیارد ریال و از محل منابع داخلی نیز 30 میلیارد ریال پیش بینی شده است.
به گفته دباغ، در مجموع فعالیت های این منطقه ترانزیت کالا و مسافر، صادرات کالا و تولید است و پیش بینی شده که خدمات پشتیبانی ترانزیتی همچون آماده سازی سردخانه ها برای نگهداری مواد لبنی، میوه و تره بار، ایجاد فضاهای روباز و سرپوشیده برای صادرات و واردات کالا و انبار کالایی که رسالت منطقه ویژه است را نیز انجام دهیم.
قصرشیرین در غرب استان کرمانشاه با جمعیت حدود 27 هزار نفر، دارای 186 کیلومتر مرز مشترک با عراق است که در امتداد این مرزهای طولانی دو مرز رسمی و فعال خسروی و پرویزخان قرار دارد که اولی هم مرز با حوزه حکومت مرکزی عراق و دومی هم مرز با حوزه اقلیم کردستان عراق است.
منطقه ویژه اقتصادی قصرشیرین در اراضی حد فاصل مرزهای پرویزخان و خسروی احداث می شود البته با پیگیری استاندار و دیگر مسوولان استان کرمانشاه و نماینده مردم قصرشیرین، گیلانغرب و سرپل ذهاب در مجلس قرار است منطقه به منطقه آزاد تجاری و اقتصادی تبدیل شود.ک/3
707/567/712/681
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
18/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]