تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):مومن برای مومن برکت و برای کافر، اتمام حجت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844765629




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

صنایع دستی، گرفتار در چرخ زندگی صنعتی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

صنایع دستی، گرفتار در چرخ زندگی صنعتی اصفهان- ایرنا- اصفهان، صنایع دستی در اصفهان به عنوان قلب تپنده صنعت دستی اصیل ایرانی، گرفتار چرخهای صنعت مدرن و تغییر سبک زندگی و نیازهای روزمره مردم شده است.


به گزارش ایرنا، صنایع دستی تولید یک اثر خاص برای یک فرد خاص به دست یک هنرمند خوش ذوق است و صنعتی شدن به معنی تولید انبوه کالاهای یک شکل به وسیله یک دستگاه که از درک زیبایی ها عاجز است یا به طور واضح تر به معنای کاهش نقش انسان در جریان تولید است.
این دو نوع صنعت در تعریف هم با یکدیگر در تناقض هستند چه برسد در واقعیت.
از ابتدای جریان صنعتی شدن ایران، تعدادی از رشته های صنایع دستی در لا به لای چرخ دنده های صنایع بزرگ خرد شده و از بین رفته و صنعت دستی اصفهان نیز از این امر مستثنی نبوده است.
از میان 366 رشته صنایع دستی شناسایی شده در کشور حدود 196 رشته در استان اصفهان وجود دارد که 102 رشته و محصول آن دارای نشان اصالت یونسکو و 157 رشته دارای نشان استاندارد ملی است.
35 رشته صنایع دستی استان اصفهان نیز در فهرست میراث ناملموس کشور به ثبت رسیده است.
استان اصفهان همچنین به عنوان استان پیشرو در عرصه تعریف استاندارد برای رشته های صنایع دستی، تاکنون برای هفت رشته از صنایع دستی استان استانداردهای تولید را تعریف کرده است.
اما در این میان تعدادی از رشته های صنایع دستی نیز منسوخ شده و یا در آستانه منسوخ شدن قرار گرفته که بعضی از آنها برای احیای مجدد مورد حمایت اداره کل میراث فرهنگی و صنایع دستی استان اصفهان قرار گرفته است.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان از شال بافی، کاشی مینایی، مینای خانه بندی، مینای مرصع، قناویز بافی، متقال بافی، ساروج بری، دلو سازی چرمی، شانه سازی، مینای شکری، شیشه گری سنتی، ماشته بافی و گلابتون سازی به عنوان رشته های منسوخ شده صنایع دستی استان اصفهان نام برد.
احمد ادیب همچنین از رشته های فیروزه کوبی، زری بافی، زیلو بافی، مخمل بافی، شعربافی، ماشته بافی، چادر شب بافی، عبا بافی، ترمه بافی، قالی بافی، پاپیه ماشه، گلابتون سازی، قفل سازی، گره چینی، سفالگری و لایه چینی نیز به عنوان رشته های صنایع دستی در معرض خطر یاد کرد.
به گفته وی فیروزه کوبی، چاقو سازی، قفل سازی، شعربافی، پاپیه ماشه، زیلو بافی، عبا بافی، فرش ویست کاشان، نمد مالی، تراش سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی، طلاکوبی، سفره بافی، چادر شب بافی، تخت کشی گیوه، گیوه بافی و سوخت چرم از جمله رشته های صنایع دستی استان اصفهان است که مورد حمایت قرار گرفته اند و برای احیای آنها برنامه ریزی شده است.
وی از جمله کارهای انجام شده در این زمینه را راه اندازی کارگاه های حفظ و احیای ترمه بافی، زری بافی و گلابتون سازی در خانه تاریخی شیخ الاسلام معروف به خانه نساجی، راه اندازی کارگاه های حفظ و احیای گلابتون سازی درخانه تاریخی شهشهان بیان کرد.
راه اندازی کارگاه های حفظ و احیای مخمل بافی، زیلو بافی، شعربافی و زری بافی در مرکز هنرهای سنتی کاشان، راه اندازی کارگاه های حفظ و احیای ماشته بافی در خانه بهنیا در شهرستان تیران و کرون و راه اندازی کارگاه های حفظ و احیای عبابافی در شهرستان نایین در موزه مردم شناسی این شهر نیز با هدف احیای این رشته ها صورت گرفته است.
معاونت صنایع دستی استان اصفهان برای آن دسته از صنایع دستی که در زندگی کنونی مردم کمتر کاربرد دارند نیز نسخه مستند نگاری پیچیده است.
ادیب کاربافی ورزنه، پژوهش درباره هنرهای سنتی و مردم نگاری شهرستان دهاقان، مستند نگاری فرش ویست خوانسار و تهیه اطلس صنایع دستی استان اصفهان را از اقدامات انجام شده در این معاونت برای شناسایی و حفظ صنایع دستی استان اصفهان نام برد.
معاون صنایع دستی استان اصفهان در باره معنای تکرار برخی از رشته ها در دو لیست صنایع دستی در معرض خطر و صنایع دستی مورد حمایت گفت: تا زمانی که از احیای کامل یک رشته صنایع دستی مطمئن نشویم آن را از زیر چتر حمایتی خارج نمی کنیم.
وی با بیان اینکه در دوره مدیریت وی هیچ رشته از رشته های صنایع دستی منسوخ نشده است، اظهار کرد: در سال های اخیر حتی رشته های جدیدی در عرصه صنایع دستی استان اصفهان همچون ترمه بافی شناسایی و به احیای آن همت گماشته شده است.
ادیب راه اندازی کارگاه های حفظ و احیای صنایع دستی، ارائه تسهیلات برای راه اندازی و تجهیز کارگاه های جدید و همچنین بیمه هنرمندان را از جمله اقدامات حمایتی این معاونت برشمرد و گفت: تا جایی که ممکن بوده برای احیای هنرهای سنتی و صنایع دستی تلاش شده است.
* صنایع دستی چرا به این روز افتاد؟
کارشناسان برای از بین رفتن و در معرض خطر قرار گرفتن رشته های صنایع دستی استان اصفهان دلایل گوناگونی برشمرده اند که از مهمترین آنها می توان به تغییر سبک زندگی مردم و نوع نیازهای آنان اشاره کرد.
مسوول حفظ و احیای صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان در این باره گفت: از سال 1330 و با ورود ایران به دنیای صنعتی، استفاده از صنایع دستی و کارگاه های کوچک صنایع دستی بتدریج به حاشیه رانده شد.
محمدحسین دهقانی افزود: تولید انبوه، کاهش قیمت تمام شده محصول، زحمت کمتر و درآمد بیشتر کارگاه های صنعتی، بیشترین ضربه را به کارگاه های سنتی تولید صنایع دستی زد.
وی با بیان اینکه بیشترین خطر در دوره معاصر متوجه رشته های نساجی سنتی شد، اظهار کرد: اصفهان در گذشته به عنوان یکی از مراکز مهم تولید انواع پارچه ها و محصولات نساجی کشور مطرح بود.
دهقانی گفت: پیشینه نساجی سنتی در ایران به دوره پیش از اسلام باز می گردد و اوج شکوفایی این رشته در زمان هخامنشیان، ساسانیان، سلجوقیان و ایلخانان و در نهایت در دوران صفویه بوده است.
وی یکی از عوامل تاثیر گذار در رشد و افول رشته های صنایع دستی را علاقه حاکمان به هنر و فرهنگ عنوان کرد و گفت: علاقه پادشاهان و افراد تاثیر گذار در حکومت در رشد و افول رشته های صنایع دستی نقشی غیر قابل انکار داشته است.
کارشناس صنایع دستی استان اصفهان یکی دیگر از دلایل منسوخ شدن برخی از رشته های صنایع دستی را عدم کاربرد آنها در زندگی روزمره مردم در عصر حاضر عنوان کرد.
دهقانی خاطر نشان کرد: برای حل این معضل، معاونت صنایع دستی استان اصفهان به دنبال تعریف کاربری های جدید به عنوان راهکاری برای احیای این رشته هاست.
وی از دیگر دلایل منسوخ شدن برخی از رشته های صنایع دستی را گران بودن مواد اولیه و بالا بودن قیمت تمام شده کالا عنوان کرد.
مسوول حفظ و احیای صنایع دستی استان اصفهان همچنین به نقش اساسی بازار به عنوان یک حلقه اساسی و مهم در تداوم حیات رشته های صنایع دستی اشاره کرد.
وی تصریح کرد: به طور قطع بازاریابی خوب برای فروش صنایع دستی و سودآور شدن این صنعت، موجبات تشویق هنرمندان برای تولید این آثار را به دنبال خواهد داشت.
به گزارش ایرنا، افزایش ورود گردشگران به کشور به طور قطع افزایش فروش صنایع دستی را نیز به دنبال خواهد داشت و بخشی از مشکلات مربوط به رکود در صنایع دستی استان اصفهان را حل خواهد کرد.
در این روزها در محافل مختلف از حمایت از صنایع دستی سخن گفته می شود اما نباید از نظر دور بداریم که برنامه ریزی برای حمایت و حفاظت از رشته های صنایع دستی نیاز به بودجه نیز دارد.
براساس گفته های معاونت صنایع دستی استان اصفهان، در سال گذشته بودجه این معاونت فقط 400 میلیون تومان بوده است که به طور قطع تخصیص صددرصد نیز نداشته است.
در این حال توجه دستگاههای مختلف به صنایع دستی و تامین بخشی از نیازهای آنها از محصولات این صنعت و توجه هنرمندان صنایع دستی به نیازهای بازار و زندگی امروزی می تواند به رونق بازار این محصولات و در نتیجه افزایش تولید آنها کمک کند.
اکنون بخش قابل توجهی از نیازهای تزیینی و مصرف لوکس خانواده های ایرانی از ترکیبی از کار هنرهای بومی و صنعت دیگر کشورها تامین می شود که هنرمندان صنایع دستی ایران می توانند با توجه به این نیازها و خارج شدن از قالب( شکل و کارکرد) تولید سنتی، کالاهایی را برای جایگزینی با کالاهای وارداتی تولید کنند.
در این میان جلوگیری از واردات کالاهای صنعتی هنری کشورهای دیگر که به عنوان صنایع دستی وارد کشور می شود نیز به رشد صنعت دستی ایران کمک خواهد کرد.
گ/7135/ 607

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




18/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن