محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844765629
صنایع دستی، گرفتار در چرخ زندگی صنعتی
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
صنایع دستی، گرفتار در چرخ زندگی صنعتی اصفهان- ایرنا- اصفهان، صنایع دستی در اصفهان به عنوان قلب تپنده صنعت دستی اصیل ایرانی، گرفتار چرخهای صنعت مدرن و تغییر سبک زندگی و نیازهای روزمره مردم شده است.
به گزارش ایرنا، صنایع دستی تولید یک اثر خاص برای یک فرد خاص به دست یک هنرمند خوش ذوق است و صنعتی شدن به معنی تولید انبوه کالاهای یک شکل به وسیله یک دستگاه که از درک زیبایی ها عاجز است یا به طور واضح تر به معنای کاهش نقش انسان در جریان تولید است.
این دو نوع صنعت در تعریف هم با یکدیگر در تناقض هستند چه برسد در واقعیت.
از ابتدای جریان صنعتی شدن ایران، تعدادی از رشته های صنایع دستی در لا به لای چرخ دنده های صنایع بزرگ خرد شده و از بین رفته و صنعت دستی اصفهان نیز از این امر مستثنی نبوده است.
از میان 366 رشته صنایع دستی شناسایی شده در کشور حدود 196 رشته در استان اصفهان وجود دارد که 102 رشته و محصول آن دارای نشان اصالت یونسکو و 157 رشته دارای نشان استاندارد ملی است.
35 رشته صنایع دستی استان اصفهان نیز در فهرست میراث ناملموس کشور به ثبت رسیده است.
استان اصفهان همچنین به عنوان استان پیشرو در عرصه تعریف استاندارد برای رشته های صنایع دستی، تاکنون برای هفت رشته از صنایع دستی استان استانداردهای تولید را تعریف کرده است.
اما در این میان تعدادی از رشته های صنایع دستی نیز منسوخ شده و یا در آستانه منسوخ شدن قرار گرفته که بعضی از آنها برای احیای مجدد مورد حمایت اداره کل میراث فرهنگی و صنایع دستی استان اصفهان قرار گرفته است.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان از شال بافی، کاشی مینایی، مینای خانه بندی، مینای مرصع، قناویز بافی، متقال بافی، ساروج بری، دلو سازی چرمی، شانه سازی، مینای شکری، شیشه گری سنتی، ماشته بافی و گلابتون سازی به عنوان رشته های منسوخ شده صنایع دستی استان اصفهان نام برد.
احمد ادیب همچنین از رشته های فیروزه کوبی، زری بافی، زیلو بافی، مخمل بافی، شعربافی، ماشته بافی، چادر شب بافی، عبا بافی، ترمه بافی، قالی بافی، پاپیه ماشه، گلابتون سازی، قفل سازی، گره چینی، سفالگری و لایه چینی نیز به عنوان رشته های صنایع دستی در معرض خطر یاد کرد.
به گفته وی فیروزه کوبی، چاقو سازی، قفل سازی، شعربافی، پاپیه ماشه، زیلو بافی، عبا بافی، فرش ویست کاشان، نمد مالی، تراش سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی، طلاکوبی، سفره بافی، چادر شب بافی، تخت کشی گیوه، گیوه بافی و سوخت چرم از جمله رشته های صنایع دستی استان اصفهان است که مورد حمایت قرار گرفته اند و برای احیای آنها برنامه ریزی شده است.
وی از جمله کارهای انجام شده در این زمینه را راه اندازی کارگاه های حفظ و احیای ترمه بافی، زری بافی و گلابتون سازی در خانه تاریخی شیخ الاسلام معروف به خانه نساجی، راه اندازی کارگاه های حفظ و احیای گلابتون سازی درخانه تاریخی شهشهان بیان کرد.
راه اندازی کارگاه های حفظ و احیای مخمل بافی، زیلو بافی، شعربافی و زری بافی در مرکز هنرهای سنتی کاشان، راه اندازی کارگاه های حفظ و احیای ماشته بافی در خانه بهنیا در شهرستان تیران و کرون و راه اندازی کارگاه های حفظ و احیای عبابافی در شهرستان نایین در موزه مردم شناسی این شهر نیز با هدف احیای این رشته ها صورت گرفته است.
معاونت صنایع دستی استان اصفهان برای آن دسته از صنایع دستی که در زندگی کنونی مردم کمتر کاربرد دارند نیز نسخه مستند نگاری پیچیده است.
ادیب کاربافی ورزنه، پژوهش درباره هنرهای سنتی و مردم نگاری شهرستان دهاقان، مستند نگاری فرش ویست خوانسار و تهیه اطلس صنایع دستی استان اصفهان را از اقدامات انجام شده در این معاونت برای شناسایی و حفظ صنایع دستی استان اصفهان نام برد.
معاون صنایع دستی استان اصفهان در باره معنای تکرار برخی از رشته ها در دو لیست صنایع دستی در معرض خطر و صنایع دستی مورد حمایت گفت: تا زمانی که از احیای کامل یک رشته صنایع دستی مطمئن نشویم آن را از زیر چتر حمایتی خارج نمی کنیم.
وی با بیان اینکه در دوره مدیریت وی هیچ رشته از رشته های صنایع دستی منسوخ نشده است، اظهار کرد: در سال های اخیر حتی رشته های جدیدی در عرصه صنایع دستی استان اصفهان همچون ترمه بافی شناسایی و به احیای آن همت گماشته شده است.
ادیب راه اندازی کارگاه های حفظ و احیای صنایع دستی، ارائه تسهیلات برای راه اندازی و تجهیز کارگاه های جدید و همچنین بیمه هنرمندان را از جمله اقدامات حمایتی این معاونت برشمرد و گفت: تا جایی که ممکن بوده برای احیای هنرهای سنتی و صنایع دستی تلاش شده است.
* صنایع دستی چرا به این روز افتاد؟
کارشناسان برای از بین رفتن و در معرض خطر قرار گرفتن رشته های صنایع دستی استان اصفهان دلایل گوناگونی برشمرده اند که از مهمترین آنها می توان به تغییر سبک زندگی مردم و نوع نیازهای آنان اشاره کرد.
مسوول حفظ و احیای صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان در این باره گفت: از سال 1330 و با ورود ایران به دنیای صنعتی، استفاده از صنایع دستی و کارگاه های کوچک صنایع دستی بتدریج به حاشیه رانده شد.
محمدحسین دهقانی افزود: تولید انبوه، کاهش قیمت تمام شده محصول، زحمت کمتر و درآمد بیشتر کارگاه های صنعتی، بیشترین ضربه را به کارگاه های سنتی تولید صنایع دستی زد.
وی با بیان اینکه بیشترین خطر در دوره معاصر متوجه رشته های نساجی سنتی شد، اظهار کرد: اصفهان در گذشته به عنوان یکی از مراکز مهم تولید انواع پارچه ها و محصولات نساجی کشور مطرح بود.
دهقانی گفت: پیشینه نساجی سنتی در ایران به دوره پیش از اسلام باز می گردد و اوج شکوفایی این رشته در زمان هخامنشیان، ساسانیان، سلجوقیان و ایلخانان و در نهایت در دوران صفویه بوده است.
وی یکی از عوامل تاثیر گذار در رشد و افول رشته های صنایع دستی را علاقه حاکمان به هنر و فرهنگ عنوان کرد و گفت: علاقه پادشاهان و افراد تاثیر گذار در حکومت در رشد و افول رشته های صنایع دستی نقشی غیر قابل انکار داشته است.
کارشناس صنایع دستی استان اصفهان یکی دیگر از دلایل منسوخ شدن برخی از رشته های صنایع دستی را عدم کاربرد آنها در زندگی روزمره مردم در عصر حاضر عنوان کرد.
دهقانی خاطر نشان کرد: برای حل این معضل، معاونت صنایع دستی استان اصفهان به دنبال تعریف کاربری های جدید به عنوان راهکاری برای احیای این رشته هاست.
وی از دیگر دلایل منسوخ شدن برخی از رشته های صنایع دستی را گران بودن مواد اولیه و بالا بودن قیمت تمام شده کالا عنوان کرد.
مسوول حفظ و احیای صنایع دستی استان اصفهان همچنین به نقش اساسی بازار به عنوان یک حلقه اساسی و مهم در تداوم حیات رشته های صنایع دستی اشاره کرد.
وی تصریح کرد: به طور قطع بازاریابی خوب برای فروش صنایع دستی و سودآور شدن این صنعت، موجبات تشویق هنرمندان برای تولید این آثار را به دنبال خواهد داشت.
به گزارش ایرنا، افزایش ورود گردشگران به کشور به طور قطع افزایش فروش صنایع دستی را نیز به دنبال خواهد داشت و بخشی از مشکلات مربوط به رکود در صنایع دستی استان اصفهان را حل خواهد کرد.
در این روزها در محافل مختلف از حمایت از صنایع دستی سخن گفته می شود اما نباید از نظر دور بداریم که برنامه ریزی برای حمایت و حفاظت از رشته های صنایع دستی نیاز به بودجه نیز دارد.
براساس گفته های معاونت صنایع دستی استان اصفهان، در سال گذشته بودجه این معاونت فقط 400 میلیون تومان بوده است که به طور قطع تخصیص صددرصد نیز نداشته است.
در این حال توجه دستگاههای مختلف به صنایع دستی و تامین بخشی از نیازهای آنها از محصولات این صنعت و توجه هنرمندان صنایع دستی به نیازهای بازار و زندگی امروزی می تواند به رونق بازار این محصولات و در نتیجه افزایش تولید آنها کمک کند.
اکنون بخش قابل توجهی از نیازهای تزیینی و مصرف لوکس خانواده های ایرانی از ترکیبی از کار هنرهای بومی و صنعت دیگر کشورها تامین می شود که هنرمندان صنایع دستی ایران می توانند با توجه به این نیازها و خارج شدن از قالب( شکل و کارکرد) تولید سنتی، کالاهایی را برای جایگزینی با کالاهای وارداتی تولید کنند.
در این میان جلوگیری از واردات کالاهای صنعتی هنری کشورهای دیگر که به عنوان صنایع دستی وارد کشور می شود نیز به رشد صنعت دستی ایران کمک خواهد کرد.
گ/7135/ 607
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
18/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]
صفحات پیشنهادی
فرسودگی چرخ های صنعت کرمانشاه/ تعداد قابل توجهی از واحدهای صنعتی تعطیل هستند
استانها غرب کرمانشاه گزارش خبری فرسودگی چرخ های صنعت کرمانشاه تعداد قابل توجهی از واحدهای صنعتی تعطیل هستند کرمانشاه - خبرگزاری مهر وضعیت نامطلوب شاخص های صنعتی و نارضایتی صنعتگران از شرایط فعلی در استان کرمانشاه به عنوان مرکز ثقل جغرافیایی و استراتژیک غرب کشور به گونه ایستدوین و تکمیل استراتژی صنعتی کشور در دستور کار وزارت صنایع و معادن
تدوین و تکمیل استراتژی صنعتی کشور در دستور کار وزارت صنایع و معادن رئیس اداره صنعت معدن و تجارت استان تهران از پیگیری وزارت صنعت معدن و تجارت به منظور تدوین و تکمیل استراتژی صنعتی کشور خبر داد یداله صادقی رئیس ادارۀ صنعت معدن و تجارت استان تهران در گفتگو با خبرنگار اجتسهم صنایع دستی استان مرکزی باید در چرخه اقتصادی افزایش یابد
مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی سهم صنایع دستی استان مرکزی باید در چرخه اقتصادی افزایش یابد اراک- ایرنا- مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی گفت سهم صنایع دستی باید در چرخه اقتصادی و تولید اشتغال و ثروت استان افزایش یابد سید محمد حسینیواحدهاي صنعتي غيرفعال به چرخه توليد بازگردند
۹ تير ۱۳۹۳ ۱۶ ۳۸ب ظ مديرکل هماهنگي امور اقتصادي استانداري قم واحدهاي صنعتي غيرفعال به چرخه توليد بازگردند مديرکل هماهنگي امور اقتصادي استانداري قم بر ضرورت تلاش جهت بازگرداندن واحدهاي صنعتي غيرفعال به چرخه فعاليت تاکيد کرد به گزارش خبرگزاري موج مجيد آوري فرد در جلسه کارگروهمدیرعامل صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک خبر داد حمایت صندوق ضمانت از 394 واحد صنعتی کوچک
مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک خبر دادحمایت صندوق ضمانت از 394 واحد صنعتی کوچکمدیرعامل صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک از حمایت صندوق ضمانت از 394 واحد صنعتی کوچک کشور خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از همدان علی تعقلی ظهر امروز در کارگروه اشتغال و سرمایهگذاریزندگی با پاهای چرخدار
زندگی با پاهای چرخدار همدان-ایرنا- چشمانم را که گشودم دیگر حس راه رفتن نداشتم و نمی توانستم قدم از قدم بردارم با کمک دستانم سعی کردم از پله ها پایین بیایم و برروی ویلچر دختر همسایه بنشینم احساس اینکه دیگر نمی توانم راه بروم عذابم می داد اما مجبور بودم کارهای شخصی ام را خودم انجامعاون سازمان صنایع کوچک ایران: پنج هزار و 450 واحد صنعتی غیرفعال در کشور وجود دارد
معاون سازمان صنایع کوچک ایران پنج هزار و 450 واحد صنعتی غیرفعال در کشور وجود دارد تبریز- ایرنا - معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی گفت پنج هزار و 450 واحد صنعتی غیر فعال در شهرک های صنعتی کشور وجود دارد و حدود 9 هزار واحد نیز با کمتر از 50 درصدمعاون سازمان صنایع کوچک ایران: پنج هزار و 450 واحد صنعتی غیرفعال در شهرک های صنعتی کشور وجود دارد
معاون سازمان صنایع کوچک ایران پنج هزار و 450 واحد صنعتی غیرفعال در شهرک های صنعتی کشور وجود دارد تبریز- ایرنا - معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی گفت پنج هزار و 450 واحد صنعتی غیر فعال در شهرک های صنعتی کشور وجود دارد و حدود 9 هزار واحد نیز بامدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم: واحدهای صنعتی غیرفعال باید به چرخه تولید بازگردند
مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم واحدهای صنعتی غیرفعال باید به چرخه تولید بازگردندمدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم برضرورت بازگرداندن واحدهای صنعتی غیرفعال به چرخه تولید تاکید کرد به گزارش خبرگزاری فارس از قم مجید آوریفرد بعد از ظهر امروز در جلسه کارگروه اقتصادخودکشی، زاییده زندگی صنعتی
سهشنبه ۳ تیر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۰۲ یک جامعهشناس معتقد است خودکشی یک پدیده وارداتی غربی است دکتر حسین امیری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه خراسان با اشاره به اینکه فقدان شادابی و ارتباط با دیگران میتواند در نهایت منجر به خودکشی فرد شود اظهار کرد خودکشمعاون صنایع کوچک شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی: صنعت طلای کشور حرف اول را در جهان میزند
معاون صنایع کوچک شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی صنعت طلای کشور حرف اول را در جهان میزندمعاون صنایع کوچک شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی گفت صنعت طلای کشور حرف اول را در جهان میزند به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد مسعود مهدیزاده ظهر امروز در نشست خبری نخستین مسابقه طراحی طلمدیرعامل شهرکهای صنعتی مازندران خبر داد واگذاری مدیریت امور شهرک صنعتی محمودآباد به صاحبان صنایع
مدیرعامل شهرکهای صنعتی مازندران خبر دادواگذاری مدیریت امور شهرک صنعتی محمودآباد به صاحبان صنایعمدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی مازندران از واگذاری مدیریت و نحوه اداره امور شهرک صنعتی شهدای محمودآباد به صاحبان صنایع خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از ساری به نقل از روابط عمومی شرکتمعاون سازمان شهرک های صنعتی: 92 درصد صنایع کشور را صنایع کوچک تشکیل می دهد
معاون سازمان شهرک های صنعتی 92 درصد صنایع کشور را صنایع کوچک تشکیل می دهد تبریز - ایرنا - معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی گفت 92 درصد صنایع کشور را صنایع کوچک تشکیل می دهد به گزارش خبرنگار ایرنا فرشاد مقیمی روز پنجشنبه در گردهمایی معاونان بمعاون صنایع کوچک شرکت شهرکهای صنعتی فارس خبر داد اعزام صنعتگران فارس به تور نمایشگاهی تهران
معاون صنایع کوچک شرکت شهرکهای صنعتی فارس خبر داداعزام صنعتگران فارس به تور نمایشگاهی تهرانمعاون صنایع کوچک شرکت شهرکهای صنعتی فارس از اعزام صنعتگران این استان به تور صنعتی نمایشگاهی نمایشگاه بینالمللی سنگ ماشینآلات و تجهیزات سنگ تهران خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از شیرامعاون صنایع کوچک شرکت شهرکهای صنعتی همدان: سمینار آموزشی خوشه قطعات لاستیکی رزن و مبل و منبت ملایر برگزار می
معاون صنایع کوچک شرکت شهرکهای صنعتی همدان سمینار آموزشی خوشه قطعات لاستیکی رزن و مبل و منبت ملایر برگزار میشودمعاون صنایع کوچک شرکت شهرکهای صنعتی همدان از برگزاری سمینار آموزشی خوشه قطعات لاستیکی رزن طی روزهای چهارم تا ششم تیرماه خبر داد بهرام هاشمی امروز در گفتوگو با خبرنگاتاید اعضای کمیسیون صنایع بر بازپس گیری زمینهای شهرکهای صنعتی از افراد فاقد صلاحیت
نعمت زاده به سوالات نمایندگان پاسخ داد تاید اعضای کمیسیون صنایع بر بازپس گیری زمینهای شهرکهای صنعتی از افراد فاقد صلاحیت تهران-ایرنا- عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی از تاکید اعضای این کمیسیون بر بازپس گیری زمینهای شهرکهای صنعتی از افراد فاقد صلاحیت خبر داد و گفت دررئیس اداره حفاظت محیط زیست خرمشهر خبر داد معرفی صنایع آلاینده شهرکت صنعتی خرمشهر به مراجع قضایی
رئیس اداره حفاظت محیط زیست خرمشهر خبر دادمعرفی صنایع آلاینده شهرکت صنعتی خرمشهر به مراجع قضاییرئیس اداره حفاظت محیط زیست خرمشهر از برخورد قاطع با شرکتها و صنایع آلاینده خبر داد و گفت صنایع آلاینده شهرک صنعتی به مراجع قضایی معرفی شدند رضا جاوید امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها