واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ تير ۱۳۹۳ (۱۳:۳۰ب.ظ)
وزير صنعت، معدن و تجارت: به زودي، سياست هاي تحقيق و توسعه منتشر مي شود اهداف و سياست هاي تحقيق و توسعه در بخش صنعت، معدن و تجارت بازنگري شده و به زودي منتشر خواهد شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، محمدرضا نعمت زاده وزير صنعت، معدن و تجارت، در پيامي به همايش بزرگ تحقيق و توسعه صنايع و معادن با رويکرد اقتصاد مقاومتي اظهار کرد: با توجه به اينکه شرط اساسي دستيابي به اهداف پيش بيني شده براي بخش صنعت، معدن و تجارت افزايش قدرت رقابت پذيري بنگاه هاي فعال در اين بخش عظيم اقتصادي است راهي جز سياستگذاري و اجراي برنامه هاي ويژه توانمندسازي بنگاه هاي مذکور در عرصه رقابت منطقه اي و جهاني متصور نيست.
وي با بيان اينکه تجربه کشورهاي توسعه يافته و همچنين مطالعات و نظرات انديشمندان برجسته کشور نشان مي دهد که ارتقاي قدرت رقابت پذيري از مسير توسعه مطالعات و پژوهش هاي کاربردي و توسعه اي قابل دستيابي است، اضافه کرد: اين ساز وکارها در بخش هاي مختلف سياستگذاري، برنامه ريزي و اجرايي کشور و به خصوص مشارکت بنگاه هاي توليدي دولتي و خصوصي ايجاد شده به طور روز افزون بر کيفيت و کميت آنها افزوده مي شود.
به گفته نعمت زاده، انعقاد صدها قرارداد پژوهشي از طريق وزارت صنعت، معدن و تجارت با دانشگاه، پژوهشگاه، پژوهشکده و مرکز تحقيقاتي در زمينه هاي مختلف علمي، پژوهشي و تکنولوژيکي و صدور بيش از 1500 گواهي تحقيق و توسعه براي بنگاه هاي توليدي که نزديک به هزار مورد آن رسما داراي پروانه تحقيق و توسعه است و همچنين اظهار بيش از 3500 بنگاه صنعتي و معدني در طرح به روزرساني اطلاعات واحدهاي صنعتي و معدني مبني بر دارابودن بخش تحقيق و توسعه، بدون شک مويد نهادينه شدن تفکر اقتصاد مبتني بر دانش و فناوري به جاي اقتصاد مبتني بر مواد خام است.
وزير صنعت، معدن وتجارت تاکيد کرد: با توجه به پتانسيل ها و بسترهاي اشاره شده و همچنين انتظارات اسناد بالادستي از بخش صنعت، معدن و تجارت به ويژه سياست هاي ابلاغي اقتصاد مقاومتي از سوي مقام معظم رهبري، ضرورت بازنگري در سياست ها و برنامه هاي گسترش کمي و بويژه کيفي واحدهاي تحقيق و توسعه کاملا اجتناب ناپذير است.
وي در پايان بخشي از اهداف و سياست هاي مورد نظر در حوزه تحقيق و توسعه را نهادينه سازي تفکر آينده پژوهي و آينده نگاري فناوري از مقياس کلان صنعت، معدن و تجارت تا مقياس بنگاه، تغيير رويکرد پژوهشهاي کاربردي از فشار فناوري به کشش بازار، تعميق ارتباط اثر بخش مراکز پزهشي با بخش صنعت، معدن و تجارت، متناسب سازي ساختار و سازمان واحدهاي تحقيق و توسعه با شرايط و نيازهاي بنگاه هاي توليدي و تجاري، جريان سازي در جهت غالب شدن فناوري هاي پيشرفته در بافت صنعت و معدن کشور و ... اعلام کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]