واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی: سهم صنایع دستی استان مرکزی باید در چرخه اقتصادی افزایش یابد اراک- ایرنا- مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی گفت: سهم صنایع دستی باید در چرخه اقتصادی و تولید اشتغال و ثروت استان افزایش یابد.
سیدˈمحمد حسینیˈ شامگاه شنبه در آیین گشایش نمایشگاه مشبک کاری آیات قرآن کریم در تالار استاد واشقانی فراهانی اراک افزود: استان مرکزی ظرفیت های بسیار زیادی در زمینه صنایع دستی دارد که برای بالفعل رساندن این ظرفیت ها تدابیر لازم اندیشیده شده است.
وی ادامه داد: سیاست های اداره کل فضا سازی فرهنگی و تقویت زیرساختهای تولید صنایع دستی است و در این عرصه مخاطب شناسی و کیفیت تولید محصولات محور اصلی است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشکری استان مرکزی گفت: صنایع دستی با سرمایه اندک توان اشتغالزایی و ایجاد درآمد مناسب را دارد و توسعه هدفمند کارگاه های مصنوعات دستی ظرفیتی است که در سالهای قبل از آن غفلت شده است.
وی بیان کرد: توسعه صنایع دستی یکی از راهکارهای مهم در برون رفت از اقتصاد تک محصولی و وابسته به نفت است و مدیریت ارشد استان نیز بر احیا و باروری ظرفیت های این حوزه تاکید داشته و ترویج مشاغل خانگی کوچک را راهی مهم در حل معضل اشتغال استان و تولید ثروت می دانند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی ادامه داد: دو هزار و 320 هنرمند صنایع دستی این استان زیر پوشش خدمات بیمه قرار گرفته اند.
وی افزود: بر اساس برآورد انجام شده بیش از هفت هزار و 920 نفر در رشته های مختلف صنایع دستی استان مرکزی فعالیت دارند.
حسینی اظهار کرد: از 360 رشته فعال صنایع دستی کشور 110 رشته در استان مرکزی رونق دارد که رایج ترین آنها در حوزه بافت های سنتی، نساجی سنتی و هنرهای دست بافت، روکاری و رودوزی، چاپ سنتی، سفالگری و سرامیک، قلمزنی ، مشبک و حکاکی بر فلز، خراطی و نازک کاری چوب، مسگری و مشبک، حصیر بافی، مینابافی ، انواع پاپوش به ویژه گیوه و سنگهای نیمه قیمتی است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی بیان کرد: هشت رشته صنایع دستی در استان با زیرمجموعه های آن به صورت اصیل و بومی فعالیت دارند و بقیه از طریق آموزش در این خطه ترویج شده است.
وی بیان کرد: 16 رشته صنایع دستی در استان مرکزی منسوخ شده و یا حالت رکود کاری است که از جمله آنها سوهان سازی دستی، شیشه گری سنتی، ساخت کلاه نمدی، قیطان دوزی، بافت جل و خورجین، چاقوسازی ، پوستین دوزی و بافت پاپوش و دستکش پشمی را می توان نام برد.
حسینی عنوان کرد: احیای دو رشته چاقوسازی کرباس بافی امسال در استان در دستور کار است و سفالگری خاص روستای برجک ساوه نیز در سال جاری با برنامه های آموزشی احیا خواهد شد.
وی ادامه داد: در حوزه صنایع چوبی نیز روستای سمقاور کمیجان در استان مرکزی به عنوان خوشه منبت و ساخت سازه مبل مطرح است که باید از این ظرفیت به درستی در اشتغالزایی بهره گرفته شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی عنوان کرد: در رشته معماری سنتی و گچبری نیز بیش از 70 درصد مردان روستای انگبین استان مرکزی مهارت دارند که این زمینه نیزمی توان به عنوان یکی از فرصتهای اشتغالزایی استفاده شود.
استاد مقعر و منبت کاری(مشبک کاری) استان مرکزی نیز در این آیین گفت: در این نمایشگاه 30 اثر منبت و مقعر کاری آیات قرآنی و احادیث اهل بیت عصمت و طهارت(ع) به نمایش گذاشته شده است.
حجت الاسلام ˈمحمد حسین جلالوندیˈ بیان کرد: این نمایشگاه تا 19 تیرماه سال جاری در دو نوبت صبح و عصر پذیرای علاقه مندان به صنایع دستی و هنرهای سنتی است.
استان مرکزی از دیرباز یکی از قطب های صنایع دستی کشور به ویژه در خصوص فرش و گلیم، ظروف مسی، هنرهای چوبی ، گلیم و سفال بوده است.
هم اکنون 10 اثر استان مرکزی نشان مهر اصالت یونسکو را دارند و 9 اثر با نشان ملی نیز نامزد دریافت مهر اصالت شده اند.ک/2
7115/560/
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
15/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]