واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
تنها چهار درصد زباله ها دراستان بوشهر بازیافت می شود بوشهر- ایرنا - مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: هم اکنون فقط چهار درصد از زباله های تولیدی در این استان بازیافت می شوند.
به گزارش ایرنا حسین دلشب ، سه شنبه در نشست با معاون امور عمرانی استانداری بوشهر افزود: روزانه 950 تن زباله در استان بوشهر تولید می شود که دو درصد این زباله ها در دریا تخلیه و دو درصد دیگر نیز کمپوست می شود.
کمپوست به بقایای گیاهی ، حیوانی، زباله های شهری و یا لجن فاضلاب اطلاق می شود که تحت شرایط پوسیدگی قرار گرفته باشند به گونه ای که مواد سمی آنها از بین رفته، مواد پودر شده و شکل اولیه خود را از دست داده باشند. برای تهیه کمپوست می توان از بقایای چوب بری ها،زباله شهری،بقایای کشتارگاهها وکارخانه های کنسرو ماهی ، لجن فاضلاب و بقایای گیاهان غیرآوندی نیز استفاده کرد. به طور معمول کمپوست برای تقویت خاک و یا به عنوان کود حیوانی مورد استفاده قرار می گیرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر همچنین اضافه کرد: 24 درصد زباله ها دپو موقت، 32 درصد سوازنده و 36 درصد نیز دفن می شوند.
دلشب اظهارکرد: در برخی شهرستان ها زباله ها به صورت سنتی و غیربهداشتی دفن و بازیافت می شوند و حتی در برخی مناطق شاهد تفکیک غیربهداشتی و چرای دام در محل دفن زباله هستیم.
وی ادامه داد: محل کنونی دفع زباله شهر بوشهر در حومه جنوب شرقی این شهر و بسیار نامناسب و غیربهداشتی است به گونه ای که شیرابه های زباله ها به طور گسترده ای درمحیط پخش می شود و این امر علاوه بر مسائل بهداشتی و زیست محیطی چهره منطقه را زشت کرده است.
مدیرکل محیط زیست استان بوشهر گفت:درمناطقی از این استان هنوز زباله ها سوزانده می شود ودی اکسید کربن ناشی از سوختن زباله ها که در نزدیکی برخی از مناطق مسکونی انجام می شود، بسیار خطرناک است.
دلشب افزود: همچنین جمع آوری پسماندهای پزشکی همراه با سایر پسماندها و تخلیه و پخش این پسماندها در محیط بسیار مشکل ساز شده است و هیچ دستگاه و نهادی متولی جداسازی آنها از پسماندهای خانگی و شهری نیست.
وی ادامه داد:با توجه به نبود نظارت بر جمع آوری و دفع پسماندهای پزشکی و بیمارستانی، مسوولان باید ساماندهی و مدیریت این پسماندها را بجد پیگیری کنند.
دلشب با اشاره به رهاسازی زباله در جاده ها ادامه داد: راهداری ها در مدیریت پسماند حریم جاده ها و اماکن بین راهی باید با بخشداری ها همکاری کنند.
وی بیان کرد: طبق قانون برنامه پنجم توسعه ، شهرهای ساحلی و شهرهای بالای 200 هزار نفر جمعیت برای مدیریت پسماند شهری موظف هستند تا پایان برنامه پسماندهای خود را با روش های نوین و فناوری های جدید انجام دهند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: اطلاع رسانی و آگاه سازی مردم در زمینه تفکیک زباله در مبدا و نحوه دفع پسماندها بسیار مهم است و صدا و سیما نقشی بسیار مهم در این زمینه دارد.
دلشب ادامه داد: دستگاه های اجرایی هم برای اطلاع رسانی و آموزش مردم باید برنامه های مناسبی طراحی و اجرا کنند.ک/2
7209/539 /679
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
17/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]