واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
انتظامی: توسعه نشریات محلی سیاست عمومی دولت است کرمان - ایرنا - معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: توسعه نشریات محلی سیاست عمومی دولت است و به کمیت اعتقاد نداریم و معتقدیم که روزنامه تک برگی روزنامه نیست حتی اگر هر روز چاپ شود.
به گزارش ایرنا، ˈحسین انتظامیˈ شامگاه سه شنبه در نشست با مدیران مسوول و اصحاب رسانه استان کرمان با بیان اینکه الگوی مصرف رسانه تغییر پیدا کرده است، افزود: رسانه های ملی رو به کمرنگ شدن هستند که یکی از دلایل آن ظهور فناوری های جدید و ساختارهای اجتماعی است که به تبع آنها تغییر می کند.
وی بیان کرد: میزان مصرف کاغذ مطبوعات و کتاب در غرب و کشورهای اروپای شرقی در بیش از یک دهه گذشته رو به کاهش است در حالی که سرانه مصرف کاغذ یکی از شاخص های توسعه یافتگی است.
وی ادامه داد: رسانه های بین المللی و اجتماعی که شبکه های اجتماعی نیز جزء آنهاست در الگوی جدید جایگزین کاغذ در مطبوعات و پدیده همگرایی ادغام مخابرات و ارتباطات در یکدیگر و ظهور باند پهن و تلفن های همراه هوشمند که توانایی ادغام را دارند، نیز جایگزین شده اند.
انتظامی، اظهار کرد: نقش کاهشی رسانه های ملی به سود نشریات محلی است و رسانه های ملی وقتی می توانند نقش تاثیرگذاری داشته باشند که از ابزار مکمل مانند سایت فعال آنلاین در کنار نشریات خود استفاده کنند.
وی افزود: یکی از آسیب های موجود در رسانه های محلی این است که آنها می خواهند ادای رسانه های ملی را در بیاورد و می بینیم که بخش قابل توجهی از آنها تیترهای ملی می زنند.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در توسعه مطبوعات مانند سایر زمینه ها طرح آمایش سرزمین نداشته ایم و باید در این رابطه امکانات، اعتبارات و نیازهای منطقه را در نظر بگیریم که این امر در توسعه مطبوعات وظیفه حاکمیت و دولت است.
انتظامی افزود: در بسیاری از زمینه ها اطلاعات آماری دقیق وجود ندارد در حالی که این اطلاعات برای شفافیت کار لازم است و این کار در سال های گذشته انجام نشده و وظیفه دولت استخراج این اطلاعات است.
وی گفت: مجموع تیراژ روزنامه های کشور حداکثر یک میلیون و 100 هزار نسخه است و تا سه ماه آینده می توانیم آمار مجموع نشریات چاپی کشور را مشخص کنیم.
وی بیان کرد: نشریات محلی باید به توسعه یافتگی خود کمک کنند و این توسعه به ضرورت تعدد نیست و بهتر است به جای اینکه هر یک نشریه چهار صفحه ای داشته باشیم دو یا سه نشریه با هم کار کرده صفحات را با کیفیت بهتر افزایش دهند که قدرت، اقتصاد و نفوذ آنها بیشتر می شود.
انتظامی، تاکید کرد: یکی از سیاست های دولت یازدهم نه فقط در حد شعار شفافیت است و موضوعاتی در سال جاری در اولویت کار ما در زمینه نشریات محلی قرار دارد که می توان به قرآن و احکام اسلامی و تعظیم شعائر دینی، فرهنگ ایثار و شهادت و دفاع مقدس، هر یک از بندهای 24 گانه اقتصاد مقاومتی، ترویج زبان فارسی، تقویت همبستگی ملی در نشریات محلی در جدار مرزی در استان های مرزی کشور، انتشار نشریات علمی و سایر موضوعات اشاره کرد.
وی ادامه داد: انتشار نشریات علمی یکی از پایه های توسعه علمی کشور است که اگر هر رسانه ای به این موضوعات ذکر شده بپردازد پاداش هایی بر اساس روش های مختلف برای آنها در نظر گرفته می شود.
معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر بنگاه سازی و اجتماع مطبوعات در قالب شرکت ها و موسسات گفت: حق خبرنگاران این است که توسط صاحب امتیاز بیمه شوند و مطمئن باشید این موضوع را اجرا خواهم کرد.
انتظامی، تاکید کرد: هر یک از نشریات سراسری حداقل 25 نفر و نشریات محلی حداقل 15 نفر را باید بیمه کرده باشند که این به معنای استقلال حرفه ای خبرنگاران است.
وی افزود: اینکه دولت خبرنگاران را بیمه کند برداشت و رفتار غلط است و با این کار استقلال خبرنگاران زیر سووال می رود و در سال آینده صاحبان امتیاز نشریات باید خبرنگاران را بیمه کنند.
وی گفت: یکی از دلایل خانه به دوشی خبرنگاران ما این است که بیمه نمی شوند و مرتب گریز از مرکز دارند و در این رابطه نشریاتی که خبرنگاران را بیمه کنند در قالب بسته حمایتی 15 درصد به یارانه آنها اضافه می کنیم.
انتظامی، افزود: در دستورالعملی در هفت استان کم برخوردار کشور که کرمان جزء آنها نیست، یارانه نشریات محلی تک شهر 30 درصد افزایش داده می شود.
وی تاکید کرد: در زمینه دستورالعمل آگهی های دولتی تا به امروز نه مرکز و نه اداره کل نمی دانستند چگونه این آگهی ها توزیع می شوند اما دستورالعملی را تدوین کرده ایم که بر اساس آن ادارات کل استانی نمی توانند بیش از 30 درصد آگهی را به روزنامه های سراسری بدهند و باید 70 درصد در نشریات محلی چاپ شوند.
وی اظهار کرد: نشریات سراسری می توانند ویژه نامه استانی بزنند که هیچ مشکلی ندارد اما باید ضمیمه آن باشد و از 15 روز آینده دستورالعمل این کار اجرایی می شود و نشریاتی که خلاف آیین نامه اجرایی عمل کنند، نباید توزیع شوند و حاکمیت باید جلوی تعدی آنها به رسانه های محلی را بگیرند.
انتظامی، با اشاره به اینکه بزودی دستورالعمل مورد نظر برای آگهی نامه ها اعلام می شود، تصریح کرد: نام آگهی نامه ها باید در حد یک سوم صفحه ای که چاپ می شود نوشته شود، آگهی نامه ها نباید آگهی نیازمندی ها را چاپ کنند چون آنها روزنامه ها و هفته نامه هاست، نحوه انتشار نباید بین نشریه و آگهی اشتباه شود و دوره انتشار آنها باید کنترل شود و ماهنامه به بالا باشد.
وی گفت: روزنامه ها نمی توانند هر چیزی که جزء ضمیمه ها و صفحات آنهاست، مجزا توزیع کنند و از ده روز آینده این مسئله را به صورت جدی پیگیری می کنیم.
وی با اشاره به توسعه بنگاه ها در نشریات افزود: نشریات محلی به فکر ادغام باشند و اگرچه روحیه کار جمعی در کشور ما کم است اما یک هفته نامه یا یک روزنامه خوب می توانند تبدیل به یک موسسه شده و در این صورت به طور حتم بسیاری از مشکلات اقتصادی کاهش یافته و مزاحمت های ناشی از عدم آمایش سرزمینی از بین می رود.
انتظامی، خاطرنشان کرد: در واقع 183 نشریه برای استان کرمان لازم نداریم و می توانیم در صدور مجوز، بندی را اضافه کنیم که متقاضی 10 سال سابقه مطبوعاتی برای مجوز زیر فصل نامه ها داشته باشد.
معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه در کشور ما قانون تبلیغات نداریم، گفت: در مطبوعات نیاز به نوسازی داریم و در نظام توزیع مطبوعات تحولی وجود ندارد در حالی که باید نگاه نو داشته باشیم.
وی بیان کرد: تمایل مردم به روزنامه خواندن کم شده و اخبار خود را از سایت ها و پیامک ها دریافت می کنند و روزنامه ها باید بدانند که دیگر سوگلی رسانه ها نیستند و باید شرایطی را تعریف کنیم که پایدار بمانند.
انتظامی، افزود: اکنون فروش ˈپی در افˈ رایج شده اما فکر نمی کنم در کرمان کسی از آن استفاده کند و همچنین داشتن نشریه ˈاپلی کیشنˈ می تواند قابل تقدیر باشد.
معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه اقتصاد مقاومتی را باید به گفتمان عمومی کشور تبدیل کنیم، گفت: روح حاکم بر اقتصاد مقاومتی بهره وری است که توسط مردم و نه دولت ایجاد می شود که در این رابطه دولت باید روزنامه های خود را به نفع بخش خصوصی یا تعطیل یا واگذار کند و نباید رقیب بخش خصوصی باشد.
انتظامی ادامه داد: مطابق مصوبه سال 88 مجلس شورای اسلامی، خبرگزاری ها و سایت های خبری زیر قانون مطبوعات آمدند و از حمایت های لازم برخوردار شدند و این قانون به گونه ای است که دادگاه های ما باید با حضور هیات منصفه برگزار شود.
وی افزود: سایت های خبری و خبرگزاری ها حتما باید مجوز داشته باشند و در غیر این صورت با آنها برخورد قانونی می کنیم.
وی بیان کرد: هیچ مقام دولتی و غیردولتی نمی تواند مطالب را سانسور کند یا به نشریه ای اعمال فشار کند که در این صورت از شش ماه تا دو سال محکوم می شود مگر اینکه آن مطلب جزء مصوبات شورای عالی امنیت ملی باشد.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: قرار نیست خانه مطبوعات از حقوق یک صنف خاص مانند مدیران مسوول، خبرنگاران و یا صاحبان امتیاز حمایت کند، بلکه مدیران مسوول و صاحبان امتیاز اگر می خواهند از حقوق خود دفاع کنند، باید انجمن صنفی تشکیل دهند.
انتظامی، با بیان اینکه 20 هزار نفر مدعی خبرنگاری در کشور در سایت ˈسمانˈ ثبت نام کرده اند، اظهار کرد: در آیین نامه جدید روزنامه نگار را تعریف کرده ایم و افراد به صرف داشتن یک معرفی نامه اجازه ندارند در انتخابات خانه مطبوعات رای بدهند و موزعان، فعالان در بخش آگهی ها و حروف چین ها نمی توانند در انتخابات خانه مطبوعات رای دهند.
وی با بیان اینکه سیاست عمومی دولت تنوع صنوف است، گفت: امسال از همراهی شورای هماهنگی تشکل های مطبوعاتی استفاده خواهیم کرد و در حال حاضر چهار انجمن مدیریتی مطبوعاتی و 9 انجمن صنفی داریم.
وی به اجرای طرح اشتراک نیم بهایی اشاره کرد و افزود: یکی از آسیب ها این است که خرید نشریه در سبد خانوار کشور ما نیست و یکی از راه های کمک به برگشت این موضوع به سبد خانوار، پرداخت نیمی از هزینه اشتراک و تمام هزینه ارسال از سوی وزارت ارشاد است و در عوض 100 درصد قیمت پشت جلد نشریه به نشریه برگردانده شود.
وی ادامه داد: سامانه ای به این منظور طراحی شده و در استان ها اپراتور نداریم و از اپراتور استان ها استقبال می کنیم.
معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: این طرح می تواند به ورود بیشتر مطبوعات به خانه های مردم کمک کند و بخشی از اهدایی ها نیز می تواند وارد این خدمت شود.ک/2
7443/8154/2624
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
27/03/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]