واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ تير ۱۳۹۳ (۱۱:۰ق.ظ)
راه اندازي مرکز تحقيق و توسعه خشکبار ايران دبير انجمن تحقيق و توسعه: تنها 12درصد ثروت ايران نامشهود است مرکز تحقيق و توسعه (R&D) خشکبار ايران با حمايت انجمن مراکز تخصصي تحقيق و توسعه صنايع و معادن راه اندازي شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، علي معصومي دبير انجمن تخصصي مراکز تحقيق و توسعه صنايع و معادن، در اين مراسم با اشاره به فروش 270 ميليارد دلاري شرکت فولکس واگن از هزينه 11.4 ميليارد دلاري اين شرکت در بخش تحقيق و توسعه خبر داد و گفت: حجم فروش سالانه برخي از شرکت هاي غربي برابر توليد ناخالص ملي يک کشور است!
وي که در اولين همايش تحقيق و توسعه خشکبار ايران با موضوع بهبود فرآيند توليد کشمش سخن مي گفت، با بيان اينکه هم اکنون افزون بر 3300 کالاي ايران به 153 کشور جهان صادرات مي شود، تسخير بازارهاي جهاني را در گرو سه عامل قيمت مناسب، کيفيت مطلوب و تنوع محصول دانست و افزود: متاسفانه به رغم وجود بيشتر بسترهاي اصلي براي صادرات محصولات ايراني، آن طور که بايد و شايد در زمينه سطح فناوري توليدات و محصولات که منتج به افزايش کيفيت مي شود کار نکرده ايم.
دبير انجمن تخصصي مراکز تحقيق و توسعه، رتبه رقابت پذيري ايران در ميان 148 کشور را 82 اعلام و بيان کرد: بانک جهاني در سال 2011 ارزش ثروت جهان(سرمايه فيزيکي، طبيعي و نامشهود(منابع انساني، برند، تحقيق و توسعه)) را 708 هزار ميليارد دلار برآورد کرده که 77درصد آن ثروت نامشهود، 17 درصد فيزيکي و شش درصد به منابع طبيعي اختصاص داده شده است.
وي ادامه داد: در گزارش فوق 12 درصد ثروت ايران نامشهود، 34 درصد سرمايه فيزيکي و 54 درصد ثروت طبيعي برآورد شده است.
معصومي بر مبناي اهداف اقتصاد مقاومتي، تاثير تحقيق و توسعه در روندهاي جهاني، پشتوانه عظيم سرمايه انساني و زيرساخت هاي ايجاد شده در داخل، خواستار توجه بيشتر مسئولان، بنگاه هاي دولتي و خصوصي کشور به موضوع تحقيق و توسعه شد.
در ادامه اين مراسم، محمدامين حاج کاظميان صادرکننده ممتاز خشکبار کشور، گفت: بالاترين سطح صادرات غير نفتي کشور به خشکبار به عنوان کالايي استراتژيک با 140 سابقه ثبت شده اختصاص دارد.
به گفته وي، برخي چالش ها اين صنعت و حرفه کهن را با مخاطرات سهمگيني مواجه کرده، همچون مانده سموم(pesticide) که اتحاديه اروپا را بر آن داشته است که از سال 2015 به عنوان يک آسيب جدي نظارت سرسختانه اي بر ورود کالاها از اروپا برقرار کند و همچنين وجود مواد خارجي چون شيشه، سنگ، چوب و دم در محصول نهايي که فقط و فقط، ضرب العجل يک عزم ملي از مديريت باغ تا صادرات را مي طلبد تا جريان سنتي اين صنعت اشتغال زا و ارز آور را از ورطه نابودي نجات دهد، مواجه است.
حاج کاظميان با توجه به اينکه خشکبار به عنوان مواد اوليه صنايع غذايي ارزش معاملاتي برابر 180 ميليارد دلار را در بازارهاي جهاني به خود اختصاص داده است، تاکيد کرد: از اين حجم فقط دو ميليارد دلار در بخش صادرات آن و کمتر از 0.5 ميليارد دلار در بخش توليد ناخالص داخلي به خشکبار ايران تعلق دارد!
اين صادرکننده ممتاز خشکبار کشور با بيان اينکه از 14 نوع تنوع کالايي خشکبار ايران در دهه 70 امروز فقط پسته، کشمش، خرما و انجير به يادگار مانده است، متذکر شد: روزگاري رتبه اول توليد و صادرات اين اقلام به ايران اختصاص داشت اما امروز در توليد پسته به رتبه دوم، توليد کشمش به رتبه پنجم و در صادرات خرما به رتبه ششم نزول کرده ايم در حاليکه تقاضاي بازارهاي هدف رو به افزايش است.
به گفته وي، زيربناي تجارت مدرن امروز سرمايه گذاري صحيح و شفاف در "تحقيق و توسعه" است البته تحقيق و توسعه نوين بر پايه بهبود مستمر فضاي کسب و کار، چراکه سرمايه گذاري در تحقيق و توسعه، کليد نوآوري، رقابت پذيري و کارايي اقتصادي در مجموعه هاي دانش بنيان است.
همچنين محمدصادق توکليان دبير علمي اولين همايش تحقيق و توسعه خشکبار ايران، مهمترين راهبردهاي مرکز فوق را "حرکتي دانش بنيان براي نهاينه کردن جايگاه تحقيق و توسعه به عنوان يک ضرورت ملي"، "تشويق بنگاه هاي مرتبط با صنعت خشکبار به ايجاد و گسترش و تقويت واحدهاي R&D"، "تقويت روابط بين بنگاه هاي توليدي، صنعتي و صادراتي خشکبار با مراکز آموزشي و پژوهشي" و "گسترش قلمرو برنامه هاي ترويجي، آموزشي و تبادل اطلاعات و تجارب بين واحدهاي تحقيق و توسعه" اعلام کرد.
وي در پايان اظهار اميدواري کرد که با همت مرکز تحقيق و توسعه خشکبار ايران به "نگرشي کلان و دانش بنيان"، رويکردي علمي و خلاقانه"، "الگوسازي"، "جانشين پروري"، "شايسته سالاري در محيط کسب و کار"، "توسعه فرهنگ کار مجدانه و خلاقانه" و در نهايت «توسعه پايدار اقتصادي» دست يابيم.
در پايان اين مراسم، مرکز تحقيق و توسعه خشکبار ايران در حضور نمايندگان مجلس شوراي اسلامي، مسئولان وزارت خانه هاي صنعت، معدن و تجارت، و جهاد کشاورزي، اعضاي هيات مديره انجمن مراکز تحقيق و توسعه صنايع و معادن و خانواده بزرگ کشمش ايران که از 12 استان کشور به تهران و برج ميلاد آمده بودند، فعاليت رسمي خود را آغاز کرد.
»
تصاویر مرتبط
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]